Az új Otthonfelújítási Programban 2024. június 3-tól akár hétmilllió forintos felújítást is támogat az állam az 1990 végéig épült családi házak energetikai korszerűsítésére. Járásonként eltérő lesz a hitel és a támogatás aránya. Itt találod az igénylés feltételeit.
31994396
Hétmilllió forintos felújítást támogat az állam az 1990 végéig megépült családi házak energetikai korszerűsítésére. Egymillió forintos önrészre lesz szükség, amihez kamatmentes hitelt és vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a lakók.
37465906
A magyarok 72 százalékának nincs elég pénz a családi kasszájában, havi szinten átlagosan 200 ezer forint hiányzik a háztartásoknak ahhoz, hogy kényelmesen megéljenek.
37524757
Borzalmas állapotban vannak a magyarországi lakóingatlanok a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld pénzügyi jelentése szerint. Tízből három kiadott energetikai tanúsítvány a legrosszabb három kategóriába esik, és állami támogatás sincs már semmilyen energetikai felújításra. 
32993033
Az idén is fennmaradhat az alacsony lakáspiaci kereslet az MNB várakozása szerint. A külföldi vásárlók érdeklődése ugyanakkor kitart, főleg a Dél- és Nyugat-Dunántúlon, valamint Budapest belső kerületeiben nőtt az arányuk tavaly. Jól tette, aki lakásba fektetett az elmúlt hét évben.
32992829
Az állami pénzcsap elzárása után megcsappant a lakosság lakásfelújítási kedve. Az idén sokkal kevesebben terveznek ilyen munkálatokat. Ebben az is szerepet játszhat, hogy sokan az ingyenmilliókkal most estek túl rajta, drága hitelből pedig kevesebben vágnak bele ebbe.
32506691
A meglévő ingatlanok korszerűsítése akár évi egymillió forintos, csaknem 90 százalékos megtakarítást is jelenthet sok lakástulajdonos számára – derül ki a Takarék Indexből. Minél régebbi egy ingatlan, annál több energiát fogyaszthat. A felújításokkal évi 1500 milliárdos lehetne spórolni nemzetgazdasági szinten.
31184753
Speciális esetektől eltekintve már csak két napja maradt azoknak, akik igényleni akarják az otthonfelújítási támogatást. A tét nem kicsi, akár 3 millió forint, ezért összefoglaljuk a legfontosabbakat a benyújtáshoz.
30781994
Az elmúlt két évben az otthonfelújítási támogatás jelentősen növelte a családok körében a lakáskorszerűsítési kedvet. A felújítás megvalósítása és a támogatás megszerzése után még egy fontos teendő hátravan: a lakásbiztosítás felülvizsgálata.
30746831
Egymás után teszik közzé a bankok, hogy felfüggesztik az otthonfelújítási hiteligénylések befogadását, de még van olyan bank, ahol elméletben be lehet adni a kérelmet. A kérdés, hogy mire mennek vele az igénylők.
30663347
Mindössze egy hónap van hátra a legfeljebb hárommillió forintos otthonfelújítási támogatás beadási határidejéig, így aki még szeretne élni a lehetőséggel, annak gyorsan kell lépnie.
30487196
A rezsiválság egy nagyon rossz energetikai állapotban lévő magyar lakásállományra csapott le. Belátható időn belül csak a használt ingatlanok felújításával javulhat a helyzet, ehhez azonban támogatási programok is kellenének. 
30081251
Lakáshitelt törlesztesz? Vagy otthonod kényelmesebbé, komfortosabbá tételéhez tervezel beszerezni kellékeket? Itt a megoldás, amivel 20%-kal több pénzed lehet minderre.
30009386
Már a rezsinövelés előtt is hatalmas volt az érdeklődés a napelemes rendszerekre ingyenmilliókat adó támogatásért, most pedig bejelentették: november végén újra megnyílik ez a lehetőség.
29153270
A magyarok közel fele szerint infláció miatt érdemes most megvalósítani a lakásfelújítást, mert később még drágább. Másik felük szerintük jobb most kivárni, mert később könnyebben megússzák.
27824795
A napi bevásárlások visszafogásával, a nagyobb beszerzések, beruházások elhalasztásával reagálnak a magyarok a szárnyaló inflációra, aminek a további emelkedésére számítanak.
27608786
A vágtázó ingatlanárak miatt a lakástakarék-pénztárakban gyűlő megtakarítások a vételhez már kisebb segítséget adnak, bővítésre és felújításra most alkalmasabbak. 
20978539
Tavaly adta el az ingatlanát? Ne felejtse el, hogy az idén, május 21-ig kell bevallani és átutalni az ingatlan eladás utáni adót. Segítünk kiszámolni, hogy kell-e szja-t fizetnie, és ha igen, mennyit.
20576059
A kedvező állami támogatások igénybevételével milliókkal is nőhet az ingatlanunk értéke, érdemes azonban arra is figyelni, hogy ezek a változás megjelenjenek a lakásbiztosításunkban is. Aki ezt nem teszi meg, kár esetén nagy meglepetés érheti.
