Egy jó utasbiztosítás a káraink és költségeink megtérítésén túl gyors segítséget is tud nyújtani a bajban, például akkor is, ha a külföldi utazás közben az autónkkal történik valami. Ehhez az alapszolgáltatás általában nem elég, de ha autós asszisztencia is van a biztosítási csomagban, akkor nem kell aggódnunk a felmerülő költségek miatt és az ügyintézéshez is segítséget kaphatunk.
38591404
Ha valaki gyakran fizet devizában például külföldi útjain vagy internetes vásárlásoknál, sokat spórolhat egy devizaszámlával és az ahhoz kiváltott devizakártyával. Érdemes összehasonlítani a bankok ajánlatait, mert ezzel már az induláskor lefaraghatjuk a költségeket.
38443777
Az óriásit növekvő Görögország lett a magyarok tengerparti kedvence, másfélszer annyi időt töltöttünk el ott, mint a horvátoknál. A legtöbb pénzt Ausztriában költöttük el. Kimondottan bevásárlási céllal 232 milliárd forintnyi összeget hagyhattunk külföldön.
38015443
Hiába drágultak az utasbiztosítások, még mindig alig több mint ezer forintból ki lehet hozni a biztosítást egy hosszú hétvégére, ha városnéző túrára megyünk például Ausztriába vagy Szlovéniába. De akkor sem kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha autós asszisztenciát is kérünk. A különbségek azonban hatalmasak lehetnek a díjak között, ezért mindenképpen érdemes összehasonlítani a biztosítók árait.
38015425
Ezen a télen sem lehetett megverni Ausztriát a magyar utazóknál, akik közül viszont már többen mentek városnézésre, mint síelni. A téli üdüléseink rövidebbek voltak, mint a nyáriak, a gyors online biztosításkötést pedig már közvetlenül indulás előttre hagyjuk.
37878751
A különadók elvitték a biztosítók profitját, a díjbevétel is stagnált, az egyszeri díjas életbiztosítások különösen nagy ütést kaptak. Az utasbiztosítási piac viszont minden korábbi rekordot megdöntött, a külföldi utazásokon nem spóroltak, akiknek maradt rá pénzük.
37872460
Majdnem másfélszeresére, 1585 milliárd forintra nőtt egy év alatt az az összeg, amit a magyarok külföldi utazásokon elköltöttek. A kint tartózkodási idő is jelentősen, 25 százalékkal, 65,4 millió napra nőtt tavaly. Aki megteheti, hogy utazik, nem spórol a kiadásokon.
37770478
A síelés ma már csak egy a számos lehetőség közül, amit a síterepek nyújtanak. A téli sportok közül azonban nem mindenre térítenek még a síbiztosítások sem. Elmondjuk, mit érdemes megnézni a kötés előtt.
37523716
A síelés és snowboardozás azonban nem veszélytelen. Egy rossz mozdulat is elég lehet a sérüléshez, ami akár rögtön több milliós költséget is okozhat, ha hegyi mentésre van szükség. Speciális síbiztosítást ellenben mindössze napi néhány száz forintért is köthetünk.
36827614
Utasbiztosítás nélkül nem érdemes elindulni külföldre síelni, hiszen számos olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol jól jön a biztosító segítsége. A síszezonban elérhető ajánlatok között azonban jelentős különbségek vannak, ugyanarra az ausztriai síútra lehet kötni biztosítást négyezer és húszezer forintért is, attól függően, hogy milyen szempontokat tartunk fontosnak.
36416803
Nyáron Horvátország, télen Ausztria verhetetlen a magyar utazók körében, az idén ősszel azonban Olaszország szerezte meg az első helyet a Bank360.hu-n kötött utasbiztosítások alapján. Ezek több mint felére már az utazás előtti napon vagy aznap szerződtek.
36365425
Többször utaztunk és sokkal több napot töltöttünk július-szeptemberben külföldi utazásokon, mint tavaly ilyenkor. Az egy évvel korábbinál folyó áron 50 százalékkal többet, 610 milliárd forintot költöttünk el külföldön.
36163978
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, amelyeknek akár a teljes nyereségét elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
36122800
Az infláció nem törte le a magyarok külföldi utazási kedvét. A síutak jóval keresettebbek, mint tavaly ősszel. Egyre népszerűbbek “a télből nyárba” egzotikus utak és a rövidebb adventi, szilveszteri utazások is. Van, amin nem spórolnak az utazók.
36080533
Újra itt az idő felcsatolni a síléceket vagy snowboardot, hiszen mindjárt itt a tél! A magasabban fekvő sípályákon már el is kezdődött a szezon, indulás előtt azonban érdemes átnézni, mire lesz szükség a kiránduláshoz, és a felszerelésünkre milyen fedezetet nyújtanak az utasbiztosítások.
35834962
Az infláció minden téren érezteti a hatását, idén az utasbiztosítások díjai is jelentősen emelkedtek az előző évhez képest. Ennek ellenére nem érdemes ezen az összegen spórolni, ha külföldre megyünk, ugyanis akár több millió forintos kár elszenvedésétől is megkímélhet bennünket. A díja pedig a drágulás ellenére is mindössze a töredéke annak az összegnek, amit a nyaralásra elköltünk.
