Bank360
 • Hitelek
 • Támogatások
 • Bankszámlák
 • Megtakarítások
 • Vállalat
 • Hitelkalkulátor

Hitelkalkulátor 2024

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

0 /
Mennyi hitelt szeretnél?
Ft
200 000 Ft100 000 000 Ft

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

0 /

Így használd a hitelkalkulátort!

1
Válaszd ki a kalkulátorban, hogy mennyi hitelt szeretnél felvenni.
2
Állítsd be a futamidőt a kalkulátorban.
3
Nézd meg az ajánlatokat. Ha szükséges, módosítsd a hitelösszeget.
4
Hasonlítsd össze a hitelek feltételeit.

Hitelkalkulátorok

Személyi kölcsön
Tudj meg többet

Hasonlítsd össze a személyi kölcsönöket, amelyeket ingatlanfedezet bevonása nélkül vehetsz fel, akár 15 millió forintig. Találd meg a számodra ideális ajánlatot!

Hitelkártya
Tudj meg többet

Keress pénzt a vásárlásaiddal, találd meg az ideális hitelkártyát kalkulátorunkkal! Még visszatérítésre is tehetsz szert!

Adósságrendezés
Tudj meg többet

Ha a meglévő, drága kölcsönödet szeretnéd egy olcsóbbra cserélni, érdemes az adósságrendező hitelek közül választanod.

CSOK hitel
Tudj meg többet

A CSOK Plusszal kedvezményes, legfeljebb 3 százalékos kamattal igényelhetsz lakáshitelt, a vállalt gyermekek számától függően akár 50 millió forintot is!

Szabad felhasználású jelzáloghitel
Tudj meg többet

Ha nagyobb összegre van szükséged, akkor szabad felhasználásra is igényelhetsz jelzáloghitelt, akár ingatlancél nélkül is. Hasonlítsd össze az ajánlatokat!

Minősített Fogyasztóbarát Személyi hitel
Tudj meg többet

A fogyasztóbarát hiteleknél kedvező kamatokkal találkozhatsz és az online igénylés lehetősége is garantált. Kalkulálj és találd meg a számodra ideális kölcsönt!

Lakáshitel
Tudj meg többet

Ingatlanvásárláshoz számos eszköz áll a rendelkezésedre, ráadásul választhatsz a piaci és az államilag támogatott hitelek közül is. Hasonlítsd össze a piacon elérhető kedvező kölcsönöket, és válaszd ki a számodra megfelelőt!

Autóhitel
Tudj meg többet

Álmaid autójához keresed a legjobb finanszírozást? Akár önerő és fedezet nélkül juthatsz most új gépkocsihoz, elég csak megadnod a felvenni kívánt összeget. Kalkulátorunk a autóvásárlásra szánt hitelek között állítja össze a legjobbak listáját.

Falusi CSOK
Tudj meg többet

Preferált kistelepülésen vásárlásra és korszerűsítésre állami támogatást és akár 15 millió forint kölcsönt igényelhetsz, 3 százalékos kamattal.

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
Tudj meg többet

A Minősített Fogyasztóbarát lakáshiteleknél kedvező kamatokkal találkozhatsz és a járulékos költségek is alacsonyak.

Online igényelhető személyi kölcsönök
Tudj meg többet

Ha kényelmesen, otthonról intéznéd a pénzügyeidet, válaszd az online hitelfelvételt, így gyorsabban hozzájutsz a pénzhez.

Babaváróhitel
Tudj meg többet

Akár 11 millió forintot is igényelhetsz kamatmentesen, ingatlanfedezet bevonása nélkül. Több gyermek vállalásával pedig akár a fennálló tartozásod is jelentősen csökkentheted.

Gyorskölcsön
Tudj meg többet

Kis összegű kölcsönre van szükséged? Gyorskölcsönnel 1 millió forintig igényelhetsz hitelt villámgyorsan, akár online is. Kalkulátorunk a beállított hitelösszeg alapján keresi meg a legkedvezőbb ajánlatokat.

