Tavasz

Hitelre van szükséged? Kalkulálj és találd meg a legjobb megoldást!

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
Pénzügyi szakértő
Frissítve: 2018-10-01 Létrehozva: 2018-10-01
2085371
Kép
Találd meg a legkedvezőbb hitelajánlatot a Bank360 hitelkalkulátorával

Tudjuk, hogy a tudatos és felelősségteljes pénzügyi döntésekhez, például a megfelelő kölcsön felvételéhez sok információt kell átnézned. A termékkínálat minden területen széles, így ez a folyamat mindig sok időt és energiát igényel. Ehhez szerencsére ma már nem kell körbejárni a bankokat és bekérni a különböző ajánlatokat, hiszen rendelkezésedre áll a Bank360 hitelkalkulátora, amivel teljesen ingyen akár otthon, a kanapén ülve is összehasonlíthatod a legjobb konstrukciókat, legyen szó személyi kölcsönről, lakáshitelről, adósságrendező kölcsönről, hitelkártyáról, bankszámláról, lakástakarékról vagy valamilyen nyugdíj előtakarékossági formáról.


Ebben a 8 dologban biztosan segít neked a hitelkalkulátor
 

  1. Időt spórol neked, hiszen nem kell egyesével összegyűjtened a banki ajánlatokat sem személyesen, sem telefonon. A hitelkalkulátorral ugyanazon a felületen tudod összehasonlítani a bankok ajánlatait, akár otthon a karosszékedben ülve, így a döntéshez szükséges információkat egyszerűen és gyorsan tudod összegyűjteni.
  2. Attól függően, hogy milyen kiadáshoz szeretnél hitelt igényelni, a Bank360 hitelkalkulátorával megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb ajánlatot. Legyen szó szabad felhasználású személyi kölcsönről, lakáshitelről, autóhitelről, vagy akár a lakásvásárlást segítő lakástakarékról, a hitelkalkulátorral minden esetben a legkedvezőbb ajánlatokat hasonlíthatod össze.
  3. Az ajánlatokat összesítő listában az alapján rendezheted sorba a tételeket, ami számodra a legfontosabb – ez lehet a teljes hiteldíjmutató, vagyis a THM értéke, a teljes visszafizetendő összeg vagy a havi törlesztőrészlet is.
  4. Megmutatjuk a legolcsóbb kölcsönöket: a kalkulátorban azt is beállíthatod, hogy az összes elérhető ajánlatot listázzuk neked, vagy csak a legkedvezőbb konstrukciókra vagy kíváncsi.
  5. Ha speciális igényeid vannak, a Hitelkalkulátort ennek megfelelően tudod beállítani. A legtöbb hitelintézet kedvezőbb feltételekkel kínál kölcsönöket, ha a nettó havi fizetésed 250 ezer forint felett van, vagy ha vállalod, hogy a jövedelmed az ő bankjuknál nyitott bankszámlára érkezzen. Érdemes figyelembe venni ezeket a beállításokat is a kalkulátornál, mert több tízezer forintot is megspórolhatsz a legjobb ajánlat kiválasztásával.
  6. Ha kiválasztottad a számodra legjobb ajánlatot, egyből felveheted a kapcsolatot a bankkal, nem kell átmenned más oldalra és elérhetőségeket keresned. A hitelkalkulátorban megadott adataid alapján a bankok fogják veled felvenni a kapcsolatot.
  7. A Bank360-nál az ajánlati lista minden esetben független, hiszen nálunk nem lehet jobb helyezést vásárolni. A listákat minden kalkulátorunknál szakmai szempontok szerint állítjuk össze, és a „Bank360 Tipp” pecsétet csak azok a pénzügyi termékek kapják meg, amelyeket szakértőink kifejezetten jónak vagy nagyon hasznosnak tartanak. Listáinkban a következő pénzintézeteket találod meg: Budapest Bank, Cetelem, CIB Bank, Cofidis, Erste Bank, Gránit Bank, K&H, MKB, Oney, OTP, Provident, Raiffeisen Bank, Sberbank, TakarékBank, Takarék Kereskedelmi Bank és UniCredit Bank.
  8. Folyamatosan frissítjük kínálatunkat, hiszen a Bank360 csapata minden nap azért dolgozik, hogy te a lehető legjobb banki ajánlatok között tudd megtalálni azt, amelyikre éppen szükséged van. Az ehhez szükséges adatokat folyamatosan aktualizáljuk, így mindig az elérhető legjobb ajánlatok közül tudod kiválasztani, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb.


Nem tudod, milyen hitelre van szükséged? Segítünk!