35311015
Megvan a nyertes! A Bank360 és az Utazómajom közös játékán több ezren vettek részt, hogy megszerezzék az utazásra valót. A győztes kismama még nem döntötte el, hová utazik a nyereményből, de Málta, Ciprus és a Kanári-szigetek is esélyes lehet.
34812730
Miközben a belföldi turizmus csökken, a magyarok külföldi útjainak száma ötödével, a kint tartózkodási idő 26 százalékkal emelkedett az első félévben. A külföldön elköltött pénz pedig még ennél is jobban nőtt: egy év alatt 45 százalékkal, 590 milliárd forintra. 
34671106
Egyre csúnyább számokat produkálnak a SZÉP-kártyák a szálláshelyeken, pedig ennek az adókedvezményes juttatásnak eredetileg éppen az volt a célja, hogy élénkítse a hazai turizmust.
34657672
Végig vezetve hatalmas fölénnyel nyerte az egész nyarat Horvátország a magyarok körében a legnépszerűbb úti célok között. Az olasz és görög tengerpartot is sokan választották, az utazók majdnem fele szomszédos országba ment - derül ki utasbiztosítást kötők adataiból.
34577119
Romló nyereségesség, csökkenő díjbevétel, a biztosításokon is spóroló ügyfelek - ezt hozta 2023 eddig a biztosítóknak. Csak az egészségbiztosításokban és utasbiztosításokban látható látványos növekedés, utóbbiban a szerződések száma már csaknem elérte a járvány előtti csúcsévét. Életbiztosítást, cascót és lakásbiztosítást viszont kevesebben kötnek, mint egy évvel ezelőtt. 
34506025
Egyre népszerűbb nyári program a hajózás, vitorlázás. Ez a tevékenység azonban nem veszélytelen, ezért érdemes fokozottan figyelni a biztosítás kiválasztására, mielőtt vízre szállunk. 
34389866
Ha sokat utazunk külföldre, érdemes olyan bankkártyát választani, amit biztosan elfogadnak mindenhol és akkor sem kell aggódnunk, ha esetleg elveszítenénk. Ráadásként számos kedvezményt is kihasználhatunk, ha a prémium bankkártyák közül választunk.
34357283
Újabb nyolc görög településsel bővítette a nem javasolt úti célok listáját a Külügyminisztérium. Csak az a turista számíthat az utazási irodájától visszatérítésre, akinek ilyen, vörös kategóriába sorolt településen van a lefoglalt szállása.
34009007
A magyarok első számú külföldi nyaralási célpontja Horvátország, messze a legtöbb utasbiztosítási szerződést oda kötötték június 1. és július 19. között a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával. A legdrágább biztosításért közel 200 ezer, a legolcsóbbért 510 forintot fizettek.
33970364
Az akciós utakat keresik a magyarok, de már szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy jó helyre, jó ajánlatot csípjünk meg. Felfedeztük Albániát és a tengeri hajóutakat is.
33559802
Egyre többen és többször használják külföldön a bankkártyájukat, és indulnak útnak minimális készpénzzel. Ha azonban elveszik a kártya, vagy ellopják, akkor ilyenkor szorult helyzetbe kerül az utazó. A sürgősségi pótlás drága, gyakran nincs is rá lehetőség, gí mindenképpen érdemes erre is gondolni utazás előtt. 
33613079
A magyarok háromnegyedének hiányos a családi kasszája. A válsághoz ugyanakkor alkalmazkodnak: egyre többen keresik az akciós ajánlatokat és a vakációra is spórolnak – derült ki a Cofidis kutatásából.
33559793
A poggyászkárról a legtöbb embernek a repülésnél elkallódott vagy megsérült csomag jut eszébe, így a többség meg is nyugszik, ha ott minden rendben ment. Pedig a baj megtörténhet az utazás alatt bárhol máshol is, amit ugyanúgy jeleznünk kell a biztosítónak. A biztosítási összeg igénylése sokszor embert próbáló feladatnak bizonyul, ehhez hoztunk sorvezetőt.
33455042
Külföldi utazásoknál az egyik legfontosabb kérdés a poggyász. Mennyit pakolhatunk, milyen bőröndbe, milyen biztosítást kössünk rá és mi lesz, ha mégis elkeveredik vagy ellopják? Ezek fontos kérdések, akárcsak az, hogy mi az, amit viszont nem érdemes bepakolnunk az útra. Utóbbi kérdésben a NAV hasznos tanácsokat osztott meg legújabb közleményében.
33428936
A búvárkodás sok tengerpartra látogató turistát vonz, közölük sokan hobbibúvárokká is válhatnak. Mielőtt azonban bármilyen formában alámerülnénk, érdemes átnézni az utasbiztosításokat is, mert a biztosítók eltérő feltételekkel vállalják a kockázatot a búvárkodásra. 
33304199
Rekordot döntött az idén az első három hónapban az utasbiztosítások díjbevétele. Azok a magyarok, akiknek telik rá, ismét utaznak, és többet költenek erre, mint korábban bármikor. 
