Ha valaki gyakran fizet devizában például külföldi útjain vagy internetes vásárlásoknál, sokat spórolhat egy devizaszámlával és az ahhoz kiváltott devizakártyával. Érdemes összehasonlítani a bankok ajánlatait, mert ezzel már az induláskor lefaraghatjuk a költségeket.
38443777
Az első lakásbiztosítási kampányban átlagosan 99 négyzetméteres, 58 millió forint biztosítási összegű ingatlanra és 9 milliót érő ingóságokra kalkuláltak díjat az ügyfelek. Új szerződést a felmondás után 30 napig még élő eddigi helyett ezután is lehet kötni.
38311972
Hiába drágultak az utasbiztosítások, még mindig alig több mint ezer forintból ki lehet hozni a biztosítást egy hosszú hétvégére, ha városnéző túrára megyünk például Ausztriába vagy Szlovéniába. De akkor sem kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha autós asszisztenciát is kérünk. A különbségek azonban hatalmasak lehetnek a díjak között, ezért mindenképpen érdemes összehasonlítani a biztosítók árait.
38015425
A legnagyobb kihívás a biztosítók számára az infláció és a gazdasági környezet alakulása – mondja Zatykó Péter, az Alfa Biztosító elnök-vezérigazgatója. Az extraprofitadó kivezetése sok fejlesztésre adna lehetőséget, a lakásbiztosítási kampánynál félő, hogy az árverseny a minőség rovására megy majd.
37952809
Százezer váltóra számít a lakásbiztosítási kampányban az alkuszszövetség. Aki eddig kalkulált és váltott 20-25 százalékkal alacsonyabb díjat ért el ugyanolyan vagy jobb szerződési feltételek mellett.
37951768
Szerződések tízezreit mozgathatja meg, hogy most évfordulón kívül, márciusban is felmondhatjuk a lakásbiztosításunkat, és szabadon újat köthetünk. Az akciókban akár 40-50 százalékos díjkedvezményt kaphatunk.
37330738
Januártól a cégeket és más szervezeteket arra kötelezték, hogy biztosítást kössenek, ha heti 40 kilónál több a szemetük, és ezt igazolják május végéig. Vehetnek egy nagy mérleget is, mert ha nem vallották be jól a hulladékukat, már kaphatják is az akár több százezres bírságot. 
36921319
Érdemes lesz átnézni a bankszámlák költségeit és a biztosítási díjakat, mert a legtöbb pénzügyi intézmény érvényesíti az áraiban a 2023-as inflációt, amelynek hivatalos mértékét ma tett közzé a statisztikai hivatal. Sok helyen automatikusan jön majd a 17,6 százalékos tarifaemelés.
36753127
Utasbiztosítás nélkül nem érdemes elindulni külföldre síelni, hiszen számos olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol jól jön a biztosító segítsége. A síszezonban elérhető ajánlatok között azonban jelentős különbségek vannak, ugyanarra az ausztriai síútra lehet kötni biztosítást négyezer és húszezer forintért is, attól függően, hogy milyen szempontokat tartunk fontosnak.
36416803
A házi kedvencként tartott kutyára, macskára sokan "embernyi" összeget költenek, gyógykezelésüknél pedig a határ gyakran a csillagos ég. Ezekre a kiadásokra lehet biztosítást kötni, és már az Erste is kínál ilyet a bankügyfeleinek.
36305413
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, amelyeknek akár a teljes nyereségét elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
36122800
Alig másfél évvel azután, hogy szívós harc eredményeként megvette, már el is adja a nagy biztosítókban lévő tulajdonrészének nagy részét az állam. 10 százalékot azért megtart az Aegonból lett Alfában és az Unionban.
35804836
Borúlátóbbak, de egyben sokkal előrelátóbbak lettek a magyarok a pénzügyeikben. Idén átlagosan 40 616 forintot tettek félre havonta a megtakarítani tudók, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
35311204
Az infláció minden téren érezteti a hatását, idén az utasbiztosítások díjai is jelentősen emelkedtek az előző évhez képest. Ennek ellenére nem érdemes ezen az összegen spórolni, ha külföldre megyünk, ugyanis akár több millió forintos kár elszenvedésétől is megkímélhet bennünket. A díja pedig a drágulás ellenére is mindössze a töredéke annak az összegnek, amit a nyaralásra elköltünk.
