K&H személyi kölcsön szabad felhasználásra

K&H személyi kölcsönt keresel? Információk, ismertetők és kalkulátor egy helyen!

K&H személyi kölcsön szabad felhasználásra

K&H személyi kölcsönt keresel? Információk, ismertetők és kalkulátor egy helyen!

Veres Patrik
2018-05-22 Frissítve: 2022-01-18
2018-05-22 Frissítve: 2022-01-18
1338224

Gyakorlatilag nincs olyan pénzügyi szolgáltatás, amelyet ne vehetnél igénybe a K&H Banktól: Magyarország egyik legnagyobb bankját több ezren választják a mindennapi bankszámlaműveletekhez, lakáskölcsön felvételéhez vagy éppen megtakarítási, illetve befektetési tevékenységekhez. A K&H Bank kínálatában éppen ezért megannyit hitelt találhatsz, így személyi kölcsönt is vehetsz fel a pénzintézettől. A személyi kölcsönök ma igen népszerű hiteltermékek Magyarországon, mivel jellemzően szabad felhasználásúak, ám ehhez képest olcsók. Az igénylés egyszerű és gyors, hiszen nem kell hozzá sem önerő, sem ingatlanfedezet, mindössze jövedelemigazolásra van szükséged, mivel a fizetésed a fedezet.
 

A K&H személyi kölcsöne szintén rendelkezik ezekkel az előnyökkel, így érdemes alaposabban is megismerned, hogy mit kínál Magyarország egyik legnagyobb bankja, ha személyi hitelre van szükséged.
 

Nézzük a főbb tudnivalókat:
 

A K&H személyi kölcsöne
 

 • 300 ezer forint és 7 millió forint közötti hitelösszeggel segíthet.

 • Szabad felhasználású, azaz arra költheted el, amire csak szeretnéd, anélkül, hogy azt igazolnod kellene a bank felé.

 • A THM, azaz a teljes hiteldíjmutató 8,1 – 14,4 százalék.

 • A kölcsön futamideje 24-84 hónap lehet attól függően, hogy mekkora hitelösszeget igényelsz.

 • A kölcsön bármikor előtörleszthető, akár díjmentesen is.

 • Fix kamatozású, tehát nem kell tartanod a törlesztőrészlet nagyságának változásától, nincs kamatkockázat.

 • Forinthitel, így az árfolyamkockázatot is kizárhatod.

 • Ha egyeztetsz előtte a bankkal, a hitelszerződés pontjai igény esetén bármikor megváltoztathatók.
   

A K&H személyi kölcsönét gyakorlatilag bármire felhasználhatod, hiszen igen magas hitelösszeget is felvehetsz úgy, hogy mindössze a fizetésed a fedezet. Akár egy műszaki cikk megvásárlását tervezed, vagy egy hirtelen felmerülő orvosi költséget rendezel, esetleg több millió forintból újítanád fel az otthonodat, a K&H személyi hitel a segítségedre lehet, hiszen szabadon felhasználható, így nem kell a bank felé igazolnod, hogy mire is költötted ezt a pénzt.
 

Sőt, a személyi kölcsön abban az esetben is segíthet, ha rendeznéd korábbi, drága hiteleidet. Ha a törlesztőrészletek egyre nagyobb kényelmetlenséget jelentenek, használd adósságrendező kölcsönként a K&H hitelét, fizesd ki belőle a régebbi tartozásaidat és törleszd az olcsóbb hitelt. Így a terheid is enyhülnek, több korábbi hitel kiváltása esetén pedig a havi ügyintézés is egyszerűsödik.
 

Ha a K&H személyi kölcsönét adósságrendezésre szeretnéd felhasználni, az igénylés során extra dokumentumra lesz szükséged: a bank kérni fog egy fennálló hiteltartozásról szóló igazolást, amelyet a korábbi hitelintézettől kérhetsz ki. Ha sikerül az igénylés, a K&H nem hozzád utalja a hitelösszeget, hanem végtörleszti a régi kölcsönöket, ha pedig marad fent pénz a kölcsönből, átutalja a folyószámládra. Ne feledd, hogy az elő- vagy végtörlesztésnek díja is lehet, amelyeket szintén fizethetsz a személyi kölcsönből. Csak olyan hitelt válthatsz ki, amellyel nem vagy elmaradásban, tehát rendesen fizeted a törlesztőrészleteket.
 

Milyen hiteleket érdemes kiváltanod? A legdrágább kölcsönök tipikusan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek. Ha ilyen terheket görgetsz magad előtt, érdemes egy vágással megszabadulni tőlük és a 20-30 százalékos THM-et 10 százalék alá szorítani. Az így megspórolt összeg akár több tízezer forint is lehet évente. Persze akkor is jól jársz a hitelkiváltással, ha régebben, 2014-2015 környékén vettél fel személyi kölcsönt, amit máig fizetsz. Az ekkoriban jellemző 20 százalékos THM helyett könnyebb egy sokkal alacsonyabb hiteldíjmutatóval ellátott kölcsönt visszafizetni.


