Tanulni, világot látni és megtakarítani szeretnének a magyar fiatalok. A kártyás és mobilfizetés már alap számukra, de a készpénzről sem mondanak le. Harmaduk már ügyfele a neobanknak, viszont a hagyományos bankokkal sem elégedetlenek.
37990678
A magyarországi bankok mellett az olyan neobankoknál is kamatoztathatjuk a megtakarításainkat, mint a Revolut vagy a Wise. Ezt azonban a Magyar Nemzeti Bank a jelenlegi formájában nem nézi jó szemmel. Közleményében a Revolut betétgyűjtési tevékenységét kritizálta a jegybank, de több szolgáltató is kínál ilyen szolgáltatást, nem is rossz kamattal.
37829173
Újabb hazai bank, a Gránit száll be abba a versenybe, ami az egyik fő szempont azoknál, akik Revolut kártyát használnak. Ez pedig a kedvező árfolyamon történő, olcsó és egyszerű devizaváltás és felhasználás. A Gránitnál erre havi 550 ezer forintig van mód mostantól.
35705314
Már egymillió magyar ügyfelet szolgál ki, de még nincs itteni leánybankja a Revolutnak, ami nagyon nem tetszik az MNB-nek. Egyelőre a Revolut láthatóan jól elvan enélkül, a jegybanknak pedig a figyelemfelhívásnál több eszköze nincs.
35660356
Egyre több magyarnak van külföldön bankszámlája, megtakarítása, és a már sokak által használt Revolut is ilyennek számít. A magyar adóhatóság ezekre a pénzekre is rálát, kap róluk információt, ezért az ilyen számlákon lévő megtakarításokat sem lehet elrejteni előle, és a kapott kamatot is le kell adózni, ráadásul másként, mint ahogy azt az itthoni pénzeinknél megszoktuk.
34410218
Egy vállalkozás kiadásai között nem a bankköltség a legnagyobb összeg, de éves szinten akár több százezer forint is múlhat azon, hogy melyik bankkal köt szerződést, hol vezeti a céges számláját. Az értük folyó versenyben már nemcsak a hazai bankok vesznek részt, hanem többek között a Revolut is, amely hét számlacsomagot kínál a vállalkozásoknak.
34262537
Júliustól bankközi árfolyamon válthatnak különböző devizák között az Erste lakossági ügyfelei. Ezzel újabb nagybank száll be a Revolut elleni harcba azokért az ügyfelekért, akik figyelnek a külföldi vásárlásaiknál felszámolt árfolyamra.
33694265
Eszközhasználati díjat vezetett be a külföldi bankkártyákkal magyar automatákból felvett készpénzre az Erste április 30-tól, azonban még ma is extra költség nélkül tudtunk Revolut kártyával pénzt felvenni a bank ATM-jeiből. Előbb-utóbb azonban biztosan átállítják az automatákat.
32762114
Ismét közleményben jelezte a Magyar Nemzeti Bank, hogy szeretné, ha a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel, a jegybank felügyelete alá tartozva végezné a tevékenységét. Revolut fióktelepről volt már ígéret, ez azonban még nem teljesült, közben a jegybank a fintech bevételei miatt is aggódik.
31881890
Új csomagot vezet be a Revolut, ami várhatóan tavasszal indul el, és az Ultra nevet kapja. A szolgáltatást kifejezetten a sokat utazó, luxus életmód iránt érdeklődő ügyfeleknek ajánlja. Azt még nem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni, de az első hónapban már biztos, hogy 5 százalékos cashbackre számíthatnak az ügyfelek.
31404077
Kevés az egy főre jutó ATM-ek száma Magyarországon, a készpénzforgalom viszont sokkal nagyobb, mint más országokban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hazai hitelintézetekkel egyeztetve hozta létre a jogszabályt, nem minden banknak kell új automatákat telepítenie, és a Revolut is kimaradt a szabályozásból.
31233182
A Revolut Bank egyik legnagyobb előnye a hazai kereskedelmi bankokkal szemben a kedvező devizaváltás lehetősége. Erre érkezett most válasz a legnagyobb magyar banktól.
28788356
A Magyar Nemzeti Bank azt szeretné, ha a Revolut a félmillióra tehető magyar ügyfelét egy itt működő leánybankon keresztül szolgálná ki. Erre egyelőre nem lehet kényszeríteni, de a jegybank szerint a megfelelő ügyintézés és biztonság érdekében szükség lenne rá.
28483472
Július elején a Revolut Payments minden magyar ügyfele átkerült a Revolut Bankhoz. Megnéztük, milyen teendőkkel jár ez a változás. 
28270397
Megjelent az extraprofitadókról szóló rendelet. A repülések után 3900-9750 forintot kell fizetni, az értékpapírügyletekre 0,3 százalék lesz a tranzakciós illeték, és a Revolut is fizet. A cégautóadó duplázódik.
24730993
Csaknem egy évtizede kell már fizetni az államnak a mindennapi pénzügyi tranzakciók után. Az extraprofitadók egyikeként ez a teher is nő, és kiterjed az értékpapírügyletekre is. Ezt kell tudni a tranzakciós illetékről.
