Vállalkozás biztosítás

Miért jó biztosítást kötni a mostani bizonytalan vállalkozói világban?

Vállalkozás biztosítás

Miért jó biztosítást kötni a mostani bizonytalan vállalkozói világban?

Magnet Faktor tartalom
2021-05-06 Frissítve: 2022-01-18
2021-05-06 Frissítve: 2022-01-18
14042755

Ki ne szeretne legalább egy gonddal kevesebbet a jelenlegi erőt próbáló gazdasági helyzetben? A megannyi döntés és felelősség mellett az üzleti élet legtapasztaltabb résztvevői sem tudnak mindig mindenre felkészülni. Ilyenkor segít egy biztosítás.

 

Biztosítás, de mire?

Legyen szó a cég életének bármely területéről egy megfelelően megkötött biztosítás minden kétséget kizáróan annak hasznára válik. Ami a hazai helyzetet illeti, sajnos sokszor csak akkor élünk ezzel a lehetőséggel, ha ezt semmiképpen nem tudjuk elkerülni, például, ha törvény írja elő. Mindenesetre érdemes tisztában lenni az opciókkal.

 

Miből válogathatunk vállalkozásként?

Vagyonbiztosítás: Vagyontárgyakat védhetünk vele, mint árukészlet, szállítóeszközök, gyártó gépek, műszaki berendezések vagy épületek.

Általános felelősségbiztosítás: egy szerencsétlen baleset következményeit háríthatjuk ezzel, amely pénzügyi helytállást követel.

Szakmai felelősségbiztosítás: egyes szakmák esetében kötelezően kötendőek.

Csoportos életbiztosítás: Munkáltatóként akár juttatásként adható, ezzel gondoskodva a munkavállalókról.

 

Egy kevésbé ismert és használt biztosítás

Kevesen hallottak még róla, és annál kevesebben veszik igénybe, pedig régóta a piacon lévő termék a hitelbiztosítás, vagy más néven követelésbiztosítás. Ez a lehetőség segít megóvni a vállalkozásodat a vevőpartnereid fizetésképtelensége esetén. Ez azt jelenti, hogy ha áruszállításból vagy szolgáltatásból fakadó halasztott fizetési határidejű számlákat állítasz ki a partnerednek, de ő valamilyen oknál fogva nem fizeti ki, viszont a teljesítés rendben volt, azt nem is vitatták, akkor a biztosítótársaság a megállapodás szerinti százalékban megtéríti a számla értékét. Sajnos azonban előfordulhat olyan eset is, hogy vevőd ellen csőd- vagy felszámolási eljárás indul, - ami szintén biztosítási eseménynek minősül, és az előbbiek szerint kifizeti a biztosító a követelésedet.

 

Hogyan lehet igénybe venni?

Többféleképpen tudod igénybe venni ezt a szolgáltatást, az egyik módja, ha direktben keresel fel egy biztosító céget, és közvetlenül velük szerződsz. Ők a teljes vevőállományodat bevizsgálják, és eldöntik, hogy tudnak-e az igényeidnek megfelelő mértékű kereteket felállítani a partnereidre.

 

Ilyen esetben az egész vevőportfóliódat szükséges bevonni az együttműködésbe, nem csak azokat a vevőket, akiknél nem alakult még ki a bizalom, akikkel még új a kapcsolatod, nem ismered őket, esetleg pénzügyileg sem olyan erősek, hanem azokat a partnereket is, akikről tudod, hogy biztos pénzügyi lábakon állnak, és sosem volt még fizetési problémád velük.

 

A másik opció, ha egy faktorcégen keresztül veszel igénybe biztosítási szolgáltatást, - náluk van arra lehetőség, hogy mazsolázz a vevőid között, és csak azokra fizesd meg a biztosítási díjat, akikre te szeretnéd.

 

További nagy előnye, ha közvetve élsz ezzel a megoldással, hogy a faktorcégnél dolgozó szakemberek leveszik a válladról az összes biztosításhoz kapcsolódó adminisztráció és ügyintézés terhét, ami kulcsfontosságú lehet. Ugyanis, ha véletlenül elmarad a havi jelentés, vagy netán késik a díjfizetés, akkor a biztosító kitérhet a kárfizetés elől, - viszont, ha a faktorcéget bízod meg ennek kezelésével, akkor minden felelősség őket terheli. 

 

Mik a követelésbiztosítás előnyei?

Nem fordulhat elő, hogy nagyobb kárt szenvedjen el a céged a vevőd késedelmes fizetése vagy fizetésképtelensége esetén. Versenyelőnyt teremt, mert stabil lesz és az is marad a pénzügyi helyzeted, hiszen nem keletkezhet nagyobb összegű kieső bevételed.

Érdekel a faktorálás!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!