MagNet Faktor

Hogyan javítható a cash flow faktoring finanszírozással?

MagNet Faktor

Hogyan javítható a cash flow faktoring finanszírozással?

Magnet Faktor tartalom
2021-02-17 Frissítve: 2022-03-01
2021-02-17 Frissítve: 2022-03-01
12518684

A faktoring kiváló mód egy vállalkozás cash flowjának, pénzforgalmának javítására. Ez a pénzügyi megoldás lehetővé teszi a még vagy már nem hitelképes, valamint a hitelen kívül más eszközökre szoruló cégek számára a kiegyensúlyozott működést és növekedést.

 

Faktorálással a likviditási nehézségekkel és cash flow problémákkal küzdő vállalkozások anélkül jutnak pénzhez, hogy egy újabb hiteltermékkel újabb adósságot vállalnának.

 

Faktoring finanszírozással szinte azonnal pénzhez juthat egy cég!

Ezzel a pénzügyi eszközzel a kiállított számláik ellenértékének nagy részét akár a számla kiállításának a napján már a bankszámlájukon üdvözölhetik. Elkerülhető továbbá, hogy hónapokat kelljen várniuk a partnereik kifizetésére. A megelőlegezett bevétellel pedig instant tőkét hoznak a cég pénzáramába.

 

A faktoring, mint cash flow növelő technika már jó ideje működik a pénzpiacon, azonban csak az utóbbi néhány évben kezd széles körben ismertté válni. Ennek következtében egyre több vállalkozás veszi igénybe ezt a szolgáltatást, hogy megteremtse mindennapi stabil működését.  

 

Fokozza cége cash flowját faktorálással!

A kis és középvállalkozások körében a banki hitelek jóváhagyási aránya alacsonyabb, tekintettel a nem mindig kielégítő gazdálkodási adatokra. Ennek eredményeként a vállalkozásoknak új módokat kell találniuk a biztonságos működéshez szükséges pénzforgalom realizálásához.

 

Fontos látni, hogy a faktoring 24 órán belül pénzt hoz a konyhára, ami nem mellesleg a vállalkozás saját bevétele, csak előrébb hozva. Ebből a pénzből akár lebonyolíthatunk egy újabb beszállítást, ami forgalomnövekedéssel és plusz profittal is jár. De kifizethetjük belőle a munkavállalókat, beszállítókat is - tehát teljesen szabadon felhasználható.

 

Az alapja az, hogy a követelés kötelezettjét, tehát a vevőpartner pénzügyi helyzetét vizsgálja a faktorcég, így akár induló vállalkozások is igénybe vehetik.

 

Nézzünk egy rövid példát!

Nagyszerű Ötlet Kft. anyagi bajba keveredett. Elegendő pénzük volt az új termékük gyártásához és beszállításához a jó bonitású partnereiknek, viszont nem maradt elegendő összeg a számlájukon ahhoz, hogy időben bért fizessenek az alkalmazottjaiknak és beszerezzék a következő beszállítás elkészítéséhez az alapanyagokat. Gyorsan 20.000.000,- Ft-ra volt szükségük. Hitelt nem tudtak felvenni, mert nem volt lezárt pénzügyi beszámolójuk, így nem tudta minősíteni őket a bank.

 

Az első beszállításukból viszont 50.000.000,- Ft követelésük keletkezett, amit 60 napos fizetési határidővel egyenlítettek volna ki a partnereik. Úgy döntöttek, hogy eladják a számlákat a Magnet Faktornak, hogy azonnal hozzájussanak a bruttó számlaérték 90%-ához. Ezzel a megoldással 45.000.000,- Ft került átutalásra bankszámlájukra 1 munkanapon belül. A számlák esedékességekor a vevők a MagNet Faktornak fizetnek, ezt követően a költségek levonásával a fennmaradó 10% is kifizetésre kerül Nagyszerű Ötlet Kft.-nek.

 

A probléma megoldódott!

A faktoring ideális lehetőséget kínál azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek azonnal pénzre van szükségük, és akik nem engedhetik meg maguknak a várakozást. Nagyszerű alternatívája a banki finanszírozásnak is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!