A legolcsóbb személyi kölcsönöket idén is alacsony kamatok mellett veheted fel

Eljött az idő, hogy megtaláld a neked való személyi kölcsönt - ezek 2018 eddigi legjobb ajánlatai

A legolcsóbb személyi kölcsönöket idén is alacsony kamatok mellett veheted fel

Eljött az idő, hogy megtaláld a neked való személyi kölcsönt - ezek 2018 eddigi legjobb ajánlatai

Veres Patrik
2018-01-15 Frissítve: 2022-01-18
2018-01-15 Frissítve: 2022-01-18
700988


Úgy visszük a személyi kölcsönöket, mint a cukrot – legalábbis a tavalyi évben a kihelyezett személyi hitelek volumene elérte a válság előtti szintet, és úgy tűnik, idén is folytatódik a növekedés, azaz még többen veszünk fel kölcsönt, és az összeget tekintve sem fogjuk vissza magunkat. Ha még a karácsonyi ajándékok miatt kell egy kis pénzügyi segítség, vagy már az idei terveidet akarod megvalósítani, neked is jó választás lehet egy személyi kölcsön.
 

Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait és ne hagyd, hogy ráfizetés legyen a hitelfelvétel! Személyi kölcsön kalkulátorunkkal a saját igényeidnek megfelelő hitelekre találhatsz rá.

 

Mindenkinek ez kell, de vajon tényleg jó? Miért éppen a személyi kölcsön?
 

Ha mindenképpen külső finanszírozásra van szükséged, a kisebb összegű kiadásaidhoz megfelelő lehet a személyi kölcsön. Jelenleg ugyanis nagyon olcsón, akár 10 százalék alatti kamatozással is hozzájuthatsz pár százezer forinthoz, vagy akár 10 millióhoz is. A jelenleg elérhető alacsony kamatozás kifejezetten kedvező, ha összevetjük az elmúlt évekkel, amikor bőven 20 százalék feletti kamatokkal vehettél fel hitelt, tehát jócskán megfizetted a hitel árát. Ráadásul a kamatváltozás miatt sem kell most aggódnod, mivel rengeteg személyi kölcsön vehető fel fix kamatozás mellett, így kiszámítható marad a törlesztés a teljes futamidő alatt.
 

Olcsósága mellett rugalmassága miatt is kiemelkedő hitelről van szó más konstrukciókhoz képest: a szabad felhasználású személyi kölcsönt gyakorlatilag bármire elköltheted anélkül, hogy igazolnod kellene azt bárkinek. Lízingelés helyett vehetsz belőle például autót, ha a munkádhoz szükség van rá, vagy lecserélheted az elromlott műszaki cikkeidet is, ha hirtelen tönkrement például a laptopod vagy a hűtőd. Sőt, akár korábbi, drága hiteledet is lecserélheted egy jobbra, ha például megcsúsztál a hitelkártya-tartozásoddal vagy a folyószámlahiteleddel.
 

Az igénylése egyszerű és gyors, akár már 7 perc alatt (!) a számládon lehet a pénz. Ehhez persze az kell, hogy olyan bank ügyfele legyél, amely kínál online hitelfelvételt, így akár mobiltelefonon vagy számítógépen keresztül is igényelhetsz. Ma ezt az OTP Bank OTPDirekt netbankjában vagy a CIB Bank mobilapplikációján keresztül teheted meg, de szinte az összes bank kínál már valamilyen egyszerűsített hitelfelvételt, amelyet részben online is elintézhetsz a hagyományos megoldások mellett.
 

Ahhoz, hogy hozzájuss a kölcsönhöz, szükséged lesz egy munkáltatói igazolásra, tehát rendelkezned kell egy állandó munkahellyel, ahonnan rendszeres bevételed van. Ezen túl bankszámlakivonatot és közüzemi számlákat kérhet el a bank de természetesen elmaradhatatlan a személyazonosításhoz szükséges fényképes igazolvány is. Az igényléshez szükséges dokumentumok listáját itt találod.
 

