Faktorálás

Céged nem hitelképes, mégis szükséged van pénzre?

Faktorálás

Céged nem hitelképes, mégis szükséged van pénzre?

Magnet Faktor tartalom
2021-05-25 Frissítve: 2022-03-01
2021-05-25 Frissítve: 2022-03-01
14401081

Pénzszűkébe került a céged az elmúlt évben zajló járvány hatására? Szükséged van tőkére, de romlottak a vállalkozásod pénzügyi mutatószámai? Hiteligénylésnél várhatóan ez hátrányt jelenthet majd.

 

A koronavírus által megtépázott mindennapjaink lenyomatát még valószínűleg sokáig érezni fogjuk egyaránt a magánéletünkben és a gazdasági életben is. Ezen kívül természetszerűen is létezik egy vállalkozás életében olyan időszak, amikor nem tud megfelelni a hitelhez jutás szükséges követelményeinek. Ilyen esetben jön jól egy B terv.

 

Vegyünk egy példát. Egy frissen alapított cég nem rendelkezik még pénzügyi adatokkal, mely alapján minősíteni lehetne az adott vállalkozást, gyakorlatilag nem hitelezhető extra biztosítékok bevonása nélkül. Ez az állapot bekövetkezhet akkor is, ha a finanszírozó intézmény döntéshozói kockázati éhségük és politikájuk alapján kizárólag egy adott pontig hajlandóak hitelt nyújtani a cégnek.

 

Csakhogy létezik olyan pénzügyi instrumentum, amely kisegítheti a vállalkozást abban a helyzetben, ha a hitel nem opció.

  • A gyors pénzszerzés egyik lehetséges módja, ha a céges követeléseket eladod a MagNet Faktornak, akik faktoring finanszírozással foglalkoznak. A vállalkozások gyakran alkalmazzák a pénzforgalom növelésére és a lassan fizető ügyfelek esetében ezt a megoldást. A MagNet Faktor megelőlegezi a követelések akár 90%-át, a fennmaradó részt pedig a vevő fizetésekor rendezi.  

Biztosan te is élvezed már az azonnali átutalások kényelmét, mit szólnál, ha mondjuk a 30 napra kiállított számláid ugyanilyen gyorsan kifizetésre kerülnének?

 

Tehát, ha a partnereid gazdasági társaságok és nem azonnal kerülnek kiegyenlítésre a számláid, akkor segíthet a faktorálás. Ebben az esetben ugyanis a vevőpartnereid kerülnek górcső alá, azaz elsősorban az ő pénzügyi mutatóikat vizsgálja a faktorcég. Abban az esetben, ha a vevőid gazdálkodási adatai megfelelőek, - azaz hitelképesek ezek a cégek, - akkor a faktorcég is alapíthat rájuk limitet. Ez azt jelenti, hogy ha a te cégednek nincsenek is megfelelő pénzügyi adatai, akkor is rendelkezésedre bocsáthatnak egy akkora keretösszeget, amennyit a vevőidre összesen lehet alapítani. Tehát minél több vevőd van, minél jobb beszámolóval, annál nagyobb limitet igényelhetsz, és akár 1 munkanapon belül hozzájuthatsz a bevételedhez.

 

Klassz, ugye? De mire is használható ez a pénzt?

Egyszerűen, bármire. Mivel ez a saját, előrehozott bevételed, így arra használod fel, amire csak szeretnéd. Fizesd be belőle a járulékokat, adj fizetést a munkavállalóknak, teljesíts egy új megrendelést, - rajtad áll. A lényeg, hogy semmilyen kötöttséggel nem jár, teljesen szabad felhasználású.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!