Gyorskölcsönnel hamar megoldhatjuk a problémát

Épp nyaralás előtt kell új telefont venned? Így juthatsz egy órán belül pénzhez

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2017.07.10
Frissítve: 2019-08-15 Létrehozva: 2017-07-10
245180

Egy váratlan kiadás bármikor adódhat az életben, de nem biztos, hogy sikerül rövid idő alatt összegyűjteni annyi pénzt, amennyivel gyorsan kimászhatunk a slamasztikából. Szinte akármikor felmerülhet egy nem várt egészségügyi probléma vagy baleset, amely miatt kieshet a kenyérkereső, ráadásul az orvosi kezelések is jelenthetnek komoly anyagi terhet. Persze nem feltétlenül kell ilyen drasztikus eseményekre gondolnunk, ha a váratlan kiadások kezelésére keressük a megoldást. Most, a fesztiválszezon kellős közepén igencsak megnő az esélye annak, hogy a fiatalok elhagyják vagy tönkre teszik okostelefonjaikat, márpedig ez óriási bosszúság, ha mindez napokkal a betervezett nyaralás előtt történik olyasvalakivel, aki már az okostelefonon éli a digitális életét, azzal készít felvételeket és posztol a közösségi oldalakra.

Aki figyeli a készülékek árait, tudja nagyon jól: egy valamirevaló kamerával felszerelt telefonért, amely nem csigalassúsággal dolgozik és tölti fel a szelfiket, akár 150 – 200 000 forintot is elkérnek a gyártók, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a vásárlók hajlamosak kizárólag csak a legújabb, még ennél is drágább modellekre költeni. Ez még az olcsóbbik esetben sem kevés pénz, Magyarországon még mindig nagyon elvétve akad háztartás, amely rendelkezik ennyi likvid, bármikor hozzáférhető megtakarítással. Ha sürgősen kell a telefon, de a család nem tud adni, és a hűségidő sem járt még le, akkor segítséget jelenthet a gyorskölcsön.

Mit, kitől és mennyiért?


A nyár tipikusan az az időszak, amikor többet fordulunk a bankokhoz kölcsönért, mára pedig jókora kínálattal szembesülhetünk, elég csak megnézni a Bank360 kalkulátora segítségével, hány féle hitel közül választhatunk. Ami viszont közös ismérve a gyorskölcsönöknek, hogy villámgyorsan, akár órákon belül pénzhez juthatunk, így kiválóan lehet velük menedzselni krízishelyzeteket. Általában kezes és fedezet nélkül igényelhetünk így jellemzően 1 millió forint alatti kölcsönt. Legtöbbször mindössze egy bankszámlakivonatra vagy egy legalább három hónapos munkaviszonyról szóló igazolásra van szükségünk az igazolványainkon túl ahhoz, hogy igényelhessünk hitelt, ám bizonyos esetekben még ezekre sincs szükség.

Természetesen ahogy mindig, most is azt tanácsoljuk, hogy a lehetőségekhez mérten alaposan járjuk körül, hogy melyik pénzintézethez fordulunk az átmeneti segítségért, hiszen jelentős különbségek lehetnek a felvehető összeg vagy a kamat tekintetében is, ráadásul időről időre jelennek meg akciók, mint például OTP Bank, a K&H és az MKB Bank személyi kölcsönének kamatkedvezménye, vagy a Sberbank időszakos „Legjobb kamat árgaranciája”, amellyel hitelintézet megígéri, hogy ha találunk jobb ajánlatot bankénál, ugyanarra a kamatra szerződnek le velünk.

Más kedvezmények is vannak: a Cetelem például halasztással csábít, évi egy törlesztést csúsztathatunk, az előtörlesztés pedig ingyenes, a Provident pedig a heti törlesztésre ad lehetőséget, ha az kényelmesebb az ügyfélnek. Az MKB Bank és a K&H pedig kamatkedvezményt nyújt, amennyiben a munkabérünk a hitelező intézet számlájára érkezik.

Nem tanácsos azonban a kedvezmények alapján  személyi kölcsönt választani, inkább alaposan becsüljük meg, hogy mekkora törlesztőrészletet bír el a háztartás és mennyi időn belül tudjuk visszafizetni a kölcsönt. Erre kiválóan alkalmas gyorskölcsön hitelkalkulátorunk, amelyben a személyre szabható paraméterek megadása után rangsorolhatjuk a kölcsönöket akár THM, törlesztőrészlet, vagy visszafizetendő teljes összeg szerint. Ha például nekünk fontos az alacsony törlesztőrészlet, és egy 300 000 forintos hitelt vennénk fel 24 hónapos futamidőre, akkor azonnal kiderül, hogy a Provident heti 3424 forintos törlesztője után az MKB Bank havi 13 811 forintos törlesztőrészlete a legoptimálisabb számunkra.

Az új világ már itt van velünk


Ráadásul már annak sem kell aggódnia, akinek esetleg gondot okozna befáradni a bankfiókba: 2017 eddig a mobilbankokról szólt. A Cofidisnél például már egyszerűen, akár a fotelben ülve is túleshetünk 10 perc alatt a hitelbírálaton, de a folyósításért sem kell kimennünk a lakásból, telefonon és online is intézhető a folyamat futárszolgálat segítségével. Az OTP Bank pedig nemrég jelentette be: kizárólag digitálisan, személyes jelenlét nélkül is köthetnek online bankban regisztrált ügyfeleik szerződést a hitelintézettel, a folyósítás pedig (nem vicc!) 60 percen belül megtörténik. Ugyanezt ígéri a CIB Bank is ügyfeleinek, amennyiben használják a bank alkalmazását. Persze ezekben az esetben is van lehetőség személyre szabni a hitelkonstrukciót a felvett összegtől a törlesztőrészleten át a futamidőig szabályozhatunk mindent, erre ad a bank egy ajánlatot.


Az innováció tehát elérte a bankokat is, hamarosan egyre többen csatlakoznak majd a digitális forradalomhoz, nekünk pedig néhány kattintás vagy érintés a készülékeinken, és már meg is jött a pénz a bankszámlánkra.

Akkor is kaphatsz segítséget, ha tényleg nagy a baj
 

Van egy másik, kevéssé ismert előnye a gyorskölcsönöknek: azok is kaphatnak hitelt, akik szerepelnek a KHR (korábbi rettegett nevén: BAR) negatív adóslistáján. Nem sok pénzintézetnél van arra lehetőség, hogy ilyen feltételek mellett is tudjanak valamilyen ajánlattal szolgálni: aktív KHR-eseknek a Provident tud segíteni, ahol nem kizáró ok a státusz.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük,
a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
lead sikeresen elküldve