Nyaralás állapotosan

Nyaralás várandós kismamaként: meddig érvényes az utasbiztosítás?

Nyaralás állapotosan

Nyaralás várandós kismamaként: meddig érvényes az utasbiztosítás?

Vrazsovits Rita
2021-08-02 Frissítve: 2021-08-02
2021-08-02
15388162

Az utasbiztosítások megkötése az egyik legegyszerűbb a kockázati biztosítások közül, online mindössze néhány percig tart a folyamat. Több előkészületet igényel viszont, ha valaki állapotosan szeretne utazni - erre van lehetőség, de a biztosítás feltételeit érdemes alaposan átnézni, mielőtt útnak indulunk. Cikkünkben az utasbiztosítások kismamákra vonatkozó feltételeit foglaltuk össze. 

 

Sok gyermekáldás előtt álló fiatal pár dönt úgy, hogy a baba születése előtt még egyszer elutaznak kettesben nyaralni - ez az úgynevezett babymoon jelenség. Ennek az ideális időpontja a második trimeszterre esik, hiszen a kismamáknak ebben az időszakban már kevésbé kell tartani a rosszullétektől, illetve a mozgás sem annyira nehéz még a negyedik és a hatodik hónap között. Utánajártunk, hogy melyik biztosító mit ajánl a terhes kismamáknak.

 

Az Aegon Biztosító a terhesség 27. hetének végéig fizeti a felmerülő költségeket, ha szülészeti ellátásra, terhességmegszakítással kapcsolatos beavatkozásra vagy a terhességgel kapcsolatos ellenőrző vizsgálatokra előre nem látható okból kerül sor. A térítés feltétele, hogy a kismama utazásához itthon írásban is hozzájárult a szakorvos. 

 

Az Allianz Biztosító egy kicsivel rövidebb ideig, a terhesség 26. hetének végéig téríti meg a betegségbiztosítási limiten belül a terhességgel összefüggésben a sürgősségi ellátás költségét. Attól függően, hogy melyik csomagot választja a biztosított, a maximális térítés összege változik. A 27. hét után pedig a terhességgel összefüggésbe hozható sürgősségi ellátás költségét a biztosító egymillió forintig téríti meg, illetve ugyanez a felső összeghatár a hazaszállítás költségeire nézve is. 

 

Veszélyeztetett terhesség és tervezett terhességmegszakítás esetén nem térít a biztosító.

 

Az Európai Utazási Biztosító (EUB) a sürgősségi terhességi és szülészeti ellátás után fizet, legfeljebb a terhesség 24. hetének végéig - más esetekben, tehát a 25. héttől bekövetkező és terhességgel összefüggő költségeket, illetve az előre egyeztetett vizsgálatokat sem téríti.

 

A Genertel Biztosító szintén a terhesség 24. hetéig vállalja a terhességgel kapcsolatos térítéseket, de csak a Városnéző csomagnál. A többi esetben csak a hazaszállítás költségeit téríti meg a biztosító. A 24. hét után már nem térít a biztosító. 

 

A Groupama Biztosító egészen a terhesség 28. hetéig bekövetkezett spontán vetéléssel vagy koraszüléssel kapcsolatos kórházi és orvosi költségekre is térítést biztosít, a rutinvizsgálatok és terhesgondozás azonban nem esik bele ebbe a körbe. 

 

Az Union a Groupamához hasonlóan a terhesség 28. hetéig bekövetkezett spontán vetéléssel és koraszüléssel kapcsolatos költségeket fizeti meg, azonban a terhességgel kapcsolatos ellenőrző vizsgálatokra és terhességmegszakításra nem térít.

 

Milyen segítséget nyújt az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Az európai egészségbiztosítási kártya (kék kártya) kiváltása kifejezetten hasznos lehet, ha állapotosan utazunk külföldre, mivel a terhességgel összefüggő összes kontrollvizsgálat és ellátás igénybe vehető a segítségével, akár az idő előtti, nem tervezett szülés levezetése is. 

 

Fontos azonban, hogy a kék kártyával általánosságban csak az állami egészségügyi rendszer szolgáltatásai vehetők igénybe, a magán egészségügyi szolgáltatás nem.

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!