Autóvásárlás személyi kölcsönből

Autóvásárlás személyi kölcsönből – ismerd meg a lehetőséget!

Autóvásárlás személyi kölcsönből

Autóvásárlás személyi kölcsönből – ismerd meg a lehetőséget!

Vrazsovits Rita
2019-01-15 Frissítve: 2020-04-27
2019-01-15 Frissítve: 2020-04-27
2842263

Ha még nincs autód, biztosan kerültél már olyan szituációba, amikor úgy érezted, hogy itt az ideje belevágni a gépjárművásárlásba. Ha pedig már saját autód van, biztosan megfordult legalább egyszer a fejedben, hogy mennyivel jobb lenne egy tágasabb vagy egy alacsonyabb fogyasztású járművet vezetni. Ha eddig azért halogattad az autóvásárlást, mert nem rendelkezel hozzá elegendő önerővel, akkor sem kell lemondanod az álomautóról. A szabad felhasználású személyi kölcsönöket autóvásárlására is fordíthatod.

 


Százezreket spórolhatsz, ha megtalálod a megfelelő partnert az autó hitelből történő finanszírozásához! A Bank360 autóhitel kalkulátorával az aktuálisan elérhető legjobb ajánlatokat tudod összehasonlítani, ingyen, mindössze pár kattintással.


 

Szabad felhasználású személyi kölcsön: autóvásárlásra is fordítható

 

Az autóhitelről fontos tudni, hogy a ma elérhető kölcsönajánlatok egy része valójában szabadon felhasználható személyi kölcsön, amelyet gépjárművásárlásra is fel tudsz használni. A korábban autóhitelként vagy autókölcsön néven ismert termékek igénylése bonyolultabb volt, hiszen önerőre és a fedezet bevonására is szükség volt. Ezzel szemben a legtöbb személyi kölcsön önerő és fedezet nélkül vehető fel, a hitelösszeg pedig bármilyen célra elkölthető, a bank felé nem szükséges igazolni semmit.

 

A szabad felhasználású személyi kölcsön előnyei:

 

 • egyes bankoknál akár 10 millió forintot is felvehetsz,

 • nincs szükség az igényléshez ingatlan- vagy gépjárműfedezetre,

 • önerőre sincs szükség a vásárláshoz, így az autó vásárlását akár 100 százalékban finanszírozhatod a kölcsönből,

 • mivel szabadon felhasználható a kölcsön, akár a forgalomba helyezés költségeit is kifizetheted belőle,

 • a legtöbb személyi kölcsön fix kamatozású és forint alapú kölcsön, így nem kell aggódnod az árfolyamkockázat és a kamatkockázat miatt,

 • nem számít, hogy új vagy használt autót veszel,

 • az igénylés menete egyszerű, akár 1-2 napon belül is hozzájuthatsz a kölcsönhöz,

 • ha az online megoldásokat kedveled, bizonyos bankoknál akár a teljes igénylési folyamat, még a szerződés aláírása is történhet digitálisan - az azonosítás pedig videóazonosítással.

 

Személyi kölcsön ajánlatok autóvásárláshoz

 

Megnéztük, melyek a legjobb ajánlatok a személyi kölcsön piacon. Tegyük fel, hogy 3 millió forintot szeretnénk felvenni, 60 hónapos futamidőre.

 

A Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsöne 7,72 százalékos THM-mel igényelhető, a havi törlesztőrészlet a második hónaptól kedvezve 59 456 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 619 948 forint. A Sberbank kölcsöne fix kamatozású, így a futamidő végéig ugyanakkora törlesztővel számolhatsz.

 

A Budapest Bank Online Prémium kölcsöne szintén a futamidő végéig fix törlesztőrészletet kínál, ami havonta 60 349 forint. A THM 7,90 százalék, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 620 940 forint.

 

Az Erste Bank szabadon felhasználható Erste Most Extra Személyi Kölcsöne 12,05 százalékos THM-mel vehető igénybe. Így a havi törlesztőrészlet 65 212 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 942 720 forint. Az Erste személyi hitele fix kamatozású, ezenkívül kezes és fedezet nélkül igényelhető.

 

Ezek a személyi kölcsön igénylés feltételei

 

 • El kell érned az igényléshez szükséges korhatárt: ez általában 18-21 év. Ha a bank által meghatározottnál fiatalabb vagy idősebb vagy, szükség lehet társigénylő bevonására is,

 • rendelkezned kell állandó magyarországi lakcímmel,

 • rendelkezned kell legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonnyal,

 • a bankok meghatározzák a havi nettó minimum jövedelmet, amelyet elvárnak: ez kb. 68 000 – 150 000 forint között változik, de a legjobb ajánlatokhoz a 250 000 forintos fizetés az elvárás,

 • nem szerepelhetsz a KHR, vagyis a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján.

