Autóhitel kalkulátor
 • Autóhitel kalkulátor 2023

Álomautó vagy családi mindenes? Autóvásárlási hitelre van szükséged önerő nélkül? Azt tudtad, hogy a lízinggel szemben az autóhitelnél nem kell önerőt igazolnod? A Bank360 autóhitel kalkulátor segít gyorsan és egyszerűen eligazodni a bankok ajánlatai között. Bankonként csak a legkedvezőbb ajánlatot mutatjuk meg a havi nettó jövedelem, a választott hitelösszeg és a futamidő alapján. Hasonlítsd össze a kölcsönöket, és találd meg a számodra ideális feltételeket!

Állítsd be a kalkulátort.
Hitel összege (Ft)info
Futamidő (hó)info
Nettó jövedelmed (Ft)info
További beállítások
Részletes kalkulátor

Ajánlatok listázása
info
Válassz bankotinfo
További beállítások bezárása
nagyito
Hitel összege (Ft):
Futamidő (hó):
Részletes kalkulátor
Kondíciók frissítésének dátuma: 2023.09.28.
info
Az összehasonlításnál pénzintézet termékváltozatát vettük figyelembe.
Az összehasonlítás nem tartalmazza a piac összes ajánlatát.

Kapcsolódó szolgáltatások

Autóvásárlási kölcsön

Beleszerethetünk a hangjába, a formájába, vagy a színe nyeri el a tetszésünket. Lehet a praktikussága volt az igazán megnyerő, a nyugodt munkába járás ígérete. Lehet csak védelemre vágytunk, nagyobb biztonságra, amikor már bővült a család. Nem kell sokat gondolkodni azon, hogyan indokoljuk meg magunknak, hogy szükségünk van egy saját autóra. Bárki megtalálhatja az igényeihez legmegfelelőbb gépkocsit, akár használtban vagy újban gondolkodik.

Persze nagyban függ a választás attól is, hogy mennyibe kerül a kiszemelt járgány. A magyar piacon jellemzően az 5 éves használt autókat keresik a vásárlók, és szintén hasonló tendenciákról vallott több ügyfelünk is. Márkától, felszereltségtől és állapottól függően is igen széles skálán mozognak az árak, de elmondhatjuk, hogy átlagosan 3 és 5 millió forint között költünk autóra, amihez autóhitelt is segítségül hívunk. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen konstrukcióval vásároljuk meg az autót, hiszen akár százezer forintos különbségek is vannak autóhitel és autóhitel között.

Segítünk eligazodni a finanszírozási lehetőségek között, hogy a legjobb kölcsönnel a számodra legjobb autót vásárolhasd meg.
 

Tényleg ez lesz az igazi? Az autóhitel jellemzői

Az autó hitelből történő finanszírozásához a legjobb választás ma egy szabad felhasználású személyi kölcsön - ezt nevezte el a köznyelv autóhitelnek - amelyet célzottan autóvásárlási szándékkal veszünk fel.

Erre a kölcsönfajtára a rugalmasság és a gyors hozzáférhetőség a jellemző:

 • nincs szükség önerőre

 • nincs szükség fedezetre

 • nagyjából 100 ezer forinttól 7 millió forintos hitelösszegig igényelhetjük

 • maximum 84 hónapos futamidőre

 • fix kamatozású, tehát kiszámítható

 • szabadon, új vagy használt autóra is költhetjük

 • nem drágább, mint a lízing, az autó pedig a tulajdonodba kerül

Mint minden személyi hitelnél, itt is igazolt havi nettó jövedelemre van szükség a sikeres hiteligényléshez.
 

Autót veszel? Így néz ki a hiteligénylés folyamata gépjármű vásárlása esetén

Ha hitelből akarunk autót vásárolni, érdemes már jó előre felkészülni a hiteligénylés menetére. Ehhez elengedhetetlen, hogy beszerezzük a szükséges dokumentumokat és tisztában legyünk azzal, mit is vár el a hitelért cserébe a bank. Ezeket az igazolásokat érdemes beszerezni:

Jövedelemigazolás: a munkáltató állítja ki, 30 napnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol legalább három hónapja alkalmazásban állunk. Ez kötelező feltétele minden hiteligénylésnek, hiszen a hitelbírálat folyamán ez alapján állapítják meg, hogy mekkora kölcsönt vehetünk fel. Vállalkozók a NAV-tól kérhetnek igazolást az előző évről, nyugdíjasok pedig nyugdíjigazolvány és nyugdíjszelvények ellenében vehetnek fel kölcsönt.