17841622
Ma délután 5 órakor nyílik meg az ingyen milliókat osztó Napelem pályázat online jelentkezési felülete. Egyelőre hat dunántúli megyéből pályázhatnak az ingatlantulajdonosok, de hetente újabb régiókkal bővül a kör. A Bank360.hu összegzése szerint érdemes időben elkezdeni a pályázat megszervezését, hogy ne maradjunk le a kivételesen kedvező lehetőségről.
17481901
December 6-án indul a Napelem pályázat, amely átfogó energetikai korszerűsítésre ad lehetőséget. A kihasználására pályázatot kell beadni, ide azonban már fel kell tölteni a vállalkozóval megkötött előszerződést.
17473477
Egy felújítás után érdemes felülvizsgálni meglévő lakásbiztosításunk biztosítási összegeit, hiszen a munkálatokból adódóan megemelkedhet az ingatlanunk értéke. Ez azért fontos, mert a biztosító a lakásbiztosítási szerződésben szereplő aktuális biztosítási összegeket veszi figyelembe a szolgáltatási összeg megállapításánál, ha kár éri az otthonunkat. Ha a renovációt hitelből végeztük el, annak törlesztőit tovább kell fizetni, akár egy teljesen kiégett lakás esetén is. Két példa segítségével mutatjuk be, hogy egy felújítás után évente csak néhány száz, legfeljebb néhány ezer forintba kerül, hogy a lakásunk megfelelő mértékben biztosítva legyen.
16693243
A lakosságnak szóló napelemes pályázaton nagyösszegű támogatást kaphatnak napelem építésére és fűtéskorszerűsítésre azok a háztartások, ahol az egy főre jutó kereset az átlagos alatt van. Csak napelemes rendszer telepítése esetén közel 3 millió forint kapható, ha azonban az ingatlan energetikai korszerűsítését is vállalja a pályázó, technológiától függően 9-11 millió forintot is kitehet a támogatás, amit teljes mértékben az előírt célokra kell fordítani.
15953032
A januári bevezetése óta az otthonfelújítási támogatásra már több mint 17 milliárd forintot folyósított a Magyar Államkincstár az igénylőknek - tudta meg a Bank360.hu a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter hivatalától.
15506749
A magyar ingatlanok többnyire még inkább az alacsonyabb energiahatékonysági kategóriákban helyezkednek el.
15186427
Közel fél éve érhető el a lakásfelújítási támogatás, de akár a nyári hónapokban is el lehet kezdeni a munkálatokat, hiszen számos, a melegebb hónapokban is hasznos elemmel bővülhet otthonunk.
14876815
Egyre többen igénylik a lakásfelújítási támogatást, ami nem is meglepő, hiszen a program akár 3 millió forintos összegben segítheti otthonunk kicsinosítását. Nem árt azonban tisztában lenni a feltételekkel, hogy zökkenőmentes legyen a pénzhez jutás, ha már a munkálatok elkészültek. A felújítás végeztével már rendelkeznünk kell az alapanyagra és a munkadíjra vonatkozó számlákkal, de még nem végeztünk teljesen. Hátra van még a papírmunka, a dokumentumok és kérelmek benyújtása. Ebben segít a Bank360 öt lakásfelújítási támogatás tippje.
14255617
Január 1-jétől érhető el a korábbi kedvezményeknél szélesebb körben alkalmazható lakásfelújítási támogatás, ami akár 3 millió forintnyi összeggel is segítheti a munkálatokat. A támogatás kihasználásához viszont meglévő tőkére, vagy ennek hiányában hitelre van szükség. Bár a támogatás mellé elérhetővé vált egy kedvező kamatozású hitel, a hitelképességet így is befolyásolhatja a túlzott eladósodottság ellen hozott törvény.
11780561
Januártól tovább bővül az ingatlanvásárlásra és -felújításra fordítható eszközök repertoárja: az új támogatások közül érezhetően a lakásfelújítási támogatás mozgatta meg leginkább az igénylőket. Ezzel akár hárommillió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz juthatnak hozzá a legalább egy gyermeket nevelő családok, azzal a feltétellel, hogy a támogatás csak a költségek felét fedezheti. Annak jártunk utána, hogy melyik a legkedvezőbb pénzügyi eszköz, ha az állami támogatás kiegészítése a cél.
11200496
Minden részlet és tudnivaló a 2021. január 1-től igénybe vehető lakásfelújítási támogatásról. Milyen feltételekkel vehető igénybe a maximum 3 milliós állami otthonfelújítási támogatás?
11083478
A Falusi CSOK támogatás csak korszerűsítésre vagy bővítésre is igénybe vehető mind a 2486 településen. Elmondjuk, mik a feltételek és milyen felújítás végezhető el a falusi CSOK keretében anélkül, hogy új ingatlant vennénk.
8733119
Rengeteg magyar lakik 30, vagy akár 50 évnél idősebb lakásban. A felújítás szinte mindenkinél tervben van. Aki nem tudja félretett pénzéből, vagy havi keresetéből megoldani a munkálatokat, az kölcsönből finanszírozza a renoválást. Nem mindegy azonban, hogy az elérhető tucatnyi ajánlat közül melyiket választjuk, mert akár félmillió forintot is spórolhatunk egy alacsonyabb törlesztővel.
501776
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!