Raiffeisen személyi kölcsön önerő és fedezet nélkül

Raiffeisen személyi kölcsön kamatkedvezménnyel

Raiffeisen személyi kölcsön önerő és fedezet nélkül

Raiffeisen személyi kölcsön kamatkedvezménnyel

Vrazsovits Rita
2019-01-14 Frissítve: 2022-01-18
2019-01-14 Frissítve: 2022-01-18
2827854

A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét szabadon felhasználhatod, bármilyen kitűzött célt szeretnél is vele megvalósítani. A változatos kamatkedvezmények kihasználásával kedvező feltételekkel vehetsz fel kölcsönt, akár 7 millió forintig. A Bank360 összegyűjtötte a Raiffeisen Bank személyi kölcsön ajánlataival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
 

Szabadon felhasználható hitelek - gyorsabb folyósítás

 

A Raiffeisen személyi kölcsöne a legtöbb hitelpiacon elérhető személyi hitelhez hasonlóan szabadon felhasználható, vagyis arra tudod felhasználni, amire szeretnéd. A bank felé nem kell igazolnod ezzel kapcsolatban semmit - ellentétben a jelzáloghitelekkel, amiket csak meghatározott célokra használhatsz.
 

A szabad hitel felhasználás miatt az igénylési idő rövidebb, a hitelfelvétel procedúrája pedig a fedezetlen hiteleknél egyszerűbb és gyorsabb. Lássunk néhány példát, hogy mire tudod felhasználni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönét:

 

 • lakásfelújítás vagy korszerűsítés – akár 7 millió forintig,

 • tartós fogyasztási cikkek vásárlása,

 • új vagy használt autó vásárlás,

 • egy új hobbi elkezdése,

 • hitelkiváltás.

 

Mekkora összegű lehet a Raiffeisen személyi kölcsön?
 

A Raiffeisen személyi kölcsönét 200 000 - 7 000 000 forint között veheted igénybe. A futamidő a felvett hitel összegétől függően változik: 200 000 – 595 000 forint között 36-60 hónap között választható a futamidő, 600 000 – 7 000 000 forint között pedig 36-84 hónap lehet a törlesztés időtartama.

 

Fix törtesztő, nincs árfolyamkockázat
 

Fontos tudni, hogy a Raiffeisen személyi kölcsönét csak forintban tudod felvenni, így nem kell tartanod az árfolyamkockázattól. Emellett a kamat is rögzített a futamidő végéig, így a kamatkockázat miatt sem kell aggódnod, a törlesztőrészlet nem fog megemelkedni.

 

Nem kell önerő és kezes

 

További előnyei a szabad felhasználású kölcsönnek, hogy a hiteligényléshez nem kell rendelkezned önerővel, továbbá kezes és fedezet bevonására sincs szükség. Ha a futamidő alatt nagyobb összeg áll a házhoz, és arra fordítanád, hogy a hitel terheit enyhítsd a segítségével, természetesen van rá lehetőség: a kölcsön bármikor módosítható vagy előtörleszthető, szerződésmódosítási díj ellenében.
 

Akciók és kamatkedvezmények - élj a lehetőséggel!


A Raiffeisen Bank személyi kölcsöne akár 10 százalék alatti teljes hiteldíjmutatóval (THM) is elérhető, ha megfelelsz bizonyos feltételeknek. Az alábbi esetekben biztosan számíthatsz a kamatkedvezményekre:
 

 • ha vállalod az aktív számlahasználatot: ebben az esetben biztosan jár a 3 százalékos kamatkedvezmény,

 • ha elég magas havi nettó jövedelemmel rendelkezel: 250 000 Ft felett 7 százalék, 400 000 Ft felett pedig legalább 3 millió forint hitelösszeg esetén 7,5 százalékos kamatkedvezményt vehetsz igénybe,

 • ha más banknál lévő tartozást szeretnél kiváltani: legalább 1 millió forintos hitelösszeg esetén 4 százalékos kamatkedvezményre számíthatsz.

 

Az aktív számlahasználat feltételei a következők:

 

 • Havi jóváírási kötelezettség: a számlára meg kell érkeznie, legfeljebb két részletben a mindenkori havi minimálbérnek a tárgyhónapot megelőző három hónapból legalább kettőben. A jóváírási kötelezettség készpénzbefizetéssel és saját számlák közötti tranzakciókkal nem teljesíthető.

 • Elvárt tranzakciószám: legalább havi négy darab tranzakciónak kell teljesülnie a tárgyhónapot megelőzően három hónapból legalább kettőben.