Igazolványok: érvényes, magyar hatóság által kiállított fényképes igazolvány (például személyi igazolvány vagy vezetői engedély) és adókártya másolatát készíti el a bank, amelyet aláírásunkkal igazolunk.

Speciális dokumentumok: a bank természetesen kérhet majd kiegészítő iratokat is, ha szüksége van további információkra. Ilyen dokumentum lehet például egy őstermelői igazolás vagy valamilyen hivatalos dokumentum a kiegészítő jövedelemről (GYES, GYED, szociális juttatás stb.). Ha nem a számlavezető bankodnál veszed fel a hitelt, szükség lehet a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is, legtöbbször hat hónapra visszamenőleg, vagy papíralapú csekkekre. Érdemes az igénylést megelőzően tájékozódni a hitelező bank honlapján, ahol megtalálható a kölcsön hirdetménye. Ebből kiderül, hogy milyen feltételei vannak a hitelfelvételnek.

Ha előre felkészültünk, megkezdhetjük az igénylés folyamatát:

 1. Első lépésként a hitelező bankkal vesszük fel a kapcsolatot. A legkényelmesebben ezt online tehetjük meg, akár itt, a Bank360.hu-n keresztül. Csak kiválasztjuk a legmegfelelőbb autóhitelt, majd a „Részletek” gombra kattintva megadjuk elérhetőségeinket a banknak, amely felveszi velünk a kapcsolatot néhány órán belül. Amennyiben a hagyományos módnál maradnánk, a bankfiókba is bemehetünk, ahol személyesen megkezdhetjük a folyamatot a dokumentumok leadásával. Egyes pénzintézeteknél, például az OTP Bank és a CIB Bank személyi kölcsönénél lehetőség van mobiltelefonon vagy laptopon keresztül igényelni. A folyamat nem vesz több időt igénybe 45 percnél.

 2. Amennyiben leadtuk a dokumentumokat, vagy átvette azokat a bank futára, megkezdődik a hitelbírálat, ami banktól függően néhány perctől 1-2 napig is elhúzódhat. Ilyenkor a pénzintézet az igazolt nettó jövedelem és a kiadások alapján megállapítja, hogy mekkora törlesztőrészletet tudunk bevállalni az úgynevezett jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató alapján. 400 ezer forintos havi jövedelem alatt a törlesztőrészlet nem haladhatja meg az összeg 50 százalékát, 400 ezer forint felett pedig a 60 százalékát. Ha szerepelünk a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR vagy közismertebb nevén BAR-lista) negatív adóslistáján, akkor abban az esetben nem kaphatunk kölcsönt autóvásárláshoz

 3. A bank a hitelképességünk felmérése után készít egy ajánlatot az igénylésnek és a lehetőségeinknek megfelelően. Ha elfogadjuk az ajánlatot, akkor már néhány percen, maximum néhány órán belül, a számlánkon lehet a kölcsön, amelyből megvásárolhatjuk az autót.
   

Miért ne választanád a legjobbat? Így működik az autóhitel kalkulátor

Persze a legfontosabb a „nulladik lépés”: szánjunk elég energiát a legjobb autóhitel felkutatására! Szerencsére régen elmúlt az az idő, amikor bankról bankra, márkaboltból márkaboltra kellett járnunk és telefonálnunk, hogy megkapjuk az aktuális kölcsönajánlatokat.

Ma a már hitelkalkulátorok segítségével a fotelből nézhetjük meg az elérhető lehetőségeket az egész piacon, ehhez pedig mindössze néhány kattintásra van szükség. A Bank360 autóhitel kalkulátorával az általunk megadott preferenciák alapján rangsorolhatjuk a hiteleket, így kiderül, melyek a legjobbak számunkra, ráadásul az igénylést is megkezdhetjük, ha megtaláltuk az igazit.

Milyen jellemzői vannak egy jó hitelnek? Elsősorban az, hogy tudatosan, okos célokra használjuk fel. Az autó jó példa lehet erre, ha hatékonyabbak leszünk vele és megkönnyíti a mindennapjainkat a fenntartási költségei ellenére is.

A kölcsön kiválasztásánál egyéni igények mentén érdemes választani. Legtöbbször a teljes hiteldíj mutató, azaz a THM az, amely segít a döntésben, hiszen ez alapján tudjuk eldönteni, hogy több hitel közül melyik a legolcsóbb. A THM tartalmazza a hitel kamatát és az olyan egyszeri költségeket, mint az átutalási díj és adminisztrációs költségek. Kalkulátorunkban THM alapján is rangsorolhatók a kölcsönök. Ha viszont a törlesztőrészlet nagysága alapján döntenénk, felállíthatunk egy listát az alapján is, így a számunkra legkönnyebben kigazdálkodható összeg alapján is tudunk keresni.

