Kedvet kaptak az új lakáshiteleik kamatának hosszabb vagy végig fixálásához az ügyfelek, amit az is segít, hogy most ezek az olcsóbb kölcsönök. A kamatstopos jelzáloghitelesek viszont nem rohannak fixre váltani, inkább kiélvezik a most már 2023. július végéig tartó kedvezményt.
29493473
Egyre drágább lakáshiteleket kínálnak a bankok, és még nem látni biztosan, hol lesz ennek a vége. A folyamatosan változó kamatok miatt felértékelődött a kiszámíthatóság, így a Bank360 azt vizsgálta meg, mennyibe kerül felvenni most egy 12 millió forintos lakáshitelt teljes időszakra rögzített kamatozás mellett. Magasabb jövedelem mellett 15 millió forintos lakáshitel is felvehetővé válik. Mutatjuk, mekkora törlesztő mellett.
18912115
A továbbra is alacsony kamatkörnyezet jó lehetőséget teremt a korábban felvett költségesebb hitelek rendezésére. A magas kamatozású fogyasztási hiteleket is olcsóbbra cserélhetjük.
13291903
A jelenleg is igen alacsony kamatkörnyezet nagyszerű lehetőséget teremt, hogy a korábban felvett drága kölcsönöket, vagy magas kamatozású fogyasztási hiteleket olcsóbbra cseréljük.
13025131
Megjelent a rendelet az új jelzáloghiteleknél alkalmazható egyszerűsített értékbecslésről. Az úgynevezett statisztikai értékbecslés az eddig akár hetekig tartó folyamatot jelentősen lelassíthatja, és az átlagosan 30 480 forintos értékbecslési költség is jelentősen csökkenhet. Az egyszerűsített értékbecslést a 150 négyzetméternél nem nagyobb lakóházak esetén lehet alkalmazni, de nem minden településen. Az egyszerűbb és olcsóbb folyamat hátránya, hogy a felbecsült érték 60 százalékára lehet csak hitelt felvenni a hagyományos becslés 80 százaléka helyett.
12400982
Alapvető változásokat hozott a 2020-as esztendő: a koronavírus miatt számos ügyfél ütközött fizetési nehézségekbe a hiteltörlesztés során. A járvány okozta gazdasági bizonytalanságot kis mértékben enyhítette a hitelmoratórium tavaszi bevezetése, majd az ősszel elfogadott, jövő nyárig szóló meghosszabbítása, ugyanakkor könnyen előfordulhat, hogy a moratórium lejárta után is fennállnak a törlesztési nehézségek. A Bank360.hu megnézte, mit tehetnek azok az ügyfelek, akik számára átmenetileg vagy tartósan nehézzé válik a hitelek törlesztése.
11333165
A legkockázatosabb lakáshitelt visszafizető 90 000 ügyfelet keresik fel a bankok egy tájékoztató levéllel. Egy szerződésmódosítással fix kamatozásúra válthatók a változó kamatozású hiteleik.
10973690
Mit érdemes tenni a fennálló hiteleket nyugdíjba vonulás előtt? Milyen lehetőségeink vannak a hitelkiváltásra jelzálog bevonásával és anélkül? A Bank360 utánajárt a lehetőségeknek.
10609529
A koronavírus-járvány második hulláma már hetek óta tart az esetszámok alapján. Ahogy tavasszal, úgy most is nagy hatása lesz a munkánkra, a családi költségvetésre. Akik nem rendelkeznek megtakarítással, jobb, ha felkészülnek: összegyűjtöttük a lépéseket, amelyekkel apránként építhetjük az anyagi védelmünket.
10256552
Ha nem értünk egyet a meglévő változó kamatozású adósságunk havi törlesztőjének emelkedésével, hitelkiváltás, fixesítés vagy végtörlesztés segíthet.
10179335
Április elején ismét emelkedni kezdtek a referenciakamatok, amit már a törlesztőrészleten is érezhetnek azok az adósok, akiknek változó kamatozású hitelük van. Ilyenkor érdemes elgondolkodni a lehetőségen, hogy egy biztonságosabb, kiszámítható kamatozású kölcsönnel váltjuk ki a meglévőt - különösen, ha a meglévő hitelünk drágább, mint a jelenleg elérhető kölcsönök. A Bank360.hu lakáshitel körképe alapján most megéri váltani, hiszen a biztonságosabb konstrukciókat csaknem azonos kamatozással igényelhetjük, mint a változó kamatozású jelzáloghiteleket.
8364221
Több százezer forintot, akár milliókat is megspórolhatnak azok, akik megfogadják a tanácsokat, amelyeket hamarosan levélben árul el a változó kamatozású jelzáloghitelüket folyósító bank a Magyar Nemzeti Bankkal közösen. Ami még a pénznél is fontosabb: több száz nyugodt éjszakát és fejfájástól mentes perceket is nyerhetnek azok a hitelesek, akik hitelmódosítás mellett döntenek.
3711060
Rengeteg családot ér sokként az a rengeteg kiadás, amit az ősz hoz. Ha emellett még egy meglévő lakáshitel törlesztőrészletét is fizetni kell, nagyon nehéz időszakon mehet keresztül a háztartás pénztárcája. Ha ebben a cipőben jársz és csökkentenél terheiden, megmutatjuk, hogyan működik a hitelkiváltás, hogy jövő ősszel már ne okozzanak fejfájást a kiadások.
1972877
Stresszes vagy a havi törlesztőrészlet miatt? Szeretnéd kedvezőbb feltételekkel visszafizetni a korábban felvett kölcsönt vagy kölcsönöket? Akkor jó helyen jársz, mert neked találták ki a hitelkiváltó, más néven adósságrendező hitelt.
1945187
Kevesen tudják, mennyit is spórolhatnak lakáshitelük havi törlesztőjén egy jól megválasztott adósságrendező hitellel. Pedig több ezer forinttal csökkenthetjük így a hónapról hónapra jelentkező terheket, mégis kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Hét pontba szedjük most útmutatónkat, hogy egyértelmű legyen, mit kell tenniük azoknak, akik drága kölcsönt fizetnek vissza.
545600
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!