Neked is lehet új autód önerő és fedezet nélkül

Autót önerő nélkül? Számodra is lehetséges, csak okosan kell választani!

Neked is lehet új autód önerő és fedezet nélkül

Autót önerő nélkül? Számodra is lehetséges, csak okosan kell választani!

Veres Patrik
2017-12-17 Frissítve: 2022-08-02
2017-12-17 Frissítve: 2022-08-02
640607
28718564

Ha érzed, hogy valami már nagyon nincs rendben az autóddal és a folyamatos szervizelés is csak pénzkidobásnak tűnik, egy új vagy használt autó vásárlása jobb befektetés lehet. Az autóhitel segít, hogy megtaláld ehhez a legjobb kölcsönt, önerő és fedezet nélkül.
 

 

A biztonságon nem érdemes spórolni

 

Mi lehet a családod és a saját biztonságodnál fontosabb? Ez az az eszköz, amit jó esetben munkában és magánéletben is egyaránt naponta használsz, így erre kellene a legjobban odafigyelned. Például  a fagyott út nem vicc: a téli napokban szinte minden órára jutott egy baleset a csúszós utak és a figyelmetlen sofőrök miatt, nem egy karambol pedig sajnos tragikusan végződött. 

 

Nagy segítségedre lehet a balesetek elkerülésében egy modernebb biztonsági berendezésekkel ellátott autó, és most nem olyan dolgokról beszélünk, mint a biztonsági öv, aminek használata 2006 óta kötelező az EU-ban, vagy az ABS (2004 óta kötelező), hanem például az:

 

  • elektronikus menetstabilizátor,
  • a vészfék-asszisztens,
  • a guminyomás-figyelmeztető rendszer,
  • vagy az integrált mobilkommunikáció, amivel egyes modelleknél majd automatikusan tárcsázódik a vészhívó, ha balesetet szenvedünk,
  • de ott van még a sávelhagyást figyelő rendszer
  • tempomat követőradarral
  • holttérfigyelő is bekerülhet már a modernebb autókba.

 

És akkor még nem beszéltünk a Dolgok internetéről (IoT), ami szintén új biztonsági elemeket hozhat el az autózás világába, vagy a megannyi újabb fejlesztésről, mint a fáradtság-figyelő rendszer, táblafigyelő, dugófigyelő vagy a sávelhagyás-jelző, hogy csak néhány példát említsünk.
 

Persze ezek a biztonsági rendszerek vagy nem elérhetők még, vagy egy jó részük szinte megfizethetetlennek tűnik. Azonban minden autósnak kötelessége törekedni saját maga és utastársai érdekében arra, hogy a legnagyobb biztonságban közlekedjen, éppen ezért nem érdemes sokat morfondírozni azon, hogy lecseréld-e az autódat, ha már nem találod azt elég biztonságosnak.

 

Használt autó hitelre? Akár egy forint nélkül is belevághatsz

 

A magyarok jellemzően 5 évente váltanak autót, ilyenkor pedig 3 millió forintot szánnak a cserére. Persze a legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy tisztán önerőből vásároljanak ennyi pénzért, de szerencsére a jelenlegi kamatkörnyezetben nagyon olcsón válthatsz egy újabb autóra személyi kölcsönnel, ha éppen nem tudsz rá eleget költeni saját zsebből. Így ha  egy autót tervezetek a családi karácsonyfa alá, most érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy külső finanszírozással egy autóhitelből oldod meg a vásárlást a biztonságos és kényelmes autózásért.
 

Miért lehet most jobb ötlet személyi kölcsönből finanszírozni az autóvásárlást, mint mondjuk 6 évvel ezelőtt? Mert a hihetetlenül alacsony kamatkörnyezet miatt a hitelkamatok is mélyen vannak, azaz a korábbi évek törlesztőihez képest most csak annak töredékét kellene fizetned havonta. Ráadásul a különböző akciók miatt akár tovább is csökkentheted a kamatokat. A bankok több esetben is kamatkedvezményt adnak: ha magas fizetéssel rendelkezel, vagy kifogsz egy karácsonyi akciót, esetleg vállalod, hogy a fizetésedet a hitelező bank számlájára utaltatod.

 

Ezekre figyelj, ha hitelhez nyúlsz

 

Ha hitelre veszel autót, a legfontosabb kérdések egyike, hogy mennyibe kerül a kölcsön, amit felveszel. Nézzük meg az autóhitel kalkulátorral, hogy milyen elérhető ajánlatokból válogathatsz, ha 

Az egyik legjobb ajánlatot másfél millió forintos hitelösszegre a CIB Bank adja. Az Előrelépő kölcsön fix kamatozású, 60 hónapos futamidőre 11,73 százalék a THM, a törlesztő pedig 32 720 forint. Ugyanakkor Árgarancia akciójával a Sberbank Fair Expressz kölcsöne kínálja a legalacsonyabb kamatokat: a THM 10,97 százalék, a törlesztő pedig 32 207 forint a második hónaptól.  

