Bár a bankok az infláció mértékével emelhették volna az idén számlavezetési és egyéb díjaikat, a többségük jóval szerényebb mértékű drágításról döntött. Főleg azok az ügyfelek jártak jobban, akik digitálisan bankolnak, és nem használnak készpénzt.
38366095
A húsvét a gyerekek egyik kedvenc ünnepe. Egyre több pénzzel is megajándékozzák őket ilyenkor. Ez a szülőknek is jó alkalom arra, hogy a gyerekeiket segítsék a tudatos pénzhasználatban. Adunk öt tanácsot, hogy a nagy örömnek ne sírás legyen a vége.
38142937
Tanulni, világot látni és megtakarítani szeretnének a magyar fiatalok. A kártyás és mobilfizetés már alap számukra, de a készpénzről sem mondanak le. Harmaduk már ügyfele a neobanknak, viszont a hagyományos bankokkal sem elégedetlenek.
37990678
Január végéig kell kiküldeniük a bankoknak az értesítést a bankszámla-költségeinkről. Ha sokalljuk, amit a levélben látunk, ne féljünk másik számlacsomagot választani, mert ma már egyszerűen megtehetjük ezt, akár az új bankunk is elintézi helyettünk a tennivalókat.
31326620
Bankszámlát akár már rögtön a születés után is nyithat a szülő a gyerek számára, azonban jellemzően először a felső tagozatban válik ez hasznossá neki. A pénzügyi nevelésnél a legfontosabb, hogy a szülő rendszeresen és nyíltan beszélgessen erről a gyerekkel - derül ki a Bank360.hu szakmai támogatásával készülő Pénzkérdés műsorsorozat első részéből.
35804857
Aki nem akar fölöslegesen fizetni a bankjának, annak érdemes időről időre összehasonlítani a bankszámla ajánlatokat. Ezt ma már egy kalkulátorral néhány perc alatt megteheti, a váltással kapcsolatos átállításokat pedig megcsinálja helyette az új bankja.
35208190
Elindult az iskola és a szülői értekezletek is, amelyek programpontja az osztálypénz. A szülői munkaközösségben mindig kiemelt feladat az osztály pénzügyeinek kezelése, a készpénzes beszedés ma már ritka. Számlacsomagot kifejezetten erre egyelőre csak egy nagybank kínál.
34713295
Az önköltséges képzésekre felvett hallgatók több mint fele nem iratkozik be az egyetemre, mert túl drágának tartja a képzést - derült ki az OTP Bank friss felméréséből. Bár az ilyen diákok komoly hátrányból indulnak a többi juttatást illetően is, ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondaniuk álmaik képzéséről.
34658413
Júliustól a diákhitelt igénylő hallgatók már csak négy bank közül választhatnak, ezek valamelyikénél kell diákhitel számlát nyitniuk. Az OTP, az Erste, a Gránit és az MBH a kötelezően ingyenes szolgáltatásokon túl is ad kedvezményeket. Van, ahol több tízezer forintos jóváírással csábítják a diákokat, akár olyanokat is, akiknek már van ilyen számlájuk máshol. Összefoglaltuk az új diákhitel számlák legfontosabb feltételeit és kedvezményeit.
33801113
A diákhitel mellé nyitható bankszámlák az ingyenesség terén még a hagyományos diákszámlákra is rálicitáltak. Számos extra kedvezményt kínálnak, így versenyeznek a fiatalok kegyeiért. A hagyományos diákszámlák kondíciói persze továbbra is kedvezőek, és olyan bank is van, ahol a diákhiteles számlához kapcsolódó kedvezményeket diákhitel nélkül is elérhetők.
34008998
Sok fiatal 14 évesen vagy még előbb megnyitja az első bankszámláját, és akár 26 éves koráig élvezheti a kedvezményeket. Általában díjmentes a számlavezetés és a bankszámlakivonat, nem kell sokat fizetni a tranzakciókért és a bankkártyáért sem. Van, ahol az utóbbi is díjmentes.
33304214
A lakossági számlák közül általában a diákszámlákat lehet a legolcsóbban igénybe venni, erre a bankok egy része még rátett egy lapáttal és számos kedvezményt is kínálnak a kedvező számlavezetés mellé. Összegyűjtöttük az aktuálisan elérhető diákszámla kedvezményeket.
33023624
Megvan, mely bankok közül választhatnak a diákhitelt igénylő hallgatók július 1-től: négy pénzintézet felelt meg az előírt feltételeknek. A kötelező kedvezmények egy részét már most is kínálják a piacon elérhető diákszámlák.
