A legjobb személyi kölcsön ajánlattal szabadon finanszírozhatod akár az utazásod is

A legjobb személyi kölcsön ajánlatok – találd meg a legjobb akciót és válassz tudatosan karácsonykor is!

A legjobb személyi kölcsön ajánlattal szabadon finanszírozhatod akár az utazásod is

A legjobb személyi kölcsön ajánlatok – találd meg a legjobb akciót és válassz tudatosan karácsonykor is!

Veres Patrik
2017-12-12 Frissítve: 2020-12-16
2017-12-12 Frissítve: 2020-12-16
608192A karácsony közeledtével nem csak a bögrényi elfogyasztott forralt borok és a lejátszott Michael Bublé-feldolgozások száma növekszik drasztikusan, hanem a kihelyezett személyi kölcsönök volumene is, egyre többet veszünk fel.
 

Alapvető igazság a mostani alacsony kamatkörnyezetben: ha nem tehetjük meg, hogy önerőből finanszírozzuk a karácsonyi nagybevásárlást, inkább támaszkodjunk a kisebb összegű kiadások esetén a személyi kölcsönökre, mint a hitelkártyára vagy folyószámlahitelre. Hiszen más hiteltermékekhez képest sokkal jobban járhatunk a személyi hitellel:
 

 • szabad felhasználású, tehát a bank nem fogja megkérdezni, hogy mire költöttük a pénzt

 • a hitelösszeg akár 100 ezer forinttól egészen 10 millió forintig is terjedhet

 • a futamidőt mi határozhatjuk meg,

 • a kamatozás kiszámítható, végig fixálható

 • az igénylés egyszerű, nem igényel sok dokumentumot és akár már néhány percen belül a számlánkon lehet a pénz, tehát várnunk sem kell

 • akár 10 százalék alatti THM mellett is vehetünk fel kölcsönt, ami nagyon alacsony - például a hitelkártyák nagyjából 40 százalékos THM-éhez képest.
   

Csak nézzünk egy gyors példát a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával:
 

Tegyük fel, hogy a karácsonyi nagybevásárláshoz és az ajándékok megvásárlásához átmenetileg hitelre van szükségünk. Egy minimálbérhez adott, nagyjából 400 000 forintos hitelkerettel használható hitelkártya THM-e legjobb esetben is 36,51 százalék, a folyószámlahitelek pedig 20 százalék feletti THM mellett érhetők el. Ugyanekkor 400 000 forint személyi kölcsön két éves futamidővel sokkal olcsóbban, akár 11,57 százalékos THM-mel is felvehető,  így a havi törlesztő 19 163 forint lesz a második hónaptól, ha vállaljuk, hogy a bankhoz érkeztetjük a fizetésünket.
 

Ezek a legjobb személyi kölcsön akciók
 

Akár még a fentinél is jobb konstrukcióban vehetünk fel kölcsönt, ha teljesítjük a bank által megszabott feltételeket, vagy kifogunk egy jó akciót. Az ünnepek környékén megszaporodnak a kedvezmények, legyen szó akár kamatbónuszról vagy díjelengedésről. A szinte állandónak mondható akciók sem tűnnek el:
 

 • 1-2 pontos kamatkedvezmény jár jellemzően akkor, ha vállaljuk, hogy a hitelező bankhoz érkeztetjük a fizetésünket.

 • Amennyiben a bankhoz érkező jövedelem meghaladja a nettó 250 000 forintot, további kamatkedvezményt kaphatunk.
   

Nézzünk körül a bankok háza táján, hogy december elején mik a legjobb személyi kölcsön akciók:
 

OTP Bank akciós személyi kölcsön
 

Idén december 17-ig tudunk még akciós személyi kölcsönt felvenni az OTP Banktól. Az akció keretében 1 százalékpontos kamatbónuszt kaphatunk, ha online kupont veszünk igénybe. Ehhez a weboldalon nevet, telefonszámot és email címet kell megadni, majd visszahívást kérni. Az OTP Bank ügyfeleinek lehetőségük van netbankon keresztül hitelt igényelni, így be sem kell menni a bankfiókba. Az online igénylés hitelbírálattal együtt 45 perc alatt elvégezhető, így akár egy óra alatt pénzhez juthatunk.
 

