Tíz-tizenöt éve még valóban segítette a magyar gazdaságot a gyenge forint, mostanra viszont fordult a kocka. Olyan mértékben növeli az inflációt a magyar fizetőeszköz leértékelődése, hogy az már csökkenti a GDP-t - derül ki az MNB friss tanulmányából. 
33926048
Hatalmas hullámvasúton ül a forint az orosz-ukrán háború kirobbanása óta, és vele együtt azok is, akik a forint árfolyammozgásából igyekeznek hasznot húzni. Most viszonylag tartósan olyan erős a forint, amire tavaly ősszel senki sem fogadott volna, de az idén is láttunk már napok alatt hatalmas gyengülést. A fő kérdés most az, hogyan viseli majd az árfolyam az MNB meginduló kamatcsökkentését, hiszen a forint erejét nagyon nagy mértékben a brutálisan magas, 18 százalékos jegybanki irányadó kamat adja.
32953997
Tizenhárom havi csúcson jár a forint árfolyama. Az eurót 370 forint alatt jegyzik, a dollár a dollár olcsóbb 337 forintnál. A forint az elkövetkező hetekben megőrizheti az erejét, ami jó hír a külföldi nyaralásra készülőknek. 
32762093
Az extraprofitadót megúszták a befektetési vállalkozások, pedig ezek a cégek voltak azok, amelyeknél igazán beütött a háború után az extraprofit. A forgalom megnőtt, a spekulánsokat a tranzakciós illeték sem tartotta vissza, és maguk a brókerek is ügyesen tették meg tétjeiket a piacokon.
31665125
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!