olaszországi utazás

A magyarok tavasszal visszatértek Olaszországba

olaszországi utazás

A magyarok tavasszal visszatértek Olaszországba

Domokos Erika
2023-06-06 Frissítve: 2023-06-06
2023-06-06
33248450

A hosszúra nyúlt síszezon miatt Ausztria még tartotta a vezető helyét a magyar utazók körében, de már a nyakában loholt tavasszal Olaszország - derül ki a Bank360.hu kalkulátorával kötött utasbiztosítások adataiból. A praktikus online kötést egyre többen időzítik akár közvetlenül az utazás előttre. A legdrágább szerződést egy több hónapos indonéziai útra kötötték.

 

Egy orrhosszal, de ismét Ausztria nyerte Olaszország előtt a legkedveltett úti cél ország címet a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorán március 1. és május 31. között megkötött szerződések adatai alapján. Télen még magasan vezette az összesítést nyugati szomszédunk (az utasbiztosítások több mint negyedét oda igényelték), ahová a városnézés mellett főként síelni mentek a magyarok. A tavaszi hónapok adataiban még bőven vannak síutak, ezért tudta megőrizni az első helyét még Ausztria.

 

A jó idő beköszöntével azonban felzárkózott mellé – ahogy tavaly tavasszal is - a magyarok másik kedvelt utazási célpontja, Olaszország. A két ország részesedése a most megkötött szerződésekből 13, illetve 12 százalék volt. (Olaszország a téli szezonban még “csak” a negyedik legnépszerűbb állam volt az utasbiztosítást kötők körében.) A képzeletbeli dobogó harmadik fokára tavasszal Spanyolország fért fel. (A téli hónapokban harmadik legnépszerűbb Lengyelország ezúttal visszaesett a lista 19. helyére.)

 

A megkötött szerződéseken belül növelte részesedését a távoli országok közül Egyiptom és az Egyesült Államok is, de olyan egzotikus helyeket is megcéloztak tavasszal az utazók, mint a karib-tengeri Curacao és a csendes-óceáni Francia Polinézia szigetcsoport, vagy a nem is olyan távoli, de hűvös Feröer-szigetek és Izland.

 

A legdrágább biztosítást Indonéziába kötötték

 

A külföldre utazók többsége (57 százalék) városlátogatást tervezett, és ehhez alakította az online megkötött utasbiztosítását. Már 17 százaléknyi utazó nyilatkozott úgy, hogy tengerparti nyaralásra indul,  a síelés vagy más téli sport miatt kiutazók aránya viszont 10 százalékra esett. Extrém sportolásra alkalmas biztosítást 2 százaléknyian kötöttek, míg 15 százalék üzleti vagy egyéb céllal utazott külföldre.

utasbiztosítások

A leghosszabb utazás biztosítása volt a legdrágább is: négy hónapra Indonéziába több mint 200 ezer forintért. A második leghosszabb egy három hónapos dél-koreai üzleti/tanulmányút volt, míg a további borsos áru biztosításokat egy hónapos városnéző utakra kötötték az Egyesült Államokba, 2-2 biztosítottal, több mint 100 ezer forintért.

 

Elég az utolsó pillanatban online szerződni

 

Az utasbiztosítást kalkulátorral egyszerűen és gyorsan, online megköthetjük, akár az utazás napján is. Ezt tette a három tavaszi hónapban szerződők több mint 17 százaléka, míg az egyharmaduk az utazás előtti napon vásárolta meg a biztosítási kötvényét. (Egyre népszerűbb a mobilos vásárlás, tavasszal a szerződések 43 százalékát már ezen keresztül kötötték, a többit számítógépen.) Egy utas viszont annyira előrelátó volt, hogy már az elutazás előtt 262 nappal elintézte a vásárlást. 

 

Az utasbiztosítások akár utolsó pillanatban való megkötése nagyon praktikus lehetőség, de ha ezt már az utazás napján tesszük meg, akkor érdemes megnézni az érvényesség feltételeit, mert ebben vannak különbségek a biztosítók között. Ezeket ebben az anyagunkban foglaltuk össze.

 

A repülős utak aránya már jóval magasabb (58 százalék) tavasszal, mint volt télen, az autós utaké 40-ről 26 százalékra csökkent, és mérséklődött kissé a busszal vagy vonattal utazók aránya (15 százalék) is. Több tucatnyian motorral keltek útra. 

 

A legtöbben 4 vagy 5 napos külföldi utazásra kötöttek biztosítást; egynapos útra százból hét ember ment, túlnyomó részt a szomszédos országokba.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!