A pénzügyi piacon rengeteg ajánlat elérhető, ezek közül nem egyszerű kiválasztani azt, amelyik pontosan megfelel a céljaidnak. Márpedig egy hitel felvételekor hosszú távon el fogsz köteleződni, hiszen évekre meghatározza a pénzügyi helyzetedet – különösen a jelzáloghitel, aminek a futamideje akár 20-30 év is lehet. Szánj inkább több időt és energiát a megfelelő hitel kiválasztására, hogy később ne jelentsen problémát egy elhamarkodott, kevésbé jó döntés.


Ha külső pénzügyi segítségre van szükséged a következő célod eléréséhez vagy egy probléma megoldásához, sok termék közül választhatsz, de a felhasználás szerint alapvetően két nagy kategóriát különböztetünk meg: a szabad és a kötött felhasználású hiteleket. A szabadon felhasználható kölcsönök esetén a bank felé nem kell jelezned, hogy mire költöd a felvett összeget. Ezek a kölcsönök valamivel drágábbak, mint a célhoz kötött hitelek, hiszen a bank számára nagyobb kockázatot jelent így folyósítani, mintha pontosan tudná, hogy mire fogod költeni a pénzt. A kötött felhasználású kölcsönöknél igazolnod kell a bank felé, hogy mire fordítottad a felvett pénzt.


Mekkora összegre van szükséged?


Az igényelt összeget sok minden befolyásolhatja, de az elsődleges szempont az, hogy mire szeretnéd költeni: nem mindegy, hogy egy utazásra veszel fel néhány százezer forintot, vagy egy ingatlan megvásárlásához van szükséged több millió forintos kölcsönre. Hitelkalkulátorunkkal a következő hiteltípusokat hasonlíthatod össze:


Személyi kölcsön: jellemzően a személyi kölcsön ajánlatok 500 000 forint és 10 millió forint közötti összegre vonatkoznak. A Bank360 kalkulátorával összehasonlítható ajánlatok közül mindegyik szabadon felhasználható hitelre vonatkozik, tehát a bank felé nem kell igazolnod, hogy mire fogod költeni a pénzt. Rugalmassága és az alacsony kamatkörnyezet miatt jelenleg ez a legnépszerűbb hiteltermék a magyar piacon.


Gyorskölcsön: az igényelhető összeg ennél a hiteltípusnál általában néhány tízezer és félmillió forint között van. Mivel kis összegről van szó, és az igényléshez nincs szükség kezes bevonására vagy ingatlanfedezetre, a hiteligénylés gördülékeny, a törlesztés pedig akár heti rendszerességgel is történhet, kisebb összegekben. A gyorskölcsönök a rövid távú anyagi problémákra jelenthetnek megoldást, bizonyos esetekben pedig a negatív KHR listán szereplő ügyfelek számára is elérhető lehet.


Autóhitel: magánszemélyek számára a hagyományos értelemben vett autóhiteleknél és a lízingnél manapság előnyösebb, ha szabadon felhasználható személyi kölcsönt igénylünk. Ebben az esetben ugyanis nem kell az autót fedezetként bevonnod a hitelszerződésbe, és önerőre sincs szükség, így hitelből a gépjármű akár 100 százalékát is finanszírozhatod. Ne felejtsd el, hogy autóvásárlásnál a vételár mellett a forgalomba állítás költségeit is ki kell fizetned, így érdemes a hitelösszeg meghatározásánál ezzel is számolni.


Hitelkiváltás személyi kölcsönnel: az alacsony kamatok miatt az egyik legokosabb dolog, amit manapság tehetsz, ha a meglévő drága hiteledet vagy hiteleidet kiváltod egy olcsóbbra. Kifejezetten ezt a célt szolgálják a hitelkiváltó személyi kölcsönök, amelyekkel előtörlesztheted a meglévő hitelt, utána pedig „csak” az új, kedvezőbb kamatozású kölcsön törlesztőrészletét kell fizetned. A hitelkiváltásra is fordítható személyi kölcsön jó megoldást jelenthet például egy drága folyószámlahitel vagy a hitelkártya tartozásod végtörlesztésére. Fontos, hogy kiváltani csak olyan hitelt fogsz tudni, amellyel nincs elmaradásod.


Ha nagyobb hitelösszeget váltanál ki, és nem elegendő a személyi kölcsön, megoldás lehet az adósságrendező jelzáloghitel, de ennek az igénylési procedúrája időigényes – akárcsak a lakáshitel igénylése –, hiszen nemcsak a havi jövedelmedet és kiadásaidat vizsgálja meg a bank, hanem az ingatlanfedezetet is, ez utóbbi pedig az értékbecslés miatt több időt vesz igénybe.


Lakáshitel: mivel az ingatlanvásárláshoz várhatóan nagyobb összegre lesz szükséged, mint amit a személyi kölcsön konstrukciók fedezni tudnának, érdemes elgondolkodni egy kedvező lakáshitel felvételén. Jelzáloghitel esetén a legkisebb igényelhető összeg 1 millió forint. Ekkora, vagy ennél nagyobb hitelösszegnél a banknak nem elegendő a jövedelmedet igazolni, ezen felül ingatlanfedezetet is szükséges bevonni a szerződésbe, ami befolyásolja az igényelhető kölcsön összegét is. Az ingatlanfedezet mellett önerőre is szükség van, ami általában a megvásárolni kívánt ingatlan értékének a 20 százaléka.


