Faktoring

Milyen cégek veszik igénybe leginkább a faktoringot? 2. rész

Faktoring

Milyen cégek veszik igénybe leginkább a faktoringot? 2. rész

Magnet Faktor tartalom
2021-03-02 Frissítve: 2022-03-01
2021-03-02 Frissítve: 2022-03-01
12797840

A faktoring megannyi vállalkozásnak segített már túlélni nehéz helyzeteket, vagy elindulni a növekedés útján. Nincs is olyan iparág, ahol ne lehetne alkalmazni, nézzük tovább, hogy kik élnek a faktoring nyújtotta előnyökkel a leggyakrabban?

 

Korábbi cikkünkben talál további 4 iparágat.

 

Őrzés-védelem

Az élőerős őrzés, vagyonvédelem területén jelentkező pénzügyi nehézségek sokban hasonlítanak a munkaerő kölcsönző cégek életében megjelenő gondokkal. Az alkalmazott munkaerő megtartásához szükséges pontos munkabér fizetés, valamint a kapcsolódó adók és járulékok befizetése alapfeltétel a személybiztonsági tevékenységet végző cégek életében.

 

Hatalmas pénzigénye van egy nagy csapatot foglalkoztató cégnek, nem is beszélve arról, hogy időnként megemelkedhet egy-egy időszakos projekt miatt az alkalmazotti létszám, amit finanszírozni kell akkor is, ha a vevő csak halasztva fizet 30, 60 vagy akár 90 napra.

 

IT

Az informatika meglehetősen versengő iparág, minden vállalkozás költségein belül növekvő részt foglal el évről-évre. Míg a nagyvállalatok könnyűszerrel hozzáférnek a forgótőkéhez, a zökkenőmentes cash flow fenntartása az egyik legnagyobb kihívás a kisvállalkozások számára.

 

Az elmúlt években egyre nő az informatikai eszközök és szoftverek kereslete és a piaci szereplők már nem csak az árakban, hanem a fizetési határidőkben is versengenek egymással. Egy nagyobb értékű tender elnyerése vagy egy egyedi szoftver fejlesztése hatalmas forgótőkét igényel. Aki nem tud lépést tartani a piaci igényekkel az előbb-utóbb kiesik a versenyből. A MagNet Faktor az informatikai vállalkozásoknak biztos partnere abban, hogy akár a számlakiállítás napján hozzájussanak a leszállított termék/elvégzett szolgáltatás értékének a 90%-ához.

 

A faktoring a következő előnyökkel jár:

  • Azonnal pénzt teremt
  • Gyors a döntéshozatali és jóváhagyási folyamat, ami össze sem hasonlítható egy hitelfelvétel átfutási idejével
  • Mindig a vevőpartner pénzügyi adatait vizsgálja
  • Teljesen szabad felhasználású
  • Nem igényel fedezetet

Egészségügy

Az egészségügyi vállalkozások létfontosságúak mindannyiunk jólétéhez. Ennek ellenére ezen a színtéren működő cégeknek igen hosszú fizetési határidőkkel kell, hogy megbirkózzanak, és sokszor még ezek mellett is rendkívül sokat késnek a kórházi kifizetések.

 

Egy egyedi protéziseket gyártó cég esetében a lassú fizetések mellett a termékek drága előállítása is terheli a cég pénzeszközeit. Jelenleg is az látható, hogy nem fognak gyorsulni a kifizetések, ezért egy kórházi beszállítónak nagyon nagy előny, ha faktorálással azonnal hozzájuthat az őt megillető pénzhez, amiből aztán új beszállításokkal ismét segíthet az embereken.

 

Ahogy növekszik az egészségügyi szolgáltatások iránti kereslet, létfontosságú, hogy az iparág vállalkozásai megerősítsék anyagi stabilitásukat, melyet a faktoringra támaszkodva elérhetnek.

 

Közintézményekkel szerződő vállalkozások

Közintézményekkel, állami szervekkel kötött szerződések esetében, nem biztos, hogy egyből eszünkbe juthat finanszírozási probléma, tekintettel arra, hogy megbízható partnernek tartjuk az államhoz kötődő szerveket, szervezeteket. Ugyanakkor a megbízhatóság mellett sokszor nagyon lassúak a kifizetések, ezért a faktoring vonzó megoldást nyújt azoknak a cégeknek, akik azonnal szeretnének bevételt generálni, hogy tovább tudjanak növekedni.

 

Pontosan kikre is gondolunk ennél a szekciónál? Például: egyetemekkel, minisztériumokkal, hivatalokkal, fegyveres erőkkel szerződött vállalkozásokra, akik halasztott határidejű számlázással dolgoznak a legkülönfélébb tevékenységekkel, mint például takarítás, karbantartás, oktatás, tűzvédelem, beléptető rendszer üzemeltetése stb.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!