Hasonlítsd össze a K&H személyi kölcsöneit más bankok termékeivel, és találd meg a számodra legjobbat a Bank360 hitelkalkulátorával!
 

Kamatkedvezmények a K&H Banktól – legyen olcsóbb a személyi kölcsönöd!
 

Attól függően, hogy mennyire vagy jó adós, különböző kamatkedvezményeket is kaphatsz a hiteled mellé, így még olcsóbban lehet a tiéd a kiszemelt személyi kölcsön. Az kamatkedvezmények a K&H-nál is megtalálhatók: ha a havi igazolt jövedelmed eléri a nettó 300 ezer forintot és az igényelt kölcsön összege az 1 millió forintot, a cikk írásának időpontjában 12,99 százalékos kamat helyett június 30-ig 9,49 százalékos kamattal veheted fel a K&H személyi kölcsönt. Ha pedig a munkabéredet is a bankhoz utaltatod, tovább 2 százalékot kaphatsz, így a végső ügyleti kamat 7,49 százalék. A munkabér-átutalási kedvezményt külön is igénybe veheted, ha a fizetésed eléri a 100 000 forintot.
 

Kisebb hitelösszegre és alacsonyabb jövedelem mellett is kaphatsz kamatbónuszt a K&H személyi kölcsön esetén. Szintén június 30-ig kedvező a kamatozás, ha a hitelösszeg eléri a 300 000 forintot, a jövedelmed pedig legalább nettó 100 000 forint. Ebben az esetben a normál kamat 17,99 százalék lenne, de akciósan 13,49 százalék, míg munkabér-átutalási kedvezménnyel további 1 százalék kedvezményt kaphatsz, így végül 12,49 százalék lesz a vége.
 

Személyi hitel igénylése a K&H banktól - a folyamat lépései
 

Ahogy azt már korábban írtuk, nagyon egyszerűen tudsz személyi kölcsönt igényelni, nincs ez másképp a K&H Bank esetében sem. Az alábbiakban az igénylés menetét foglaljuk össze, de előbb nézzük meg, melyek azok a feltételek, amelyeket mindenképpen teljesítened kell, hogy elinduljon a folyamat.
 

Az igényléshez feltétlenül kelleni fog:
 

 • Állandó magyarországi lakhely

 • Betöltött 18. életév

 • Telefonos elérhetőség

 • Minimum havi nettó 100 000 forint igazolható jövedelem

 • Legalább 3 hónapos alkalmazott munkaviszony

 • Vagy 12 hónapos vállalkozói múlt

 • Vagy véglegesített nyugdíj

 • Nem szerepelhetsz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján

 • Ha idősebb vagy, mint 65, a bank kérheti adóstárs bevonását
   

Ha mindezek stimmelnek, nekiláthatsz az igénylésnek, amelyet megtehetsz személyesen, telefonon keresztül, vagy online is.
 

Előzetes hitelbírálat
 

A leggyorsabban az online hiteligénylés zárulhat le. Ennek első lépése, hogy – akár itt, a Bank360 oldalán – egy hitelkalkulátorral kiszámolod, hogy mekkora összeget vennél fel és milyen futamidővel. Ha tetszik, amit a kalkulátor mutat, elindíthatod az online előbírálatod, amivel időt takaríthatsz meg, hiszen így előre tudod majd, hogy felveheted-e azt az összeget, amire szükséged van.
 

Az előzetes hitelbírálat során az általad megadott adatok alapján és a KHR-ből lekért információkból a bank munkatársai megállapítják, hogy mekkora összeget vehetsz fel, milyen feltételek mellett és ahhoz milyen dokumentumok szükségesek. A bank közli veled mindezek fényében az ajánlatát, így már tudni fogod, hogy mire számíthatsz, amikor a hitelt ténylegesen megigényled.
 

Az előzetes hitelbírálatnál jó, ha minél pontosabb adatokat adsz meg, mert annál jobb személyre szabott ajánlatot kapsz. Ha zöld lámpát kapsz, folytatódhat az igénylés menete.
 

Az előzetes hitelbírálatot online indíthatod el, ami után a bank munkatársai visszahívnak. Természetesen lehetőséged van személyesen, a bankfiókban is kérni az előbírálatot banki munkaidőben. A bírálat díjmentes és nem kötelező érvényű döntés, azaz csak egy tájékoztatás neked.
 

Így nyújtsd be az igénylést
 

Ha az előbírálat megtörtént és a kiválasztott K&H személyi hitel megfelel neked, a telefonon leegyeztetett dokumentumokkal kell bemenned az egyik bankfiókba, ahol részletes tájékoztatást kapsz a kölcsönről. Ha az előbírálat óta megváltoztak az adataid, újra megtörténik a bírálat. Az alábbi adatok kellenek majd a bankfiókban:
 

 • Személyes adatok és elérhetőségek

 • Jövedelmedre és a kiadásaidra vonatkozó adatok

 • A munkahelyedről szóló adatok

 • Illetve a meglévő hiteleiddel, hitelkereteiddel kapcsolatos adatokat is lekérik.
   