MKB Mosoly személyi kölcsön
 

MKB Mosoly személyi kölcsön igénylésnél 1 százalékos kamatkedvezményt kínál a bank mindaddig, amíg vállaljuk, hogy minden hónap 20. napjáig minimum 200 000 forint jövedelem-jóváírás történik a számlán - legfeljebb két részletben.
 

K&H személyi kölcsönök
 

A K&H-nál 2 százalék munkabér-átutalási kamatkedvezményt kaphatunk, ha a hitel teljes futamideje alatt a bank számlájára érkezik a legalább havi nettó 100 000 forintot elérő jövedelmünk.
 

Sberbank Fair személyi kölcsönök
 

2019. december végéig tart a Fair Adósságcsökkentő Plusz, Fair Plusz és Fair Expressz Plusz Személyi kölcsönökre vonatkozó „legjobb kamat, árgaranciával” ajánlat. Ha a hitelfolyósítástól számított 5 banki munkanapon belül jobb kamatot találunk azonos feltételek mellett egy másik banknál, a Sberbank a kedvezőbb kamatra módosítja a szerződésünket - ha be tudunk mutatni egy 5 napnál nem régebbi hitelígérvényt a másik banktól.
 

CIB Előrelépő személyi kölcsön
 

Szintén munkabér-átutalási kamatkedvezményt kaphatunk december 29-ig indított igénylés, vagy CIB24 terlefonos szolgáltatással indított igénylés jóváhagyása esetén. Amennyiben fizetésünk, akár több részletben, CIB-es számlára érkezik, úgy nettó 250 000 forint jövedelem felett akár 7,77 százalékos éves ügyleti kamat is elérhető 11,73 százalék helyett.
 

Budapest Bank Hűség Hitel
 

Az év végéig leadott igénylések esetén szintén kamatkedvezmény vehető igénybe, ha az igényléssel egy időben számlát is nyitunk a Budapest Banknál, vagy már rendelkezünk lakossági folyószámlával és erre a legalább az aktuális minimálbérnek megfelelő fizetés érkezik a teljes futamidő alatt.
 

Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön
 

A Cetelemnél 20 000 forintos online vásárlási utalványt kaphat az, aki legalább 2 millió forintot vesz fel, csoportos beszedési megbízással törleszt, regisztrál a NetBankba és hozzájárul a kereskedelmi ajánlatok fogadásához.
 

Provident Extrajó kölcsön
 

Ha új ügyfélként választunk heti törlesztésű, legalább 200 000 forintos kölcsönt, 0% THM mellett -  tehát ingyen - vehetünk fel mellé 50 000 forint extra kölcsönt. Az ajánlat december 23-ig érhető el.
 

Raiffeisen Személyi kölcsön
 

A „Tök jó kamat” akció keretein belül rendszeres számlahasználattal érhetünk el 3 százalékos kamatkedvezményt. Ehhez minden hónapban a nettó minimálbérnek megfelelő összegnek kell megérkeznie a számlára és legalább 4 tranzakciót kell végezni az alábbi kategóriákban:
 

 • bankkártyás/OKOSkártyás készpénzfelvétel,

 • bankkártyás/OKOSkártyás vásárlás,

 • eseti vagy állandó átutalás,

 • csoportos beszedés
   

Ráadásul most 2 millió forintig jövedelemigazolás nélkül szerződhetünk a bankkal. Ha a fizetésünket forintban, bankszámlára kapjuk, mindössze két havi bankszámlakivonatot kérnek. Az akció december 22-ig érvényes.
 

Magas jövedelem után 7 százalék kamatkedvezményt ígér a Raiffeisen Bank. Ennek a feltétele nettó 250 000 forintos rendszeres jövedelem igazolása és legalább 1 000 000 forintos hitelösszeg. További feltétel, hogy a fizetésünknek a Raiffeisennél vezetett számlára kell érkeznie legfeljebb 2 részben.
 

