lakásbiztosítás kalkulátor

Így válthatod le könnyen a lakásbiztosításod egy jobbra!

lakásbiztosítás kalkulátor

Így válthatod le könnyen a lakásbiztosításod egy jobbra!

Vrazsovits Rita
2024-04-01 Frissítve: 2024-04-15
2024-04-01 Frissítve: 2024-04-15
37990711

2024-től márciusban (az idén április 2-ig) szabadon felmondhatjuk a lakásbiztosítás szerződésünket, és helyette újat köthetünk, ha találunk számunkra kedvezőbb díjú a tartalmú ajánlatot. Erre most jó esélyünk van, hiszen a biztosítók egymásra licitálva kínálnak különböző kedvezményeket. A sokféle ajánlatot egyszerűen és gyorsan össze tudjuk hasonlítani a Bank360 lakásbiztosítás kalkulátorával, elég megadni az ingatlanunk jellemzőit és az igényelt szolgáltatásokat. Ha megtaláltuk a nekünk megfelelő biztosítást, meg is köthetjük rögtön online a szerződést.

 

Nézzünk egy tipikus példát a kalkuláció és online szerződéskötés folyamatára! László soknak találja a lakásbiztosításának éves díját, ezért szeretne váltani, hisze tudja, hogy márciusban ezt szabadon megteheti. Fontos, hogy a meglévő lakásbiztosítási szerződése felmondásának legkésőbb március 31-ig (illetve a húsvétra való tekintettel április 2-ig) be kell érkeznie a biztosítójához. A felmondástól számítva 30 nap múlva szűnik meg a szerződése. Addig ráér megkötni az új szerződést, de ezt természetesen megkötheti előbb is, de az új biztosításnál a kockázatviselés kezdetét a meglévő szerződésének megszűnése után napra érdemes tenni.

 

Először mindenképpen érdemes összehasonlítani a biztosítók ajánlatát, hiszen így derülhet ki, hogy a meglévő lakásbiztosításunknál találunk-e jobbat. Ha igen, akkor felmondhatjuk a biztosítást, amit az interneten, postán vagy személyesen juttathatunk el a biztosítónkhoz (fontos, hogy nem a felmondás, hanem a beérkezés dátuma a fontos, ez az április 2., ezért április 2-án már ne adjuk fel postán). A kiválasztott új biztosítást akár azonnal is megköthetjük, de ezt a felmondás utáni egy hónapban bármikor megtehetjük, hogy ne legyen olyan nap, amikor nincs biztosítva az ingatlanunk.

 

Az összehasonlítást könnyen és gyorsan el tudjuk végezni a Bank360 lakásbiztosítás kalkulátorával, amely néhány adat megadása automatikusan összeveti és megmutatja a biztosítók ajánlatát.

 

Gyors és gördülékeny a kalkuláció

 

Nézzünk egy tipikus példát! László egy 125 négyzetméteres, vidéki városban található, tégla építésű családi házra szeretne biztosítást kötni, ahol családjával négyen élnek. A kalkulátorban ehhez elsőként az ingatlanra és a használatra vonatkozó alapadatokat szükséges megadnia, illetve azt, hogy csak az ingatlant szeretné-e biztosítani, vagy az ingóságait is. Először az ingatlan alapadataira van szükség, ide tartozik többek között az ingatlan típusa (jelen esetben családi ház), a lakók száma és a hasznos alapterületet is. 

 

Ezután az ingatlan szerkezetével kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni, ami a falazatot, a tetőszerkezetet és az ingatlan építésének az idejét foglalja magában. Ugyanitt van lehetőség a melléképületekre vonatkozó adatok megadására is, ha ezekre is akar biztosítást kötni. 

 

Ezután nincs más hátra, mint megadni az ingatlan címét és a biztosítást kötő személy születési dátumát. Az ajánlatok ezután már listázhatók is, de arra is van lehetőség, hogy egy következő felületen kiegészítő szolgáltatásokat válasszunk. Itt dönthet László arról, hogy szeretne-e külön biztosítást például zárcserére, a kisállatra vagy akár a kerti dísznövényeire. Az ingatlanban található értéktárgyak biztosítására vonatkozó igényét konkrét érték megadásával is megteheti, emellett arról is dönthet, hogy elfogadja a biztosító által ajánlott biztosítási összeget az ingóságoknál vagy inkább saját maga ad meg egy értéket. 

 

A kiegészítő szolgáltatások beállítása után az ajánlatok megtekintése van már csak hátra, amelyeket alapértelmezetten az éves biztosítási díj alapján rendez sorba a kalkulátor. De László azt is megteheti, hogy inkább az ingatlanra vagy az ingóságokra vonatkozó biztosítási összeg alapján listázza az ajánlatokat. Emellett a kalkuláció után is egyszerűen módosíthat a feltételeken, például a díjfizetés módján és ütemezésén, illetve az ingatlan biztosítási összegén.

 

Az egyes biztosítási ajánlatokat részletesen is megtekinthetők, de a listában már ikonok jelzik azokat a fedezeteket és szolgáltatásokat, amelyeket az adott ajánlat tartalmaz. 

 

A kalkulátor által kiadott ajánlatokat összevetheti egymással és a meglévő biztosításával, és ez alapján eldöntheti, hogy vált egy újra, vagy marad az eddiginél. Különösen érdemes megnézni az ingatlanra és az ingóságokra vonatkozó biztosítási összegeket, mert nagyon gyakori, hogy a meglévő szerződésben még egy olyan összeg van, ami a mostani árakon nem fedezi az ingatlan újjáépítését, illetve az ingóságok beszerzését. Ez alapján elképzelhető az is, hogy a biztosítási díján nem spórol, de ugyanazért a díjért sokkal magasabb biztosítási összegű szerződést tud kötni.  

 

A szerződéskötés sem vesz több időt igénybe

 

Miután László megtalálta az ingatlanához leginkább illeszkedő biztosítást, már csak a szerződéskötés van hátra, amit online is megtehet. Miután megadta az e-mail címét, egy gyors regisztrációt követően ellenőrizni tudja a szerződésének az adatait. A véglegesítés után pedig meg is kapja a kötvényét a megadott e-mail címre.

 

Egy látszólag bonyolult biztosítást ilyen egyszerűen és gyorsan is meg lehet kötni. Használd a Bank360 lakásbiztosítás kalkulátorát, hasonlítsd össze az ajánlatokat, és ha jónak látod, kösd meg online az új biztosításodat!

 

Ingyenes kalkuláció és szerződéskötés itt!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!