Egy vállalkozás kiadásai között nem a bankköltség a legnagyobb összeg, de éves szinten akár több százezer forint is múlhat azon, hogy melyik bankkal köt szerződést, hol vezeti a céges számláját. Az értük folyó versenyben már nemcsak a hazai bankok vesznek részt, hanem többek között a Revolut is, amely hét számlacsomagot kínál a vállalkozásoknak.
34262537
Több bank is csábítja a volt katás vállalkozásokat. Van, ahol elengedik a számlavezetési díjat a számlanyitást követő időszakban, máshol az ügyfélajánlásokkal lehet plusz pénzre szert tenni.
29288501
Speciális betétvédelmi szabályok vonatkoznak az MKB és Budapest Bank ügyfeleire a március végi beolvadás után. Ezek alapján érdemes dönteniük arról, mit tesznek a megtakarításaikkal. 
19972735
Megkezdte a Sberbank betéteseinek kártalanítását az OBA. A károsultak postán, átutalással vagy a Takarékbank fiókjaiban juthatnak hozzá a pénzükhöz 100 ezer eurós összegig.
19598653
Most hirtelen minden sberbankos cégnek új számlavezető után kell néznie, hogy a napi működéséhez szükséges átutalásokat elvégezhesse, a bejövő pénzeit pedig megkaphassa. Ilyenkor a kapkodás miatt könnyű rosszul választani, ezért a Bank360 áttekinti a lehetőségeket.
19337338
A Sberbank bezárása miatt sokan kényszerülnek bankot váltani, aminek a versenytársak örülhetnek. Az Erste Bank máris jelentős érdeklődés növekedésről számolt be, ami a lakossági és a vállalati szektort is érinti.
19332697
Többek között a közbeszerzések gyorsításáról és egy, célzottan a mikrovállalatoknak szóló hitelprogramról is pozitív döntés született a szerdai kormányülésen.
15186406
A koronavírus-járvány egyik nagy vesztesei a kis- és középvállalkozások (kkv), őket az állam kedvezményes vállalati hitelekkel igyekszik átsegíteni a krízisen. Erre a célra a Széchenyi-hitelek és az NHP Hajrá is rendelkezésre áll. Az államilag támogatott konstrukcióknál a hitelfeltételeket tekintve nincs számottevő különbség, mégsem mindegy, hogy melyik banknál adja be a vállalkozás az igénylést, a számlavezetéshez kapcsolódó díjak között ugyanis számottevő különbségek lehetnek. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik hitelintézet milyen feltételekkel kínálja a kedvező hitel mellé számlacsomagjait.
11435933
A legfrissebb MNB-statisztikák szerint összesen 8,9 millió működő bankkártyát használnak a magyarok. Ezek java része lakossági kártya. Az üzleti kártyák száma ennek töredéke, 2020 második negyedévében 716 ezer volt forgalomban. Évek óta jóval nagyobb ütemben nő a vállalkozói kártyák száma, mint a lakosságiaké. Vagyis a magyarországi cégek egyre inkább rájönnek, hogy kártyát használni érdemes és kényelmes. De mikor érdemes a kártyaigénylés mellett dönteni? Ennek járt utána a Bank360.hu.
11418476
A pénzügyekkel kapcsolatban kevesebb szó esik azon vállalkozói számlákról, amelyek egy adott szakmát céloznak konstrukcióikkal. Az ügyvédi számlák a vállalati bankszámláknak egy olyan speciális csoportjába tartoznak, melyet kifejezetten ügyvédi irodák, európai közösségi jogászok és ügyvédek számára dolgoztak ki a pénzintézetek.
10262393
Minden olyan vállalkozás számára kötelező a LEI-kód használata, amely befektetési számlát vezet, függetlenül attól, köt-e ügyleteket. A LEI-kód nélkül nem lehetséges a tőzsdei kereskedés. A szolgáltatás szabadáras, jelentős különbségek vannak a regisztrátorok között. Elmondjuk a részleteket.
10134488
A folyószámlahitel egy átmeneti, likviditást könnyítő konstrukció, amelyet a bank a vállalkozás pénzforgalma alapján határoz meg. A társaság bevételeinek adott százalékának megfelelő összeget lehet havi szinten felhasználni. Az összeget szabadon fel lehet használni, nem szükséges semmilyen igazolás vagy kimutatás sem - persze az általános számviteli szabályoknak meg kell felelni.
8006813
Céget alapítani ma már nagyon egyszerű, pillanatok alatt el lehet készíteni a szükséges dokumentációt a rendelkezésre álló iratminták alapján. Míg az egyéni vállalkozás megindításához nem kell semmi, csak az igazolványt kell kiváltani és adószámot igényelni, a cégalapításhoz kell némi ügyintézés, adminisztrálás és megfelelő bankszámla. A Bank360 most összegyűjtötte, mennyibe is kerül a teljes ügyintézés.
7326004
A magánszemélyekhez hasonlóan a vállalkozások is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy mérlegelniük kell valamilyen hitel felvételét. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a cég rosszul működik vagy bajban van, sőt lehet, hogy a hitelfelvétel a kulcs a további növekedéshez. De milyen hitelfajták közül lehet választani, milyen vállalkozói hitel segíthet a cégeknek?
7118944
A KATA-s vállalkozásoknak 2023. február 27-ig kell nyilatkozniuk a 2022-es KATA-s bevételeikről. Hogyan kell helyesen kitölteni a 22KATA nyomtatványt?
6837184
Ha vállalkozóként dolgozol, természetes, hogy mindig a legjobb megoldást keresed. Alaposan megfontolod, hogy kik legyenek a munkatársaid, hogy milyen alapanyagból gyártsd a terméked, és hogy kikkel köss üzletet. Legalább ugyanilyen fontos, hogy a vállalkozásodnak mindig rendben legyenek a pénzügyei – ehhez pedig elengedhetetlen egy jó vállalkozói számla. Összegyűjtöttünk 10 fontos tippet, amelyeket érdemes megfontolnod a megfelelő vállalkozói bankszámla csomag kiválasztása előtt.
3376839
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!