Az egész lakást felújíthatjuk Erste lakástakarék segítségével

Felújítás, korszerűsítés, bővítés - lakástakarékkal nem probléma

Az egész lakást felújíthatjuk Erste lakástakarék segítségével

Felújítás, korszerűsítés, bővítés - lakástakarékkal nem probléma

Veres Patrik
2018-05-22 Frissítve: 2022-01-18
2018-05-22 Frissítve: 2022-01-18
1338560

Három fogalom, amit hajlamosak vagyunk összekeverni, pedig nagyon nem mindegy hogy, ezek közül melyikre szeretnénk lakástakarék megoldással nekivágni. Felcsaptuk a Lakástakarékhoz kapcsolódó szinonima-szótárat és rendet teszünk a fejekben: mit, mire, miből, hogyan? Figyelem, tisztázó poszt!

 

Az már talán alap infó, hogy a lakástakarék nem csak új lakásvásárlásra és építésre jó, hanem felújításra, korszerűsítésre vagy bővítésre is igénybe vehető. Sokan viszont még mindig szinonimaként kezelik ezeket a fogalmakat, pedig nagyon komoly különbségek vannak közöttük. Vegyünk egy mély levegőt, fújjuk le a port az értelmező kéziszótárról (na jó… a 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendeletről) és keressük meg a legjobb megoldásokat!

 

Felújítás: meglévő építmény, építményrész, önálló rendeltetési egység, helyiség rendeltetésszerű és biztonságos használhatóságának, valamint üzembiztonságának megtartása érdekében végzett az építmény térfogatát nem növelő építési tevékenység.
Ilyenek lehetnek például:

 

  • festés, mázolás, tatarozás
  • tapétázás, parkettázás, burkolatcsere
  • fűtési berendezések cseréje
  • villanyhálózat felújítása
     

Lakás felújítására azért érdemes célhoz kötött ingatlanfedezetű hitelt felvenni, mert kedvezőbb konstrukciókkal igényelhetjük, mint a szabad felhasználású kölcsönöket!
 

Helyreállítás: újjáépítés, építmény rendeltetésszerű és biztonságos használatra alkalmassá tétele érdekében végzett felújítási tevékenység az építmény, építményrész eredeti építészeti kialakításának lehetséges megtartása mellett.
 

Bővítés: olyan építési tevékenység, amely az építmény térfogatát növeli.
 

A fentiekhez az olyan konstrukciók lehetnek a legideálisabbak, mint például az Erste Lakáskölcsön (THM: 7,3–8,5%). Az Erste ráadásul a szcénában először mobilra is optimalizálva készítette el kalkulátor oldalát, ahol néhány paraméter megadásával nem csupán a havi törlesztőnket számolhatjuk ki, de visszahívást is kérhetünk, ahol (személyes tapasztalat – a szerk.) minden elképzelhető kérdésre választ kapunk.
 

Korszerűsítés: meglévő építmény, építményrész, önálló rendeltetési egység, helyiség rendeltetésszerű és biztonságos használatra alkalmasságának javítása, használati értékének, teljesítőképességének, üzembiztonságának növelése érdekében végzett építési tevékenység.
 

A korszerűsítés bő körébe, mint látjuk, számtalan fejlesztés, modernizálás beletartozhat, köztük talán a legizgalmasabb a zöld energia kérdése. Napelem, geotermikus fűtés, hőszigetelés… csak néhány a legalapvetőbb energiatakarékos és hosszú távon rezsiköltség-csökkentő megoldás közül, melyek rendszerint a tavaszi/nyári felújítások slágertémái, melyekre ráadásul államilag támogatott betétek közül válogathatunk!
 

Az Erste Lakás-takarékpénztár esetében a 48-tól 120 hónapig tartó megtakarítási időszak alatt összegyűlt megtakarításunk után kapjuk meg az állami támogatást. Ezen összeg mellé a megtakarítási időszak végén vehetjük fel magát a Lakáskölcsönt, ez az a kölcsön összeg, melyet hitelképességünk esetén felvehetünk, és amely után kamatot fizetünk.
 

Kizárólag a megtakarításra vonatkozó egységes banki kamat (EBKM) ebben az esetben állami támogatással 4,22%-10,28%, állami támogatás nélkül (-)0,62 %-(-)1,50%. Az Erste itt is követte a hagyományosan ügyfélbarát vonalát, és remek kis kalkulátort készített az ajánlatához:
 

Mutasd a Lakástakarék-kalkulátort!
 

Ha gyors megoldás kell, akkor sem vagyunk bajban! Sőt! 3,1%-5,9%-os THM mellett az Erste Lakástakarék Azonnali Áthidaló Kölcsön esetén már a szerződés megkötése után, egy összegben vehetjük fel a teljes összeget, melyet később kamat mellett törlesztünk!

 

Lakástakarék:
 

A lakástakarék az egyik leguniverzálisabb megoldásként elsősorban a saját lakás megteremtésében segíthet, legyen lakás vagy családi ház, az alábbi felhasználási körökhöz ajánlott elsősorban:
 

  • felújítás
  • korszerűsítés
  • vásárlás
  • építés
  • bővítés
     

Az alábbiak mellett a lakástakarék a nem csak korábbi, kedvezőtlen lakáscélú kölcsönök, hitelek és lízing tartozásunk kiváltására, valamint elő-végtörlesztésére is alkalmas, de gyermekeink jövőbeli otthon teremtésére is kiváló!
 

Látszik, hogy különösen az utolsó megoldás a hosszabb távú célkitűzésekről szól, így a pénzintézetek igyekeznek különféle időszakokra osztani a megtakarítási időtartamokra. Az Erste Lakástakaréknál (THM: 7,3–8,5 %) például Ön 4, 5, 6, 8, illetve 10 éves megtakarítási időszakok közül választhat.

 

Változás! A parlament döntése alapján a lakástakarékpénztárak állami támogatása 2018. október 17-től megszűnt. A 30 százalékos állami támogatás a 2018. október 16-ig aláírt szerződésekre vehető igénybe, az ezután megkötött szerződésekre már nem.

 

Lakáscélú hitel
 

A lakástakarék megtakarításoktól eltérően a lakáscélú hitellel az azonnali finanszírozást tudjuk megoldani. Ez egy olyan jelzáloghitel, ami lakó ingatlan vásárlás, felújítás, korszerűsítés, építés, bővítés finanszírozására használható fel. A jelzálog fedezetéül jelenlegi, vagy jövőbeli ingatlanunk is szolgálhat, ilyen például a már fent említett Erste Lakástakarék Azonnali Áthidaló Kölcsön is!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!