Lakashitel_5_Fogyasztobarat_hitel_kalku_mogotti_hatter_nagyobb -mnb
 • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 2023

Ma már nagyon könnyen találhatsz kiszámítható és biztonságos kölcsönt lakásvásárláshoz. A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel jelzéssel ellátott hitelekkel mindig tudhatod, hogy mire számíthatsz. Hasonlítsd össze az ajánlatokat a Bank360 kalkulátorával!

Elérhető támogatás összege:info
A településen nem érhető
A kiválasztott településen nem érhető el magasabb támogatás használt lakásra.
Állítsd be a kalkulátort.
Hitel összege (Ft)info
Futamidő (év)info
Nettó jövedelmed (Ft)info
info
További beállítások
Részletes kalkulátor
Ajánlatok listázása
info
Hitel típusa:info
Válassz kamatperiódust: info

Válassz bankot: info
További beállítások bezárása
Egy gyermek vállalása esetén
CSOK hitel nem érhető el
nagyito
Hitel összege (Ft):
Futamidő (év):
Részletes kalkulátor
Kondíciók frissítésének dátuma: 2023.09.21.
Kiválasztott kamatperiódus:info
info
Az összehasonlításnál pénzintézet termékváltozatát vettük figyelembe.
Az összehasonlítás nem tartalmazza a piac összes ajánlatát.

Kapcsolódó szolgáltatások

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel lakásvásárláshoz


Lakásvásárlás előtt állsz és nem tudod, melyik jelzáloghitellel járhatsz a legjobban? Ha kiszámítható és olcsó hitelt keresel, figyeld a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) jelzéssel ellátott kölcsönöket, hiszen ezek azok a termékek, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank is bátran ajánl felvételre.

 

Miben különböznek az MFL hitelek más hitelektől?

A kölcsönnek meg kell felelnie egy sor szigorú kritériumnak, amelyeket a hiteligénylők biztonsága érdekében állapítottak meg.

 1. Az Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhitelek kamatperiódusai 5, 10 és 15 évente változhatnak, vagy a teljes futamidőre végig fixálhatod a kamatozást, így nem kell a törlesztőrészlet változása miatt aggódnod.
 2. A kamatok legfeljebb 3,5 százalékponttal lehetnek magasabbak a kiválasztott referencia-értéknél.
 3. Gyors az ügyintézés: a hitelbírálat 15 munkanapon belül megtörténik, amint a bank megkapja az értékbecslést.
 4. Gyors a folyósítás: 2 nap alatt, ha minden feltétel teljesült.
 5. Alacsony a folyósítási díj: maximum a hitelösszeg 0,75 százaléka, de legfeljebb 150 000 forint lehet.
 6. Kedvező előtörlesztés feltételek: az előtörlesztési díj az előtörlesztett összeg maximum 1 százaléka lehet, lakástakarékból pedig díjmenetes előtörlesztés.

 

Tovább gyorsul az ügyintézés

Az MNB tervei szerint 2024. január 1-jétől minden MFL kölcsönnél lehetőség lesz az elektronikus hiteligénylésre (e-mailben és a hitelező online felületén), kizárólag a szerződéskötés idejére, egyszer kell személyesen megjelenni a bankfiókban.

 

Még kedvezőbb a Zöld Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Az ingatlanok energiahatékonyságát figyelembe véve a bankok 2023. áprilisától Zöld Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhitelt is forgalmazhatnak, ennél folyósítási díjat, valamint a zöld hitelcél ellenőrzéséhez kapcsolódó díjat és egyéb költséget nem számíthatnak fel. A bankok a zöld hitelcél teljesülése esetén kamatkedvezményt is nyújthatnak.

 

Hol igényelhető MFL?

Jelenleg az Erste, a K&H, az MKB, a Raiffeisen, a CIB, az UniCredit, valamint CSOK-kamattámogatással az OTP nyújt MFL-t. Közülük számos ajánlat megtekinthető és összehasonlítható a Bank360.hu Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kalkulátorában. Ebben a kalkuláció után megtalálható az ajánlatok

 • teljes hiteldíj mutatója (THM),
 • az induló ügyleti kamat /zöld ügyleti kamat,
 • a folyósításig felmerülő összes díj és költség,
 • a teljes fizetendő összeg,
 • az induló havonta fizetendő összeg,
 • a teljes vagy részleges előtörlesztési díj mértékét százalékban megadva,
 • a hiteltörlesztés típusa (annuitásos törlesztés, lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált kölcsön, türelmi idővel rendelkező kölcsön).

 

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást is köthetünk

Az MFL mellett Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást (MFO) is köthetünk. Eddig 11 biztosító terméke szerezte meg a minősítést az MNB-től, amelyek közül az MNB honlapján elérhető kalkulátor segítségével kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet. Az MFO alapcsomagja elemi károkra, és egyéb, a háztartásokat alapvetően veszélyeztető kockázatokra nyújt fedezetet. Ezek átlagdíja 2022 november végi adatok szerint több mint tízezer forinttal volt kedvezőbb más piaci lakásbiztosítások átlagdíjánál.
 

Referencia THM példa - mit is jelent ez?

A referencia THM feltüntetésére a hitelintézeteket a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény kötelezi - ezért olvashatsz a bankok weboldalán a termékek alatt néhány bekezdést, ahol példaszámításokkal mutatják meg a kölcsön legfontosabb paramétereit. A következő adatokat kötelezően fel kell tüntetniük:

 • hitelösszeg,
 • futamidő,
 • hitelkamat mértéke,
 • hitelkamat típusa (rögzített hitelkamat, változó hitelkamat vagy mindkettő),
 • teljes hiteldíj mutató (THM),
 • termék értékesítéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék vagy szolgáltatás készpénzára és az önrész, valamint
 • a fogyasztó által fizetendő teljes összeg és a törlesztőrészlet összege.

A reprezentatív példákban a bankoknak meghatározott hitelösszegre és futamidőre kell számolniuk, a hitelkamatot pedig két tizedesjegyig ki kell írniuk. A referencia THM példák bankonként eltérőek, igazodva egy adott termékhez.

 

Járulékos díjak a Bank360.hu-n

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

 

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kalkulátor:

A Bank360 kalkulátor számítási eredménye nem ad teljeskörű felvilágosítást a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekről, ezért a fogyasztó a további részletek és információk tekintetében tájékozódhat az MNB honlapján, valamint a bankok honlapján, vagy a bankfiókokban.

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,5 / 232
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

X
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!