Persze érdemes időről időre ellátogatni a bankok weboldalaira, illetve a Bank360 személyi kölcsön kalkulátoroldalára, hiszen mindig beleakadhatunk egy újabb kedvezménybe.
 

6 dolog, amit mérlegelj a személyi kölcsön kiválasztása előtt
 

Mielőtt eldöntenénk, hogy melyik hitelre is van szükségünk, érdemes alaposan átgondolni a részleteket, hiszen csak így győződhetünk meg arról, hogy hosszú távon sem lesz rossz választás a kinézett személyi kölcsön.
 

 1. Tényleg hitelre van szükségünk? Elsőként érdemes azon elgondolkozni, hogy egyáltalán megéri-e hitelt felvenni a kijelölt célhoz. Ha már úgy is közeledik a karácsony, ne felejtsük el, hogy az ünnep lényege nem az ajándékokról szól, hanem arról, hogy együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk. Ha már kölcsönt veszünk fel, érdemes olyan célokra fordítani, amelyek a mi malmunkra hajtják a vizet, így például pénzt keresnek. Lehet ez egy képzés, vagy egy eszköz, amivel többet és jobban dolgozhatunk. Az igazán fontos az, hogy helyes legyen a hitelcélunk és ne az elérhetetlen luxust üldözzük a kölcsönnel.

 2. Mennyi hitelt vegyünk fel? Ne dőljünk be a csábító reklámoknak, ne akarjunk nagyobb hitelt felvenni, mint amennyit eredetileg terveztünk. A nagyobb összeget valahogy vissza is kell fizetni, márpedig, ha ezt nem bírja a költségvetésünk, nagyon ráfázhatunk egy rosszul megválasztott személyi kölcsönnel. Tervezzük meg előre jó alaposan, hogy miből és mennyit tudunk visszafizetni.

 3. Mekkora futamidőt vállaljunk? Szintén gondoljuk át azt az időtávot is, amíg fizetni akarjuk a havi törlesztőrészletet. Készüljünk fel a váratlan esetekre! Mi történik, ha lebetegszünk vagy elveszítjük a munkánkat? Akkor is tudjuk majd fizetni a hitelt? Ilyen esetekre jól jöhet egy vésztartalék vagy egy hitelbiztosítás. Akinek belefér, az rövid futamidővel, de nagyobb törlesztővel hamarabb visszafizetheti a kölcsönt. Akinek csak kisebb kiadás fér bele a büdzsébe, az hosszabb futamidővel, alacsonyabb törlesztőrészlettel rendezheti a tartozását. Fontos, hogy mérlegeljük a kockázatokat és ennek megfelelően válasszunk futamidőt.

 4. A legalacsonyabb kamat nem jelenti a legolcsóbb hitelt! Mindannyian a legolcsóbb kölcsönt keressük, de ne gondoljuk, hogy pusztán a kamat mértéke alapján megtalálhatjuk a legjobb ajánlatot. Amit érdemes figyelni, az a THM, a teljes hiteldíjmutató. Ez a mutató nem csak a kamatot tartalmazza, de az olyan felmerülő díjakat is, mint a folyósítási díj, vagy az adminisztrációs költségek. Így objektíven tudjuk összehasonítani a kölcsönöket. Minél alacsonyabb a THM ugyanazon feltételek mellett, annál kevesebbet fizetünk vissza a futamidő végén. Ha hitelt keresünk és fontos az olcsóság, figyeljük a THM-et!

 5. Figyeljünk oda az akciókra, hiszen pénzt spórolhatunk! A fent ismertetett lista alapján is látszik, hogy több banknál is elérhetünk különböző kedvezményeket, amelyekkel a hitelünk olcsóbb lehet. Ehhez persze meghatározott feltételeket kell teljesítenünk: ezek  legtöbbször a magas, nettó 250 000 forint feletti jövedelem és a fizetésünk utaltatása a hitelt folyósító bank által vezetett folyószámlára. Egy-egy jó kölcsönnel általában 1-3 százalékpontos kedvezményt kaphatunk, amivel még olcsóbb lesz a hitelünk.

