Csaknem félmillió ügyfelet érint, hogy mostantól a Fundamenta Lakáskassza az MBH Bank leánycégeként működik tovább. Ezzel a három szereplős lakástakarék-pénztári piacon az OTP és az Erste mellett újabb nagybanknak lesz ilyen érdekeltsége.
38111452
Eldőlt, hogy az MBH Bank vásárolja meg a Fundamenta-Lakáskasszát. Ezzel az éppen az idén feléledt hazai lakástakarékok piacának mindhárom szereplője valamelyik itteni nagybank érdekeltségébe kerül. 
35627986
Az adókedvezmény megszüntetése után egészen 2023-ig kellett várni arra, hogy újraéledjen a lakástakarékok piaca. Az idén azonban új, már állami támogatás nélküli kamatbónuszokat kínálva lépett színre az OTP és az Erste. A mindvégig kitartó, 2018 óta is értékesítő Fundamenta új tulajdonoshoz, valamelyik hazai nagybankhoz kerülhet. Megnéztük, melyik lakástakarék mit kínál, és kinek érdemes élni ezzel a megtakarítási lehetőséggel.
34446646
Májustól teljes gőzzel mennek a lakástakarék-pénztárak: a Fundamenta sokáig egyedüliként kínált ilyen lehetőséget, de aztán márciusban visszatért az OTP, az Erste pedig májusban kezdte újra az értékesítést. Állami támogatás már nincs hozzá, viszont ahhoz hasonló kamatbónusz igen. Megnéztük, hogy kinek miért érheti meg lakástakarékba tenni a pénzét, és miben különböznek a versengő ajánlatok.
32975843
Újraindítja az értékesítést az Erste Lakástakarékpénztár, a korábbi állami támogatásnak megfelelő 30 százalékos kamatbónusszal - derül ki a pénzintézet közleményéből. Ezzel ismét három szereplős lesz a lakástakarékpiac, ahol érdemi ajánlatverseny alakulhat ki az ügyfelekért.
32216744
Több mint három év után újra elindította az értékesítést az OTP Lakástakarékpénztár, amivel véget ért a Fundamenta Lakáskassza monopóliuma. Megnéztük, mit kínál az OTP új ajánlata az ügyfeleknek, mennyit ér egy lakástakarék szerződés az állami támogatás nélkül, melyik pénztárral érhetjük el előbb a kitűzött lakáscélokat.
31867826
Az OTP Lakástakarékpénztár három és fél év után rukkolt elő új termékkel, így a Fundamentának ismét lett konkurense a piacon. Az új lakástakarék konstrukció a 2018 októberében az új szerződésekre elkaszált állami támogatással veszi fel a versenyt, ugyanis akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak, akik így takarítanak meg.
31735574
Nem szünteti meg, csak éppen csúnyán elinflálja az állam a legtöbb adókedvezményt és támogatást. A családi pótlék összege 15 éve változatlan, de olyan kedvezmény is akad, amelyik több mint 25 éve nem emelkedett, és a negyedét sem éri már annak, mint a bevezetéskor.
31596473
Október 16-án négy éve szűnt meg a lakástakarékok állami támogatása. Az utolsó napokban tömegesen kötött szerződések közül sok most jár le. Megnéztük, mire elég négy év után egy ilyen megtakarítás.
29888615
A vágtázó ingatlanárak miatt a lakástakarék-pénztárakban gyűlő megtakarítások a vételhez már kisebb segítséget adnak, bővítésre és felújításra most alkalmasabbak. 
20978539
Újabb kérdésekre válaszolt Novák Katalin családügyi miniszter a lakásfelújítási támogatás kapcsán. Kiderült, ugyanaz a számla elszámolható lakás-takarékpénztári megtakarítás és lakásfelújítási támogatás terhére is.
11481173
A pénzintézet nagyjából egy éve vezette be az új lakástakarék termékeit. Most leállnak az értékesítéssel - értesült a Bank360.hu.
10525127
A törlesztési moratórium a lakástakarékszerződéses ügyfeleket is érinti, a lakáscélú hitelek törlesztését ők is szüneteltethetik év végéig. De mi a helyzet azokkal, akik még a befizetéseknél járnak, és a járvány miatt nem tudják kigazdálkodni a vállalt megtakarítást? Összegyűjtöttünk minden információt, ami moratórium ideje alatt az LTP-ket érinti, és azt is megnéztük, hogyan történik az ügyintézés a pénztáraknál, a Fundamentánál, az Erste Lakástakaréknál és az OTP Lakástakaréknál.