33249047
A hosszúra nyúlt síszezon miatt Ausztria még tartotta a vezető helyét a magyar utazók körében, de már a nyakában loholt tavasszal Olaszország - derül ki a Bank360.hu kalkulátorával kötött utasbiztosítások adataiból. A praktikus online kötést egyre többen időzítik akár közvetlenül az utazás előttre.
33248450
A vízi sportok szerelmeseinek nem kell messzire utazni, ha sportolni szeretnének, itthon és a környező országokban is számos helyen hódolhatnak szenvedélyüknek, ráadásul egyre több tevékenység közül választhatnak. A hobbi- és extrémsportok azonban soha nem veszélytelenek, ezért utasbiztosítás nélkül nem érdemes útnak indulni. Mielőtt bármelyik biztosítást megkötnénk, érdemes átnézni a feltételeket, ugyanis a vízisportok terén számos különbséget találhatunk a csomagok között.
33157070
Horvátország a turisták egyik kedvenc nyaralóhelye, minden évben több százezer magyar utazik ide, főleg a tengerparthoz közel eső településekre. A szomszédos országban több változás is történt tavaly óta, módosultak a beutazásra és a fizetésre vonatkozó feltételek is. Összefoglaltunk minden fontos információt, amit egy horvátországi nyaraláshoz érdemes tudni.
32975294
A nyári hónapokban a legtöbben valószínűleg valamelyik tenger partján hűsölve képzelik el magukat. Ez önmagában nem veszélyes tevékenység, mégis fontos, hogy megfelelő utasbiztosítás nélkül ne induljunk útnak. Ha pedig a napozás mellett más tevékenységgel is szeretnénk feldobni a nyaralást, külön érdemes megismerkedni a biztosítások tengerparti nyaralásra vonatkozó, speciális feltételeivel.
32954174
Több ezer euró lehet a bérelt autók biztosításának az önrésze. Ha történik valami az autóval a bérlés ideje alatt, mélyen a zsebébe nyúlhat az ügyfél, ha nincs önrészbiztosítása.
32717339
A hetekkel előre lefoglalt nyaralásoknak egy buktatója biztosan van, amit nem tudunk befolyásolni: az időjárás. Azt, hogy mennyit süt a nap vagy hányszor ázunk bőrré, nagyrészt szerencse kérdése, de már erre is lehet biztosítást kötni. 
32427035
Egyre több biztosítás köthető meg már akár mobiltelefon keresztül is szinte pillanatok alatt. A biztosítók és összehasonlító kalkulátoros szolgáltatók kínálata mellett a mobilbankokba is beköltöznek ezek a termékek.
32302532
Végre itt a tavasz és vele a jó idő, ami csábít a hétvégi kirándulásokra, akár külföldre is. A program lehet városnézés vagy valamilyen extrém sport is, ezekre azonban nem ugyanúgy térítenek a biztosítók, sok esetben kiegészítő sport biztosításra is szükség lehet. Összefoglaltuk, mire érdemes odafigyelni, mielőtt biztosítást kötünk egy tavaszi külföldi kirándulásra.
32029661
Az áremelések ellenére ugrásszerűen megnőtt a kereslet a külföldi, különösen a tengerparti nyaralások iránt. A gazdasági nehézségek ellenére az "addig utazunk, amíg lehet, és élményekre költünk” attitűd is jellemzi a magyarokat.
32028620
A síszezon a végéhez közeledik, a téli sportok kedvelői közül sokan még márciusban is igyekeznek megragadni az utolsó alkalmat a lesiklásra. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint a hazai síelők idén a drágulás miatt a hozzánk közelebbi célországokat részesítették előnyben és rövidebb időt töltöttek az üdülőhelyeken, mint a megelőző években. Ezt igazolják a Bank360 oldalán kötött biztosítások adatai is.
31957295
Visszatért a magyarok külföldi utazási kedve: tavaly az előző évinél harmadával többször, 18 millió alkalommal utaztak el. Ez még elmarad a járvány előtti számtól, de költésben már így is csúcsot döntöttünk a gyenge forint miatt.
31900544
Tavaly tavasszal volt utoljára olyan erős a forint, mint most. Az euró 380 forint alatt jár, a dollár alig 350. A szigorú MNB sokat segít a magyar valutának.
31595906
Ausztria volt a magyarok legnépszerűbb úti célja decemberben az utasbiztosítások alapján. A legdrágább szerződést két hónapos ausztráliai nyaralásra kötötték 160 ezerért, míg a legolcsóbbakat 225 forintért egynapos osztrák utakra.
31457834
A hullámzó síszezon most újabb lendületet kaphat, sok magyar indulhat útnak a környező országok síterepekre. A hóhelyzet mellett a külföldi utazás megkezdése előtt figyeljünk az utasbiztosításra is. Ha síelni indulunk, akkor ne elégedjünk meg akármilyen utasbiztosítással: annak limitjét és tartalmát is nézzük meg.
31306493
Nem mindegy, milyen bank kártyájával fizet, ha külföldön jár. Egy családi utazás során 10 ezer forintnál is nagyobb lehet a különbség az egyes hitelintézetek által felszámított marzsban.
