Erste személyi kölcsön szabad felhasználásra és hitelkiváltásra

Erste személyi kölcsön okosan

Erste személyi kölcsön szabad felhasználásra és hitelkiváltásra

Erste személyi kölcsön okosan

Bank360 tartalom
2018-06-07 Frissítve: 2024-04-23
2018-06-07 Frissítve: 2024-04-23
1454975

Erste személyi kölcsön szabad felhasználásra vagy hitelkiváltásra? Segítünk tájékozódni!

 

Ha szabad felhasználású kölcsönt keresel, amit bármikor bármire elkölthetsz, vagy éppen leszámolnál a meglévő drága kölcsöneiddel, az Erste személyi kölcsön jó választás lehet a céljaid eléréséhez. A választás előtt azonban érdemes tájékozódnod a személyi kölcsön jellemzőiről, hogy biztosan a legjobb döntést hozd és hosszú távon is elégedett lehess a választással. Az alábbiakban éppen ezért részletesen áttekintjük, hogy mit kell tudnod az igen népszerű Erste Most személyi kölcsönről.
 

Erste Most személyi kölcsön – minden tudnivaló
 

Az Erste Most személyi kölcsön egy szabad felhasználású hitel. Ez azt jelenti, hogy – szemben a célhoz kötött hitelekkel - bármilyen tetszőleges célra felhasználhatod anélkül, hogy arról a bankkal egyeztetnél vagy igazolást nyújtanál be róla. Így például segíthet, ha valamilyen sürgős orvosi beavatkozás számláját kell rendezned. Akkor is hasznos lehet az Erste személyi kölcsön, ha valamilyen drágább műszaki terméked ment tönkre, például a munkában használt laptopod, amivel pénzt keresel. Mivel nem kell önerő, a személyi kölcsön jó választás lehet autóvásárláshoz is, hiszen a vételárat rendezheted pusztán a hitelből, sőt, ha marad az igényelt összegből, a forgalomba állításhoz szükséges dokumentumokat is kifizetheted belőle.
 

Az Erste személyi kölcsön előnye, hogy nagyon gyorsan igényelhető, hiszen mindössze rendszeres jövedelemre van szükség hozzá, azaz nem kell például ingatlanfedezet. Attól sem kell tartanod, hogy az igénylés során kezes bevonását vagy önerőt kér majd a bank, tehát céljaidat akár száz százalékig tudod a hitelből finanszírozni.
 

Az Erste személyi kölcsön törlesztőrészlete ráadásul a futamidő végéig fix, így attól sem kell tartanod, hogy annyira megemelkedik az évek alatt a törlesztőrészleted, hogy nem fogod tudni fizetni a kölcsönt.
 

Az Erste hitelével legalább 500 000, maximum 12 000 000 forintot igényelhetsz. A legrövidebb futamidő, amire felveheted a kölcsönt 36, a leghosszabb pedig 96 hónap.
 

Szereted a kedvezményeket és örülnél, ha a hiteled kamatai alacsonyabbak lennének? Még jobb ajánlatot kaphatsz, ha az Erste Most Extrát választod, amivel kedvezőbb hitelkamatokat kaphatsz. Erste Most Extra személyi kölcsönt akkor igényelhetsz, ha a bank által elfogadott havi jövedelmed a hitel igénylésekor eléri a 300 000 forintot és legalább 1 éves munkaviszonnyal rendelkezel, vagy nyugdíjas vagy.


Nagyobb összegre van szükséged? Keresd a szabad felhasználású jelzálgohiteleket és használj fel akár több tízmillió forintot! A keresésben segít a Bank360 kalkulátora!
 