32954801
A ballagás sok diák számára nemcsak a búcsút jelenti az iskolájától, hanem egy jókora pénzösszeget is, amit ilyenkor a rokonoktól, ismerősöktől kap. Nagy a csábítás az elköltésére, de egyben kezdőtőke is lehet a takarékoskodáshoz. Ha még nincs bankszámlája, jobb alkalom nem is kell a megnyitásához.
32798969
A diákszámlák jellemzően kedvezményes csomagok, amelyek jóval olcsóbbak, mint a hagyományos számlák. Ha jobban megnézzük, nem is kevés az a költség, ezért érdemes összehasonlítani az ajánlatokat a döntés előtt. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy hol mennyiért bankolhatnak ma a fiatalok, akár már kisgyerekként.
32217164
A húsvéti locsolkodással a gyerekek gyakran egész csinos összeget kapnak a nagyszülőktől, ismerősöktől. Ezért ez kiváló alkalom arra, hogy számlát nyissunk nekik. Így kicsiben megtanulhatják azt, amit nagyban majd egész életükben csinálniuk kell: kezelni a pénzüket.  
32163884
Ma már előbb lehet egy gyereknek bankszámlája és -kártyája, minthogy megtanul írni, olvasni. Így nagyon hamar hozzászokhat a modern pénzhasználathoz. Sokuknál egész komoly bevételt jelent a húsvéti ajándék pénz, ami okot is adhat a számlanyitásra, és akár célzott megtakarítás elkezdésére is.
32049326
Van olyan pénzintézet, ahol már 6 éves kortól elérhető a diákszámla. Utána jártunk mire lehet használni ennyi idősen egy bankszámlát, és milyen feltételekkel lehet igénybe venni.
31870217
Bankszámlát nyitni ma már pofonegyszerű, akár online azonosítással is megvalósítható. Kortól függően akár VideóBankon keresztül is nyitható egy diákszámla. Már 14 év feletti gyermekünknek is nyithatunk ilyet, amivel biztonságosan és ellenőrizhető módon használhatja a zsebpénzét.
30219668
Megjelent a kormányrendelet a diákhitelekhez szükséges számlanyitás feltételeinek módosításáról. Ez alapján július 1-től a kölcsönt felvevők csak közbeszerzésen kiválasztott banknál vezetett számlára kérhetik a pénzt.
30197606
Egy, a kormany.hu oldalán közzétett jogszabálytervezet szerint a következő tanévtől csak azok a diákok vehetnének fel szabad felhasználású diákhitelt, akik Diákhitel számlát nyitottak az arra jogosult pénzintézetnél. Hogy ez melyik bank lesz, az később derül ki, és pályázni kell rá.
30106904
Bruttóban a béremelésektől, nettóban pedig még az szja-mentességtől is többet keresnek az idén az diákok, mint egy éve. A kettővel együtt már bőven lefőzik a nagyon magas inflációt is. 
29654957
A tudatos pénzhasználatot nem lehet elég korán kezdeni A zsebpénz most már az általános iskolásoknál is lehet bankkártya, ennek költéseit ráadásul a szülő folyamatosan tudja ellenőrizni.
28974911
A nyári szünetben a legtöbb bank a minimális költséggel járó számlacsomagok mellé ajándékokat is kínál a diákoknak. Okoskütyü, füles, belépő vagy akár készpénz is járhat a számlanyitásért.
28531475
Sok diák már középiskolás korában megnyitja az első bankszámláját, de legkésőbb az egyetem kezdetén sort kerít rá. Ezt figyelembe véve a bankok szinte kivétel nélkül kínálnak kedvező, akár ingyenes bankszámlacsomagokat, kifejezetten a fiatal, még tanuló korosztály számára. A Bank360.hu diákszámla körképéből kiderül, hogy mire érdemes figyelni a számlaválasztásnál, és hogy hol mennyiért bankolhatnak a diákok.
9972062
Diákként mondhatni minden fillér számít. A fintech Revolut Junior újonnan piacra dobott konstrukciója számos új lehetőséget jelent a fiatalok pénzügyeinek kezelésére. A Bank360.hu megvizsgálta, hogy ez egyáltalán miben különbözik a hagyományos bankoknál igényelhető diákszámláktól, illetve, hogy érdemesebb-e ilyen számlát nyitnunk a Revolutnál, mint valamely hazai banknál?
9970454
Diákként minden téren olcsóbb az élet, így van ez a bankolásnál is, amit érdemes kihasználni. Előbb vagy utóbb mindenkinek szüksége lesz saját bankszámlára, de nemcsak ezért érdemes minél előbb számlát nyitni, hanem azért is, mert a pénzügyi tudatosságot is fejleszti, ha megtanulsz bankolni és a pénzzel bánni. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyik bank milyen feltételekkel kínálja a diákszámlákat, és hogy mire érdemes odafigyelni, ha ez lesz életed első bankszámlája.
4417860
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!