Idén ne fájjon a fejed egy rossz kölcsön miatt – mutatjuk a legjobb ajánlatokat
 

Persze nagyon nehéz eligazodni az ajánlatok között, hiszen 2018-ban is több tucat személyi kölcsön közül válogathatsz attól függően, hogy mennyi pénzt akarsz felvenni, mekkora futamidő alatt fizetnéd vissza és mindehhez mekkora keresetet tudsz igazolni. Éppen ezért a Bank360 időről időre megvizsgálja, hogy alakulnak a konstrukciók, hol tudsz olcsóbban hitelt felvenni.
 

Miért fontos, hogy ne csábulj el az első szembejövő ajánlatnak? Mert számításainak szerint akár több százezer forintot is megspórolhatsz egy jó választással. Személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével megvizsgáltuk, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha hitelt akarsz felvenni.
 

Inkább önállóan keresnéd meg a legjobb személyi kölcsönt a saját igényeid alapján? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és válaszd ki a számodra leginkább szimpatikus hitelt!
 

Összehasonlításunkban a Bank360 teljes kínálatából válogattuk ki a legjobbakat. Több tucatnyi személyi kölcsön alapján megnéztük, hogy kinél éri meg legjobban 1 millió forintot felvenni, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi a helyzet, ha nagyobb összegű kölcsönre, ebben az esetben 3 millió forintra lenne szükséged. A kalkulációban végig négy éves futamidővel számoltunk, azaz 48 hónappal, ennyi ideig fizetnéd havonta a törlesztőrészleteket.
 

Azt is beállítottuk, hogy kamatkedvezményért cserébe hajlandó vagy a kiszemelt bankhoz utalni a fizetésedet, ezzel csökkentve a törlesztőrészletet. Vizsgálatunkban végig a bankok hirdetményeiben megtalálható szükséges minimum jövedelemmel számoltunk. Attól függően, hogy mekkora a keresetünk, természetesen a kamatok is változnak, nettó 250 000 forinttól például már több százalékpontos kedvezményt is kaphatunk a kamatból.
 

Nézzük tehát a listát 1 millió forintos kölcsönösszegre és 3 millió forintos kölcsönösszegre:
 

Használt autó? Új tévé? Gyors segítség a bajban? Náluk a legolcsóbb egymillió forint személyi kölcsön 48 hónapra:
 

 

Ahogy az a táblázatból is kiderül, egymillió forintot a legolcsóbban jelenleg a Sberbanktól vehetsz fel, 11,08 százalékos THM mellett. A bank Fair személyi kölcsöne igen kedvező, a második hónaptól a törlesztőrészlet 25 749 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 228 445 forint, azaz több mint 200 000 forintot fizetsz a kölcsönösszegen felül. A konstrukció már nettó 68 ezer forintos jövedelemtől elérhető.
 

Nézzük meg, mit kínál ehhez képest a második legjobb ajánlat, a K&H Otthonszépítő személyi kölcsöne. A bank kicsivel drágábban, 11,53 százalékos THM-mel kínálja egymillió forintos személyi hitelét fix törlesztőrészlettel és akciós kamattal. Így a törlesztőrészlet 25 358 forintra jön ki havonta, ami olcsóbb, mint a Sberbank havi törlesztője, azonban, ha a teljes visszafizetést nézzük, láthatjuk, hogy az 1 239 69 forint, azaz több mint 10 000 forinttal drágább a K&H kölcsöne.
 

Vonzó lehet még a legjobbak listájáról a Budapest Bank ajánlata, mivel itt is csak 70 000 forint a minimum jövedelem az igényléshez. Jobban bele kell azonban nyúlnunk a zsebünkbe havonta, hiszen a törlesztő 30 149 forint a megadott paraméterek mellett. A 20,50 százalékos THM-nél ez végül 1 447 152 forintos teljes visszafizetést jelent, azaz több mint 200 000 forint a különbség a Sberbank és a Budapest Bank ajánlata között.
 

Lakásfelújítás, fűtéscsere? Innen érdemes 3 millió forintot felvenni 48 hónapra:
 

 

Hárommillió forintból már igen komoly célokat lehet megvalósítani: egy kisebb lakás renoválása is kijöhet belőle, de egy fiatalabb autót is elhozhatsz. Ekkora összegnél még alacsonyabb kamatok is elérhetők. A bankok tekintetében egyébként 3 millió forintnál is hasonló eredménylistát kapunk, észrevehető, hogy nagyobb összegnél a korábbi első két helyezett cserélt pozíciót.
 

