Közzétették a bankok, hogy a kamatplafon bevezetése után október 9-től milyen feltételekkel adnak lakáshitelt és Kamatplafont alkalmaznak a bankok 2023. október 9-től a lakossági lakáshitelekre és a vállalati forgóeszközhitelekre. A lakáshitelek maximális THM-je ez alapján 8,5 százalék, 2024. január 1-től pedig már csak 7,3 százalék.
35069371
Kemény éven vannak túl a lízingcégek - hangzott el a Magyar Lízingszövetség sajtótájékoztatóján. A tavalyi esztendő egész Európában kihívásokat okozott a lízingcégeknek, amelyeket bizonyos magyar sajátságok idehaza még jobban érintettek.
31589477
A kormány meghirdette 700 milliárd forintos hitelkerettel a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot. A kkv-k mellett a nagyvállalatok is részt vehetnek benne. A keretösszeget márciusban 1000 milliárdra emelték, 2024-től pedig újabb 200 milliárd forinttal.
31246433
Közzétették azoknak a bankoknak a listáját, amelyek elsőkként folyósítják 2023-as Széchenyi Kártya Program MAX+ hiteleit. Ezek már december 23-tól igényelhetővé váltak a KAVOSZ-nál. A régi-új kölcsönöket a jelenlegi piaci kamatokhoz képest nagyon kedvező, egységesen nettó 5 százalékos fix kamattal vehetik fel a kis- és középvállalkozások.
31077434
December elején csatlakoztak a Commerzbank magyarországi leányvállalatának ügyfelei az Erste Bankhoz. Az integráció a bank közleménye szerint sikeresen lezajlott, ezután pedig az Erste Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált, piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.
30613028
Már az elmúlt hónapokban is sok bank szigorított a lakossági és vállalati hitelek feltételein, de az elkövetkező időkben még több tervezi ezt. A személyi kölcsönökben és a lakáshitelekben is csökkenésre számítanak.  
30223013
Most hirtelen minden sberbankos cégnek új számlavezető után kell néznie, hogy a napi működéséhez szükséges átutalásokat elvégezhesse, a bejövő pénzeit pedig megkaphassa. Ilyenkor a kapkodás miatt könnyű rosszul választani, ezért a Bank360 áttekinti a lehetőségeket.
19337338
Hitelt felvenni magánszemélyként és vállalkozásként is olyan döntés, amit nem vehetünk félvállról. Komoly elkötelezettséget von maga után és ahhoz, hogy megtérüljön, biztos pénzügyi tervre és ötletekre van szükségünk. A hitelfelvétel jó dolog is lehet, azonban nem minden esetben kell ehhez nyúlni. Ha például átmeneti, hétköznapi fizetési problémái vannak a cégnek, sok más megoldás is létezik.
18855673
Egy induló vállalkozás finanszírozásában nagy segítséget jelenthet a faktorálás, hiszen a segítségével nem szükséges kivárni a számlák hosszú fizetési határidejét. A cég bevételhez jut, amit aztán szabadon felhasználhat.
16290955
Többek között a közbeszerzések gyorsításáról és egy, célzottan a mikrovállalatoknak szóló hitelprogramról is pozitív döntés született a szerdai kormányülésen.
15186406
Július 1-jétől indul a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a Széchenyi Kártya Újraindítási Program.
14851987
Lekerült a maszk, a korlátozásokat lépésről-lépésre feloldják, lassan újraindul az életünk. A csökkenő fertőzöttségi esetszámok utat nyitnak és visszatérhetünk a megszokott üzleti élethez, az online meetingek helyét talán újfent átveszik a személyes találkozók, megbeszélések. Te hogyan indítod be a cég motorjait?
14427739
Ki ne szeretne legalább egy gonddal kevesebbet a jelenlegi erőt próbáló gazdasági helyzetben? A megannyi döntés és felelősség mellett az üzleti élet legtapasztaltabb résztvevői sem tudnak mindig mindenre felkészülni. Ilyenkor segít egy biztosítás.
14042755
A kisvállalkozások és egyéni vállalkozók számára a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön közel két hónapja kínál segítséget a koronavírus okozta gazdasági visszaesés leküzdésére. A program 0 százalékos kamat mellett kínál akár 10 millió forintot a programra jogosultak számára, amit akár működési költségre és bérköltségre is felhasználhatnak. Külön előny, hogy a türelmi időszak akár 3 év is lehet, mindaddig pedig nem szükséges megkezdeni a törlesztést.