 6. Ismerjük meg a piac teljes kínálatát! Ne csapjunk le az első lehetőségre, ami szembejön velünk az utcán vagy a tévében. Szánjunk elég időt arra, hogy megvizsgáljuk más bankok ajánlatait is. Szerencsére nem kell bankfiókról bankfiókra járnunk, hogy összehasonlítsuk az ajánlatokat, hanem elég a legjobb személyi kölcsön kiválasztásához a Bank360 kalkulátorát használni. Nézzük meg részletesen, hogy miben is segíthet a hitelkalkulátor.
   

A számokkal már bajlódjon a gép! Így használj hitelkalkulátort!
 

Rengeteg időt megspórolhatunk magunknak, ha a telefonálgatás és a bankfiókok látogatása helyett egy megbízható gyűjteményt keresünk, ahol minden pénzintézet ajánlata fent van. Ilyen például a Bank360 személyi kölcsön kalkulátora, amellyel egy-kettőre kiszámíthatjuk, hogy melyik hitel lehet számunkra a legjobb.
 

A kalkulátor a számításait a felhasználói beállításaink alapján végzi el, azaz „személyre szabhatjuk”, hogy mi alapján keressen az algoritmus. Beállíthatjuk például, hogy
 

 • milyen kölcsönre van szükségünk

 • milyen célra akarjuk felhasználni a hitelt

 • mekkora hitelösszegre van szükségünk

 • mekkora futamidőt vállalunk

 • mekkora a jövedelmünk (a felvehető hitel nagysága miatt)

 • és vállaljuk-e, hogy a bankhoz érkezik a fizetésünk (a kamatkedvezmény miatt)
   

Mindezen adatok megadása alapján a hitelkalkulátor sorrendbe állítja a személyi hiteleket, külön “Tipp” pecséttel jelezve azt, amelyet a Bank360 szakértői kifejezetten jó vagy újszerű ajánlatnak tartanak. Választhatunk, hogy csak a legjobb kölcsönöket, vagy az összes ajánlatot szeretnénk végignézni.
 

A listát aztán igényeink szerint rendezhetjük. Ha számunkra a törlesztőrészlet nagysága a fontos, akkor eszerint állíthatjuk sorrendbe a termékeket. Ugyanígy megtehetjük ezt THM és teljes visszafizetendő összeg alapján is. A kalkulátorban további adatokat is megtalálhatunk. Így például könnyedén megtudhatjuk, hogy milyen kamatozású kölcsönt készülünk felvenni, melyek az egyéb költségek, mekkora a hitel teljes díja vagy kezdeti költsége. Részletesen utánaolvashatunk annak is, hogy mik az igénylés minimum feltételei, az akciók feltételei, de akár azt is, hogy milyen arányban törlesztünk kamatot és tőketartozást.
 

Amikor pedig megtaláltuk az ideális személyi hitelt, az adatainkat megadva a bank munkatársai kapcsolatba lépnek velünk a további ügyintézés végett.
 

A kalkulátor használatával tehát elkerülhetjük

 • a drága kölcsönöket

 • a rejtett díjakat

 • a felesleges sorban állást.
   

Választottál? Ne húzd az időt, igényelj!
 

A személyi kölcsönök egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen igényelhetők: más hitelfajtákhoz képest kevés dokumentumra van szükség, a folyósítás pedig gyorsan, akár napon belül megtörténik. Persze van néhány feltétele annak, hogy villámgyorsan igényelhessünk.
 

Személyi feltételek
 

 • legyen egy munkahelyünk, ahol legalább 3 hónapja elhelyezkedtünk, de jobb a minél hosszabb, folyamatos munkavégzés,

 • legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeget kapjuk,

 • ne szerepeljünk a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján,

 • és betöltöttük a 21. életévünket.
   