Az összevetésünkből látszik: 2018. január közepén a K&H személyi kölcsöne a legolcsóbb konstrukció. 48 hónapos futamidőre a törlesztő 76 073 forint havonta a 10,82 százalékos THM mellett. Így a teljes visszafizetendő összeg végül 3 674 016 forintra rúg. A hitel kamatozása fix, így nem kell tartanod a törlesztő nagyságának változásától.
 

A Sberbank ajánlata hajszállal drágább: 11,08 százalékos THM-mel ajánlják a 3 millió forintos kölcsönt, így a törlesztő havi 77 248 forintra jön ki a második hónaptól. Így összesen 3 685 381 forintot fizetsz vissza.
 

Ahogy az a második listán is látszik, az ajánlatok között majdnem 700 000 forint is lehet a különbség, így egyáltalán nem mindegy, hogy melyik kölcsönnel vágunk neki a 2018-as évnek.
 

Még nem maradtál le semmiről, ha most vágnál bele
 

Apró adalék az összevetésünkhöz, hogy megnéztük ugyanezeket a konstrukciókat a kicsivel több mint két hónappal korábbi állapotok szerint. Október 31. óta azonban nem történt módosítás a kamatok terén, így nem maradt le jobb ajánlatról az sem, akinek el kellett odáznia a hitelfelvételt.
 

Csökkents kedvezményekkel és legyen könnyebb a törlesztés
 

Persze több tényezőtől is függ, hogy végül a bank mekkora kamattal ad neked kölcsönt. Ilyen például
 

  • a fizetésed nagysága,
  • a vállalt futamidő hossza,
  • a kiadásaid nagysága,
  • a hiteltörténeted (mindent rendben visszafizettél korábban?),
  • adóstárs megléte
     

Ahogy már említettük, szinte minden hitelintézet kamatbónusszal jutalmaz, ha elég magas a fizetésed és vállalod, hogy hozzájuk érkezteted a fizetésed, azaz vezetsz ott egy folyószámlát. De mit jelent az elég magas fizetés? Jellemzően nettó 250 000 forint az az összeg, ahonnan már jár a kedvezmény, az viszont bankonként eltér, hogy ennek egyben kell érkeznie a számlára, vagy külön is történhet a jóváírás.
 

Ha például magas fizetésedet a bankhoz utalod, az 1 millió forintos kölcsön már mindössze 7,82 százalékos THM-mel vehető fel a Sberbanktól, de a K&H és a CIB Bank is 10 százalék alatti THM-et kínál. 3 millió forintot ugyanilyen feltételek mellett szintén 7,82 százalékos THM-mel tudsz elhozni a Sberbanktól, második helyre viszont a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne fut be 7,90 százalékos THM-mel. 
 

Sőt, további kedvezményeket szerezhetsz az időszakos akciókkal. A Sberbank árgarancia-ajánlatával például a legjobb kamatot ígéri ügyfeleinek, amennyiben más hitelintézet a bankénál jobb ajánlatot kínál ugyanazon feltételek mellett. Akkor is spórolhatsz a kamaton, ha hűséges ügyfél vagy, esetleg igénybe veszel más szolgáltatást is a banktól, például értékpapírszámlát, lakástakarékot vagy hasonló terméket is kérsz. Azt ne felejtsd el, hogy ezeknek is díjuk van, így nem biztos, jól jársz az így megszerzett kedvezménnyel, hiszen drágább lehet a csatolt termék, amit még pluszban igényelsz.
 

A megfontoltság nem csak a hegyi bölcsek tulajdonsága – a hitelfelvevőé is!
 

A Bank360 most egy általános piaci áttekintést nyújtott neked a lehetőségekből, azonban lehet, hogy másra van szükséged. Ha a saját igényeid alapján szeretnéd megkeresni a legjobb szabad felhasználású személyi hitelt, használd személyi kölcsön kalkulátorunkat. Ha nagyobb összegre van szükséged és hajlandó vagy ingatlanfedezetet is bevonni, vizsgáld meg a lakáshiteleket is, hiszen szintén nagyszerű kamatok mellett tudsz most kölcsönt felvenni lakásvásárláshoz! A legfontosabb azonban, hogy alaposan tervezd meg a hitelfelvételt, hiszen hosszú távú elköteleződést jelent a kölcsön visszafizetése.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!