Ha például egy 3 millió forintos hitelre van szükségünk, és a legolcsóbb megoldást keressük, 13,90 százalékos THM mellett a Cofidis Fapados kölcsöne lehet az igazi. 72 hónapos futamidőre vállalt törlesztéssel összesen 4 345 776 forintot fizetünk vissza, a havi törlesztőrészlet pedig 60 358 forint.

Azonban ennél sokkal kedvezőbb ajánlatot is elérhetünk, ha vállaljuk, hogy a hitelező bankunktól származó folyószámlára érkeztetjük a fizetésünket. Ebben az esetben ugyanis megnyílik előttünk egy 10,90 százalékos THM-mel ellátott kölcsön: a Sberbank Fair Személyi Kölcsönének a második hónaptól 55 984 forint a törlesztő, a teljes visszafizetendő összeg pedig több százezer forinttal olcsóbb, mint az előzőleg említett hitel: mindössze 4 029 589 forint. Ha még ennél is jobb ajánlatot szeretnénk, magas fizetésre lesz szükség, ugyanis nettó 250 000 forint felett kaphatunk további kamatkedvezményt. Ha ez fennáll, és a bankhoz érkezik a fizetésünk, 10,90 százalék helyett már 7,66 százalékos THM mellett vehetjük fel a Sberbank kölcsönét, de nem marad le sokkal a Budapest Bank Online Prémium Kölcsöne sem, amelynek a törlesztője 52 344 forint havonta.
 

Autót hitelre vagy lízingre? Mik a különbségek?

Az autóhitel mellett a másik igen népszerű forma gépjármű finanszírozáskor a lízing. Ilyenkor szintén havi törlesztőt fizetünk az autóért cserébe, ám a felszín alatt merőben más megoldásról van szó. Miben tér el a lízing az autóhiteltől?

 • 20-30 százalék önerő mellett vehető igénybe

 • gyakran szükséges autófedezet (12 éves korig vonható be)

 • az autó nem a mi tulajdonunk, hanem a hitelező banké, mi csak az üzemeltetők vagyunk

 • az autó kora és megtett táv után nem feltétlenül lehetséges a lízing

 • csak az autó megvásárlására használhatjuk fel az összeget

 • a futamidő lejárta után vagy maradványértéket (az autó ára, ami megmarad a havi törlesztés után) fizetünk, vagy visszaadjuk az autót.

 • kötelező lehet casco biztosítás az autókhoz

A pénzügyi lízing mindezek alapján egy sokkal kötöttebb megoldás magánszemélyek számára, ami áldozattal és lemondással jár. Ezzel szemben a személyi kölcsönök rugalmasabbak, hiszen nincs önerő és fedezet, az autó pedig a mi tulajdonunkba kerül. A korábbi években azért lehetett jó választás a lízing, mert jellemzően alacsonyabb volt az ügyleti kamat, mint amennyit a személyi kölcsönökre kellett fizetni. Viszont a jelenlegi kamatkörnyezetben a személyi kölcsönök annyival olcsóbbak lettek, hogy bőven felveszik a versenyt árban is. Míg a lízing ügyleti kamata egy 10 éves használt autó esetében 10-12 százalék körül mozgott, addig láthattuk, hogy a személyi kölcsönöknél elérhető a 8 százalék alatti kamat is.
 

Inkább befektetés, mint teher? A jól megválasztott kölcsön előnyei

Fontos, hogy jól megtervezett, alaposan átgondolt döntés legyen az autóhitel felvétele, hiszen sokkal többet nyerhetünk így, mint azt gondolnánk. Ne hagyjuk, hogy a jól hangzó ajánlatok elcsábítsanak és számoljunk utána, hogy kölcsönnel vagy lízinggel járunk jobban. Tartsuk szem előtt, hogy az autóhitel nagyobb szabadságot jelent nekünk, emellett pedig még csak többet sem kell fizetnünk érte a mostani kamatkörnyezetben.

Egy okosan felhasznált autóhitellel akár pénzt is spórolhatunk magunknak, ha nem belső égésű motorral hajtott autót, hanem elektromosat veszünk, amelynek a töltése ingyenes. Ha egy kicsit számolgatunk, rengeteg nagyszerű lehetőséget találhatunk, ha mindenképpen beülnénk a volán mögé. Mindössze csak az időt és az energiát kell rászánnunk arra, hogy megtaláljuk a legjobb lehetőséget a finanszírozásra.