Dokumentumok
 

 • érvényes, magyar hatóság által kiállított személyi igazolvány vagy személyazonosító igazolvány és lakcímkártya,

 • előző havi közüzemi számlák, vagy telefonszámla, amely a nevünkre szól

 • jövedelemigazolás, amely nem lehet 30 napnál régebbi

 • legalább 3 hónapra visszamenőleg bankszámlakivonat, de akár 6 havi kivonattal is felkészülhetünk.
   

Ha mindezek a dokumentumok megvannak és a feltételeknek is megfelelünk, nagy valószínűséggel miénk a választott személyi kölcsön.
 

A legjobb személyi kölcsönt is okosan kell felhasználni
 

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a tudatos hitelfelvétel alapja a megfelelő hitelcél kiválasztása, és érdemes arra is gondolni, hogy mit kezdünk az esetleg fennmaradó maradék összeggel. További költekezés helyett érdemes lehet visszaforgatni a már meglévő hitelünkbe, ezzel csökkentve a tartozásunkat, de korszerűsíthetjük a lakást, fűtést, szigetelést, hűtést, amivel a rezsin spórolhatunk.
 

Szerencsére egyre tudatosabbak a magyarok, ám mégis kevesen tudják, hogy mi lehet igazán jó hitelcél. A Bank360 szakértői szerint a lehető legjobb választásunk az lehet, ha saját fejlődésünkbe fektetjük a hitelt. Akár egy iskola elvégzéséhez, akár online kurzusok megvásárlásához veszünk fel kölcsönt, jól járhatunk. Főként, ha olyan szakmát tanulunk vagy olyan tudást szerzünk, amelyre igény van és sokat fizet érte a munkáltató. Lebegjen az a szemünk előtt, hogy a kölcsön segítségével
 

 • saját magunkat fejleszthetjük

 • több pénzt kereshetünk

 • hatékonyabban végezhetjük a munkánkat
   

Ha ügyesen fektettük magunkba a pénzt, a megnőtt bevételeinkből tudjuk fedezni a hitel díját, sőt, akár hamarabb is lerendezhetjük a teljes kölcsönt egy előtörlesztéssel.
 

Visszafizetés: rendezzük hamarabb? Fizessünk előre?
 

Szinte minden kölcsönnél van lehetőségünk arra, hogy hamarabb visszafizessük azt, mint ahogy a futamidő diktálná. Ezt hívják előtörlesztésnek, vagy – ha az egész összeget kifizetjük egyben – végtörlesztésnek.
 

A bankok jellemzően legalább 3 havi törlesztőrészletet fogadnak el előtörlesztésre, amivel lefaraghatjuk tartozásunkat. Az előtörlesztés után a bank csökkenti az előtörlesztett összegnek megfelelően a teljes hitel díját a futamidő szerinti hitelkamattal és az egyéb költségekkel együtt. Azonban, hogy ez ne okozzon jelentős bevételkiesést, a bank díjat számít fel az előtörlesztésért.
 

Ebben a cikkben összeszedtük az előtörlesztéssel kapcsolatos díjakat. Általánosságban elmondható, hogy maximum 1 százalékot kérnek el a bankok személyi kölcsön esetén az előtörlesztett összeg után, amennyiben éppen nem váltunk kamatperiódust és fixálva van a hitelünk kamatozása.
 

Akár el is kerülhetjük az előtörlesztés díját, mivel a törvény szerint egy évben egyszer 200 000 forint előtörlesztéséig 0 forint a költség. Akkor sem kérhet a bank előtörlesztési díjat, ha folyószámlahitelről van szó, és akkor is ingyenes, ha visszafizetési biztosítékként kötött biztosítási szerződés alapján előtörlesztünk. Ha eléggé szemfülesek vagyunk, más akciókat is elkaphatunk, mivel a pénzintézetek hajlandók időszakosan lemondani ezekről a díjakról, például új termékek bevezetése során.
 

Ha lehetőségünk van rá, érdemes előtörleszteni és minél hamarabb megszabadulni a kölcsöntől, hiszen annál hamarabb vághatunk bele újabb céljaink megvalósításába az így felszabadult pénzzel.
 