35311015
Romló nyereségesség, csökkenő díjbevétel, a biztosításokon is spóroló ügyfelek - ezt hozta 2023 eddig a biztosítóknak. Csak az egészségbiztosításokban és utasbiztosításokban látható látványos növekedés, utóbbiban a szerződések száma már csaknem elérte a járvány előtti csúcsévét. Életbiztosítást, cascót és lakásbiztosítást viszont kevesebben kötnek, mint egy évvel ezelőtt. 
34506025
Több százezer forintos átlagkárról számolnak be a biztosítók a hétvégi viharok után. Pedig sejteni lehet, hogy a legtöbb kár nem ilyen nagy, sok lehet a néhány ezer, tízezer forintos sérülés is az ingatlanokban és ingóságokban. Sok lakásbiztosítással rendelkező tulajdonos azonban ezeket be sem jelenti, pedig az ügyintézés egyszerű, és fizetne is érte a biztosító. Érdemes lehajolni ezért a könnyű pénzért, mert  visszakaphatjuk ezzel akár az éves biztosítási díjunkat is. 
34240589
Magyarországon már a százezret is meghaladhatja a nem játék drónok száma. Hiába kötelező ezeket regisztrálni, csak a töredéküknél tették meg, és hasonló a helyzet a kötelező biztosításukkal is. Pedig ha engedély nélkül szállt fel a jármű, ezer eurókban mérik a bírságot, ha pedig még kárt is okoz, még nagyobb lehet a számla. Ha viszont megfelelő felelősségbiztosítást kötnek a drónra, és rendben vannak a vizsgák, engedélyek, a biztosító fizet a károsultaknak. Ezt még a nyaralás előtt sem késő megtenni, mert egy drónbaleset külföldön még nagyobb bajjal járhat. 
34214378
Nevet váltott Magyarország egyik legrégebbi biztosítója. Az Aegonból augusztus 1-től Alfa lett. Az ügyfeleknek nincs teendőjük a névváltással, a szolgáltatások és termékek is változatlanok maradnak. 
34044419
Újabb nyolc görög településsel bővítette a nem javasolt úti célok listáját a Külügyminisztérium. Csak az a turista számíthat az utazási irodájától visszatérítésre, akinek ilyen, vörös kategóriába sorolt településen van a lefoglalt szállása.
34009007
A magyarok első számú külföldi nyaralási célpontja Horvátország, messze a legtöbb utasbiztosítási szerződést oda kötötték június 1. és július 19. között a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával. A legdrágább biztosításért közel 200 ezer, a legolcsóbbért 510 forintot fizettek.
33970364
Tíz év alatt meghétszereződött a nagy teljesítményű személyautók száma Magyarországon, az általuk okozott káresetek pedig több mint négyszeresükre ugrottak. A közutak rémei tavaly is a pótkocsis kamionok voltak, ezek okozták saját hibájukból a legnagyobb károkat. A személyautók közül a legnagyobb teljesítményűek a legveszélyesebbek, de a nagymotorosok még náluk is nagyobb rombolásra képesek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adataiból.
33968342
A poggyászkárról a legtöbb embernek a repülésnél elkallódott vagy megsérült csomag jut eszébe, így a többség meg is nyugszik, ha ott minden rendben ment. Pedig a baj megtörténhet az utazás alatt bárhol máshol is, amit ugyanúgy jeleznünk kell a biztosítónak. A biztosítási összeg igénylése sokszor embert próbáló feladatnak bizonyul, ehhez hoztunk sorvezetőt.
33455042
Az MNB friss kockázati jelentése szerint csak 14 százalékkal nőtt tavaly a lakosság vagyonának az értéke, az év végére viszont 24,5 százalékosra ugrott az infláció. A háztartások legnagyobb vagyona továbbra is az ingatlan. 
33342395
Húsz éve nem változtattak az állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás térítési összegein. A csonttörésre kiutalt pénz ma már az eredeti harmadát éri, egy doboz fájdalomcsillapítóra sem elég. Az állami biztosítás súlyosabb baleset esetén pedig végképp jelképes összeget fizet.
33273539
Mi az egészségbiztosítás és mire jó? Hogyan lehet összehasonlítani az ajánlatokat? Melyiket érdemes megkötni? Miért hasznos az egészségbiztosítás kalkulátor? Minden tudnivalót összefoglaltunk a cikkben.
9341792
A hosszúra nyúlt síszezon miatt Ausztria még tartotta a vezető helyét a magyar utazók körében, de már a nyakában loholt tavasszal Olaszország - derül ki a Bank360.hu kalkulátorával kötött utasbiztosítások adataiból. A praktikus online kötést egyre többen időzítik akár közvetlenül az utazás előttre.
