Bank360
  • Hitelek
  • Támogatások
  • Bankszámlák
  • Megtakarítások
  • Vállalat
  • Hitelkalkulátor

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 2024

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

0 /
Új lakás-, házvásárlás
1 000 000 Ft50 000 000 Ft
6 év50 év
100 000 Ft1 000 000 Ft

További beállítások

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

0 /
Hitel összege (Ft):0
Futamidő (év):0
Részletes kalkulátor
Bankok összes
ajánlata
 
bankra
rendezve
kamatperiódus
nincs kiválaszatva
PROMÓCIÓ
Raiffeisen Bank
Indulódíj-kedvezményekkel, Zöld kamatkedvezménnyel
TÖRLESZTŐRÉSZLET149 586 Ft240 hónapra számolva
THM6,74%
VISSZAFIZETENDŐ35 900 640 Ft
Futamidő: 132-300 hóÉves kamat: 6,44-6,69%Hitel teljes díja: 15 900 640 Ft
Információ
Raiffeisen Bank
Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel – 10 éves kamatperiódussal
Indulódíj-kedvezményekkel, Zöld kamatkedvezménnyel
TÖRLESZTŐRÉSZLET149 586 Ft240 hónapra számolva
THM6,74%
VISSZAFIZETENDŐ35 900 640 Ft
Információ
Futamidő: 132-300 hó
Éves kamat: 6,44-6,69%
Hitel teljes díja: 15 900 640 Ft
Raiffeisen Bank
Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel – 10 éves kamatperiódussal
Indulódíj-kedvezményekkel, Zöld kamatkedvezménnyel
TÖRLESZTŐRÉSZLET149 586 Ft240 hónapra számolva
THM6,74%
VISSZAFIZETENDŐ35 900 640 Ft
Információ
Futamidő:132-300 hó
Éves kamat:6,44-6,69%
Hitel teljes díja:15 900 640 Ft
Az összehasonlításnál 1 pénzintézet 2 termékváltozatát vettük figyelembe.
Az összehasonlítás nem tartalmazza a piac összes ajánlatát.

Hogyan hasonlítsd össze a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket?

1
Válaszd ki, hogy milyen célra szeretnéd felvenni a hitelt.
2
Add meg a kalkulátorban, hogy mekkora hitelösszeget szeretnél felvenni.
3
Állítsd be a futamidőt!
4
Add meg, hogy mekkora a nettó jövedelmed.
5
Számlanyitás vállalásával kedvezőbb kamatozású ajánlatokat találhatsz.
6
Ha vállalod a jövedelemátutalást, nagyobb kamatkedvezményre tehetsz szert.
7
Tekintsd meg a banki ajánlatokat!
8
Rendezd sorba az ajánlatokat a számodra legfontosabb szempont alapján.

Minden, amit tudni kell a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekről

Lakásvásárlás előtt állsz és nem tudod, melyik jelzáloghitellel járhatsz a legjobban? Ha kiszámítható és olcsó hitelt keresel, figyeld a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) jelzéssel ellátott kölcsönöket, hiszen ezek azok a termékek, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank is bátran ajánl felvételre.

A fogyasztóbarát kölcsönöknek meg kell felelniük egy sor szigorú kritériumnak, amelyeket a hiteligénylők biztonsága érdekében állapítottak meg.

  1. Az Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhitelek kamatperiódusai 5, 10 és 15 évente változhatnak, vagy a teljes futamidőre végig fixálhatod a kamatozást, így nem kell a törlesztőrészlet változása miatt aggódnod.

  2. A kamatok legfeljebb 3,5 százalékponttal lehetnek magasabbak a kiválasztott referencia-értéknél.

  3. Gyors az ügyintézés: a hitelbírálat 15 munkanapon belül megtörténik, amint a bank megkapja az értékbecslést. Állami kamattámogatott kölcsön esetén 20 munkanap lehet maximum a hitelbírálat.