31123040
Komoly büntetőjogi és kártérítési következménye lehet annak, ha egy sípályán balesetet okozunk, ahogyan tette azt egy magyar snowboardos Ausztriában. Összeszedtük, mit kell tennünk egy ilyen eset előtt és után, hogy ne legyen még nagyobb bajunk belőle.
30996704
A téli sportos utazások során jelentősen megnő a balesetveszély, ami nemcsak azt jelenti, hogy mi eshetünk el rosszul, hanem azt is, hogy esetlegesen miattunk következik be a baj és sérül meg valaki más - még ha nem is állt szándékunkban balesetet okozni. Emiatt sportoláshoz, például síeléshez kifejezetten ajánlott felelősségbiztosítást is tartalmazó síbiztosítást kötni, sőt van, ahol ezt kötelezővé is teszik.
30715496
Novemberben Ausztria és Olaszország voltak a legnépszerűbb úti célok az utasbiztosítást kötők körében. A többség várost nézni utazott, és bár a síszezon már elkezdődött, még mindig a tengerparti nyaralások voltak a népszerűbbek.
30582452
Ha biztonságban akarjuk tudni magunkat síeléskor, akkor a jó felszerelés és a megfelelő biztosítás mellett ismernünk kell a sí KRESZ-t is. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy a sípályákon is balesetmentes legyen a közlekedés.
30396413
Újraszabta a kormány az extraprofitadók között bevezetett repülési hozzájárulást. Az összeg nagysága januártól az úti célon túl a repülőgép szén-dioxid-kibocsátásától függően alakul.
30270353
Nyugati szomszédainknál már hetekkel ezelőtt havazott, a népszerű sípályák egy részét már októberben friss hótakaró borítja. A téli sportok szerelmesei így már most készülődhetnek, hogy felcsatolják a léceket. Ellőtte azonban fontos, hogy a síeléshez igazodó utasbiztosítást kössünk, hiszen egy ilyen túra több veszéllyel jár, mint egy tengerparti nyaralás.
30106829
Az utasbiztosítási keresések alapján szeptemberben megmaradt a magyarok külföldre utazási kedve. Az idei nyár után az első őszi hónap is a 2019-es számokat hozta. Az utószezont újra Olaszország nyerte.
29902874
Tengerre vágyók a magyarok, akik közül a legtöbben augusztusban és az egész nyáron Horvátországot választották a külföldi nyaralásuk helyszínéül. Átlagban 7732 forintot költöttek utasbiztosításra.
29115536
A legtöbben fejenként 100 és 300 ezer forint közötti kiadással számoltak az idei nyaralás kapcsán, a pihenésre indulók 8 százalékánál azonban 600 ezer forintnál is magasabb volt ez az összeg.
29040533
Nyaralás alatt nemcsak a saját biztonságunkról érdemes gondoskodnunk, hanem a magára maradt ingatlanunkéról is. Néhány alapszabály betartásával elkerülhetjük a fölösleges veszélyeket és károkat. 
28915658
A külföldi nyaralásunk alatt többnyire nem a jól ismert hazai pályán kell boldogulnunk, ezért könnyebben kerülhetünk bajba, és nehezebben is tudjuk elhárítani azt. Ezért nem érdemes az utasbiztosításon spórolnunk.
28843088
Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. A hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie.
28842203
Megszünteti nyolc budapesti útvonalát a Ryanair, amely már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, hogy a plusz költségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei.
28834361
A júliusban megkötött utasbiztosítások több mint kétharmada tengerparti nyaralásra szólt. A legnépszerűbb úti cél Horvátország volt, a legdrágább megkötött biztosítás pedig meghaladta a 180 ezer forintot. 
28812860
A reptérkáoszok, eltűnő, lemaradó poggyászok ugyan már nem számítanak rendkívüli eseménynek, de még mindig úgy köthetünk rájuk biztosítást, mintha csak ritkán fordulnának elő.
28391321
A járvány elmúltával éhezünk az utazásra, de a biztonság és a nyugalom még fontosabb lett. Így készülhetünk fel a reptérkáoszokra, és akadályozhatjuk meg a céges telefon- és mailfrászt.
28322261
Akár 600 euró kártérítés is járhat az utasnak az uniós szabályok szerint, ha törlik a járatát. Persze nem minden törlés után jár a pénz a légitársaságtól. Ilyenkor jön jól egy erre is kiterjedő utasbiztosítás.
28138169
A Bank360.hu oldalán megkötött utasbiztosítások közel kétharmada tengerparti nyaralásra szólt júniusban. A legnépszerűbb úti cél Horvátország, Olaszország a második, a harmadik Görögország. 
28116524
Nyaralni azért megyünk, hogy kipihenjük magunkat, feltöltődjünk, élményeket szerezzünk. Ha azt akarjuk, hogy ez így is történjen, érdemes betartani néhány pénzügyi aranyszabályt.
28115870
Aki tervez nyaralást az idén, az átlagban 250 ezer forintot akar költeni rá. Márpedig a járványévek elmúltával újra többen akarunk: tíz megkérdezettből heten.
28115558
Az utasbiztosítások repülő kiegészítő biztosításai egy elég gyakori problémára nyújtanak fedezetet. A reptérkáoszok miatt szaporodó járatkésések és -törlések miatt érdemes lehet erre is térítő konstrukciót választanunk.