33248450
A biztosítók nyeresége a töredékére csökkent, az ügyfelek felmondják a szerződéseket, a rossz hozamok, az emelkedő díjak az élet- és a nem életbiztosításokban is mély nyomokat hagynak. Sok új életbiztosításra ráadásul júliustól már szochót is kell fizetni.
33229289
Az életbiztosítás számtalan helyzetben jelenthet megoldást: ha baleset, műtét, tartós betegség vagy haláleset történik, segít az anyagiak terén, emellett az öngondoskodásnak is fontos eszköze lehet, például nyugdíjcélú előtakarékoskodás formájában.
6411127
Mi a balesetbiztosítás és mire jó? Mikor érdemes megkötni? Minden, amit tudni érdemes a balesetbiztosításról 2024-ben.
9495008
A vízi sportok szerelmeseinek nem kell messzire utazni, ha sportolni szeretnének, itthon és a környező országokban is számos helyen hódolhatnak szenvedélyüknek, ráadásul egyre több tevékenység közül választhatnak. A hobbi- és extrémsportok azonban soha nem veszélytelenek, ezért utasbiztosítás nélkül nem érdemes útnak indulni. Mielőtt bármelyik biztosítást megkötnénk, érdemes átnézni a feltételeket, ugyanis a vízisportok terén számos különbséget találhatunk a csomagok között.
33157070
Egyre több biztosítás köthető meg már akár mobiltelefon keresztül is szinte pillanatok alatt. A biztosítók és összehasonlító kalkulátoros szolgáltatók kínálata mellett a mobilbankokba is beköltöznek ezek a termékek.
32302532
Egy házikedvenc sok örömet tud okozni, ugyanakkor számos költséggel is jár. Ezek egy részével ráadásul számolni sem lehet előre, viszont jelentősen megterhelheti a gazdi pénztárcáját. A költségek fedezésére ilyenkor jól jöhet egy kisállat-biztosítás, ami már egyre több biztosító kínálatában megtalálható.
31826606
A válság, az infláció és az extraprofitadó is súlyosan érintette a biztosítási szektort tavaly. A díjbevételek elmaradoztak, a nyereség kevesebb, mint a felére csökkent.
31826480
Érdekes adatokat közölt nemrég az MNB. Kiderül belőle, mennyi megtakarításuk volt a háztartásoknak a Kádár-korszakban, mikor adósodtak el tömegesen. Más adatokkal összevetve arra is fény derül, egy jónak számító autóért alig kell kevesebbet dolgozni, mint ötven éve, a kenyér pedig sokkal drágább lett a fizetésekhez mérten.
31589354
Újra milliárdos károkat okozott a téli vihar ingatlanokban és autókban. Járműveknél ilyenkor segít a casco, a házaknál pedig a lakásbiztosítás, aminél sokan most szembesülhetnek azzal, hogy a régi szerződésük már nem elég a teljes kártérítésre.
31447142
A lakásbiztosításoknál egyre nagyobb probléma az alulbiztosítottság, ami akkor okoz gondot, ha nagy kár éri az ingatlant. A szerződések fele lehet érintett, az átalakítás díjemelkedéssel járhat. Az idén enélkül is durva áremelés lesz a lakásbiztosításoknál. 
31380956
Van olyan biztosító, amelyik már tervezi a életbiztosítások garantált kamatainak emelését az MNB rendelete nyomán. Hatalmas felfutást viszont nem remélnek a szakértők a jegybank intézkedésétől.
31306589
Éhes a költségvetés, ezért növeli a kormány az extraprofitadókból származó bevételét. Új rendeletében pótadót vet ki a gyógyszergyártókra is, és csaknem duplájára emeli a nagy biztosítók által fizetendő extraprofitadót.
30779507
A téli sportos utazások során jelentősen megnő a balesetveszély, ami nemcsak azt jelenti, hogy mi eshetünk el rosszul, hanem azt is, hogy esetlegesen miattunk következik be a baj és sérül meg valaki más - még ha nem is állt szándékunkban balesetet okozni. Emiatt sportoláshoz, például síeléshez kifejezetten ajánlott felelősségbiztosítást is tartalmazó síbiztosítást kötni, sőt van, ahol ezt kötelezővé is teszik.
30715496
Közzétette az MNB a harmadik negyedéves KGFB-indexet, ez alapján a biztosítási díjak az előző év azonos időszakához képest 5 százalékkal emelkedtek, a kárkifizetések pedig 12 százalékkal nőttek.
30586943
Ha biztonságban akarjuk tudni magunkat síeléskor, akkor a jó felszerelés és a megfelelő biztosítás mellett ismernünk kell a sí KRESZ-t is. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy a sípályákon is balesetmentes legyen a közlekedés.
30396413
Az aszályban kevesebb volt a viharkár, mint tavaly, de a lakásbiztosításokra ilyen okból kifizetett átlagos kárösszegek emelkedtek az intenzívebb viharok és a növekvő helyreállítási költségek miatt.
29198957
A Magyar Közlönyben közzétették azokat a rendeleteket, amelyek szabályozzák az aszály miatti új hitelmoratóriumot, valamint a biztosítók aszálykár miatt speciális kifizetéseit.
28788401
Csúcsot hozhat az idei viharszezon a lakásbiztosítások kárkifizetéseiben. Ennek nemcsak az időjárás az oka, hanem a helyreállítás meredeken növekvő költségei is. Utóbbi miatt érdemes megnézni a biztosításunkat.
28242065
Az autójavítás és az alkatrészek inflációnál is jóval nagyobb áremelkedésével párhuzamosan egy év alatt kiugróan megemelkedtek a kötelező biztosítások kárkifizetései. Ez azonban ezúttal nem drágította a biztosítások átlagdíját.
25503775
A szupercellás nyári viharok egyre intenzívebbek, a kárelhárítás pedig egyre drágább. Így érdemes felkészülni a kárra, hogy több pénzt kapjunk a biztosításunkból.
24458821
Sokszor banális hibák, figyelmetlenségek vezetnek a lakástüzekhez, amelyek ezért jelentős részt elkerülhetők. Megmutatjuk a leggyakoribb okokat és megelőzési módjukat. 
23644153
A nyaralás nem igényel túlzott tervezést, ha csak besétálunk egy utazási irodába, és rábökünk az egyik ajánlatra. Más a helyzet, ha részben vagy egészen mi magunk találjuk ki és szervezzük meg az egészet. Ennek két hallatlan előnye van: szinte biztos, hogy olcsóbban jövünk ki és nem kell alkalmazkodnunk senkihez. Persze az érem másik oldala, hogy foglalkozni kell az üggyel, és ha adódik valami gond, azt nekünk kell megoldani.
22422559
Ha csak egy egyszerű tengerparti strandolós szabadságot tervezünk, akkor is hasznos az utasbiztosítás, komolyabb sportolásnál, búvárkodásnál pedig különösen fontos lehet.   
21651589
Egyre népszerűbb repülőtéren bérelt autót használni nyaraláskor vagy üzleti úton. Ilyenkor jó tisztában lenni a járműhöz kötött és köthető biztosításokkal, és betartani néhány szabályt, mert az olcsó bérlet a végén könnyen nagyon drágává válhat.
20722654
Több millió forintos kártól óvhatjuk meg magunkat nyaralás alatt, ha utasbiztosítást kötünk, a díj pedig akár néhány ezer forintból is kijöhet. Ez egy átlagos nyaralás árának csak a töredéke, így nem érdemes pont ezen a tételen spórolni. Néhány kattintással azt is ellenőrizhetjük, hol a legolcsóbb ez a szolgáltatás, és meg is köthetjük a kiválasztott biztosítást, anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról.
20391868
Elindította utasbiztosítási oldalát a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját működteti. A januárban az Ingatlannet.hu-t is felvásárló Bank360 arra számít, hogy fontosabb szemponttá válik a biztonság az utazási döntésekben, ami növeli az ilyen biztosítások iránti keresletet.
20202877
Oroszország csütörtök hajnalban megtámadta Ukrajnát, az utazás nem javasolt, a piros besorolás azonban még nem érkezett meg a Konzuli Szolgálattól. Bár a harcok jelenleg több száz kilométerre zajlanak Magyarországtól, az ukrán határhoz közel élőknek érdemes felkészülni minden eshetőségre, ahogyan az utazóknak is.
19119613
Két nap alatt meghatározó pozíciókat szerzett az állam a magyar biztosító szektorban. Az Aegon és az Union állami résztulajdonba került, a CIG Pannónia pedig 20 éves együttműködési megállapodást kötött a szintén állami érdekeltségű Magyar Bankholding tagjaival.
19026241
A járvány miatt a külföldi síelésre készülőknek alaposan fel kell készülniük az aktuális és országonként változó szabályokból, ha nem akarnak belecsúszni kellemetlen és drága meglepetésekbe. Ilyen az utasbiztosítás is, aminek a megkötésére és tartalmára most különösen érdemes odafigyelni.
18519574
Újabb fordulatot vett a magyar Aegon biztosító eladása.
18379489
A napelemes pályázattal olyan értékes berendezések kerülnek egy házra és házba, amit már a kivitelezés során érdemes lehet biztosítani. Az átadás után pedig mindenképpen érdemes beletenni a lakásbiztosításunkba.
17864347
Ledobta a jóléti atomot Orbán Viktor, aki bejelentette, hogy februártól SZÉP-kártyával is lehet fizetni az élelmiszerekért a boltokban. Ezzel a SZÉP-kártya jóformán olyan lesz, mintha készpénzt adnának a cégek a dolgozóknak.
17841619
Úgy engedi eladni a kormány az Aegonnak a magyar biztosítóját, hogy 45 százalékos részét megszerzi, és egyúttal a másik vevő VIG itteni leánybiztosítójában is.
17826208
Máig sok autós számára jelenti az új év első napja a kötelező biztosítás fordulónapját, az átkötés ideje azonban novemberre esik. A biztosítóknak legkésőbb a fordulónap előtti 30. napig meg kell kapnia a szerződés felmondásáról szóló dokumentumot, ezért összegyűjtöttük, mire kell figyelnie azoknak, akik most váltanak biztosítót.
17345212
Viharkárok, villámcsapás miatt kialakuló lakástűz, otthoni balesetek - ezek a káresetek határozták meg a nagyobb hazai biztosítók kifizetéseit 2021 első felében, de a koronavírus-járvány hatása is több területen megmutatkozik. A Bank360.hu elemzői lakásbiztosítói körképükben arról kérdezték a biztosítókat, hogy melyek voltak a leggyakrabban előforduló káresemények, illetve, hogy mekkora összegben térítettek az ügyfeleknek.
16931092
A rendszeres nyaralóhasználat időszaka véget ért: érdemes elgondolkodni rajta, hogy távollétünkben mi védi a házat és az ott lévő vagyontárgyainkat. A Bank360 megkérdezte a biztosítókat, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy biztosítást köthessünk a hétvégi házra, illetve, hogy egyáltalán köthetünk-e ilyen biztosítást.
16741549
A 2020-ban kitört koronavírus-járvány során bár sokan kedvezőtlen helyzetbe kerültek, ez a megtakarítási statisztikákon egyáltalán nem látszik. Az MNB statisztikái szerint ugyanis a járvány első egy évében nem hogy lassult volna, még meg is haladta a korábbi évek növekedését a lakossági pénzügyi eszközök bővülése.
15476818
Ha idén inkább belföldön töltenéd el a szabadságodat, van egy jó hírünk: belföldi utasbiztosítással már az országhatáron belül is felkészülhetsz a váratlan helyzetekre.
14842621
Ki ne szeretne legalább egy gonddal kevesebbet a jelenlegi erőt próbáló gazdasági helyzetben? A megannyi döntés és felelősség mellett az üzleti élet legtapasztaltabb résztvevői sem tudnak mindig mindenre felkészülni. Ilyenkor segít egy biztosítás.
14042755
Csoportos személybiztosítást kötött regisztrált ügyfelei számára a Bank360 az NN Biztosítóval. A cél, hogy a kockázatközösséghez csatlakozó felhasználók ellenállóbbá váljanak nem várt élethelyzetekben.
13489153
Bár a közbeszédben sokszor keveredik a betegszabadság és a táppénz, mégis fontos különbséget tenni a két kifejezés között. Az alábbiakban ezen keresőképtelenségi ellátásokról lesz szó: kifejtjük, miben különböznek, hogy kell igényelni őket és milyen esetekben fordulhat elő, hogy nem járnak valakinek.
13276984
2020-ban a második és harmadik negyedévi visszaesés után a negyedik negyedévben magasabb volt a számlaforgalom, mint 2019 negyedik negyedévében a K&H Bank vállalati ügyfelei körében. Tavaly dübörgött az innováció a banknál, ami piaci átlag feletti eredményt tudott elérni.
12539888
A kockázati életbiztosítás abban az esetben fizet, ha a biztosított életét veszti, a biztosítási összeget pedig a szerződésben megjelölt kedvezményezett kapja meg. A legtöbb helyzet egyértelmű, néhány szituációban azonban dönthet úgy a biztosító, hogy megtagadja a biztosítási összeg kifizetését. Utánajártunk, hogy ez milyen helyzetekben fordulhat elő.
12521048
Kigyulladt karácsonyfa, függöny és asztalterítő, tűzön hagyott karácsonyi vacsora - az ünnepi hangulat fokozódásával együtt a háztartási balesetek kockázata is megnő. Pénzügyi szakértővel vizsgáltuk meg, milyen biztosítási lehetőségek érhetők el a piacon, ha nem akarjuk, hogy ingünk-gatyánk rámenjen a javítási költségekre egy baleset után.
11522750
Az Aegon több biztosítási üzletágát is eladja, a vevő a Vienna Insurance Group. A több üzletágat is érintő tranzakció várhatóan 2021 második felében valósul meg - írja közleményében a biztosító.
11229434
A kötelező biztosítást évente újra kell kötni. A biztosító, amellyel leszerződtünk minden évben értesíti az autó üzemeltetőjét a lejáratról, vagyis nem kell fejben tartani a határidőt. Ha nem teszünk semmit, a szerződés automatikusan meghosszabbodik, vagyis nem fordulhat elő, hogy az autónk kötelező biztosítás nélkül marad. De akkor mi a jelentősége az évfordulónak? Ezt járja körbe a Bank360.hu.
11140721
A Bank360.hu szakértői arra voltak kíváncsiak, hogy a járvány miatt is egyre népszerűbb biciklizéshez és rollerezéshez köthetünk-e baleset és felelősségbiztosítást.
10795559
A fennálló munkaviszony több módon is megszűnhet, nem mindegy azonban, hogy mi van a kilépő papírra írva. Több olyan szituáció is lehet ugyanis, amikor a munkaviszony felbontásának a módja miatt esik el az alkalmazott a biztosítási összegtől - ezt pedig utólag már nem lehet megváltoztatni. Cikkünkben azt foglaljuk össze, hogy mikor okozhatnak problémát a biztosítási összeg kifizetésénél a munkaszerződés felbontásának a körülményei.
10595588
A casco biztosítás átlagos éves díja 2019-ben a jegybank adatai szerint valamivel 100 ezer forint alatt volt. A biztosítási díj összege viszont évről évre emelkedik, így pedig felmerül a kérdés: hogyan tudunk faragni a casco biztosításunk díján?
10578587
A kötelező biztosítás szabályai viszonylag egyértelműek. Ha vásárolunk egy autót, az általunk okozott károk fedezésére kötelező biztosítást kell kötni. Annak függvényében, hogy a múltban okoztunk-e kárt, balesetet, illetve hány éve vezetünk balesetmentesen, a kgfb biztosítás díja alacsonyabb vagy magasabb lehet.
10574405
Életünk során számos kockázatra köthetünk biztosítást, emellett megtakarítást is felhalmozhatunk vele. Biztosíthatjuk az életünket, az egészségünket, a hiteleinket, a jövedelmünket, valamint a számunkra fontos vagyontárgyakat is - az autókra például egyszerre több biztosítást is köthetünk, mivel a kötelező biztosítás kiegészíthető casco biztosítással. Több biztosítás fizetése esetén akár különböző kedvezményeket is kiaknázhatunk, amelyekkel évente akár több ezer forintot is megtakaríthatunk - ezeket a lehetőségeket foglaltuk össze a cikkben.
10256543
A biztosítás egy kézenfekvő megoldás a mindennapi kockázatok menedzselésére, legyen szó egy külföldön bekövetkezett balesetről, otthonunk plafonjának beázásáról, vagy karambolról. Biztosítási portfóliónk bővítése mellett érdemes lehet azt is megnéznünk, hogy a meglévő biztosításunk mellé milyen kiegészítő biztosításokat köthetünk.
10179332
Arra a kérdésre, hogy mikortól él, mikortól érvényes egy biztosítás, hajlamosak vagyunk kapásból rávágni: amikortól aláírtuk. De valóban így van ez? Alapvetően igen, de nem minden esetben, illetve nem minden egyes káreseményt illetően. Mielőtt belemennénk a részletekbe, érdemes áttekinteni az alapvető fogalmakat.
9876503
A koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozás és az otthoni munkavégzés alapvetően átalakította az emberek életét. Sokkal több időt töltöttek otthon március közepe óta az emberek, amiből arra lehet következtetni, hogy jelentősen megemelkedett a háztartási balesetek száma, viszont csökkent a lakásbetörések és a közúti balesetek, kárbejelentések aránya. De valóban így volt?
9276809
A Bank360.hu arról kérdezte a biztosítókat, milyen könnyítésekkel próbálják a járvány miatt nehéz helyzetbe került ügyfeleket segíteni.
9130733
A tartós otthoni bezártság minimálisan, de több otthoni balesetet okozott. A járvány okozta helyzet kapcsán kérdezte a Bank360.hu a biztosítókat a tapasztalataikról a március közepétől május végéig tartó időszakra vonatkozóan.
9116408
A gépjármű-tulajdonosok elsősorban a vagyoni kárra figyelnek, azaz természetesen megkötik a szükséges kötelező felelősségbiztosítást, valamint casco-t, ugyanakkor kevesekben merül fel az emberi élet és egészség védelme.
9067436
A Bank360-nal kapcsolatban álló biztosítók visszajelzései szerint a leggyakoribb otthoni balesetek a leforrázások, az égési sérülések, és minden, ami az udvaron, a kertben történik, barkácsolás, kertészkedés közben, ház körüli munkák során.
8933639
A hitelmoratórium sok háztartás számára jelent segítséget, hiszen az év végéig nem kell törleszteni a személyi kölcsönöket, lakáshiteleket, csok vagy babaváró hiteleket. De mi a helyzet az egyéb havi fizetnivalókkal, megtakarításokkal, tipikusan az önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekkel és a nyugdíjbiztosításokkal, egészségbiztosításokkal?
8470325
A törlesztési moratórium lehetővé teszi, hogy elcsúsztathassuk a törlesztést néhány hónappal. Akkor érdemes élni ezzel a lehetőséggel, ha az állásunk elvesztése, vállalkozói bevételeink elapadása miatt nagy nehézséget okoz a törlesztés, hiszen így nem kerülünk adósságspirálba. De mi a helyzet a biztosítással? Vajon arra is lehet moratóriumot kérni?
8332892
Nyilvánvalóan nehéz összehasonlítani a körtét az almával, mégis érdemes – jelen esetünkben az utasbiztosítás esetében. Az egyre jobban terjeszkedő Revolut és a hazai piacon elérhető biztosítók termékei több lényeges elemben térnek el egymástól. Lássuk a részleteket!
8065973
Mire számíthatunk a biztosítótól, ha koronavírussal fertőzött területen jártunk, vagy éppen azért mondtuk le az utazásunkat, mert nem szeretnénk kitenni magunkat a veszélynek? Mire számíthatunk, ha megbetegszünk külföldön? Mikor mire fizet a biztosító? A Bank360.hu összegyűjtötte a legfontosabb információkat, amelyeket a koronavírussal kapcsolatban tudnod kell.
7315015
A síelés nem veszélytelen sport, és sajnos akkor is előfordulhatnak balesetek, ha úgy indulunk útnak, hogy előtte mindenre felkészültünk. Összefoglaltuk, mire érdemes odafigyelni a szerződéskötésnél, és hogy milyen térítésre számíthatunk a biztosítótól, ha valami baj történne az utazás alatt.
7136677
Egyre népszerűbb időtöltésnek számít a síelés, de nem szabad elfeledkezni róla, hogy ilyenkor nemcsak pihenni és kikapcsolódni megyünk, hanem sportolni is, ami a megfelelő felkészültség hiányában akár veszélyes helyzeteket is teremthet. Az utasbiztosítás az alap, mielőtt útnak indulunk, de tehetünk mást is, hogy elkerüljük a költséges baleseteket.
7042636
Ha már megtörtént a baj, a lakásbiztosítás anyagi biztonságot nyújt, de a legjobb, ha teszünk a megelőzésért is - ehhez adunk most néhány tippet, hogy a lehető legkisebb kár keletkezzen, ha valami vagy valaki veszélyeztetné az otthonunkat.
6786301
Ha tervben van a külföldi sítúra, a megfelelő felszerelés mellett legalább ugyanolyan fontos, hogy bebiztosítva indulj útnak. Elmondjuk, miért éri meg, illetve összefoglaljuk, mit kínálnak a biztosítók, és hogy mire érdemes rákérdezni, mielőtt aláírod a szerződést.
6165234
Néhány napjuk van az autósoknak arra, hogy az év végén lejáró kötelező gépjármű felelősségbiztosításukat (KGFB) felmondják. Bár 2010-ben megszűnt a kötelező jellegű év végi biztosítási forduló, még mindig nagyon sok autós kötelezője jár le 2019. december 31-vel. Ha ők új biztosítót választanának, akkor december 1-ig kell az első lépést megtenniük: ez a kötelező biztosítás felmondásának végső határideje.
6043803
A kötelező biztosítás díját a szerződéskötéstől számított 60 napon belül be kell fizetnie a gépjármű üzembentartójának / tulajdonosának - ez a törvény által biztosított türelmi időszak. Ha nem éves díjfizetést választott, akkor az éves díj első részletét kell befizetnie. Ha az ügyfél nem fizeti be az első díjat, a biztosító automatikusan felmondja a KGFB szerződést, ezzel a gépjármű kötelező biztosítás nélkül marad.
5914362
Sokszor hónapokat kell várni, amíg a biztosító kifizeti a balesetben elszenvedett károkat. Gyors kárrendezés igénybevételével lehet gyorsítani a folyamatot, de a biztosító által fizetett összeg a lehet jóval kevesebb is a tényleges kárnál. Hogyan zajlik a gyors kárrendezés, és mikor érheti meg?
5890314
A lakáshitelek után a lakásbiztosításoknál is megjelenik az ügyfeleket segítő MNB-s minősítési rendszer. Kiderültek a részletek.
5848662
A novemberben megjelent, év végi fordulós kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjainak elemzéséből egyértelműen kiderül, hogy jövőre jelentősen, átlagban 15 százalékkal drágulnak a biztosítások. Az autósok jelentős része év végén vált kgfb-t, vagyis a most megjelent adatok jól szemléltetik a teljes kötelező biztosítási piac alakulását.
5823159
A lakásbiztosítások fontos része a betörés elleni védelem. A biztosítók az alapcsomagoknál jellemzően egy átlagos ingóságokra vonatkozó vagyont is meghatároznak, így ha ingatlan és ingó vagyontárgyakra egyaránt vonatkozó biztosítást kötünk, nagyjából azzal számolhatunk, hogy az elektronikai berendezéseink, kütyüink, bútoraink is védve vannak.
5620770
A lakásbiztosítás által biztosított káresemények sok mindent lefednek. Ezért érdemes pontosan megnézni és összehasonlítani a feltételeket. Sok lakásbiztosítás tartalmaz balesetbiztosítási és felelősségbiztosítási elemeket, és meglepően jó feltételekkel nyújt ezekre fedezetet.
5620161
Az utasbiztosítások jellemzően rugalmas konstrukciók, az utas a maga igényei szerint alakíthatja a biztosítását, aszerint, hogy mi számára a fontos. Lehet, hogy nem kell semmi extra kiegészítés, ám az is elképzelhető, hogy külön figyelmet fordít az utas egyes értéktárgyakra, az autóra vagy akár az utazás közben végzett tevékenységre.
5608023
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítást a nevéből fakadóan kötelező megkötni, így mindenképpen ki kell választanunk egy biztosítót, akivel leszerződünk. A kötelező biztosítás szerződést egy évre tudjuk megkötni, ezért váltani is csak egy alkalommal tudunk. Érdemes tehát alaposan megfontolni, hogy melyik biztosítót választjuk. Összefoglaltuk, hogyan lehet kötelező biztosítást váltani, és mit tehetünk, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot találjuk meg.
5024880
A kötelező biztosítást a legtöbb autós már online köti, és az adminisztrációs ügyekkel nem is kell törődni. De mi a helyzet akkor, ha külföldre mennénk? A kötelező biztosítások az unió területén is érvényesek, vagyis elvileg semmi teendője nincs az autósnak, ha bepattan a kocsiba, és meg sem áll akár Portugália csücskéig.
4886406
Miután megkötöttük a kötelező biztosítást, a “másik oldalról” is bebiztosíthatjuk az autónkat (és magunkat), ha a Casco biztosítás mellett döntünk. Ezt azért érdemes megtenni, mert a KGFB csak a vétlen fél kárát fizeti meg - így ha mi okoztuk a bajt és a mi autónk is megsérült, akkor a kötelező biztosításunk csak a másik fél kárát téríti meg, a miénket nem.
4512672
Legkésőbb 2019. június 26-ig minden pénzintézetnek teljeskörűen át kell világítania az ügyfeleit. Az átvilágítási kötelezettség azokra az ügyfelekre vonatkozik, akik 2017 júniusa előtt kötöttek szerződést a pénzügyi szolgáltatóval.
3899424
Idén a Bank360 is jelen volt a Portfolio Biztosítás 2019 konferenciáján, hiszen igazán felpezsdült a piac azok után, hogy a kormány bejelentette: nyugdíjcélú államkötvényt kínál júniustól a lakosságnak, ami a szakemberek szerint komoly versenytársa lehet a nyugdíjbiztosításnak.
3312198
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!