Bank360 Bank360
kalkulátor háttér kép kalkulátor háttér kép

Sberbank
Személyi kölcsön

Nem tudja folytatni a tevékenységét a magyar Sberbank. További részleteket itt találsz.

Végleg bezár a magyar Sberbank

Nem tudja folytatni a tevékenységét a magyar Sberbank. Az MNB visszavonta az engedélyét, a bankot végelszámolják, az ügyfelek a bennragadt pénzét 100 ezer euróig fizeti ki forintban az OBA 10 napon belül. A részleteket ebben a cikkben találod.

 

Sberbank személyi kölcsön szabad felhasználásra

 

Gyors, biztonságos, rugalmas – nem véletlen, hogy a személyi kölcsön, vagy más néven személyi hitel, a magyar lakosság egyik legkedveltebb hitelfajtája. Több ok is van, amiért a lakosság ehhez a hiteltípushoz fordul a legszívesebben, ha külső finanszírozásra van szüksége céljai eléréséhez.

 

Nincs szükség fedezetre: a személyi kölcsönök esetében nem kell kockáztatnod a családi házat. Nincs szükség a hitelfelvételhez ingatlanfedezetre, biztosítékként a rendszeres jövedelmed szolgál a pénzintézetnek.

 

Nem kell önerő: míg egy jelzáloghitelnél a pénzintézetek akár 20-30 százalékot is elkérhetnek önerő gyanánt, a személyi kölcsönöknél ilyesmitől nem kell félned, és akár 0 forinttal is belevághatsz az igénylésbe.

 

Használd fel bármire: a személyi kölcsönök többsége – ahogy a Sberbank hitele is - szabad felhasználású hitel. Ez azt jelenti, hogy a kölcsönt hitelcél nélkül, bármire fordíthatod. Nem kell igazolnod a felhasználását, így akár műszaki cikkekre vagy egy nagyobb lakásfelújításra is fordíthatod.

 

Villámgyorsan lehet a tiéd: a személyi kölcsön igénylési folyamat gyors és egyszerű. Nem igényel sok dokumentumot, sőt, egyes bankoknál akár az interneten vagy a mobilapplikáción keresztül is igényelheted, ezután pedig a folyósításra sem kell napokat várni.

Sberbank Fair személyi kölcsön 7 millió forintig

 

A Sberbank Fair személyi kölcsönével a maximális felvehető hitelösszeg 7 000 000 forint. A kölcsön 150 000 forint havi nettó jövedelemtől igényelhető, a legkevesebb, amennyit banki hitelként felvehetsz, 800 000 forint. A kölcsön fix kamatozású, azaz nem kell attól tartanod, hogy az évek során megemelkedik a törlesztő, ezért sokkal egyszerűbben tervezhetsz a hitel visszafizetésével, mint más, változó kamatozású kölcsönök esetében.

 

Hasonló feltételekkel igényelhető a Fair Adósságcsökkentő és a Fair Adósságcsökkentő Plusz személyi kölcsön, amelyeket kifejezetten más bankoknál korábban felvett hitelek kiváltására használhatsz fel. Sberbanknál felvett kölcsön kiváltására ezekkel a konstrukciókkal nincs lehetőség. 

Rugalmas futamidő választás

 

A futamidőt te választhatod meg, mennyi idő alatt fizeted majd vissza a Sberbank személyi kölcsönt. 3 millió forint felvétele esetén akár 8 éves futamidőt is választhatsz. 

Mikor a legjobb választás a Sberbank személyi hitel?

 

A Sberbank személyi kölcsönét csak akkor igényelheted, ha számlát nyitsz a banknál - ez alapfeltétel hiteligénylésnél.

 

Akár több százezer forintot is bukhatsz egy rosszul megválasztott személyi hitellel. Éppen ezért érdemes tudnod, hogy mi alapján tedd le a voksod például a Sberbank személyi kölcsön mellett. A jó döntéshez több mutató is a segítségedre van, de ezek közül a legfontosabb a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató.

Ezt jelenti a THM

 

A THM nem csak a banki hitelek kamatait tartalmazza, hanem mindazon költségeket, amelyekkel még számolnod kell a hitelfelvétel során, például az adminisztrációs költségeket. Az így kapott mutató segít objektíven összehasonlítani több hitelterméket és eldöntheted, hogy melyik az olcsóbb.