28042577
A légi közlekedés nagy zökkenőkkel tér vissza a járvány előtti állapotához. Ennek tünetei az egyre gyakoribb reptérkáoszok. Hogyan biztosíthatjuk be magunkat ilyen helyzetre?
27866132
Külföldi nyaralás előtt érdemes gondolni arra, hogy nem lehet bármi a csomagunkban, autónkban. Banális dolgok, akár rosszul választott emléktárgyak is nagy kellemetlenséget okozhatnak. Összefoglaltuk a szabályokat. 
27717845
Az elmúlt napokban Európa több repülőterén is káosz uralkodott, az utasok órákat álltak sorban, tömegével késték le a gépeiket, ha azok elindultak egyáltalában. Jár-e kártérítés ilyenkor az utasoknak, kiterjed-e erre az utasbiztosítás?
27177494
Nyaraláskor gyakrabban fizetnének a magyarok a bankkártyájukkal, de még túl gyakran nem tehetik meg ezt itthon. Kisebb üzletek pedig akár már a mobiljukat is használhatják kártyaelfogadó terminálként.
26855393
A blokklánc technológiának köszönhetően már nem is kell bejelentenünk és bizonygatnunk, hogy késett a gépünk vagy törölték a járatot. Az utasbiztosításunk alapján automatikusan értesül erről és fizet a biztosítónk.
26690492
A vakációt tervezők130 ezer forinttal többet szánnak nyaralásra, mint a Covid-járvány előtt. A nyaralást tervezők aránya is nőtt, és többségüknek már természetesen, hogy utasbiztosítást is kötnek ilyenkor.
26591735
Amerikai turistautak esetében nem kötelező az utasbiztosítás, azonban erősen ajánlott, mert az USA-ban minden egészségügyi szolgáltatás fizetős, és a világon az egyik legdrágább. 
26333309
Az útlemondási biztosítás vagy más néven sztornóbiztosítás akkor segít, ha valamilyen váratlan esemény miatt nem tudsz elutazni, vagy már úton vagy, de idő előtt haza kell térned. 
26290217
Az új foglalásoknál fölösleges keresni a jegyenkénti plusz 3900 forintot a Ryanair és más fapados légitársaságok áraiban, de ez nem azt jelenti, hogy az új magyar adót ne építenék be az utazás költségébe.
25703974
Megjelent az extraprofitadókról szóló rendelet. A repülések után 3900-9750 forintot kell fizetni, az értékpapírügyletekre 0,3 százalék lesz a tranzakciós illeték, és a Revolut is fizet. A cégautóadó duplázódik.
24730993
Májusban már Olaszország volt a legnépszerűbb úti cél az online utasbiztosítást kötők körében. Már sokan mentek tengerpartra, de még a városnézés volt a legnépszerűbb program.
24503023
Két járványév után beindultak az utazók csaknem az egész világban. A turisták már inkább az élményekre áldoznak, mint az emléktárgyakra. 
23594845
Külföldi út vagy nyaralás előtt örök téma, hogy mennyi pénzt váltsunk. Már nem kell vastag bukszával útnak indulnunk, de valamennyi készpénz, apró azért legyen nálunk.
23553781
A nyári vakáció előtt nem árt megnéznünk, jár-e, köthető-e utasbiztosítás a bankkártyánkhoz, vagy előnyösebb és egyszerűbb külön kötni ilyet. 
23369908
A nyaralás nem igényel túlzott tervezést, ha csak besétálunk egy utazási irodába, és rábökünk az egyik ajánlatra. Más a helyzet, ha részben vagy egészen mi magunk találjuk ki és szervezzük meg az egészet. Ennek két hallatlan előnye van: szinte biztos, hogy olcsóbban jövünk ki és nem kell alkalmazkodnunk senkihez. Persze az érem másik oldala, hogy foglalkozni kell az üggyel, és ha adódik valami gond, azt nekünk kell megoldani.
22422559
Ha csak egy egyszerű tengerparti strandolós szabadságot tervezünk, akkor is hasznos az utasbiztosítás, komolyabb sportolásnál, búvárkodásnál pedig különösen fontos lehet.   
21651589
Sokkal jobban lehet már tervezni a nyaralásunkat, mint a járvány idején, de csináljunk B-tervet, minél több szolgáltatás legyen lemondható, és igyekezzünk bebiztosítani magunkat.
21513226
Sokkal jobban félnek attól a magyar turisták attól, hogy a nyaralás alatt megbetegednek, balesetet szenvednek vagy meglopják őket, mint, hogy rossz lesz az idő, vagy csalódást okoz a szállás.
21371281
A nyaralás tervezésekor biztosan nem lehet kihagyni a számításból az idén az ukrajnai háborút. Ez még akkor is befolyásolhatja a vakációnkat, ha az több ezer kilométerre lesz tőle.
21323614
Az elmúlt két hónapban Ausztria és Olaszország volt a legnépszerűbb úti cél a Bank360.hu oldalán utasbiztosítást kötők körében. A többség városnéző kirándulásokon vett részt, és repülővel utazott.
21055651
Sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat külföldön egy néhány ezer forintos utasbiztosítással, amit akár a telefonunkról is megköthetünk percek alatt.