Építési hitel
Tudj meg többet

Építkeznél és forrást keresel? Hasonlítsd össze a bankok építési hiteleit és válaszd ki a számodra megfelelőt!

Türelmi idős lakáshitel
Tudj meg többet

Türelmi idős lakáshitellel az első évben csak a kamatokat kell fizetned, így 12 hónapig alacsonyabb lesz a törlesztőrészleted.

Szabad felhasználású hitel
Tudj meg többet

Szabad felhasználású hitelek bármilyen célra felvehetőek. Legyen szó lakásfelújításról, autóvásárlásról, vagy bármilyen más költésről.

Zöld lakáshitel energiahatékonyságra
Tudj meg többet

Napelemet vennél, esetleg szigetelnél? Ha korszerűsítenéd az ingatlanod, hasonlítsd össze az erre a célra kínált kölcsönöket.

Hitelkiváltás
Tudj meg többet

Ne hagyd, hogy elússzon a pénzed! Drága hiteleidet most leválthatod egy alacsonyabb kamatozású adósságrendező személyi kölcsönre. Alacsonyabb THM, kedvezőbb futamidő – kerüld el az adósságspirált!

Lakáshitel kiváltás
Tudj meg többet

Sokallod a lakáshiteled jelenlegi törlesztőrészletét? Nézd meg, találsz-e kedvezőbb ajánlatot!

Kiemelt ajánlatok

Minden, amit tudni kell a Hitelkalkulátorokról

A Bank360 hitelkalkulátor összehasonlítja a piacon elérhető:

 1. gyorskölcsön
 2. személyi kölcsön
 3. lakáshitel

ajánlatokat.

Csak írd be, mennyi hitelt szeretnél, és a hitelkalkulátor összehasonlítja az ajánlatokat és automatikusan megtalálja a neked kedvező kölcsönt. A találatokat sorrendbe rakhatod THM, teljes hitelösszeg és a havi törlesztőrészlet szerint. 

Több évtizedes banki tapasztalattal rendelkező szakértőink folyamatosan figyelik az összes magyar hitelintézet aktuális hirdetményeit, és az adatokat beviszik egy adatbázisba.

Több tényező is befolyásolja, hogy mennyi hitelt kaphatsz.

 1. A havi rendszeres, igazolható jövedelmed
  A bank csak a jövedelmed egy bizonyos százalékáig enged hitelt felvenni. Ezt a Jövedelemarányos Hiteltörlesztési Mutató (JTM) határozza meg.
 2. Milyen fennálló hiteleid vannak
  A már fizetett hiteleid is beleszámítanak a JTM-be. Tehát minden új és fennálló hitelnek bele kell férnie a fizetésedbe.
 3. Milyen a hiteltörlesztési múltad
  Azaz rendesen fizetted-e eddig a törlesztőket. Ha nem, vagy annyira megcsúsztál a fizetéssel, hogy felkerültél a negatív KHR adóslistára, csak nagyon nehezen kaphatsz hitelt, és akkor is kevésbé kedvező feltételekkel.
 4. Milyen típusú hitelt veszel fel
  A jelzáloghitelek nagyobb összegben, és általában kedvezőbb kamattal igényelhetők, mint az ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönök vagy más fogyasztási kölcsönök. 
 5. Milyen futamidő alatt fizeted vissza a hitelt
  A hosszabb futamidő alatt alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, viszont összességében többet kell visszafizetned a banknak.
 6. Milyen kamatperiódus érvényes a hiteledre
  A hosszabb kamatperiódusú jelzáloghitelekkel nagyobb arányban terhelheted a jövedelmed, mint a rövid kamatperiódusúval, emellett biztonságosabbak is azok a hitelek, amelyeknél kevesebb alkalommal kell aggódni a kamatlábak változása miatt.

Mit tehetek, ha nem kapok elég hitelt?