 

Nézzük meg egy példán keresztül, hogy mennyit takaríthatsz meg a kamatkedvezményekkel: ha három millió forint hitelt veszünk fel 60 hónapos futamidőre, a legkedvezőbb, 8,38 százalékos THM-et akkor érhetjük el, ha a nettó jövedelmünk eléri a 400 000 forintot és vállaljuk, hogy a bankhoz érkezik a jövedelmünk. Ebben az esetben a havi törlesztőrészlet 60 043 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 646 380 forint. 250 000 forintos jövedelemmel a THM valamivel több, 8,92 százalék, így a havi törlesztőrészlet 60 757 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 689 220 forint.

 

Ha a meglévő hiteledet szeretnéd kiváltani a Raiffeisen személyi kölcsönével, a 4 százalékos kamatkedvezményt már havi nettó 100 000 forintos jövedelemmel is igénybe veheted. Szintén 3 millió forintos hitelösszegnél, 60 hónapos futamidővel a THM értéke 12,23 százalék - így a havi törlesztőrészlet 65 152 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 952 920 forint.
 

A Raiffeisen személyi kölcsön igénylésének a feltételei

 

 • az igényléshez nagykorúnak kell lenned, ezenkívül további feltételeket is szab a bank, ha még nem múltál el 25, vagy már betöltötted a 71 évet: 18-25 év között és 71 év felett adóstárs bevonása szükséges, valamint az adóstársnak 25-71 év közöttinek kell lennie

 • ha már elmúltál 21, de még nem vagy 25 éves, már dolgozol és a havi nettó jövedelmed eléri a 100 000 forintot, akkor nem szükséges adóstársat bevonnod,

 • rendelkezned kell magyarországi állandó lakcímmel vagy tartózkodási engedéllyel,

 • alkalmazottként legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkezned, nem lehetsz próbaidőn, valamint a felmondási idődet sem töltheted,

 • ha vállalkozóként igényelsz hitelt, akkor legalább egy éves folytonos gazdasági tevékenységet kell felmutatnod,

 • a hiteligényléshez egyedüli igénylőként legalább havi nettó 100 000 forintos jövedelemmel kell rendelkezned, 80 000 - 100 000 forint között adóstárs bevonása szükséges, és az adóstársnak is legalább 80 000 forintos jövedelemmel kell rendelkeznie,

 • meg kell adnod vezetékes vagy mobiltelefonos elérhetőséget,

 • rendelkezned kell legalább kéthavi aktív, lakossági bankszámla múlttal bármelyik nagyobb hazai banknál

 • nem szerepelhetsz a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) mulasztás, visszaélés vagy adósságrendezési eljárás miatt,

 

Ha hitelkiváltásra veszel fel személyi kölcsönt, további feltétel, hogy nem a Raiffeisen Bank által nyújtott hitel kiváltása esetén a kiváltásra kerülő kölcsön legalább 6 hónapja fennálljon és a fennálló tartozás vagy a hitelkeret ügyletenként legalább 100 000 forint összegű legyen. Ezenkívül az is elvárás, hogy a meglévő hitellel ne legyen késésed vagy elmaradásod.

 

Hitelkiváltásra keresel megoldást? Hasonlítsd össze a bankok aktuálisan elérhető legjobb ajánlatait a Bank360 hitelkiváltó kalkulátor segítségével!

 

Ezekre a dokumentumokra van szükség az igényléshez

 

 • érvényes személyi igazolvány, vagy jogosítvány, vagy útlevél (ideiglenes dokumentumokat nem fogad el a bank),

 • lakcímkártya,

 • utolsó kéthavi bankszámlakivonat (ha a Raiffeisen a számlavezető bankod, akkor nem szükséges): annak a számlának a kivonatát kell bemutatnod, amire rendszeresen érkezik a jövedelmed,

 • egyéni vállalkozóknak egyéni vállalkozói bankszámlakivonatot kell bemutatniuk (ha nincs lakossági bankszámlájuk),

 • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás (alkalmazottaknak munkáltatói igazolás, vállalkozóknak NAV jövedelemigazolás, valamint igazolás arról, hogy köztartozás mentes vagy)

 • ha nyugdíjasként igényled a hitelt, akkor nyugdíjértesítő másolat, vagy az utolsó két havi nyugdíjszelvény szükséges (utóbbi akkor, ha nem bankszámlára érkezik a nyugdíj)

 

Ha hitelkiváltáshoz vennél fel személyi kölcsönt, további dokumentumokra is szükséged lesz:

 

 • hitelkeret kiváltása esetén: az igénylést megelőző utolsó három havi számlakivonat arról a számláról, amelyhez a hitelkeret kapcsolódik, nyilatkozat a szerződés felmondásáról, továbbá nyilatkozat a kiváltásra kerülő hitelkeret teljes összegéről,

 • hitelkiváltás esetén: az igénylést megelőző utolsó három havi bankszámlakivonatot is be kell mutatni arról a bankszámláról, amelyről a kiváltandó hitel törlesztése történik. Ha csekken történik a fizetés, akkor az utolsó három havi csekk bemutatása szükséges. A kifizetéshez szükséged lesz egy igazolásra a fennálló tartozás összegéről a kölcsönszerződésben meghatározott adattartalommal. Ezt az igazolást a kiváltandó kölcsönt nyújtó hitelintézet tudja neked kiállítani.