  4. Gyors a folyósítás: 2 munkanap alatt, ha minden feltétel teljesült. Államilag támogatott kölcsönök esetén a határidő 7 munkanap. 

  5. Alacsony a folyósítási díj: maximum a hitelösszeg 0,75 százaléka, de legfeljebb 150 000 forint lehet. Zöld hitelcél esetén díjmentes. 

  6. Kedvező előtörlesztés feltételek: az előtörlesztési díj az előtörlesztett összeg maximum 1 százaléka lehet, lakástakarékból pedig díjmenetes előtörlesztés.

  7. Kizárólag annuitásos törlesztés lehetséges, kivéve részletekben történő folyósítás, türelmi idő vagy LTP áthidaló kölcsön esetén. 

Az ingatlanok energiahatékonyságát figyelembe véve a bankok 2023. áprilisától Zöld Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhitelt is forgalmazhatnak, ennél folyósítási díjat, valamint a zöld hitelcél ellenőrzéséhez kapcsolódó díjat és egyéb költséget nem számíthatnak fel. A bankok a zöld hitelcél teljesülése esetén kamatkedvezményt is nyújthatnak.

Jelenleg az Erste, a K&H, az MBH, a Raiffeisen, a CIB, az UniCredit, valamint az OTP nyújt MFL-t. Közülük számos ajánlat megtekinthető és összehasonlítható a Bank360.hu Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kalkulátorában. Ebben a kalkuláció után megtalálható az ajánlatok

  • teljes hiteldíj mutatója (THM),
  • az induló ügyleti kamat /zöld ügyleti kamat,
  • a folyósításig felmerülő összes díj és költség,
  • a teljes fizetendő összeg,
  • az induló havonta fizetendő összeg,
  • a teljes vagy részleges előtörlesztési díj mértékét százalékban megadva,
  • a hiteltörlesztés típusa (annuitásos törlesztés, lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált kölcsön, türelmi idővel rendelkező kölcsön).

Az MFL mellett Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást (MFO) is köthetünk. Eddig 13 biztosító terméke szerezte meg a minősítést az MNB-től, amelyek közül az MNB honlapján elérhető kalkulátor segítségével kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet. Az MFO alapcsomagja elemi károkra, és egyéb, a háztartásokat alapvetően veszélyeztető kockázatokra nyújt fedezetet. Ezek átlagdíja 2022 november végi adatok szerint több mint tízezer forinttal volt kedvezőbb más piaci lakásbiztosítások átlagdíjánál.

A referencia THM feltüntetésére a hitelintézeteket a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény kötelezi - ezért olvashatsz a bankok weboldalán a termékek alatt néhány bekezdést, ahol példaszámításokkal mutatják meg a kölcsön legfontosabb paramétereit. A következő adatokat kötelezően fel kell tüntetniük:

  • hitelösszeg,
  • futamidő,
  • hitelkamat mértéke,
  • hitelkamat típusa (rögzített hitelkamat, változó hitelkamat vagy mindkettő),
  • teljes hiteldíj mutató (THM),
  • termék értékesítéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék vagy szolgáltatás készpénzára és az önrész, valamint
  • a fogyasztó által fizetendő teljes összeg és a törlesztőrészlet összege.

A reprezentatív példákban a bankoknak meghatározott hitelösszegre és futamidőre kell számolniuk, a hitelkamatot pedig két tizedesjegyig ki kell írniuk. A referencia THM példák bankonként eltérőek, igazodva egy adott termékhez.

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

A Bank360 kalkulátor számítási eredménye nem ad teljeskörű felvilágosítást a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekről, ezért a fogyasztó a további részletek és információk tekintetében tájékozódhat az MNB honlapján, valamint a bankok honlapján, vagy a bankfiókokban.

