Ennek nem fogsz örülni: már rég százezreket spórolhatnál az elcsúszott hitelkártya tartozásodon

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2017.07.18.
Frissítve: 2020-01-22 Létrehozva: 2017-07-18
252635


Hasznos lehet a hitelkártya, de mit tegyünk akkor, ha elszaladt velünk a ló és csak gyűlik az adósság?

Folyamatosan bombáznak mostanában a bankok a hitelkártyákkal járó akciókkal: van, aki nagyobb visszatérítést és induló bónuszt ad, mások olcsóbb repülőjegyeket ígérnek. Az MNB számain látszik is, hogy egyre többet fizetünk a bank pénzével, ami ugyan nem jelenti azt feltétlenül, hogy nő a hitelkártyahasználók száma, viszont mindenképpen azt mutatja, hogy akinek van, az egyre gyakrabban fizet a plasztikkal.
 

Ne hagyd, hogy kifolyjon a pénz a kezedből! Váltsd ki drága hiteledet a legjobb hitelkiváltó kölcsönökkel most! Hasonlítsd össze az ajánlatokat és találd meg a neked valót kalkulátorunkkal!


Csak óvatosan más pénzével


Sajnos közéjük tartoznak azok is, akik csak erre a megoldásra támaszkodnak, ha tovább kell nyújtózkodniuk, mint a takarójuk ér, és ilyenkor igen gyakran kifuthatnak a bank által nyújtott 45 napos kamatmentes időszakból, megcsúszva a fizetéssel.
 

Könnyen kerülhet így bárki adósságspirálba a hitelkártyái miatt, azaz az egyik kölcsönt azért veszi fel, hogy a másikat tudja fizetni vele. Ilyen helyzetben a nagyon szigorú költségvetés tervezésén és betartásán túl segíthet a kilábalásban az is, ha megnézzük, hogyan tehetjük olcsóvá a hitelünket. Érdemes megvizsgálni például, hogy kiválthatjuk-e a drágább kölcsönünket egy kedvező kamatozású hitellel, és ebben segíthet a személyi kölcsön a hitelkártyákkal szemben.


Tényleg jó megoldás lehet?
 

De mit tud a személyi kölcsön, ami miatt hitelkiváltásra használhatjuk? Ha jól megnézzük a kondíciós listákat, a hitelkártyákat általában 38-40% körüli THM jellemzi. Hasonlítsuk össze ezt a személyi kölcsönök jellemzőivel, és máris szembetűnik, hogy ezeknél a hiteleknél már 10% alatti ajánlatokkal is találkozhatunk.
 

Persze elérhető a pénzintézeteknél kifejezetten hitelkiváltás célú személyi kölcsön is, amelyek között érdemes böngészni, viszont a szabad felhasználású hiteleket is használhatjuk a hitelkártya tartozásunk kiváltására.
 

Egy hét alatt is enyhülhet a probléma
 

A személyi kölcsön előnye tehát, hogy sokkal alacsonyabb a kamata, mint egy hitelkártyának. Elég csak megnézni az aktuális ajánlatokat, és láthatjuk: az OTP Bank személyi kölcsöne, a K&H, az Erste, a Sberbank termékei is felvehetők úgy, hogy még az alapvetően alacsonyabb kamatra is kaphatunk további kedvezményeket, vagy az igénylés feltételei egyszerűbbek például a CIB személyi kölcsönénél vagy a Cetelem személyi hitelénél. Azonban azt tartsuk észben, hogy még az egyértelmű kamatelőny és akciók ellenére is érdemes körültekintően választanunk, hogy a legkedvezőbb konstrukcióval tudjuk kiváltani meglévő hitelünket, amihez a Bank360 hitelkalkulátorát is igénybe vehetjük, összehasonlítva az elérhető hiteleket egy jól megalapozott döntéshez. Ezután egy banki szakértővel konzultálhatunk és összeállíthatjuk a hitelkérelmi anyagot. Legfeljebb egy hét ügyintézési idő után már sokkal kisebb éves kamatterhet kell fizetnünk, amivel akár több 100 ezer forint nagyságrendű összeget is megspórolhatunk évente.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!