 

Ha az igénylést megelőzően a Raiffeisen volt a számlavezető bankod, és az igénylést megelőzően a havi nettó jövedelmed elérte a 100 000 forintot, akkor nem szükséges bemutatni munkáltatói igazolást.

 

A bank weboldaláról bizonyos dokumentumokat le is tölthetsz, ami megkönnyíti a tájékozódást.

 

Így tudod igénybe venni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönét

 

 1. Kalkulálj a hitelcélodnak megfelelően és add meg az elérhetőségi adataidat akár itt, a Bank360 oldalán.
 2. Kérj visszahívást! Ha ez munkanapon történik, akkor a bank munkatársai akár 1 órán belül kereshetnek.
 3. A telefonos előszűrés során megbeszélheted az ügyintézővel, hogy mekkora hitelt szeretnél felvenni, és hogy milyen feltételekre számíthatsz, ezenkívül ha kérdéseid vannak az igényléssel kapcsolatban, azokat is fel tudod tenni.
 4. A megbeszélés alapján a hitelfutár az általad megadott címre kiviszi az előre kitöltött papírokat.
 5. Nézd át otthon alaposan a szerződést, kezdd el összegyűjteni az igényléshez szükséges dokumentumokat, igazolásokat.
 6. Ha ezzel elkészültél, nincs más hátra, mint visszajuttatni az összekészített dokumentumokat a bankba. Erre két lehetőség van:

  - ha a szerződéskötés előtt már a Raiffeisen ügyfele voltál, akkor az aláírást követően díjmentesen fel tudod adni a szerződést és a szükséges dokumentumokat postán,

  - ha most kötöd az első szerződést a Raiffeisen Bankkal, akkor a hitelfutár meg fog keresni, hogy az aláírásra időpontot és helyszínt egyeztessetek.
   
 7. Fontos, hogy a dokumentumokat a futár jelenlétében írd alá, mert ő fog személyesen azonosítani téged.
 8. A bank ezután elvégzi a hitelbírálatot.
 9. Pozitív elbírálás esetén a bank folyósítja a kölcsönt az általad megadott bankszámlára, erről pedig SMS-ben fognak tájékoztatni, amikor az utalás megtörtént.

 

Ahhoz, hogy igénybe tudd venni a Raiffeisen hitelfutár szolgáltatását, a következő feltételeknek kell  megfelelned:

 

 • ha a Raiffeisen Banknál lévő hitelt szeretnél kiváltani, akkor nem veheted igénybe ezt a szolgáltatást,

 • Magyarországon kell rendelkezned munkaviszonnyal, határozatlan idejű munkaszerződéssel, vagy nyugdíjjal,

 • magyarországi lakcímmel kell rendelkezned,

 • van e-mail címed és meg is adod a banknak,

 • a hitelfutárral maximum 2 millió forintos hitel igénylésére van lehetőség,

 • ha adóstársat kell bevonnod az igénylésnél, akkor nem veheted igénybe a szolgáltatást.
   

Biztosítsd be a kölcsönt hitelfedezeti biztosítással!

 

A hitelfedezeti biztosítás arra szolgál, hogy kisegítsen a bajból, ha a futamidő alatt valami miatt kiesel a munkából és emiatt kevesebb jövedelemmel tudsz csak számolni. Ezt a biztosítást a hitelszerződés mellett tudod megkötni. A biztosító akkor vállalja át helyetted a törlesztőrészletet, ha a biztosítási szerződésben foglalt káresetek közül valamelyik bekövetkezik - ilyen lehet például a munkahely elvesztése vagy tartós munkaképtelenség.

 

A biztosítás nincs ingyen, ennek a díját a havi törlesztőrészlettel együtt kell fizetni. A Raiffeisen Bank két típusú hitelfedezeti védelem biztosítást ajánl: az alap biztosítás díja a kölcsönösszeg 0,0798 százaléka, az emelt biztosítás díja pedig a kölcsönösszeg 0,1525 százaléka.

 

Ha 2019. január 1. és március 31. között igényelsz személyi kölcsön szerződésed mellé hitelfedezeti biztosítást, az első két havi biztosítás díját a bank jóváírja számodra.
 

A Raiffeisen Bank rövid története

 

A Raiffeisen Bank International AG az osztrák Raiffeisen Bankcsoport tagja. A hitelintézet Ausztria legnagyobb bankjai közé tartozik, a kelet-közép-európai régióban pedig a Raiffeisen az egyik legnagyobb bankcsoport, mely már a politikai rendszerváltás előtt is jelen volt a régióban. Magyarországon az első leánybank 1986-ban jött létre, szinte egy időben a kétszintű bankrendszer kezdetével.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!