okos órával is fizethetsz

Már a Budapest Banknál is elérhető az Apple Pay

okos órával is fizethetsz

Már a Budapest Banknál is elérhető az Apple Pay

Bank360 tartalom
2021-04-21 Frissítve: 2021-04-21
2021-04-21
13774816

A Budapest Bank 2021. április 20-tól elérhetővé teszi ügyfelei számára az Apple Pay fizetési lehetőséget, így biztonságosan és érintésmentesen fizethetnek anélkül, hogy bankkártyájukat átadnák másnak, fizikai gombokkal érintkeznének vagy készpénzt cserélnének. 

 

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfeleknek mindössze a kártyaelfogadó terminálhoz kell tartaniuk iPhone vagy Apple Watch készüléküket. A vásárlás biztonságos, mivel ujjlenyomat- (Touch ID) vagy arcfelismerés (Face ID), vagy a készülék jelkódja azonosítja a tulajdonost egy, digitalizált bankkártyához kapcsolt, egyszer használatos, változó, dinamikus biztonsági kóddal együtt. 

 

Az Apple Pay-t mindenhol lehet használni, ahol érintésmentes bankkártyás fizetést elfogadnak. Az Apple Pay segítségével könnyebb fizetni étel- vagy egyéb élelmiszer kiszállításakor, online vásárláskor, de közlekedésnél is jó hasznát vehetjük. Az Apple Pay segítségével az Apple Watchon elérhető alkalmazásokban is lehet fizetni.

Fő a biztonság

Az Apple Pay-nek köszönhetően nem kell minden alkalommal beírni a hosszú bankkártya adatokat. Amikor az ügyfelek betéti vagy hitelkártyájukat használják az Apple Pay-jel, a kártya adatait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót rendelnek hozzá, ezt titkosítják, és biztonságosan tárolják a készülék biztonsági moduljában, amely egy iparági szabványoknak megfelelő, hitelesített chip. 

 

A Budapest Bank csatlakozásával immár kilenc hazai pénzintézetnél érhető el az Apple Pay, hogy hol, illetve milyen típusú kártyákra érhető el a szolgáltatás, ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Hogyan kell beállítani az Apple Pay-t?

Az Apple Pay beállítása egyszerű: iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a „+” jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Budapest Bank betéti vagy hitelkártyáját. Amint az ügyfelek hozzáadták kártyájukat iPhone-jukhoz, Apple Watch-ukhoz, iPad-ükhöz vagy Mac számítógépükhöz, már használhatják is vele az Apple Pay-t. 

 

A szolgáltatás a telefonokon az alkalmazásokban vagy a Safari böngészőben működik az Apple Pay iPhone 6-os vagy újabb modellekkel, iPhone SE-vel, iPad Pro-val, 5. generációs iPad-del, iPad Air 2-vel és iPad mini 3-mal vagy ezek későbbi modelljeivel. 

 

Az Apple Pay ezen felül bármilyen 2012 után bemutatott, macOS Sierra-t futtató Mac számítógép Safari böngészőjében használható, a fizetést pedig iPhone 6 vagy későbbi modellekkel, Apple Watch-csal, vagy az új MacBook Pro és MacBook Air Touch ID-jával lehet jóváhagyni.

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!