Így működik a Erste személyi kölcsön igénylés
 

Összegyűjtöttünk mindent, amit az igénylésről tudnod kell, így, ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz, nagy esélyed van, hogy a bank is hitelképesnek ítél meg. Nézzük, melyek a kölcsönigénylés személyi feltételei:
 

 • elmúltál már 23 éves,

 • van állandó bejelentett magyar lakcímed

 • rendelkezel nevedre szóló mobiltelefon-előfizetéssel (akár munkahelyi is jó lehet) vagy otthoni vezetékessel

 • munkából vagy nyugdíjból származó igazolt havi nettó jövedelmed van, ami az Erste Most kölcsön esetében minimum 150 000 forint, Most Extra személyi kölcsön esetén pedig 300 000 forint

 • legalább 3 hónapja van valamelyik hazai banknál vezetett bankszámlád, amelyre a fizetés vagy a nyugdíj érkezik

 • nem szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján

 • a munkahelyed nem áll felszámolás, csődeljárás, végrehajtás vagy végelszámolás alatt.
   

Munkaviszonnyal kapcsolatos feltételek:
 

 • legalább 3 hónapja van folyamatos munkaviszonyod,

 • egyéni vállalkozóként legalább 1 éves vállalkozó viszonyod van és 1 teljes lezárt üzleti éved

 • nem vagy táppénzen.
   

A bank kiegészítésül figyelembe tudja venni a mellékállásból szerzett jövedelmet is, ha a fenti feltételek teljesülnek.
 

Ha ezeknek megfelelsz és megkezdenéd az Erste személyi kölcsön igénylését, az alábbi dokumentumokat készítsd elő:
 

 • érvényes, magyar hatóság által kiállított személyi igazolvány vagy jogosítvány, illetve útlevél, ha magyar állampolgár vagy

 • lakcímet igazoló hatósági igazolvány

 • ha EGT-s, nem magyar állampolgár vagy, akkor az EGT-s ország hatósága által kiállított érvényes útlevél, vagy személyazonosító igazolvány, vagy magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító igazolvány

 • az Erste Banknál elérhető nyilatkozat jövedelemről és fennálló tartozásról

 • 45 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás vagy 3 havi munkabér-jóváírást tartalmazó bankszámlakivonat

 • egyéni vállalkozóként, vagy akkor, ha saját (vagy családi) cégedben dolgozol, 45 napnál nem régebbi NAV jövedelemigazolás az utolsó lezárt évről

 • vállalkozói vagy nyugdíjas igazolvány, ha a két csoport valamelyikébe tartozol

 • nyugdíjasként Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által kiállított határozat, amely tartalmazza a kifizetés jogcímét.
   

A dokumentumok egy részét beszerezheted az Erste Bank weboldalán, így például a munkáltatói igazolás formanyomtatványát angol és német nyelven, az igénylőlapot, a szerződést és a jövedelemről és fennálló tartozásról szóló nyilatkozatok mintáját, valamint az ügyféltájékoztatót és a szerződések mintaszövegét is megtalálhatod.
 

Ha már rendelkezel a szükséges dokumentumokkal és úgy érzed, a hitelbírálaton sem buknál el, az alábbi módokon igényelheted a kölcsönt:
 

 • hagyományos módon a bankfiókban, egy ügyintéző segítségével megkezdheted a folyamatot

 • visszahívást kérve akár itt a Bank360 weboldalán, vagy az Erste Bank oldalán.
   

A bank az adatok birtokában elvégzi a hitelbírálatot és ha minden rendben van, akár 2-3 napon belül egy összegben folyósítja  a pénzt az általad megjelölt bankszámlára. A törlesztés innentől átutalással vagy csoportos beszedési megbízással történik, amely során havonta egyenlő nagyságú törlesztőrészleteket von le a bank.
 

Mekkora összeget lehet felvenni az Erste Most személyi kölcsönnel és milyen költségekkel számolhatsz?
 

A legfontosabb egy hitel felvételénél, hogy megnézd, mennyibe is kerül számodra a kölcsön. Sokan a mai napig a kamatmutatót tartják a legfontosabbnak, holott a kamaton kívül rengeteg egyéb költség és díj merül fel. Ezek miatt akár sokkal rosszabbul is járhatsz egy alacsony kamatozású hitellel. Szerencsére van mire támaszkodnod, amikor meg akarod állapítani, hogy milyen arányban kell megfizetned más díjakat is a kamat mellett. Ez a mutató a teljes hiteldíjmutató (THM), amelynek segítségével objektívebben hasonlíthatod össze a különböző hiteleket anélkül, hogy órákat töltenél a hirdetményekben a különböző költségtételek tanulmányozásával.