 

Autóvásárlási támogatás

Az autóvásárlási támogatás nagycsaládosoknak részére 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhető. Az első két hétben már 5700 igénylést nyújtottak be a családok. A legfontosabb feltételek:

 

 • A támogatás összege legfeljebb 2,5 millió forint lehet, illetve legfeljebb a megszerzés pillanatában érvényes bruttó vételár 50 százaléka.
 • Házaspárok és élettársak is igényelhetik.
 • Legalább az egyik félnek rendelkeznie kell B kategóriás jogosítvánnyal.
 • A 7 személyes autó támogatást csak azok vehetik igénybe, akik nagycsaládosnak számítanak.
 • Az igénylő párnak nem lehet köztartozása.
 • Az autóvásárlási támogatást kizárólag gépjármű megvételéhez vagy zárt végű lízingszerződés megkötésénél lehet felhasználni.
 • A megvásárolt autónak legalább 7 személyesnek kell lennie, és az M1 járműkategóriába kell esnie.
 • A megvásárolt autónak újnak, vagy legfeljebb 1 évesnek kell lennie - utóbbi esetben 2000 km-nél nem lehet benne több.
 • Az autón 3 évig rajta kell hagyni a Családbarát Magyarország matricát, amit az autókereskedő helyez el rajta.
 • Az igénylést a Magyar Államkincstárnál vagy a kormányablakoknál lehet beadni.


  Részletes leírás a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról itt olvasható. 
   

Törlesztési moratórium az autóhitelekre

A lakossági törlesztési moratórium 2022. december 31-én véget ért. Az érintett hitelek törlesztőrészlete a moratórium miatt januártól sem lehet magasabb, de az eredetihez képest hosszabb lesz a futamidő.

Referencia THM példa

A referencia THM feltüntetésére a hitelintézeteket a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény kötelezi - ezért olvashatsz a bankok weboldalán a termékek alatt néhány bekezdést, ahol példaszámításokkal mutatják meg a kölcsön legfontosabb paramétereit. A következő adatokat kötelezően fel kell tüntetniük:

 • hitelösszeg,
 • futamidő
 • hitelkamat mértéke,
 • hitelkamat típusa (rögzített hitelkamat, változó hitelkamat vagy mindkettő),
 • teljes hiteldíj mutató (THM),
 • termék értékesítéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék vagy szolgáltatás készpénzára és az önrész, valamint
 • a fogyasztó által fizetendő teljes összeg és a törlesztőrészlet összege.

A reprezentatív példákban a bankoknak meghatározott hitelösszegre és futamidőre kell számolniuk, a hitelkamatot pedig két tizedesjegyig ki kell írniuk. A referencia THM példák bankonként eltérőek, igazodva egy adott termékhez. Ezek az alapadatok, amelyeket minden banki oldalon megtalálsz:

Személyi kölcsön reprezentatív példa: kölcsön összege 3 000 000 Ft, kölcsön futamideje 60 hónap, ügyleti kamat mértéke 6,95%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 7,97%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 59 486 Ft, kölcsön teljes díja 618 852 Ft, fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 3 618 852 Ft.

 

Járulékos díjak a Bank360.hu-n

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

 

Bank360 kalkulátor

A kalkulátor az aktuális banki hirdetményekben szereplő kondíciókat veszi figyelembe. A hitelek egyes paraméterei, feltételei eltérőek bankonként, ezért a további részletekről érdemes a bank oldalán meggyőződni. A célunk az, hogy egy átlátható és összehasonlítható listában mutassuk be a banki termékeket, ezért minden esetben a kiválasztott keresési paraméterek alapján az elérhető legkedvezőbb hitelajánlatot jelenítjük meg a listában. A keresés során ki lehet választani a futamidőt és a hitelösszeget. Ha vállalod, hogy a jövedelmed az adott bankban utalod további kedvezményeket is kaphatsz. A hitel ajánlatokat sorba tudod rendezni bank, törlesztőrészlet, THM és teljes visszafizetendő összeg szerint is. Egyes bankok alkalmaznak ügyfélminősítés (scoring) alapú árazást is. Mivel a banki ügyfélminősítés nem publikus ezért mi a legjobb ajánlatokat szerepeltetjük az ajánlati listában. A maximum THM mértéke nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. A maximum THM 2023. 01. 01. óta 37%.

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,49 / 1 047
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

X
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!