A legjobb pénzügyi blogok és híroldalak

A 20+1 legjobb pénzügyi blog és híroldal Magyarországon [2019]

A legjobb pénzügyi blogok és híroldalak

A 20+1 legjobb pénzügyi blog és híroldal Magyarországon [2019]

Vrazsovits Rita
2019-01-28 Frissítve: 2022-01-18
2019-01-28 Frissítve: 2022-01-18
2952165

Míg évekkel korábban azt kellett mondanunk, hogy Magyarországon csak elvétve akadtak olyan jó pénzügyi weboldalak és tartalmak, amelyek hasznos segítséget jelentenek a személyes pénzügyekben és a mindennapi anyagiakban, addig ma már bőven találni minőségi magyar nyelvű forrásokat, ha képezni akarjuk magunkat a tudatosabb pénzügyi jövőért. Ezek a legjobb pénzügyi blogok és híroldalak a Bank360 szubjektív véleménye szerint 2019-ben.

 

1. Kiszámoló.hu

 

A mindennapi pénzügyekről vakítás nélkül provokatívan, nyersen. Az egyik legfontosabb forrás mindazok számára, akik nem szeretnék, hogy ilyen-olyan módon megrövidítsék őket a szolgáltatók, de érdeklődnek a helyes pénzügyi mentalitás és hozzáállás iránt is. Csernok Miklós elkötelezetten és keményen oktat jó pár éve. Független, megbízható forrás a mindennapos anyagi döntésekhez.

 

2. Alapblog

 

Aki szívesen olvassa Magyarország legjobb alapkezelőinek véleményét, az bátran látogasson el az Alapblogra, amely a Hold Alapkezelő működtet. Érdekességek, rövid reflektálások, kommentárok találhatók az oldalon, amelyek a befektetőket foglalkoztató kérdéseket helyezik új megvilágításba.

 

3. Az én pénzem

 

Az én pénzem ugyan egy tipikus hírszájtnak tűnik, de messze az ő szerkesztőségük ügyel a legjobban arra, hogy a lehető legfüggetlenebb tájékoztatást kapják az olvasók az őket érintő pénzügyi, gazdasági változásokkal kapcsolatban. A portál szerkesztői nem riadnak vissza a keményebb kommentároktól sem. Megtakarítás, befektetés, háztartási és napi pénzügyek is szerepelnek a repertoárban a makorgazdasági híreken túl.

 

4. Pénzügyi Tudakozó

 

Az oldal igazi kincsesbánya mindazok számára, akik saját kezükbe akarják venni a pénzügyeik irányítását. Alapos, illusztrációkkal, példákkal és kimutatásokkal bőven ellátott anyagokban járják körbe a legégetőbb kérdéseket a személyes pénzügyek területén.

 

5. Szendrei Ádám blogja

 

Szendrei Ádám célja, hogy világszínvonalú pénzügyi blogot hozzon létre és nagyon jó úton jár: kezdőktől a haladókig mindenki megtalálja a neki való tartalmat. Ismeretterjesztő, alapozó cikkeken túl eszközöket is találunk nála a céljaink eléréséhez, ezen túl pedig egy több mint 400 fős csoport is alakult, ahol a közösség tagjai segítik egymást pénzügyi információkkal.

 

6. Maradok a pénzemnél 

 

Magyarország egyik legjobb és legismertebb tesztblogja. Több tucat termékcsoportot teszteltek már és több ezer embernek segítenek eligazodni abban, hogy a lehető legjobb árut válassza, ha vásárlásra kerül sor. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen szempontok alapján érdemes vásárolnod, esetleg melyik márkában bízhatsz meg leginkább, itt a helyed!

 

7. IFL Group

 

Tűpontos és végtelenül alapos leírások a befektetések, megtakarítások és a mindennapos pénzügyek terén. Jön a gyerek? Lakást kell venni? Vagy már a nyugdíj közelít? Az IFL Group bejegyzései valódi segítséget jelenthetnek a legnagyobb pénzügyi döntések előtt, így mindenképpen érdemes rendszeresen ellátogatni az oldalra.

 

8. Papszt Kriszta blogja

 

Papszt Kriszta évek óta az egyik legjobb pénzügyi mentor. Blogján nem csak ebben a témakörben, de önismereti területen is fejlődhetünk. Élethelyzetekhez szabott pénzügyi tanácsok, aktualitások is találhatók a blogján, de találhatunk mikrokurzust is mindazoknak, akik saját ötletükből szeretnének megélni, illetve egy alapos könyvajánlót is találhatnak azok, akik további olvasnivalót keresnek.

 

9. KBC Equitas

 

A KBC Equitas befektetési blogját bátran olvashatják azok is, akik nem tartják magukat egyelőre a piacok ászának. Sőt, éppen nekik kell csak igazán olvasniuk a blogot! Részvénypiaci elemzések és ötletek mellett a csapat nagy hangsúlyt fektet az ügyféledukációra is, így találkozhatunk pénzügyi tudatossággal foglalkozó alapos, hosszú elemző írásokkal is, amelyek még a profi befektetőknek is útravalóul szolgálnak a mindennapokban.

 

10. Buksza

 

A Napi.hu gazdasági hírportál személyes pénzügyekkel foglalkozó blogja minden olyan kérdéssel foglalkozik, amely a pénztárcánkat érinti, legyen szó akár téli gumi tesztelésről, hipermarket bezárásáról vagy jó borok teszteléséről.

