Faktorálás

Miért érdemes minőségi faktor céggel dolgozni?

Faktorálás

Miért érdemes minőségi faktor céggel dolgozni?

Magnet Faktor tartalom
2022-01-12 Frissítve: 2022-03-01
2022-01-12 Frissítve: 2022-03-01
18173764

Faktoráláson gondolkodsz? Már éppen tárgyalsz egy faktor céggel, viszont fogalmad sincs, hogy mit várhatsz el 2022-ben tőlük? Ez fontos kérdés, hiszen kényes területen fogunk együtt dolgozni, tudnunk kell mit kapunk ezért cserébe. Azért, hogy minél reálisabb képünk legyen arról, hogy mire számíthatunk egy faktort cégtől, összeszedtünk néhány tényezőt, ami arra utal: megbízhatsz bennük. 

 

A faktorálás egy kiváló lehetőség cégünk likviditásának javítására. A megfelelő faktor cég kiválasztása viszont nagy feladat, hiszen hosszú távú együttműködést keresünk, minél gördülékenyebb munkával. Mi az, amit elvárhatunk ennek érdekében egy faktor cégtől és mi az, amivel nekünk kell őket segítenünk? 
 

Röviden a faktorálásról

A faktorálás alatt a követelések adásvételét értjük. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a számla ellenértékének a nagyobb része a fizetési határidőtől függetlenül, jellemzően 24 órán belül megérkezik a számlánkra és miután a partnered kifizette a számla ellenértékét a faktorház felé, a fennmaradó összeggel is elszámolnak feléd. 

 

Ez azért hasznos, mert nem kell várnod a hosszabb fizetési határidők ellenére sem pénzed beérkezésére, így könnyen számolhatsz a bevételekkel, pontosabban tervezheted meg a kiadások időzítését is.  
 

Ez jellemez egy jó faktor céget 2022-ben 

A fentiek után már talán több cégvezető, pénzügyi vezető számára egyértelmű, hogy miért hasznos a faktoring szolgáltatás. Viszont a számlázással kapcsolatos teendők minden cég életében fontos és érzékeny területet jelentnek, így olyan partnert kell választanunk, aki minden helyzetben megbízható és számíthatunk rá bármilyen probléma is merüljön fel a cég finanszírozásával kapcsolatban. Összeszedtük, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyekkel egy faktor cégnek rendelkeznie kell ahhoz, hogy optimális együttműködés alakuljon ki. 

 

Problémás ügyek hatékony és gyors kezelése: Mindig merülhetnek fel kérdések egy adott vevővel, számlával, utalással kapcsolatosan. Ez az üzleti élet természetes velejárója, és nagyon fontos, hogy megfelelően kommunikáljunk: bizalommal és határozottan kezeljük az ilyen ügyeket, hiszen könnyen lehet negatív visszhangja egy rosszul megfogalmazott kérdésnek, ami hosszabb távon beárnyékolhatja a partneri kapcsolatot. Ezért egy faktor cég egyik ismerve a kiváló kommunikáció és együttműködés! 

 

Minden remekül megy – a háttérben: A pénzügyek rettentően fontosak, a kiszervezéstől pedig azt várjuk, hogy minden gördülékenyen haladjon a maga útján. Nem szeretnénk minden nap ezzel foglalkozni, hiszen a megbízott cég feladata, hogy minden rendben legyen.  Egy jó faktorház tehát gördülékenyen oldja meg a teendőket anélkül, hogy a cégvezetőnek napi szinten kelljen ezzel foglalkoznia. 

 

Gördülékeny ajánlatadás és szerződéskötés: Pénzügyi vezetőként, tulajdonosként nem mellékes kérdés, hogy mennyibe is kerül majd ez a szolgáltatás cégünknek, azaz mennyi a faktorálás díja. A gyorsan elkészülő, pontos és átlátható ajánlat az egyik első indikátor, ami miatt sejthetjük, hogy vállalkozásunk pénzügyei jó kezekbe kerülnek majd. A következő állomás a szerződéskötés, ahol szintén képet kaphatunk a leendő partner hatékony működéséről. A faktoring szolgáltatás gyors, érthető bemutatása, az ajánlatadás és a problémamentes szerződéskötés nagyon jó jel a későbbiekre nézve! 

 

Szakértelem = biztonság: Fontos, hogy a faktoring cég olyan szakembereket alkalmazzon, akik a cégvezetők bármelyik kérdésére gyorsan és hatékonyan tudnak válaszolni, egyfajta biztonságot nyújtva ezzel számukra.  

 

Ahogy látható, számos tényezőtől függ, hogy mitől jó egy faktor cég. Amennyiben számodra is fontos dolgokat soroltunk fel és ilyen partnerre vágysz, érdemes felkeresned a MagNet Faktor szakértő csapatát! 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!