 1. Növeled a futamidőt
  Ezáltal csökken a havi törlesztő, és lehetséges, hogy belefér a jövedelmedbe. Ne feledd, a teljes visszafizetendő összeg viszont magasabb lesz!
 2. Bevonsz adóstársat
  Egy adóstárs bevonásával a két jövedelem összeadódik. Tudnod kell, hogy az adóstársat is ugyanolyan felelősség terheli az adósság visszafizetéséért, mint a hitelfelvevőt.
 3. Bevonsz ingatlanfedezetet
  A ingatlanfedezetű kölcsönök nagyobb összegben igényelhetők, mint a személyi hitelek, sokszor alacsonyabb kamattal.
 4. Hosszabb kamatperiódust választasz
  Hosszabb kamatperiódusú jelzáloghitellel nagyobb arányban terhelheted a jövedelmed.

Egy hitel kamata alapjában az alábbi tényezőktől függ:

 1. Kamatkörnyezet. Azaz milyen feltételekkel jutnak egymást között hitelhez a bankok.
 2. A hitelfelvevő kockázati besorolása. Minél jobb a besorolás, annál kedvezőbb a kamat. A kedvezőbb besorolás alapja lehet például az igazolt rendszeres magas havi nettó jövedelem. A rossz hitelmúlt és magas havi kiadások pedig rontják a kockázati besorolást.
 3. Futamidő. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a kamat. 
 4. Kamatperiódus. Minél hosszabb időre van rögzítve a kamatperiódus, annál magasabb a hitel kamata. A rövidebb kamatperiódus ugyanakkor számos kockázattal jár.
 5. A hitel típusa. A jelzáloghiteleknek, például a lakáshitelnek van ingatlanfedezete, így a bankok ezeket a hiteleket kisebb kockázatúnak tekintik, mint a személyi kölcsönöket, melyeknél csak a hitelfelvevő havi rendszeres jövedelme a fedezet. Ezért általában a jelzáloghitelek kamata alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké.
 6. Állami támogatások. A babaváró támogatás egy kamattámogatott szabad felhasználású hitel, a CSOK Plusz (otthonteremtési támogatás) pedig kamattámogatott lakáscélú kölcsön.

Ezenfelül a hitelező intézet hirdethet akciókat, de ezek mind bankfüggők.

Mikor változhat a hitel kamata?

A hitelre vonatkozó éves ügyleti kamat meghatározó eleme a referenciakamat, amely valamely irányadó mutatóhoz van kötve.

Egy hitel referenciakamatát 3 mutató határozhatja meg:

 1. A Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb, a BUBOR. Ez a bankközi kamatok átlaga, megmutatja, hogy a bankok egymás között milyen feltételekkel helyezik ki a hiteleket. 2016. november 1-től a Magyar Nemzeti Bank állapítja meg.
 2. A különböző futamidejű állampapírok átlagolt referenciahozamai. Ezeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) teszi közzé.
 3. Egy bankközi kamatlábak számtani középértékét jelző mutató, a BIRS (Budapest Interest Rate Swap / Budapesti Kamatswap Ügylete), melyet az MNB közöl.
 • A referencia kamat megállapításánál a BUBOR-t a rövid kamatperiódusoknál alkalmazzák
 • Az állampapírok hozama és a BIRS a hosszú kamatperiódusú hiteleknél meghatározó tényező.

Ezenkívül bizonyos államilag támogatott hitelek büntetőkamata, (például a CSOK és CSOK Plusz hitelé) az aktuális jegybanki alapkamathoz vannak kötve.

 • A szerződésben foglaltak szerint a bank a kamatforduló napján módosíthatja a hitel kamatát, ami hatással van a havi törlesztő összegére. 
 • Több banknál ügyfél is kezdeményezheti a  havi törlesztő módosítását. Hosszabb futamidő választása esetén például alacsonyabb lehet a havi törlesztő.  A hitelszerződés kizárólag írásban módosítható, és a legtöbb esetben külön díja van.