8198612
A lakástakarékpénztárak állami támogatásának a megszüntetését 2018 októberében szavazta meg a parlament, ami azt jelenti, hogy 2018. október 16-ig lehetett olyan szerződést kötni valamelyik hazai lakástakarékpénztárnál, amelyre igénybe lehetett venni a befizetések után járó 30 százalékos állami támogatást, ami évente legfeljebb 72 000 forint lehetett.
3376008
Az OTP Lakástakarékpénztár Bónusz55-5,99 és Bónusz1010-5,99 termékei 2019. október 31-ig érhetőek el az új ügyfelek számára. Ezután szerződéskötésre nem lesz lehetőség, csak két lakástakarékpénztárnál: a Fundamenta Lakáskasszánál és az Erste Lakástakarékpénztárnál.
3126957
Ha most rohannál lakástakarékszerződést kötni, előtte olvasd el ezt a cikket, és tájékozódj, hogy melyik lakástakarékpénztárnál mire számíthatsz, és hogy meddig tudod új szerződéskötés esetén igénybe venni az állami támogatást.
2193921
Szavazott a parlament a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről. Alig 24 órával azután, hogy Bánki Erik benyújtotta az erre vonatkozó módosító javaslatot, a parlament gyorsított eljárásban megszavazta az állami támogatás megvonását.
2193720
Megszüntetné a kormány a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását – a módosító javaslattal a parlament kivételes eljárásban fog foglalkozni, ami azt jelenti, hogy akár már a holnapi napon, október 16-án is szavazhatnak róla a képviselők, jövő héten pedig akár hatályba is léphet. A Bank360.hu összegyűjtötte a legfontosabb információkat a lakástakarékpiacot felborító törvényjavaslatról.
2193426
Október 1-jétől Magyarországon már csak három lakástakarékpénztár szolgáltatásai közül választhatunk, ha ingatlanvásárlás vagy –felújítás miatt kezdenénk megtakarításba. Az Aegon Lakástakarékpénzár ugyanis 2018. október 1-jével felfüggeszti értékesítési tevékenységét, ezt weboldalukon közölték ma reggel. A meglévő ügyfeleknek nincs semmilyen teendője, új szerződéseket szeptember 28-ig benyújtott ajánlatok alapján fogadnak el. A felfüggesztés okát nem közölték.
1981970
Három fogalom, amit hajlamosak vagyunk összekeverni, pedig nagyon nem mindegy hogy, ezek közül melyikre szeretnénk lakástakarék megoldással nekivágni. Felcsaptuk a lakástakarékhoz kapcsolódó szinonima-szótárat és rendet teszünk a fejekben: mit, mire, miből, hogyan? Figyelem, tisztázó poszt!
1338560
Ha nem várhat a megtakarítás éveket, azonnali lépésre van szükség. Ha így sem mondanál le az állami támogatásról, szerencsére van megoldás: a Fundamenta azonnali hitel éppen az ilyen helyzetekben jöhet nagyon jól. Ebben a cikkben átvesszük, hogy mit kell feltétlenül tudnod a Fundamenta fix kamatozású, megtakarítással egybekötött, azonnali lakáskölcsönéről, hogy neked se kelljen éveket várnod lakáscéljaid megvalósításához.
1204937
Az elsőre bonyolult, nagy falatnak tűnő feladatokat a lehető legnagyobb könnyedséggel seperjük a szőnyeg alá. Sokunknál éppen ebbe a kategóriába tartoznak a pénzügyek is, amelyek több év után átláthatatlan káosszá alakulhatnak, ha nem figyelünk oda. Mire és mennyit költünk? Hol folyik el a pénz? Mire kellene félretenni és mennyit? Mostani bejegyzésünk arról szól, hogyan kezdjünk tiszta lappal az anyagiak terén, és adunk néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan is, hogy milyen stratégiával érdemes belevágni a takarékoskodásba.
1089392
Hiába vannak az egekben az ingatlanárak, a magyarok továbbra sem tesznek le lakással kapcsolatos terveikről, a vásárlói kereslet nem csökken. Ha te is saját lakásról álmodozol, akkor itt az ideje, hogy pénzügyileg tudatosan, megalapozottan készülj az ingatlanvásárlásra, amelynek az egyik legfontosabb része a lakás-előtakarékosság.
567011
A lakással nem rendelkező fiatalok arra számítanak, hogy átlagosan 30 éves korukra juthatnak saját ingatlanhoz - derül ki a K&H ifjúsági indexből. A projekt nem kis elszántságot követel, mivel a 19-29 éves fiatalok legtöbbje egy külvárosi kertes házban képzeli el a jövőjét. Ismerve az ingatlanárakat nem is csoda, hogy a legtöbben csak lakáshitellel tudják megoldani a vásárlást.
562229
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!