Sok lakástulajdonos nem tud róla, de bérbeadáskor és tulajdonosváltáskor már kötelező a lakóingatlanok villamos hálózatának ellenőrzése, a villamos biztonsági felülvizsgálat. Mutatjuk a tudnivalókat és az árakat.
37952761
Az átlag fölött fogyasztó háztartások rezsiköltsége az elmúlt másfél évben jócskán megnőtt. Egyre többen gondolkodnak azon, megéri-e beruházni olyan felújításokba, amelyek során csökken az energiafelhasználás. A Pénzkérdés szakértői abban segítenek, hogyan kell belekezdeni a tervezésbe, és mit kell megfontolni a felújítás során. Érdemes az olyan pályázati lehetőségeket is figyelni, mint például az új napelemprogram, mert ezekkel is milliókat nyerhetünk.
36921301
Míg a kiállított energetikai tanúsítványok között a CC, “korszerű” kategória a leggyakoribb, az ilyen vagy még kedvezőbb besorolású ingatlanból kevesebb mint 300 ezer lehet. A 2,8 millió családi házból 2,2 millióra tehető a szigeteletlen, gyenge és rossz energiahatékonyságú ingatlanoknak a száma.
35784043
Kissé elbizonytalanodtak a lakásfelújítást tervezők Magyarországon, a GKI friss felmérése szerint a lakásukra a következő egy évben biztosan jelentős összeget költők aránya csökkent, míg a valószínűleg ugyanerre törekvőké nőtt.
35461705
Csökkentené házának vagy lakásának rezsijét, korszerűsítené a fűtési rendszert, hőszivattyút vagy napelemet telepítene, de nem tudja, hogyan induljon el, milyen szakembert keressen fel, milyen támogatást igényeljen? Bármennyire is hihetetlennek tűnik, ehhez ingyenes lakossági és vállalkozói energetikai tanácsadás kérhető a mérnöki kamara szakembereitől.
35088241
Napelemes háztartási kiserőművek és energiatárolók telepítését támogató pályázat indul Napenergia Plusz Program néven, 75,8 milliárd forintos keretösszeggel. A beruházás 65 százalékára szerezhető támogatás.
35079583
Borzalmas állapotban vannak a magyarországi lakóingatlanok a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld pénzügyi jelentése szerint. Tízből három kiadott energetikai tanúsítvány a legrosszabb három kategóriába esik, és állami támogatás sincs már semmilyen energetikai felújításra. 
32993033
Hiába fordítunk a lakásunk energiahatékonyságára akár milliókat is, ha azt nem jól csináljuk, elmaradhat a várt eredmény. De legalábbis rosszabb lesz, mintha okosan költenénk rá.
21703351
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!