14042335
Mik egy vállalkozás lehetőségei a már egy éve tartó gazdasági megpróbáltatások közepette? Moratórium és hitelezési kedv, alternatív pénzügyi megoldások.
13717915
A vállalkozói ingyenhitel kedvező kamatozású, de a kisvállalkozásoknak tulajdonosi felelősséget kell vállalniuk, ha nem rendelkeznek ingatlanvagyonnal. A Bank360 megvizsgálta, milyen hátránnyal jár ez a lakossági hitelekhez hasonlítható feltétel az Újraindítási Gyorskölcsön esetén.
13440565
A faktoring kiváló mód egy vállalkozás cash flowjának, pénzforgalmának javítására. Ez a pénzügyi megoldás lehetővé teszi a még vagy már nem hitelképes, valamint a hitelen kívül más eszközökre szoruló cégek számára a kiegyensúlyozott működést és növekedést.
12518684
Összefoglaltuk, amit eddig tudunk a tervek szerint 2021 márciusában induló Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramról. A támogatás segítségével akár 10 milliós ingyenhitelhez juthatnak a kis- és középvállalkozások.
12400571
Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt indít a Magyar Fejlesztési Bank. A 0 százalékos, legfeljebb 10 millió forintos hitelt azok a kis- és középvállalkozások vehetik igénybe, akiket a koronavírus-járvány hátrányosan érintett - derül ki a Magyar Fejlesztési Bank hétfői közleményéből. Összefoglaltuk, mit tudunk eddig az új vállalkozói hitelről.
12400238
A koronavírus-járvány egyik nagy vesztesei a kis- és középvállalkozások (kkv), őket az állam kedvezményes vállalati hitelekkel igyekszik átsegíteni a krízisen. Erre a célra a Széchenyi-hitelek és az NHP Hajrá is rendelkezésre áll. Az államilag támogatott konstrukcióknál a hitelfeltételeket tekintve nincs számottevő különbség, mégsem mindegy, hogy melyik banknál adja be a vállalkozás az igénylést, a számlavezetéshez kapcsolódó díjak között ugyanis számottevő különbségek lehetnek. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik hitelintézet milyen feltételekkel kínálja a kedvező hitel mellé számlacsomagjait.
11435933
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program a legnagyobb, turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogram. Ismerd meg a benne rejlő lehetőségeket!
9601094
A magánszemélyekhez hasonlóan a vállalkozások is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy mérlegelniük kell valamilyen hitel felvételét. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a cég rosszul működik vagy bajban van, sőt lehet, hogy a hitelfelvétel a kulcs a további növekedéshez. De milyen hitelfajták közül lehet választani, milyen vállalkozói hitel segíthet a cégeknek?
7118944
Míg a lakosság hitelfelvételét az egyéni szükségletek alakítják, a vállalkozásoknál más szempontok az irányadók. Egy vállalkozás hitelfelvételét minden esetben a gazdasági racionalitás kell irányítsa, nem a tulajdonos személyes szükségletei.
6897919
Honnan ismerhető fel egy gazdasági válság? A látványos kísérőelemekről mindenképp: komor jóslatokba bocsátkozó elemzők, drámai bejelentések, tőzsdei mélyrepülés, aggodalmas képet vágó politikusok és a negyedéves adatokat árgus szemmel figyelő és értelmező szakértők. Az elemzők és vezetők hónapról hónapra egy gazdasági visszaesésre készítik a nyilvánosságot. Mit tegyen, aki túl akarja élni a következő válságot?
6103407
Ha egyéni vállalkozó vagy, a saját nevedben és a saját kockázatodra végzel rendszeresen gazdasági tevékenységet, illetve a munkádért a teljes vagyonoddal felelsz. Emiatt nem egyszerű különválasztani a pénzügyeidet magánszemélyként és vállalkozóként, hiszen a kettő bizonyos értelemben egy és ugyanaz.
3192612
Vállalkozóként a folyamatos fejlődés elengedhetetlen a sikerhez, ehhez azonban sokszor olyan fejlesztésekre van szükség, amit saját zsebből nem tud a cég kifizetni. Ekkor a kezdő vállalkozásoknak és a nagyobb beruházást, például gépek vagy berendezések beszerzését tervező cégeknek tőkeinjekcióra van szükségük, hogy meg tudják valósítani a kitűzött céljaikat. Ebben segíthetnek a különböző vállalkozói hitelek: ismerd meg részletesen, hogy milyen lehetőségeid vannak a piacon, és hogy milyen feltételekkel igényelhetsz kölcsönt a vállalkozásod számára.
2111975
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!