A személyi hitel is lehet jó döntés, csak alaposan meg kell fontolni
 

Nem ördögtől való dolog, hogy hitel segítségével érjük el a céljainkat, már évek óta ez a legnagyobb sláger a lakosság körében: idén október végéig több mint 366 milliárd forint értékben kötöttünk új fogyasztásihitel-szerződéseket, ami 33,5 százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban. A teljes piacból 256,3 milliárd forint volt személyi kölcsön, de a bankok biztosak abban, hogy az ünnepek közeledtével drasztikusan megnő ez az összeg, hiszen mindenki a legjobb személyi kölcsön ajánlatokat keresi ilyenkor.
 

Ez érthető is az ajándékozási lázban, hiszen sokan így próbálják meg megoldani, hogy mindenkinek kerüljön valami a fa alá. A becslések szerint idén az éves forgalom 35 százalékát adja majd az októbertől decemberig tartó időszak az online kereskedelemben.
 

Mielőtt azonban mi is kölcsönhöz nyúlunk, mindenképpen fontos utánajárni a konstrukcióknak, megismerni a feltételeket és felmérni, hogy mit vállalhatunk be, meddig ér a takarónk.
 

Tekintsünk a kölcsönre eszközként: segíthet elérni a céljainkat, amelyekkel egyről a kettőre léphetünk. Ha felesleges kacatok helyett például egy nyelvtanfolyamhoz veszünk fel hitelt, elkezdhetünk külföldre is dolgozni több pénzért. Ha több pénzt keresünk, gyorsabban, problémamentesen tudjuk visszafizetni a hitelt és hamarabb kezdhetjük a következő célunk megvalósítását – akár már hitel nélkül is.
 

Persze nem csak tanulásra érdemes hitelt felhasználni, ha más mód nincs. Ha a munkánkat megkönnyíti és hatékonyabbá teszi, új eszközökbe is fektethetünk: egy jobb, biztonságosabb és fiatalabb autó nem csak a kényelmünket szolgálhatja, hanem időt nyerhet nekünk és védelmet adhat a családunknak. Egy új laptop vagy a korábbinál jóval erősebb okostelefon felgyorsítja a munkát és hozzájárul a minőségi teljesítményhez is.
 

Amikor tehát azon gondolkozunk, hogy személyi kölcsönből finanszírozzuk a karácsonykor felmerülő költségeket, jusson eszünkbe az is, hogy milyen hitelcélra akarjuk a hitelt felvenni. Nem biztos, hogy szükség van egy újabb méregdrága telefonra, csak mert az most a legújabb, vagy egy sokadik kütyüre, ami ott fog hetek múlva porosodni valahol a lakásban. Ugyanígy nem elengedhetetlen tartozéka a karácsonynak a hatalmas, többfogásos vacsora és a díszektől roskadozó karácsonyfa sem. Maradjunk inkább a saját, szerényebb kereteink között, ami nem okoz majd a jövőben fejfájást. Az ünnep úgysem erről szól.
 

Elsőre talán nagyobb kihívást jelent lemondani a megszokott „fényűzésről” és az ajándékhalmokról, de gondoljunk bele abba, hogy egy jól felhasznált és ügyesen megválasztott kölcsönnel hosszú távú boldogságot ajándékozhatunk a szeretteinknek. Ha az indulás nehéznek tűnik, érdemes független pénzügyi szakértők segítségét kérni, akikkel egy-kettőre rendbe rakhatjuk pénzügyeinket. A Bank360 blogjában rengeteg hasznos cikket találhatunk ehhez is. Ha pedig biztosan egy személyi kölcsön felvétele mellett döntünk, ne felejtsük el használni a személyi kölcsön kalkulátort, amivel néhány kattintással megtalálhatjuk a számunkra legjobb adottságokkal rendelkező kölcsönt.
 

Legyünk tudatosak hitelfelvételkor, gondoljuk át, mit és mire használunk fel! A pillanatnyi karácsonyi örömöt ne a fejfájás váltsa fel a törlesztés megkezdésekor. A jó döntés csak rajtunk áll, a Bank360 pedig segíthet a választásban.

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!