Ha ezek megvannak és a szükséges dokumentumok is a bankhoz kerülnek, megkezdődik az igénylés az igénylőlap kitöltésével és néhány nyilatkozat kitöltésével.  A bank ellenőrzi a leadott dokumentumokat és ha minden rendben van, befogadja az igénylést.
 

Hitelbírálat, szerződéskötés, folyósítás
 

A beadott dokumentumok és adatok alapján a bank megkezdi a végleges hitelbírálatot, ami legfeljebb néhány napot vehet igénybe. Ha minden rendben van és jóváhagyta a pénzintézet is a hiteligénylést, elfogadó nyilatkozatot állít ki és megkezdődhet a folyósítás.
 

Ha volt bármilyen feltétel a fizetésed utaltatásával kapcsolatban, a bank felveszi veled a kapcsolatot és egyeztet ezen kritériumok teljesítéséről, majd csak ez után jöhet a K&H személyi kölcsön folyósítása. A folyósítás után egy visszaigazoló levelet is kapsz a banktól a szerződésed azonosítószámával.
 

A törlesztés során a törlesztőrészlet automatikusan levonásra kerül arról a számláról, amelyet megadtál törlesztési számlának. Nagyon figyelj, hogy mindig legyen elegendő pénz ezen a számlán!


Mégsem egy személyi kölcsönre van szükséged? Nézd meg, mit kínálnak neked a jelzáloghitelek, akár szabad felhasználásra is!

 

A K&H személyi kölcsön visszafizetésének menete
 

A kölcsön felvétele után a bank által elvárt havi törlesztőrészlet rendezése a feladatod. A bank a megjelölt törlesztőszámláról csoportos beszedési megbízással veszi le a havi törlesztőrészletet. Az időszakos akcióknak köszönhetően jelentősen csökkennek más költségek is, így újdonsült személyi kölcsönünk kisebb anyagi terhet ró ránk havonta. A K&H nem számolja fel jelenleg
 

 • a szerződéskötés díját

 • a kezelési költséget

 • és évente egyszer az előtörlesztési díjat sem, ha 200 000 forint alatt van az előtörlesztendő összeg
   

Az alábbi díjak merülhetnek fel a visszafizetés alatt:
 

 • szerződésmódosítási kérelem díja: 5 000 forint alkalmanként

 • szerződésmódosítás díja: 10 000 forint alkalmanként

 • késedelmi kamat: a jegybanki alapkamat egyharmada a meg nem fizetett tőketartozásra és hiteldíjra, plusz az ügyleti kamat.

 • elő- és végtörlesztési díj: az előtörlesztett összeg 0,5 – 1 százaléka attól függően, hogy mennyi idő van még a hitelszerződés lejárta és az előtörlesztés ideje között.

 • felszólító levél késedelem miatt: 400 forint levelenként plusz postázás díja

 • SMS-díj: 50 forint/SMS

 • behajtással kapcsolatos személyes megkeresés díja: 5 000 forint kiszállásonként

 • egyéb díjak (például tételes számlakivonat): 5 000 forint
   

A kölcsönhöz igényelhető úgynevezett törlesztési biztosítást. Ennek célja, hogy ne kerülj bajba, ha hirtelen bekövetkezett események miatt nem tudod fizetni a törlesztőrészletet. Ilyen például egy baleset, betegség vagy haláleset, esetleg elveszíted a munkádat. Amennyiben bármelyik ezek közül bekövetkezik, a törlesztőrészletet a biztosító fizeti tovább helyetted attól függően, hogy milyen biztosítást kötöttél. A biztosítás díj ellenében vehető igénybe, amely a törlesztőrészlet 8 százaléka.
 

Gyors és egyszerű igénylés a Bank360 kalkulátoraival
 

Ha jól jönne akár 7 millió forint és megtetszett a K&H személyi kölcsön, akár innen, a Bank360 oldaláról is megkezdheted az igénylést. Ehhez mindössze az oldalon található online ívet kell kitöltened az adataiddal, hogy a pénzintézet munkatársai visszahívjanak a lehető leghamarabb a részletekkel.
 

Amit a K&H Bankról érdemes tudnod
 

Ha megbízható és transzparens bankot keresel, az egyik legjobb választás lehet K&H Bank, amely Magyarország egyik legnagyobb hitelintézete univerzális kínálattal. A K&H Csoport nem csak a személyi kölcsönök terén segíthet neked, hiszen gyakorlatilag minden lakossági és vállalati célhoz nyújt neked valamilyen ajánlatot. A K&H Bank 1987. január elsején született, éppen akkor, amikor a kétszintű bankrendszer is létrejött.
 

Mára a K&H Bank Európa egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójához, a belga KBC Csoporthoz tartozik, amelynek 100 százalékos tulajdonrésze van a pénzintézetben. Ha további információkat szeretnél megtudni a K&H Bankról, érdekelnek a hírek és termékek, vagy csak szeretnéd tudni, hol van a hozzád legközelebb eső K&H-s bankfiók vagy ATM, keresd fel a Bank360 banki oldalát és találj meg minden fontos információt, amire szükséged lehet a helyes döntéshez!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!