Azt, hogy mennyibe kerül a kölcsön, a teljes hiteldíj mutató (THM) kalkulátor mutatja meg. A THM a fizetendő kamat mellett tartalmazza a hitelfelvétellel kapcsolatos egyszeri díjakat is. Ez az egyszeri díjak miatt egy olcsónak hitt kölcsön nagyon megdrágulhat.

Törvény kötelez minden Magyarországon tevékenykedő pénzügyi intézetet a teljes hiteldíjmutató egyértelmű feltüntetésére minden egyes hiteltermék kapcsán. A THM-et százalékosan fejezik ki, megmutatja, hogy a hitelfelvevőnek egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetnie a pénzintézet felé. Minél alacsonyabb a THM, annál kedvezőbb a hitel. A THM maximális mértékét törvény szabályozza, jelenleg a jegybanki alapkamat plusz 24 százalékpont.

Mit tartalmaz a THM?

A THM tartalmazza:

 • a hitel folyósítási díjat,
 • az ügyintézés díját,
 • más felmerülő adminisztrációs költségeket,
 • kezelési költséget,
 • az értékbecslés és helyszíni szemle díját, 
 • az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját,
 • a hitelközvetítőnek fizetendő díjat,
 • a bankszámla vezetés díját.

Mit nem tartalmaz a THM?

A THM nem tartalmazza

 • a közjegyzői díjat,
 • az ingatlanfedezetre kötendő lakásbiztosítás díját,
 • szerződésmódosítás díját,
 • az előtörlesztési díjat,
 • végtörlesztés díját (szintén maximalizált),
 • bizonyos egyéb a költségeket, amelyekkel a bank nem tud előre számolni.

THM szintén nem tükrözi a kamatváltozásból fakadó kockázatot. A kamatváltozás egy sok évre felvett hitelnél lehet fontos: ahogy alakul a gazdasági helyzet, a bank növelheti vagy csökkentheti a kamatot.

Az alacsonyabb THM vagy az alacsonyabb kamat a jobb?

Az alacsonyabb THM jobb - természetesen ugyanakkora hitelösszegnél és futamidővel. A THM tartalmaz rengeteg olyan költséget a felvett hitel kamatán felül. Tehát: ne dőlj be az alacsony kamatról szóló hirdetéseknek, hanem nézd meg, hogy mekkora a kölcsön THM-e!

A kötelezően kiírandó THM mutató nagy segítséget jelent neked abban, hogy objektíven össze tudd hasonlítani a kölcsönöket. Mindössze annyi a teendőd, hogy  a hitelkalkulátorból kapott listát a THM szerint rendezed sorrendbe.

Hogyan változhat a THM?

A hitel kamatának változásával értelemszerűen változik a hitel THM mutatója is. A bank csak a kamatforduló napján változtathat. Akkor is változhat a THM, ha a bank változtatja a számlavezetés díját, de ezt nem kötelező elfogadnod.

A futamidő a hitelszerződésben meghatározott időtartam, amely alatt az adós köteles visszafizetni a teljes visszafizetendő összeget: a felvett hitelt, valamint annak minden kamatét, költségét és díját. Egyáltalán nem elhanyagolható tehát, hogy milyen hosszú időre veszed fel a kölcsönt, azaz mekkora lesz a futamidő.

A pénzügyi helyzetedet nagyban befolyásolja az, hogy rövidebb vagy hosszabb ideig törleszted vissza a banki hitelt. Gondolj bele, ha például 20 éves futamidővel veszel fel jelzáloghitelt, 20 évig havonta kell fizetned a törlesztőrészletet. Ezalatt rengeteg minden történik: születhet gyermeked, akit aztán iskolába kell adni, elveszítheted a munkádat, lebetegedhetsz, vagy éppen olyan gazdasági folyamatok indulnak be, amelyek miatt nehezebb lesz fizetni a kölcsönt.