 

Ha valamennyi feltételnek eleget teszel, nincs más hátra, mint a szükséges dokumentumok összegyűjtése:

 

 • érvényes személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél,

 • lakcímkártya,

 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás,

 • előző havi közüzemi számla vagy telefonszámla, ami a nevedre és a lakcímedre szól, illetve a befizetési igazolás a számláról.

 

Ezeken kívül a bankok további dokumentumokat is bekérhetnek: abban az esetben, ha nem a számlavezető banknál van a folyószámlád, szükséged lesz bankszámlakivonatra az utolsó 3-6 hónapra visszamenőleg. Ezenkívül, ha vállalkozóként, nyugdíjasként vagy őstermelőként igényelsz hitelt, további igazolásokra lehet szükséged.

 

A havi törlesztőrészlet kigazdálkodásánál azt is érdemes kiszámolnod, hogy az autó fenntartása várhatóan mekkora kiadással jár havonta, így nem kell attól tartanod, hogy túlvállalod magad – ha korábban a tömegközlekedést használtad, akkor nyerhetsz is néhány ezer forintot.

 

Az autóvásárlás költségei – ezekkel mindenképpen számolnod kell

 

Arról értelemszerűen te döntesz, hogy mennyit áldozol magára a gépjárműre. Az autó vételárának kifizetése után számolnod kell egyszeri bizonyos egyszeri költségekkel:

 

 • új autó esetében ezekre a díjakra kell számítanod: átírás díja, vagyonszerzési illeték, forgalmi engedély és rendszám,

 • használt autó esetén: forgalmi engedély díja, valamint az átírás költségei.

 

Többek között ezekkel a költségekkel kell számolnod a forgalomba helyezéskor, ezeket ha összeadjuk, akár a 100 000 forintot is meghaladhatja a végösszeg. A hiteligénylésnél ezekkel a tételekkel is érdemes számolnod, hiszen a szabadon felhasználható kölcsönből a vásárlás után felmerülő járulékos költségeket is ki tudod fizetni.

 

Az egyszeri költségek mellett az autó fenntartására és rendszeres, teljes körű karbantartására is érdemes gondolnod a vásárlás előtt. Gépjármű finanszírozáskor a fix költségek közé tartozik:

 

 • az üzemanyag ára,

 • a kötelező biztosítás,

 • ha casco biztosítást is kötsz, annak a díjával is számolnod kell,

 • az autóra vonatkozó adóterhek - utóbbinál vedd figyelembe, hogy minél fiatalabb és minél nagyobb teljesítményű autót választasz, annál többet kell fizetned.

 

Ezenkívül a műszaki vizsga díjával is számolnod kell bizonyos időközönként, attól függően, hogy milyen idős az autód. Ha használt autót veszel, érdemes mérlegelni, hogy megéri-e az olcsóbb, de öregebb autót választani, hiszen egy gyengélkedő kocsinak idővel a szervizelése több pénzt elvihet, mint amennyit spóroltál rajta a vásárláskor.
 

További, rendkívüli költségként merülhet fel, ha valamilyen meghibásodás vagy baleset történik, és sürgősen alkatrészt kell cserélned, és a biztosításod nem fedez minden költséget. Ezenkívül érdemes gondolnod kell az abroncsokra is, hiszen a téli/nyári szetteket néhány évente érdemes cserélni a biztonság kedvéért.

 

Így alakult az autópiac 2018-ban

 

2018-ban 17,5 százalékkal több új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, mint 2017-ben. A kétszámjegyű növekedés az első 10 hónapnak volt köszönhető, novemberben ugyanis 8, decemberben pedig 10,6 százalékkal csökkent ez a szám az előző évhez képest – írja cikkében a Portfolio.hu.

 

Számszerűsítve: tavaly összesen 136 601 új személygépkocsi került forgalomba hazánkban, valamint 22 725 kishaszon-gépjárművet, ami 14 százalékos növekedést jelent a 2017-es évhez képest. A legnépszerűbb márka 2018-ban a Suzuki volt, ahogy az azt megelőző évben is: 2018 első tizenegy hónapjában a magyar piacon összesen 17 984 darabot adtak el, így a márka piaci részesedése hazánkban 14,17 százalék lett. A Suzuki mellett a Ford és a Skoda márkájú autók voltak a legkelendőbbek.
 

Autózz olcsóbban - így a környezettel is jót tehetsz

 

Hosszú távon megtérülhet a befektetett összeg, ha nem belső égésű motorral hajtott, hanem elektromos autót választasz. Ebben az esetben adókedvezményt vehetsz igénybe, ezenkívül olcsóbb lesz a gépjármű fenntartása is: alacsonyabb a szervizköltség, több helyen ingyen parkolhatsz és ha az ingyenes töltőpontokat használod, akkor a töltésért sem kell fizetned - így akár a hitel havi törlesztőrészletét is kigazdálkodhatod.

 

A költségcsökkentésre a közösségi autózásba való beszállás is megoldást jelenthet: ha sokat utazol, az útiköltségbe beszálló utasok sokat jelenthetnek a pénztárcádnak.

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!