20814181
Egyre népszerűbb repülőtéren bérelt autót használni nyaraláskor vagy üzleti úton. Ilyenkor jó tisztában lenni a járműhöz kötött és köthető biztosításokkal, és betartani néhány szabályt, mert az olcsó bérlet a végén könnyen nagyon drágává válhat.
20722654
Több millió forintos kártól óvhatjuk meg magunkat nyaralás alatt, ha utasbiztosítást kötünk, a díj pedig akár néhány ezer forintból is kijöhet. Ez egy átlagos nyaralás árának csak a töredéke, így nem érdemes pont ezen a tételen spórolni. Néhány kattintással azt is ellenőrizhetjük, hol a legolcsóbb ez a szolgáltatás, és meg is köthetjük a kiválasztott biztosítást, anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról.
20391868
Elindította utasbiztosítási oldalát a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját működteti. A januárban az Ingatlannet.hu-t is felvásárló Bank360 arra számít, hogy fontosabb szemponttá válik a biztonság az utazási döntésekben, ami növeli az ilyen biztosítások iránti keresletet.
20202877
Síelés az Alpokban, hórafting Szlovákiában, esetleg a snowboardot próbálnánk ki? A sport szeretetén túl is van közös jellemzője a felsoroltaknak: mindegyiket jobb utasbiztosítással csinálni. Egy jó biztosítással továbbá nem csak az utazás és sport közben felmerülő kellemetlenségeket háríthatjuk el könnyebben, de a koronavírussal kapcsolatos megbetegedésre is térít.
19175890
A járvány miatt a külföldi síelésre készülőknek alaposan fel kell készülniük az aktuális és országonként változó szabályokból, ha nem akarnak belecsúszni kellemetlen és drága meglepetésekbe. Ilyen az utasbiztosítás is, aminek a megkötésére és tartalmára most különösen érdemes odafigyelni.
18519574
A napi párszáz forintba kerülő biztosítás nem nagy ár egy esetlegesen bekövetkező baleset költségeihez képest, amelyek akár több millió forintot is kitehetnek.
17885701
A járvány első évéhez képest bátrabban utaztak az idén a magyarok külföldre, és ha már ott voltak, jóval többet is költöttek. 2019-től persze még messze vagyunk, és akkor még a forint is sokkal többet ért az eurós célországokban.
17572114
Bár az oltás számottevően csökkenti az esélyét a koronavírus súlyos lefolyásának, a negyedik hullámra jellemző emelkedő számok arra mutatnak rá, hogy a vírust továbbra sem lehet félvállról venni.
17045977
A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.
16059592
Az utasbiztosítások alapját a balesetekkel kapcsolatos fedezetek képezik. Cikkünkben négy biztosítótársaságnál vizsgáljuk meg, hogy szolgáltatásaik milyen balesetbiztosítási fedezetekkel rendelkeznek. 
15660799
Jelenleg a határok Európában elég szabadon átjárhatóak, mégis sokan döntenek idén a belföldi nyaralás mellett. A Bank360 elemzői ezért megvizsgálták milyen belföldi utasbiztosítások érhetőek el Magyarországon és mik a főbb fedezeteik.
15652897
Ha a baleset légi katasztrófa miatt következett be, a biztosítók sok esetben kiegészítést fizetnek a baleseti biztosításon felül.
15278740
A Bank360 megrendelésére az Opinio reprezentatív felmérést készített a magyarok idei nyaralási terveiről. A kutatásból többek között az is kiderül, hogy milyen úti célokat preferálnak azok, akik a barátaikkal, illetve azok, akik a családjukkal mennek nyaralni.
15252469
Korosztálytól függetlenül egyértelműen Horvátország a legnépszerűbb úticél a magyarok körében.
15219376
A Bank360 megrendelésére az Opinio készített reprezentatív felmérést a magyarok idei nyaralási terveiről. A kutatásból többek között az is kiderül, hogy a három legnépesebb generáció tagjai, az X (1965-1980 között születettek), az Y (1981-1996 között születettek) és a Z (1997-2012 között születettek) generációsok mivel utaznak nyaralni az idén.
15218386
A nyári hónapokban nyaralást tervező magyarok 42 százaléka fejenként 50 ezer forintnál kevesebbet tervez elkölteni a pihenés alkalmával, további 32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti büdzsével számol – derült ki egy friss kutatásból, melyet a Bank360 megbízásából készítettek.
15080497
A férfiak közel 40 százaléka, a nők több, mint fele nem tervez semmilyen utazást idén nyáron – derül ki egy, a Bank360 megrendelésére készített reprezentatív kutatásból. Akik mégis mennek majd, azoknak a legnagyobb része belföldre veszi az irányt, a válaszadók kevesebb, mint ötöde fog idén külföldön pihenni.
15010555
Egy utasbiztosítás sok helyzetben nyújthat segítséget, ha bekövetkezik a baj: védve vagyunk, ha baleset történik, segít a hazajutásban, emellett asszisztencia szolgáltatás is rendelkezésre áll, ha egy számunkra idegen kultúrában kell nem várt problémákkal megküzdeni. A káreseményekre azonban csak külföldön téríti a biztosító, ha magyarként utazunk Magyarországon belül, arra nem - vannak azonban kivételek, ezeket foglaltuk össze a cikkben.