 

Szerencsésnek mondható helyzet alakult ki a személyi kölcsönök piacán, legalábbis ami az költségekre vonatkozik. Az alacsony jegybanki alapkamat és a banki verseny miatt a személyi kölcsönök most hihetetlenül olcsón, akár 10 százalék alatti THM-mel is igényelhetők, szemben a 2010-es évek közepén tapasztalható 20-25 százalékos hiteldíjmutatókkal. 

Így igényelj személyi kölcsönt a Sberbanknál!

 

A személyi kölcsön igénylés mára egy nagyon egyszerű folyamattá vált, nincs ez másképp a Sberbank Fair kölcsönénél sem. Az igénylés négy egyszerű lépésből áll, amelyet akár itt és most meg is kezdhetsz:

 1. Töltsd ki az oldalon szereplő űrlapot az adataiddal!
 2. Telefonon egyeztessétek a bank munkatársával a részleteket!
 3. Nyújtsd be az igényléshez szükséges dokumentumokat!
 4. Várd meg, amíg elbírálják az igényedet és kiutalják a kölcsönösszeget!

Ilyen egyszerű az egész.

 

Bank360 tipp:

Még az igénylés megkezdése előtt készítsd elő a szükséges dokumentumokat, hogy még több időt spórolj. Melyek ezek? Szükséged lesz:

 • érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, illetve kártya formátumú vezetői engedély,
 • lakcímkártya
 • adóigazolvány
 • utolsó 3 havi bankszámlakivonat, amelyen szerepel munkabér jóváírása,
 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás,
 • nyugdíjasként éves nyugdíjértesítő, 6 havi (szükség esetén utolsó 1 havi postai szelvény),
 • vállalkozóként utolsó 3 havi bankszámlakivonat, NAV jövedelemigazolás és adóbevallás magánszemélyre, NAV 0-s adóigazolás, vállalkozói igazolvány, KATA-s vállalkozóknak pedig adó folyószámla.

Ha mindezeket előkészíted, jelentősen felgyorsíthatod az igénylés folyamatát, így érdemes olyan hamar elkezdeni a begyűjtésüket, amilyen hamar csak lehet.

Ezek miatt utasíthatják el a hitelkérelmet

 

Sajnos nem minden esetben tudod felvenni a Sberbank személyi kölcsönét. Ahogy azt már korábban is írtuk, az egyik alapfeltétel a rendszeres munkáltatótól, vállalkozásból vagy nyugdíjból származó jövedelem. Enélkül sajnos a bankok manapság már nem hitelezhetnek, hiszen valamilyen fedezetre szükség van, hogy tudd fizetni a törlesztőt.

 

Az sem mindegy, hogy mekkora keresettel rendelkezel, hiszen bizonyos összegű hitel mellé jövedelemelvárás is társul. A Sberbank a hitelekhez két fajta jövedelmet néz, amikor vizsgálja a hitelképességedet:

 1. az elsődleges jövedelmet, amely a munkabér, nyugdíj, vállalkozói bevétel
 2. illetve a másodlagos, úgynevezett kiegészítő jövedelmet, amely lehet például bármilyen szociális támogatás, GYES, GYED, ösztöndíj, osztalék stb.

Mindezeket összevetve megállapítják, hogy mi az a törlesztőrészlet, amelyet még biztonságosan tudsz fizetni hónapról hónapra (ez a jövedelemarányos törlesztési mutató, a JTM alapján történik) és ez alapján kaphatsz hitelajánlatot. 

 

Akkor is eleshetsz a hiteltől, ha már van valamilyen késedelmes hiteltartozásod, esetleg szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR, korábbi nevén BAR-lista) negatív adóslistáján. A pénzintézetek csak úgy tudnak finanszírozni, ha lekerülsz erről a listáról, ami nem egyszerű feladat.

A Sberbanknál ezenkívül az is kizáró ok lehet, ha túl fiatal vagy. Ez azt jelenti, hogy 23 éves kor alatt nem ad kölcsönt a bank. A felső korhatára a hiteligénylésnek 70 év. 

Menj biztosra, találd meg a legjobbat egy hitelkalkulátorral

 

A Sberbank személyi kölcsön kalkulátor segítségével ezen az oldalon is megnézheted, hogy mekkora törlesztőrészletre számíthatsz az általad felvenni kívánt hitelösszeg esetén. Ne mulaszd el ennek kiszámítását, hiszen csak így tudsz megfontolt döntést hozni.

 

Ha úgy érzed, a Sberbank személyi kölcsöne a megoldás a céljaidhoz, ne habozz és vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal az online űrlap kitöltésével. Add meg az adataidat és kezdd el a folyamatot, kerülj egy lépéssel közelebb a céljaid megvalósításához!

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,49 / 639