Faktoring

Így segíthet a faktorálás Széchenyi GO hitelekhez jutni

Faktoring

Így segíthet a faktorálás Széchenyi GO hitelekhez jutni

Magnet Faktor tartalom
2021-12-16 Frissítve: 2022-03-01
2021-12-16 Frissítve: 2022-03-01
17703085

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére több állami támogatási program is indult: korábban az NHP, most a Széchenyi GO! hitelek nyújtanak jelentős összegeket és kedvező konstrukciókat. A pozitív elbíráláshoz azonban fontos a megfelelő háttér - olvass tovább, és tudd meg, hogyan biztosíthatod ezt!


A koronavírus-járvány tagadhatatlanul felforgatta az emberek életét, na meg persze a vállalkozásokét is. Sokan kerültek szorult helyzetbe a korlátozások miatt, amelyeknek köszönhetően akár hónapokig nyitva sem tarthattak. Az állam gyorsan lépett és létrejöttek a kamattámogatással rendelkező hitelek. Először a NHP Hajrá! majd a Széchenyi GO! termékei lepték el a piacot, hihetetlenül kedvező feltételekkel.

 

A feltételek kedvezőek, de fel is kell tudnunk mutatni valamit

Kedvező feltételek, minimális kamat és THM, amit nyújtani tud nekünk a Széchenyi GO. A kérdés már csak az, hogy cserébe mit kell felmutatnunk, hogy a számunkra szükséges összeget megkapjuk. Ahogy bármilyen más hitelnél, az elbírálás során feltérképezik a céget, hogy a kölcsönösszeget képesek leszünk-e visszafizetni.

 

Egy kifizetetlen számlán is múlhat a siker

A jelenlegi gazdasági helyzetben gyakrabban előfordulhat, hogy késve kapjuk meg számlánk ellenértékét vagy partnereink a korábban megállapodott fizetési határidőt hosszabbra szeretnék nyújtani. Nehéz helyzetbe kerülhetünk ilyenkor, hiszen partnereinket elveszíteni semmiképp sem szeretnénk, likviditásunk fenntartásához viszont elengedhetetlen, hogy a már elvégzett munka ellenértéke mihamarabb megérkezzen számlánkra.

 

Erre lehet megoldás a faktorálás, ahol például a Magnet Faktor szolgáltatását igénybe véve a számlánk ellenértékének 90%-át akár 24 órán belül meg is kaphatjuk. Az összeg pedig máris pozitívan befolyásolja mérlegünket, likviditásunk javul.

 

A hitelfelvétel akár el is kerülhető a faktoringgal

A Széchenyi GO széles választékának és nagy keretének köszönhetően igazán nagy fejlesztéseket tudunk elvégezni, kedvező áron. Érdemes a hitelfelvétel előtt átnézni, hogy milyen kintlévőségeink vannak a ki nem fizetett számláknak köszönhetően, hiszen lehet ezeknek a soron kívüli beérkezése stabilizálhatja pénzügyeinket. A faktoring pedig ebben segít fizetési határidő és összeghatártól függetlenül!

 

Hogyan is történik a faktorálás?

A cégünk igényeinek leginkább megfelelő faktoring szolgáltató megtalálását követően akár 1-2 munkanapon belül szerződhetünk. Fontos tudnunk, hogy a faktorcég nem a mi vállalkozásunkat veszi nagyító alá, hanem a partnereink fizetőképességét vizsgálja. A szerződéskötés után nincs más teendőnk, mint a kiállított számlákat beküldeni, hogy a bruttó összeg 90%-a 24 órán belül megérkezzen a számlánkra. A fennmaradó 10%-kal akkor számol el a faktorcég, amikor a partnerünk ténylegesen teljesíti az utalást.

 

A folyamat tehát gyors és egyszerű, kiszámíthatóvá teszi cégünk cash-flow-ját, így biztosítja, hogy nehéz gazdasági helyzetben is zökkenőmentes legyen vállalkozásunk működése és fejlődése.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!