A személyi kölcsönhöz hasonlóan itt is fontos az igazolt havi nettó jövedelmed, hiszen ez alapján határozza meg a bank a havi törlesztőrészletet. A jövedelemarányos törlesztési mutatóra vonatkozó szabályok 2018. október 1-től megváltoztak, erről itt írtunk bővebben.


Mennyi ideig tudod zökkenőmentesen visszafizetni a kölcsönt?


Hiteligénylésnél az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen hosszú lesz a futamidő, vagyis meddig kell fizetned a felvett összeget. Egy gyorskölcsönnél általában néhány hónapos futamidő is elérhető, de egy nagyobb összegű jelzáloghitel akár 20 éves futamidővel is igényelhető, ami hosszú időre befolyásolja, meghatározza a pénzügyi helyzetedet. A felvett kölcsön futamidejétől függ a havi törlesztőrészlet is, így először azt érdemes végiggondolnod, hogy havonta mekkora összeget fogsz tudni gond nélkül törleszteni, akár egy nem várt nagyobb kiadás esetén is.


Mikortól jó a THM? Ezekre figyelj a THM mellett!


A THM, vagyis a teljes hiteldíjmutató azt mutatja meg, hogy mekkora a felvett kölcsön díjának az aránya a hitel teljes összegéhez viszonyítva. A teljes hiteldíj azt az összeget jelenti, amelyet az adós a tőkén kívül kell fizetnie a hitelintézetnek. A THM magában foglalja a hitel kamatát, a kezelési költséget és a kölcsönhöz kapcsolódó járulékos szolgáltatások díjait is. Ugyanakkor a THM nem tükrözi a változó kamatozású hitelek esetében fennálló kockázatot, és azokat a költségeket, amelyekkel a bank sem tud előre kalkulálni – ilyen lehet többek között a szerződésmódosítás vagy a végtörlesztés díja. Lakáshitelek esetében az sem mindegy, hogy államilag támogatott vagy piaci kamatozású kölcsönt igényelünk, hiszen egy hosszabb futamidőre igényelt kölcsönnél a későbbi költségeket befolyásolhatja az aktuális gazdasági helyzet is, ami kamatváltozáshoz vezethet.


A THM fontos mutató, de ez csak az egyik jellemzője a hitelnek. A hitelkalkulátorunkban is láthatod, hogy a banki ajánlatokat nemcsak a THM, hanem más paraméterek szerint is sorba lehet rendezni, például a havi törlesztőrészlet vagy a teljes visszafizetendő összeg alapján.


Így működnek a kalkulátoraink – kíméld meg magad a fölösleges munkától!


A rendszer rengeteg adatot hasonlít össze, amelyeket a hitelintézetektől kapunk meg, így neked már nem kell egyesével böngészned a bankok weboldalait az információ után kutatva, vagy esetleg személyesen vagy telefonon érdeklődni a fiókokban.


Ennél sokkal egyszerűbben és gyorsabban, a kalkulátorral ugyanazon a felületen tudod összehasonlítani a banki ajánlatokat. Állítsd be a csúszka segítségével, hogy mekkora összegre van szükséged, majd kattints a „Mutasd!” gombra, hogy kalkulátorunk megmutassa neked a legjobb banki ajánlatokat.


Az általad megadott beállítások és a bankoktól kapott információk alapján pillanatok alatt listázzuk neked az aktuálisan elérhető legjobb ajánlatokat. A keresést tovább finomíthatod, a csúszka segítségével módosíthatsz az igényelni kívánt összegen vagy a futamidőn. Ezenkívül az alapján a jellemző alapján állíthatod sorrendbe az ajánlatokat, mi számodra a legfontosabb – ez lehet a THM, vagyis a teljes a hiteldíjmutató, a havi törlesztőrészlet vagy a teljes visszafizetendő összeg. Azt is kiválaszthatod, hogy a piacon elérhető összes terméket szeretnéd áttekinteni, vagy csak a legjobb ajánlatok érdekelnek.


Választottál már bankot? Nézd meg, mit ajánlanak neked!


Ha már tudod, hogy melyik bankban szeretnél hitelt igényelni, hitelkalkulátorunk mellett akár az adott bank oldalán található kalkulátorral is megnézheted az elérhető ajánlatokat. Ha nem szeretnél lemaradni a pénzintézetek aktuális ajánlatairól, regisztrálj a Bank360 oldalán és iratkozz fel hírlevelünkre, így el tudjuk neked küldeni a legfontosabb naprakész információkat.

Címkék
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum