Több bank is csökkentette a lekötött betétek kamatait, a jegybanki alapkamathoz kapcsolt kamatok azonban jellemzően nem változtak, ugyanis augusztus végén ez változatlan maradt. Akadt azonban olyan bank is, amelyik megemelte az alapkamathoz kötött betétek kamatát szeptembertől. Összesítettük az aktuális ajánlatokat, amelyek között lekötéstől függően 5-6 százalékosak a legjobb kamatok.
40791127
A kisbefektetők és a cégek is egyre több pénzüket tartják forint helyett devizában, amit a megemelt és új tranzakciós illetékkel már extrán lefölözhet az állam. A lakossági megtakarításokból már több mint 9000 milliárd forintnyi devizás.
40604029
Ahogy csökken az alapkamat és a referenciakamatok, úgy olvadnak a betéti kamatok is, néhány bank azonban augusztusban is tartja az előző havi kamatokat, ami azt is jelenti, hogy akár több százalékponttal az infláció felett is lehet a hozam.
40240237
Ahogy csökken az alapkamat, úgy olvadnak a betéti kamatok is, amelyek nemrég még akár a 10 százalékot is megközelítették. A mostani ajánlatok között azonban még bőven találni olyanokat, amelyek meghaladják az időközben bezuhant inflációt.
40043023
Megjelent a piacon egy eddig szokatlan betétlekötési lehetőség, amivel az átlagosnál nagyobb kamatot érhetünk el, de a hagyományos betéteket sem érdemes elvetni, ugyanis bőven találhatunk a jelenlegi infláció felett ajánlatokat. A lekötési időket és egyéb feltételeket azonban érdemes összehasonlítani, így megtalálhatjuk, a számunkra ideális megtakarítási lehetőséget.
39172435
A magyarok bankbetétjeinek nyolcada már külföldön van. 2011-ben kezdték gyors ütemben kivinni a pénzüket az országból, de a folyamat 2022-ben pörgött fel igazán. 2023 végén már csaknem 1700 milliárd forintnyi összeget tartottak külföldi bankbetétekben. 
38196082
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!