Hitelt felvenni magánszemélyként és vállalkozásként is olyan döntés, amit nem vehetünk félvállról. Komoly elkötelezettséget von maga után és ahhoz, hogy megtérüljön, biztos pénzügyi tervre és ötletekre van szükségünk. A hitelfelvétel jó dolog is lehet, azonban nem minden esetben kell ehhez nyúlni. Ha például átmeneti, hétköznapi fizetési problémái vannak a cégnek, sok más megoldás is létezik.
18855673
A végtelenbe és tovább! Ha vállalkozásod sikeréről van szó, minden bizonnyal te is ezzel a hozzáállással kezded a munkanapot minden reggel. Kár is lenne tagadni: 2022 is biztosan tartogat kihívásokat, amikkel meg kell majd küzdeni. Most összegyűjtöttünk három tippet, amivel céged többet érhet el idén!
18638209
Vállalkozásunk pénzügyei sok tényezőből állnak össze, és előfordulhat, hogy a hónap végéhez közeledve extra bevételre van szükség, amíg arra várunk, hogy a kiállított számláink ellenértéke beérkezzen. A legegyszerűbb megoldás ilyenkor, hogy a folyószámlahitelhez nyúlunk, azonban a magas kamat és rugalmatlan keret miatt hosszú távon érdemes jobb megoldást keresni. Erre lehet jó a faktorálás!
18379705
Faktoráláson gondolkodsz? Már éppen tárgyalsz egy faktor céggel, viszont fogalmad sincs, hogy mit várhatsz el 2022-ben tőlük? Ez fontos kérdés, hiszen kényes területen fogunk együtt dolgozni, tudnunk kell mit kapunk ezért cserébe. Azért, hogy minél reálisabb képünk legyen arról, hogy mire számíthatunk egy faktort cégtől, összeszedtünk néhány tényezőt, ami arra utal: megbízhatsz bennük. A faktorálás egy kiváló lehetőség cégünk likviditásának javítására. A megfelelő faktor cég kiválasztása viszont nagy feladat, hiszen hosszú távú együttműködést keresünk, minél gördülékenyebb munkával. Mi az, amit elvárhatunk ennek érdekében egy faktor cégtől és mi az, amivel nekünk kell őket segítenünk?
18173764
A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére több állami támogatási program is indult: korábban az NHP, most a Széchenyi GO! hitelek nyújtanak jelentős összegeket és kedvező konstrukciókat. A pozitív elbíráláshoz azonban fontos a megfelelő háttér - olvass tovább, és tudd meg, hogyan biztosíthatod ezt!
17703085
A legtöbb vállalkozás életében felmerülnek olyan időszakok, amikor tőkére lenne szükség – azonban a banki hitelfelvételtől mindenki ódzkodik, és jó okkal. Olvass tovább, ha érdekel, hogyan biztosíthatod céged likviditását anélkül, hogy kockáztatnád céged jövőjét!
17504908
A faktoring egyre népszerűbb finanszírozási forma, hiszen segít a vállalkozásoknak a likviditás megőrzésében, és segítségével sok esetben elkerülhető a hitelfelvétel. Ha még vívódsz azzal, hogy céged számára megfelelő-e ez a megoldás, olvass tovább!
17206450
Aki már megtapasztalta, hogy milyen egy KKV-t irányítani, tudja, hogy nem beszélhetünk stresszmentes munkáról. A sikereket és nehézségeket sokkal inkább érezzük személyesnek, mintha egy nagyvállalat óriási gépezetében lennénk apró fogaskerekek, döntéseink eredményét pedig egészen közelről tapasztalhatjuk meg. Ezért fontos, hogy megtanuljunk figyelni a jelekre, hiszen így időben reagálhatunk vállalkozásunk apró rezdüléseire, és jelentősen csökkenthetjük a kritikus problémák gyakoriságát.
17111725
A cégvezetők számára a cash-flow management az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat. A lassan fizető ügyfelek miatt előálló pénzhiány akár a napi működési költségek finanszírozásában is gondot okozhat, ami lassítja a folyamatokat, vagy akár arra sarkallja őket, hogy külső finanszírozási segítséget kérjenek.
16562536
Egy induló vállalkozás finanszírozásában nagy segítséget jelenthet a faktorálás, hiszen a segítségével nem szükséges kivárni a számlák hosszú fizetési határidejét. A cég bevételhez jut, amit aztán szabadon felhasználhat.
16290955
Érdemes a jól ismert hitelfelvételt választani vagy az újdonságnak számító faktorálás a jobb döntés? Ha céged finanszírozási megoldást keres, érdemes tisztában lenni mindkét pénzügyi eszköz főbb jellemzőivel, és azok ismeretében dönteni.
15953038
A faktoring cégmérettől és a számlák végösszegétől függetlenül a legtöbb vállalkozásnak hasznára válhat – hiszen melyik KKV finanszírozását ne segítenék a kiszámítható rendben áramló bevételeknek?
15849775
Pénzszűkébe került a céged az elmúlt évben zajló járvány hatására? Szükséged van tőkére, de romlottak a vállalkozásod pénzügyi mutatószámai? Hiteligénylésnél várhatóan ez hátrányt jelenthet majd.
14401081
Mik egy vállalkozás lehetőségei a már egy éve tartó gazdasági megpróbáltatások közepette? Moratórium és hitelezési kedv, alternatív pénzügyi megoldások.
13717915
Amikor vállalati finanszírozási megoldások után kutatunk, gyakran szembe találjuk magunkat a faktoringgal és a banki hitelekkel. Vajon melyik az alkalmasabb a vállalkozásunk számára? Itt egy gyors és praktikus összehasonlítás.
13221598
A faktoring megannyi vállalkozásnak segített már túlélni nehéz helyzeteket, vagy elindulni a növekedés útján. Nincs is olyan iparág, ahol ne lehetne alkalmazni, nézzük tovább, hogy kik élnek a faktoring nyújtotta előnyökkel a leggyakrabban?
12797840
Igazodva a piac változó finanszírozási igényeihez, a vállalatokat támogató pénzügyi eszközök között végre elfoglalja méltó helyét a faktorálás is. Vajon melyik iparágban tevékenykedő cégeknek lehet ez a leginkább előnyös?
12683606
A faktoring kiváló mód egy vállalkozás cash flowjának, pénzforgalmának javítására. Ez a pénzügyi megoldás lehetővé teszi a még vagy már nem hitelképes, valamint a hitelen kívül más eszközökre szoruló cégek számára a kiegyensúlyozott működést és növekedést.
12518684
Mi a faktoring? Milyen fajtái vannak? Hogy működik? Mik az előnyei? Minden tudnivaló a cikkben az üzleti faktorálásról.
12056030
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!