A korábbi években tapasztalható akár 20-25 százalékos THM-ekhez képest most akár 15,44 százalék is lehet a THM, attól függően, hogy a hitelbírálat során milyen jövedelmet tudsz igazolni, mekkora hitelösszeget veszel fel és milyen hosszú futamidőre tervezel. A Bank360 kalkulátorával előzetesen megnézheted, hogy az általad választott konstrukció alapján mekkora THM-re számíthatsz és végül mennyi lesz a teljes visszafizetett összeg a futamidő végén.
 

Nézzünk egy példát: az Erste személyi kölcsön teljes összege 3 000 000 forint, a futamidő 60 hónap. 150 000 forintos jövedelem mellett a havi törlesztőrészleted 76 982 forint, a THM pedig 20,70 százalék. Így a teljes visszafizetendő összeg 4 648 940 forint lesz, azaz a hitel teljes díja 1 648 940 forint lesz.
 

Persze ennél jóval kedvezőbb ajánlatot kaphatsz, ha magasabb a fizetésed. 400 000 forintos jövedelem felett ugyanezt az összeget ilyen hosszú futamidőre már 15,44 százalékos THM mellett is megkaphatod. A havi törlesztőrészlet így mindössze 69 789 forint, a kölcsön teljes díja pedig 1 217 360 forint.
 

De milyen költségekre számíthatsz az Erste személyi kölcsön felvételénél a kamat mellett? Összegyűjtöttük, hogy mire számíthatsz a törlesztés alatt:
 

 • Folyósítási költség: a hitelösszeg 1 százaléka,

 • Előtörlesztés díja: attól függően, hogy mennyi idő van még hátra a hitelszerződés lejáratáig, az előtörlesztett összeg 1 százaléka (ha több mint egy év van hátra), vagy 0,5 százalék (ha kevesebb, mint 1 év).

 • Szerződésmódosítás díja: a fennálló tőketartozás 0,3 százaléka, de minimum 15 000 forint

 • Rendkívüli ügyintézés díja: 2 000 forint

 • Rendkívüli levelezési díj: 300 forint/levél

 • Ügyfél kérésére kiállított igazolások díja: 1 000 forint
   

A hitelkiváltás lépései Erste személyi kölcsönnel
 

Bizony előfordulhat, hogy bennragadsz a korábbi hiteleidben és egyre nehezebben fizeted a törlesztőrészletet. Akár egy hitelkártya- vagy egyfolyószámlahitel-tartozás, vagy egy régi személyi kölcsön vagy lakáshitel törlesztőjét kell rendezned, könnyen egyenesbe kerülhetsz egy adósságrendező hitellel. Ezek a kölcsönök sokkal olcsóbbak, így megteheted azt, hogy felveszed a hitelkiváltó hitelt és kifizeted belőle a régi hitelt. Így a procedúra végén megszabadulsz a drága hiteleidtől és végül egyetlen kölcsönt kell csak visszafizetned, amelynek alacsonyabb a törlesztője. Ugyanezen a módon  akár tehermentesíthetsz ingatlant vagy gépjárművet is.

Az Erste Most személyi kölcsönt hitelkiváltásra is használhatod, így, ha a fentiekhez hasonló cipőben jársz, érdemes lehet erre is felvenni. A hitelkiváltásra használt Erste személyi kölcsönnél szintén fix a törlesztőrészlet a futamidő végéig, a THM (teljes hiteldíjmutató) 15,44%-20,70% között lehet, attól függően, hogy milyen és mennyi hitelt váltasz ki és mekkora a kereseted. A futamidő 3 és 8 év között választható, a hitelösszeg legalább 500 000, maximum 12 000 000 forint lehet.
 