23885827
A 2008-as pénzügyi világválságot követően kedvezővé váló banklétesítési feltételek és a piaci környezet hatására a kontinensen elsőként az Egyesült Királyságban jelentek meg nagy számban a digitális banki megoldásokat szállító startupok.
13276996
A hazai kereskedelmi bankok kártyáit még nem regisztrálhatjuk, de van mód, hogy az összes kártyánkkal kihasználjuk az új lehetőséget.
10972247
Rendszeres pénzügyeink, költéseink és tranzakcióink nyomon követése, tervezése nemcsak havi, de akár napi szinten is bonyolult lehet. A bankkártya használat és az ATM készpénzfelvételi műveletek után kaphatunk ugyan SMS értesítést a banktól, ám ez alapvetően csak az egyenlegünket és az aktuálisan elköltött pénzt mutatja. Ha egy sokkal átfogóbb képet szeretnénk kapni költéseinkről, érdemes lehet bizonyos applikációkat igénybe venni.
10255277
Az eurós számlák új SWIFT-kódot és SEPA IBAN-számot kaptak. A változás hátterében cégváltás áll.
10219175
A Revolut és a TransferWise használata pofonegyszerű és segítségükkel jelentős összegeket spórolhatunk akár az idei nyaralás alkalmával is. A szolgáltatások lehetővé teszik az ügyfelek számára az országok közti rendkívül alacsony díjon történő pénzküldést, fogadást és felvétel, mint egyfajta alternatívát támasztva a bankok helyenként igencsak eget verően magas transzfer és valuta átváltási díjaival szemben.
10161479
Idén ősszel startol a Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány Digitális Diákszéf elnevezésű mobilapplikációjának első fázisa, melynek célja az általános iskolás korú gyermekek pénzügyi ismereteinek és tudatosságának fejlesztése. Az applikáción keresztül a diákok pénzügyi témájú kvízkérdésekkel találkozhatnak melynek során digitális megtakarítási eszközöket gyűjthetnek.
9971465
Diákként mondhatni minden fillér számít. A fintech Revolut Junior újonnan piacra dobott konstrukciója számos új lehetőséget jelent a fiatalok pénzügyeinek kezelésére. A Bank360.hu megvizsgálta, hogy ez egyáltalán miben különbözik a hagyományos bankoknál igényelhető diákszámláktól, illetve, hogy érdemesebb-e ilyen számlát nyitnunk a Revolutnál, mint valamely hazai banknál?
9970454
2020. augusztus 12-től drágulnak a Revolut szolgáltatásai és csökkennek az ingyenes limitek. Drágább lesz külföldre utalni és kevesebb devizát lehet kedvezményes áron váltani. részletek a cikkben.
9262445
2020. április 29-től a litván Revolut Payments UAB biztosítja a Revolut közép- és kelet európai ügyfelei számla és kártya pénzügyi szolgáltatásait.
8638454
Nyilvánvalóan nehéz összehasonlítani a körtét az almával, mégis érdemes – jelen esetünkben az utasbiztosítás esetében. Az egyre jobban terjeszkedő Revolut és a hazai piacon elérhető biztosítók termékei több lényeges elemben térnek el egymástól. Lássuk a részleteket!
8065973
A Revolut világszerte egyre népszerűbb határokon átnyúló ingyenes számla és kártya szolgáltatásával. A pénzügyi folyamatokat felügyelő eljárásokban azonban van még hova fejlődnie, ugyanis a nagyszámú ügyfélkapcsolat miatt a cég mesterséges intelligencia alapú eljárásokat alkalmaz, ami meglehetősen sok problémát okoz.
8007476
Már Magyarországon is elérhető a Revolut for Business, a Revolut vállalkozói számlája. Összegezzük, mik az előnyei és hátrányai, és megmutatjuk, hogyan igényeld.
6523840
Megnéztük, milyen lehetőségeink vannak Magyarországon az azonnali pénzküldésre és összehasonlítottuk a szolgáltatások árait.
5300070
A Revolut alapszolgáltatása egy elektronikus prepaid kártya: tetszőleges összeget lehet rátölteni, amit azonnal el is lehet költeni. A rendszer lényege, hogy az ügyfelek ingyen, a bankokat megkerülve tudnak pénzt küldeni, saját tárcájukba pénzt feltölteni, készpénzt felvenni több pénznemben és természetesen vásárolni.
4417896
Mindig nagy kérdés külföldre utazás előtt, hogy mi éri meg jobban: itthon készpénzt váltani vagy használni a bankkártyánkat? A példánkban egy átlagos horvátországi utazással számoltunk, 7 napra összesen 500 eurós szállásdíjjal, illetve napi átlag 500 kuna költéssel. Szintén számoltunk 500 kuna autópályadíjjal. Tehát a teljes költségünk: 500 euró és 4 000 kuna. Nézzük a lehetőségeinket!
4416480
Devizák közötti átváltás költségek nélkül. Ezt kínálja az egyik legígéretesebb “neobank”, azaz egy új, költséghatékony megoldásokkal operáló pénzügyi technológiai fintech startup, a Revolut. Retteghetnek a hagyományos magyar bankok: a Revolut az év végéig hivatalosan is megérkezik Magyarországra.
2159478
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!