14891836
Ha idén inkább belföldön töltenéd el a szabadságodat, van egy jó hírünk: belföldi utasbiztosítással már az országhatáron belül is felkészülhetsz a váratlan helyzetekre.
14842621
Az emberek többsége külön köti meg az utasbiztosítását az utazás előtt, pedig sokan már eleve rendelkeznek utasbiztosítással, még ha erről nem is feltétlenül tudnak. Több magasabb presztízsű bank- és hitelkártya ugyanis tartalmaz beépített utasbiztosítást, ami fedezi azoknak a káreseményeknek egy részét, amelyeket az utasbiztosítások is - mint például a járatkésés, a poggyászkésés, illetve a különböző téli és nyári sportok során elszenvedett balesetek. A biztosítások között azonban jelentős eltérések lehetnek, a Bank360 elemzői annak jártak után, hogy melyek ezek.
14546305
A nagyobb presztízsű bankkártyákhoz tartozó, abba beépített utasbiztosítások ma már elterjedtek Magyarországon, szinte az összes nagybank rendelkezik olyan csomaggal, ami tartalmaz ilyen szolgáltatást.
14422321
A járvány lecsengésével egyre reálisabb lehetőségnek tűnik sokak számára egy külföldi utazás. Ma már sokan terveznek aktív pihenést, és sokak zsebében lapul olyan bankkártya, melyhez a kibocsátó pénzintézet utasbiztosítást is ad. A Bank360 elemzői azt vizsgálták, hogy mire elegendőek ezek a biztosítások, ha sportolni szeretnénk a nyaralás alatt.
14412865
Mindegy, hogy várost nézni, síelni, vagy nyaralni indulsz, az utasbiztosítás már napi pár száz forintból megvásárolható, és segít, ha baj történik - így egy távoli országban sem kell attól tartanod, hogy magadra maradsz baleset, betegség vagy más probléma esetén.
14297467
Vajon fizeti a biztosító a kórházi ellátást, ha elkapnánk a koronavírust? Számít-e a védettségi igazolvány az igénylésnél? A biztosítók válaszolnak.
13858792
2020-ban gyakorlatilag összeomlott az utasbiztosítás piac a járványügyi korlátozások miatt. A Bank360 elemzői arról kérdezték a biztosítókat, hogy mire számítanak 2021-ben.
12900541
2020-ban a második és harmadik negyedévi visszaesés után a negyedik negyedévben magasabb volt a számlaforgalom, mint 2019 negyedik negyedévében a K&H Bank vállalati ügyfelei körében. Tavaly dübörgött az innováció a banknál, ami piaci átlag feletti eredményt tudott elérni.
12539888
A belföldi utazáskor ugyanúgy jöhetnek közbe nem várt események, amelyek kihathatnak a pénztárcánkra, ám kevesen tudják, hogy a belföldi utazásokra is lehet utasbiztosítást kötni.
10246547
A nyaralás, pihenés megszervezése néha nem egyszerű, sokszor a helyszínen dől el, milyen szórakozási lehetőségek közül lehet választani, illetve milyen aktív pihenésre van lehetőségünk. Elképzelhető, hogy a nyaralóhelyen kipróbálhatjuk a kite-ozást, a vízisít vagy túrázhatunk a hegyekben. Talán nem azonnal jut eszünkbe, mégis fontos lehet: ezeket a tevékenységeket vajon fedezi az utasbiztosítás? És ha nem, akkor tehetünk ezzel bármit?
10095836
Szükséges-e utasbiztosítást kötnünk valamely biztosítónál az utazást megelőzően, ha már rendelkezünk Európai Egészségbiztosítási Kártyával? Elmondható, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem fed le számos olyan kockázatot amire egy utasbiztosítás garanciát nyújt. Nyaralás, síelés, vagy hosszabb külföldi tartózkodás esetén mindenképp fontoljuk meg az utasbiztosítás megvásárlását.
9948833
Arra a kérdésre, hogy mikortól él, mikortól érvényes egy biztosítás, hajlamosak vagyunk kapásból rávágni: amikortól aláírtuk. De valóban így van ez? Alapvetően igen, de nem minden esetben, illetve nem minden egyes káreseményt illetően. Mielőtt belemennénk a részletekbe, érdemes áttekinteni az alapvető fogalmakat.
9876503
Az okosotthon a sci-fi filmekből kilépett a valóságba. Otthonunk fűtése, hűtése, a gépek működtetése egyaránt vezérelhető távolról is, sőt akár a virágot is meg lehet locsolni több ezer kilométer távolságból. Minden biztonságosabb és kényelmesebb. De köthetek-e okosbiztosítást a lakásomra?
9841457
Lassan újraindulnak a repülőjáratok, kinyitják az államok a határaikat, lehet nyaralni, pihenni. Ezzel együtt azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a koronavírus nem tűnt el. Vagyis akár el is kaphatjuk külföldi nyaralásunk alatt, vagy külföldön meg is betegedhetünk egy korábban összeszedett fertőzés miatt.