Ha az Erste Most kölcsönnel szintén Erste Bank által folyósított hitelt akarsz kiváltani, arra figyelj, hogy csak abban az esetben igényelheted, ha a folyósított kölcsönösszeg minimum 500 000 Ft-tal meghaladja a kiváltandó hitel összegét. Magas jövedelem mellett az Erste Most Extrát is használhatod hitelkiváltásra. Ha ebből Erstés kölcsönt fizetnél vissza, kiváltására csak abban az esetben igényelhető, ha a folyósított kölcsönösszeg minimum 1 500 000 Ft-tal meghaladja a kiváltandó kölcsön összegét.
 

Ha például idegen banki hitelt váltanál ki 3 000 000 forintból, a jövedelmed pedig legalább 150 000 forint, az Erste hitelkiváltó hitelét 20,70 százalékos THM-mel veheted fel 60 hónapra, a törlesztőrészlet havi összege pedig 76 982 forint lesz.
 

Az alábbi hiteleket válthatod ki Erste Most vagy Erste Most Extra személyi kölcsönnel:
 

 • személyi kölcsön

 • szabad felhasználású jelzáloghitel

 • áruhitel

 • gépjármű lízing, autóvásárlási hitel

 • idegen banki hitelkártya

 • lakossági folyószámlahitel
   

De mi történik, ha nem hitelkiváltásra használod az eredetileg erre felvett összeget? A bank megpróbál több forrásból meggyőződni arról, hogy ez tényleg nem történt meg. Ha ez a helyzet, úgy a folyósítás utáni 105. naptól a kamatmérték az eredeti kamat + 4 százalékos mértékűre változik.
 

Ha szükséged lenne a hitelkiváltáson felül még több pénzre, érdemes magasabb összeget igényelned, mint amekkora a visszatörlesztendő kölcsön. Így az után is marad felhasználható összeg, amikor visszafizetted az összes tartozásodat.
 

Segítség kell a döntéshez? Vagy már meg is találtad az igazit?
 

A Bank360 segítségével nem kell napokat várnod arra, hogy megkezdhesd a hiteligénylést. Akár a cikk elolvasása után egyből megadhatod ezen az oldalon is adataidat, hogy a bank munkatársai visszahívhassanak a részletekkel.
 

Ha mégis inkább összehasonlítanád az Erste személyi kölcsön ajánlatát más banki hitelekkel, akkor személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével ezt pillanatok alatt megteheted, díjmentesen és elköteleződés nélkül.
 

Ha az Erste személyi kölcsön mellett teszed le a voksod, szánj rá időt és vizsgáld meg alaposabban, hogy milyen hitelt veszel fel, akár ezen a cikken túl is. Ebben segít neked a bank weboldalán elérhető mindenkor hatályos Fogyasztási és Lombard Hitelek Általános Szerződési Feltételei, illetve további információkat szerezhetsz a bank ide vonatkozó Hirdetményéből.
 

Az Erste Bank partner a hétköznapokban
 

Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi szereplője az osztrák központú Erste Bank Zrt., ami garancia arra, hogy a hitel felvétele átlátható, a törvényi kereteknek teljesen megfelelő módon zajlik. Így biztos lehetsz benne, hogy a hiteled megbízható forrásból, nagybanki háttérrel érkezik.
 

Az Erste Bank nem csak személyi kölcsönt nyújt, hanem univerzális szolgáltatóként szinte minden lakossági terméket megtalálsz a kínálatában, például lakástakarékot ingatlancéljaidhoz, bankszámlát, hitelkártyát vagy éppen lakáshitelt. Az országban több mint 400 bankfiók és ATM áll a rendelkezésedre, ha ügyet intéznél vagy pénzt vennél fel. Ezen kívül az Erste Bank ügyfelei már az interneten keresztül elérhető netbankban is indíthatnak különböző tranzakciókat és módosíthatják az igényelt szolgáltatásokat. Ha mindig úton vagy, az Erste MobilBankon keresztül bankolhatsz kényelmesen, de már fizetni is tudsz az Erste MobilPay szolgáltatással.
 

Szinte biztos, hogy hamarosan ezek a mobil és internetes felületek is a rendelkezésedre állnak majd, ha hitelt igényelnél az Erste Banktól. Mindaddig viszont használd bátran a Bank360 oldalát, hasonlítsd össze a termékeket és válaszd ki a legjobbat!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!