 

+1. Bank360 Blog

 

A Bank360 küldetése, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a lakosságot a helyes pénzügyi döntések meghozatalában. Ennek egyik sarokköve blogunk, ahol hétről hétre találhatnak az olvasók tartalmas, informatív bejegyzéseket, amelyeket a lehető legnagyobb alapossággal, érthető módon próbálunk közölni. A hitelek világán túl beszámolunk a legjobb megtakarítási lehetőségekről és reflektálunk a pénztárcákat érint gazdasági aktualitásokra is.

 

A 10 legjobb pénzügyi híroldal Magyarországon

 

1. Portfolio.hu

 

A Portfolio régóta az egyik legmegbízhatóbb online gazdasági sajtótermék Magyarországon. A napi aktualitásokon túl exkluzív anyagok, elemzések, véleménycikkek segítik az olvasót a tájékozódásban, legyen szó bármilyen gazdasági témáról. A lap rendszeresen tart konferenciákat és oktatásokat is, amelyek az adott témakörökben ma már rendre mértékadónak számítanak a versenytársaknak is.

 

2. Pénzcentrum

 

A mindennapi pénzügyek vezető hírportálja. Minden, ami a pénztárcát érinti. Ha túl sok lenne a közgazdaságtan nehézkes és száraz szövege, itt érthetően megtudhatunk mindent, ami ahhoz, kell, hogy a megfelelő módon költsük el a pénzünket. Természetesen a Pénzcentrumról sem maradnak el mindezek mellett az elemzősebb anyagok, amelyek a legtöbbünk pénztárcáját érintik.


 

3. Mfor.hu

 

Az Mfor szintén kiemelkedik exkluzivitásában. Szinte minden napra jut tőlük egy olyan értesülés, ami aztán bejárja a magyar sajtót. Ezen felül olyan visszásságokra is rávilágítanak, amelyek felett a legtöbb ember szó nélkül elsiklik.

 

4. Privátbankár.hu

 

A több mint egy évtizede töretlenül pályán lévő Privátbankár megbízhatóan, objektíven számol be a gazdaság mindennapi eseményeiről, miközben szerzői mélyebb elemzésekkel is segítenek megérteni a háttérben zajló folyamatokat. A lap pénzügyi vénáján túl kiemelkedők a külpolitikai tartalmak is, amelyek jó érzékkel világítanak rá világgazdaságot befolyásoló tényezőkre.

 

5. FinTechZone

 

Szintén a pénzügyi technológiával foglalkozó weboldal a FinTechZone. Az oldalon hasznos anyagokat talál mindenki, akit nem csak az új technológiák, de azok szabályozása is érdekelhet, vagy kíváncsi a feltörekvő hazai fintech cégekre. A FinTechZone szintén szervez workshopokat, meetupokat és konferenciákat, ahol rendszeresen összegyűlik a szakma legjava.

 

6. Világgazdaság

 

Az inkább printben erős Világgazdaság az egyik legnagyszerűbb kiindulási pont azoknak, akik napi szinten figyelik a gazdasági híreket. A patinás lap nem csak nyomtatott, de online változatban is mélyreható szakmai cikkeket készít, így mindenképpen helye van egy reggeli vagy késő délutáni sajtószemlében.

 

7. Forbes

 

Ha már print, nem mehetünk el szó nélkül az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai nyomtatott meglepetése, a Forbes magazin mellett. A legendás amerikai lap magyar változata mindenkire rácáfolt és évek óta az egyik legjobban fogyó nyomtatott lap, amely hónapról hónapra szállít olyan hazai sikersztorikat, amelyekről álmunkban sem gondoltunk volna. Természetesen a legendás Forbes-listák sem maradnak el. Az újság online is jelen van, Forbes Espresso névre keresztelt hírlevelük remek napindító gyűjtés.

 

8. Index

 

Kiemelkedő szerzőket tudhat soraiban a vezető magyar hírportál, így természetesen elengedhetetlen a megfelelő tájékozódáshoz az Index gazdaság rovatának rendszeres böngészése. A rovaton belül kiemelt szerepet kapnak az ingatlanhírek, a látványos adatvizualizációkkal megtámogatott magyarázó cikkek és külön alrovatot szentel a portál a minőségi vendégcikkeknek, ahol a pénzügyi véleményvezérek között a Bank360 is megfordult már.

 

9. G7

 

Alig több mint egy éves aj gazdasági hírportál, de nagyon gyorsan vált az egyik legpontosabb, legalaposabb forrássá azok számára, akiknek már elegük van a pár soros hírcafatokból és hajlandók egy anyagra 3 percnél többet szánni. Az oldal újságírói bátran nyúlnak az adatvizualizációs eszközökhöz is, amelyek még informatívabbá és színesebbé teszik a cikkeket.

 

10. Napi.hu

 

Ha még több aktualitásra és gazdasági hírre vágynánk, érdemes a Napi.hu-t is rendszeresen látogatni. A hosszú évekig kiemelkedő üzleti lap, a Napi Gazdaság örökösei továbbvitték a lángot, a mai napig meghatározó pénzügyi portálról van szó szintén kiemelkedő szakmai tartalmakkal a napi hírözön mellett.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!