9015848
Nyilvánvalóan nehéz összehasonlítani a körtét az almával, mégis érdemes – jelen esetünkben az utasbiztosítás esetében. Az egyre jobban terjeszkedő Revolut és a hazai piacon elérhető biztosítók termékei több lényeges elemben térnek el egymástól. Lássuk a részleteket!
8065973
Mire számíthatunk a biztosítótól, ha koronavírussal fertőzött területen jártunk, vagy éppen azért mondtuk le az utazásunkat, mert nem szeretnénk kitenni magunkat a veszélynek? Mire számíthatunk, ha megbetegszünk külföldön? Mikor mire fizet a biztosító? A Bank360.hu összegyűjtötte a legfontosabb információkat, amelyeket a koronavírussal kapcsolatban tudnod kell.
7315015
A síelés nem veszélytelen sport, és sajnos akkor is előfordulhatnak balesetek, ha úgy indulunk útnak, hogy előtte mindenre felkészültünk. Összefoglaltuk, mire érdemes odafigyelni a szerződéskötésnél, és hogy milyen térítésre számíthatunk a biztosítótól, ha valami baj történne az utazás alatt.
7136677
Egyre népszerűbb időtöltésnek számít a síelés, de nem szabad elfeledkezni róla, hogy ilyenkor nemcsak pihenni és kikapcsolódni megyünk, hanem sportolni is, ami a megfelelő felkészültség hiányában akár veszélyes helyzeteket is teremthet. Az utasbiztosítás az alap, mielőtt útnak indulunk, de tehetünk mást is, hogy elkerüljük a költséges baleseteket.
7042636
A magyarok nagyjából fele köt utasbiztosítást, ha külföldre megy. Akinek van hitelkártyája, gondolkodhat úgy, hogy felesleges külön biztosítást is kötnie, hiszen a kártyához automatikusan jár egy beépített biztosítás. Vagyis nagy baj már nem lehet. De valóban így van ez? Akkor is, ha síelni megy a család?
6833254
Ha tervben van a külföldi sítúra, a megfelelő felszerelés mellett legalább ugyanolyan fontos, hogy bebiztosítva indulj útnak. Elmondjuk, miért éri meg, illetve összefoglaljuk, mit kínálnak a biztosítók, és hogy mire érdemes rákérdezni, mielőtt aláírod a szerződést.
6165234
Az utasbiztosítások jellemzően rugalmas konstrukciók, az utas a maga igényei szerint alakíthatja a biztosítását, aszerint, hogy mi számára a fontos. Lehet, hogy nem kell semmi extra kiegészítés, ám az is elképzelhető, hogy külön figyelmet fordít az utas egyes értéktárgyakra, az autóra vagy akár az utazás közben végzett tevékenységre.
5608023
Utasbiztosítást kötni nem nagy feladat, és egy komplett nyaralás költségvetéséhez mérve igazán nem nagy kiadás. Már napi pár száz forintért is köthetünk biztosítást, de ha igazán körültekintőek akarunk lenni, ennél azért többe fog kerülni egy átfogó, mindenre kiterjedő biztosítás.
5028117
Az utasbiztosítás az egyik legegyszerűbben megköthető biztosításfajta. Egy utasbiztosítás kalkulátor oldalon néhány perc alatt megtalálható a legjobb ajánlat. Személyre szabott kalkulációt végezhetünk: a legegyszerűbb városnézős programtól kezdve akár a vadvízi evezésig számos variáció közbeiktatásával szabhatjuk személyre a biztosításunkat.
4886415
A kötelező biztosítást a legtöbb autós már online köti, és az adminisztrációs ügyekkel nem is kell törődni. De mi a helyzet akkor, ha külföldre mennénk? A kötelező biztosítások az unió területén is érvényesek, vagyis elvileg semmi teendője nincs az autósnak, ha bepattan a kocsiba, és meg sem áll akár Portugália csücskéig.
4886406
Koraőszi nyaralás? Egyre többen választják az későnyári, koraőszi időszakot külföldi kikapcsolódásukhoz. Enyhül a hőség, csökken a turisták száma, de még mindig minden adott ahhoz, hogy élvezzük a tengerpartot, sőt, ha ügyesek vagyunk, akár még a költségeken is faraghatunk az utószezonban. És ha már sikerült jó áron elutaznunk, arra is érdemes figyelmet szentelnünk, hogy a vakáció alatt is biztonságban tudjuk a pénzünket.
4549209
Az elmúlt években jelentősen megváltoztak az utazási szokások, és ennek következtében tavaly kilőtt az utasbiztosítási piac. Bár még csak az első negyedév adatait publikálta a Magyar Nemzeti Bank, az már látszik, hogy ez a trend az idén is folytatódni látszik.
4235082
Ha szívesen hódolsz a téli sportoknak, de idén még nem voltál síelni, akkor itt az ideje, semmiképp se csússz le a csúszásszezonról! Azonban mielőtt leporolnád a sícipőt és elindulnál meghódítani a havas hegycsúcsokat, mindenképp gondolj az utasbiztosításra, hiszen súlyos milliókba is kerülhet, ha külföldön ér sérülés. Ahhoz, hogy maximális biztonságban érezhesd magad, ezekre érdemes odafigyelned külföldi utazáskor.
3375792
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!