Az Estével 10 millió forintos hitelt használhatsz fel szabadon

Személyi kölcsön vagy jelzáloghitel? 10 millió forinttal új távlatok nyílnak

Az Estével 10 millió forintos hitelt használhatsz fel szabadon

Személyi kölcsön vagy jelzáloghitel? 10 millió forinttal új távlatok nyílnak

Veres Patrik
2018-04-09 Frissítve: 2021-01-19
2018-04-09 Frissítve: 2021-01-19
1045490


 

A két talán legnépszerűbb konstrukció közötti fő különbség hagyományosan a hitelösszeg nagysága volt. A jelzálog „szokásos” terepe a lakásvásárlás és -építés, míg a személyi kölcsön a gyors, de kisebb összegű, pármillióig terjedő összegekkel egyfajta pénzügyi injekcióként jelentett írt az átmeneti pénzzavarra, illetve ha hirtelen volt szükségünk egy kisebb-nagyobb összegre akár autóvásárláshoz, a nappali berendezéséhez, vagy egy képzés finanszírozásához.
 

Az összeg mellett a másik, mai napig létező nagy különbség a felhasználás szabadsága. Személyi kölcsön esetén a megkapott hitelösszeget arra költhetjük, amire csak szeretnénk. A felhasználásnak csak az összeg nagysága szab határt, míg a lakáscélú jelzálogok révén, bár nagyobb összeghez jutunk, azt kizárólag otthonteremtésre fordíthatjuk. Ez jelenthet felújítást, beépítést, építést, vagy új lakást, de mindenképpen az otthonteremtés körében kell maradjunk.
 

10 000 000 ok a változásra
 

Nos, ez a két nagy vízválasztó terület az Erste Személyi Kölcsön kapcsán manapság változni látszik, ugyanis a fent említett személyi kölcsön felső határa az Ersténél 10.000.000 forintra ugrott, ami már fajsúlyosabb, vagy párhuzamos beruházásokra is elegendő lehet, megtartva a felhasználás szabadságát!
 

A jelzálog otthon marad
 

Ha ezen sorokat olvasva azonnal rohannánk, hogy jelzálog helyett személyi kölcsönnel fedezzük lakáscélú kiadásainkat, azért álljunk meg egy pillanatra! Jelzálog esetén (Erste Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel*) lakásvásárlásnál szerződésre van szükségünk, bővítésnél és építésnél, vállalkozói szerződéssel számolhatunk, felújítás esetén pedig egy műszaki ellenőr által elfogadott költségvetéssel kell rendelkeznünk. Cserébe kisebb kamatokat kapunk, valamint a biztonságot: a számlát kiállító kivitelezők kénytelenek már elsőre jó munkát végezni, hacsak nem akarnak kényelmetlen jogi procedúrákkal szembesülni.
 

Többet, gyorsabban!
 

Ettől függetlenül a 10.000.000 már olyan hitelösszeg, amely valóban új távlatokat nyit a személyi kölcsön felhasználási területeiben. Ekkora összegből már nagyobb, sürgős felújítási munkák is elvégezhetők, sőt akár több, egymástól független, nagyobb fejlesztésre is alkalmas. Például egyszerre cserélhető le a bojler, a nyílászárók és a családi négykerekű.

 

Az Erste ráadásul egy nagyon jól áttekinthető kalkulátorral is megtámogatta a személyi kölcsön hitelösszegének 10.000.000 forintra való tornászását, ahol nem csak kiszámolhatjuk a részleteket, de egy gombnyomással visszahívást is kérhetünk, mely során minden további kérdésünkre választ kapunk.
 

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!