Ha inkább 5 000 000 forintra van szükséged, ugyanilyen kedvező kamatozás mellett veheted fel a Sberbank Fair Plusz szintén árgaranciás személyi kölcsönét. Ha vállalod, hogy a bankhoz érkezik a nettó 250 000 forint feletti fizetésed, már 7,66 százalékos THM-mel is elérheted a kölcsönt. A törlesztőrészlet a második hónaptól 86 092 forint a 72 hónapos futamidő alatt. Ugyanilyen feltételek mellett az Erste Most személyi kölcsön is ideális lehet az autóvásárlásához: szabadon felhasználható és fix kamatozású, a THM 8,77 százalék, a törlesztő pedig 87 642 forint havonta.

Nem csak az olcsósága miatt a legkedveltebb a személyi kölcsön használt autó hitelre vásárlására:
 

  • rugalmas, szabadon elkölthető bármire. Ha megvetted a kocsit és még marad, rendezheted belőle akár a téligumit vagy a papírokat is.
  • Könnyen igényelhető: elég egy jövedelmigazolás és a személyes okiratok. Az autóhitelként használható személyi kölcsön igénylésének menetéről részletes cikket írtunk.
  • Akár 7 millió forintot is felvehetsz.
  • A kamatozás a legtöbb személyi kölcsönnél kiszámítható, végig fix.
     

A személyi kölcsön legnagyobb előnye azonban mégis az lehet sokak számára, hogy az igényléséhez nincs szükség semmilyen önerőre. Ez azt jelenti, hogy nem kell az autóvásárlásnál önrészt fizetnünk, akár a vételár 100 százalékát rendezhetjük a kölcsönből. Sőt, fedezetre sincs szükség, így az autó végig a mi tulajdonunkban marad.

 

Lízing vagy autóhitel? Melyik lehet a nyerő?

 

A személyi kölcsön mellett a másik népszerű finanszírozási konstrukció a lízing. A két megoldás között jelentős különbségek vannak: pénzügyi lízingelésnél az autó nincs a tulajdonunkban egészen addig, amíg a futamidő végén ki nem fizetjük a törlesztőrészletek után a maradványértékét a kocsinak, de választhatjuk azt is, hogy inkább egy új jármű lízingelésébe kezdünk és visszaadjuk, amit eddig használtunk és fizettünk érte havonta.

 

Lízingelésnél jellemzően önrészt kell fizetnünk, bizonyos esetekben pedig fedezetet is kérhet a lízingelést bonyolítót tulajdonos. A lízing ugyanakkor több autógyártónál is igen jó kamatozás mellett érhető el, amelyek némely esetben még jobbak is lehetnek, mint a személyi kölcsönök kamatai. Melyik mikor éri meg? Részletek ebben a cikkben.

 

Állami támogatás autóvásárlásra

 

Legalább háromgyerekes családok igényelhetnek állami támogatást 7 személyes autó vásárlására. Tudj meg mindent a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról a cikkben.

 

Ne spórolj a biztonságon, cserélj időben!

 

Átböngészve a nagyobb használtautó-portálok kínálatát gyorsan feltűnhet, hogy 3 millió forintból 10 év alatti, modern biztonsági berendezésekkel felszerelt autót vásárolhatunk, ami akár több mint 5 évig is kiszolgálhat minket. Természetesen a vásárlás előtt alaposan vizsgáld meg az autó műszaki állapotát, akár egy szakértő segítségével. Ha kell, vidd el egy tesztkörre is, és figyelj a motor hangjára, nézd meg, hogy minden simán megy-e fékezésnél és váltásnál.

 

Persze az óvatosság nem csak az autó műszaki állapotával kapcsolatban indokolt. Alaposan gondold át, hogy milyen forrásból és hogyan fogod fizetni a fenntartás költségeit, hiszen a kiadások nem állnak meg a vételár rendezésénél, ráadásul a törlesztőrészletet is fizetned kell majd a megadott futamidőn keresztül. A személyi kölcsön ebben is segíthet, de egyéni helyzetedtől és igényeidtől függ, hogy melyik finanszírozási megoldás lehet számodra a legjobb. Azonban mindenképpen érdemes alaposan átnézned az ajánlatokat választás előtt, akár lízingre, akár személyi kölcsönre esik a választásod. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!