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hírek

Az új hazai csúcsbank is hatalmas profitot termelt
2024-03-28

Az új hazai csúcsbank is hatalmas profitot termelt

A többi hazai hitelintézethez hasonlóan az MBH Bank is gigászi nyereséggel zárta 2023-at. A teljes átfogó eredmény 345,3 milliárd forint lett. A több bank fúziójából létrejött, ilyen néven 2023 májusától működő MBH a csökkenő kamatok hatására már a lakáshiteleknél is a növekedésre számít az idén.

Elolvasom
Új korszak indul a lakástakarékoknál
2024-03-27

Új korszak indul a lakástakarékoknál

Csaknem félmillió ügyfelet érint, hogy mostantól a Fundamenta Lakáskassza az MBH Bank leánycégeként működik tovább. Ezzel a három szereplős lakástakarék-pénztári piacon az OTP és az Erste mellett újabb nagybanknak lesz ilyen érdekeltsége.

Elolvasom
Merészek maradtak Matolcsyék, nagyot vágott az MNB
2024-03-26

Merészek maradtak Matolcsyék, nagyot vágott az MNB

A piaci várakozások közül a nagyobbik kamatvágás mellett döntött az MNB monetáris tanácsa, és 0,75 százalékkal csökkentette az alapkamatot, amely így szerdától 8,25 százalékos. Az elemzők további csökkentésre számítanak az elkövetkző hónapokban.

Elolvasom
2024-03-25
Így maximalizálhatják a fiatalok a támogatásokat a lakásvásárlásnál - a héten lejár egy fontos határidő

A fiataloknak a családtámogatások felhasználásával sem könnyű saját lakáshoz jutni, ezért különösen fontos, hogy a lehető legjobban ki tudják használni azokat a vásárláskor és hitelfelvételkor, majd a törlesztés során is. A jó döntés milliókat érhet. Megmutatjuk, hogyan lehet maximalizálni a támogatásokat és minimalizálni a törlesztést. Egy fontos CSOK Plusz kedvezmény határideje napokon belül lejár.

Elolvasom
2024-03-13
Fordulat jöhet az idén a lakáspiacon

Áll a zászló az idén a magyar ingatlanpiacnak. A csökkenő kamatok, az állampapírpiacról kivonuló kisbefektetők és az új támogatott hitelkonstrukciók is növelhetik az adásvételek számát.

Elolvasom
2024-03-12
Sokat spóroltak, akik lecserélték a lakásbiztosításukat, mindenkinek érdemes kalkulálni

Százezer váltóra számít a lakásbiztosítási kampányban az alkuszszövetség. Aki eddig kalkulált és váltott 20-25 százalékkal alacsonyabb díjat ért el ugyanolyan vagy jobb szerződési feltételek mellett.

Elolvasom
2024-03-08
Gyorsan talpra álló lakáshitelezésre számít az ezer milliárdos profitú OTP

Ezer milliárd forintos profit és 100 milliárd eurós mérlegfőösszeg - régiós leánybankjaival együtt már ekkora eredményt ért el az OTP. Itthon a személyi kölcsönök tavaly is jól fogytak, szemben a nagyot csökkenő lakáshitelezéssel, amiben az idén már jelentős növekedést vár a bank.

Elolvasom

Hitelügyintézés folyamata

1
Kalkulálj az oldalon!
Kalkulátorunk segítségével kiválaszthatod a Neked megfelelő hitelösszeget, futamidőt és törlesztőrészletet. A választható feltételek vállalásával azt is megnézheted, hogy milyen kedvezményeket tudsz elérni.
2
Kérj visszahívást!
Add meg a neved, telefonszámod és az e-mail címed, hogy a kiválasztott bank kollégái visszahívhassanak, és egyeztetni tudjátok a részleteket.
3
Látogass el a bankfiókba!
A bank munkatársával egyeztetett találkozón történik a hiteligényléshez szükséges dokumentumok kitöltése, ami után el tudod indítani az igénylést.
4
Vedd fel a pénzt!
Ha a hiteligénylést jóváhagyja a bank, a folyósítás legkésőbb néhány napon belül megtörténik.