Mielőtt hitelt veszel fel, érdemes elolvasni az MNB tájékoztatót a túlzott eladósodás kockázatairól.

Hogyan változtatható a futamidő?

A futamidő a szerződés ideje alatt bármikor módosítható. Ez azonban írásbeli szerződésmódosítással jár, amelyért általában a hitelező bankok külön díjat számítanak fel. A futamidő módosításával változik a havi törlesztő is.

A hitelbírálat alatt a hitelező bank megvizsgálja, hogy hitelképes vagy-e az igényelt hitelre. A hitelbírálat alatt a bank ellenőrzi:

 1. a hitelképességedet
 2. a hitelezhetőségedet
 3. jelzáloghitel esetén a fedezeti ingatlan hitelbiztosítéki értékét.

A hitelbírálat eredménye határozza meg, hogy kaphatsz-e kölcsönt, és ha igen, mennyit.

Mikor ingyenes a hitelbírálat?

A különböző akciók részeként a bankok sokszor elengedik a hitelbírálat díját, ezt a feltételekben mi is jelezzük.

Szintén több banknál lehet igényelni előzetes hitelbírálatot, amely általában díjmentes. Az előzetes hitelbírálat során a bank 80-90 százalékos pontossággal meg tudja mondani, hogy a hitelkérelem az adott körülmények között sikeres lesz-e.

Mit jelent a JTM?

Minden hitelbírálatnak alapvető eleme a jövedelemvizsgálat, amely során megvizsgálják, mekkora törlesztőrészletet bír el a fizetésed.

A Magyar Nemzeti Bank Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatója (JTM) szerint egy bizonyos százalékig terhelhető hiteltörlesztőkkel az igazolt, és a bank által figyelembe vehető havi nettó jövedelmed. Minél többet keresel és minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb részét fordíthatod hiteltörlesztésre.

 Háztartás jövedelme
Havi 600 000 Ft alatt
Háztartás jövedelme
Havi 600 000 Ft felett
kamatperiódus max. 5 év25%30%
kamatperiódus 5-10 év35%40%
kamatperiódus 10+ év50%60%

A KHR lista egy rövidítés, jelentése Központi Hitelinformációs Rendszer, az elődjét BAR lista néven ismerték. A bankok ez alapján állapítják meg egy hiteligénylő hitelképességet és kockázati besorolását.   A KHR lista lekérdezése ingyenes, a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. oldalán és a hitelező banknál. Minden ügyfél aki valaha hitelt vett fel, felkerül. Ha rendben fizette a törlesztőket, pozitív besorolást kap.

Gond akkor van, ha valaki 90 napnál több ideig tartozik, és a tartozás több, mint az aktuális minimálbér. Ilyenkor felkerül az negatív KHR listára. Minden bank és hitelintézet tudni fog erről, és az ügyfél nagyon rossz kockázati besorolást kap. Hitelt kapni aktív KHR listás ügyfélként nem lehetetlen, de sokkal rosszabb feltételekkel érhető el.

A hiteleket a hitelezett összeg szerint 3 csoportra lehet osztani:

 1. Gyorskölcsön: jellemzően 1 millió forint alatti hitelösszeg, gyors hitelbírálat.
 2. Személyi kölcsön: 100 ezer és 10 millió forint közötti hitelösszeg.
 3. Jelzáloghitel. Ingatlanhitel néven is ismerheted. Kell hozzá ingatlanfedezet. A minimum összeg bankfüggő. 
  Több típusa létezik:
  1. A lakáshitel csak lakáscélra vehető fel, és kell hozzá önerő.
  2. A szabad felhasználású jelzáloghitel bármire költhető
  3. Az építési hitel egy adott ingatlan építésére felhasználható hitel, amelyet a bank legtöbbször 3-4 szakaszban folyósít attól függően, hogy elkészült-e az építkezés adott szakasza
  4. Az adósságrendező hitel segítségével olcsóbbra cserélheted a már meglévő, drágább jelzáloghiteledet.

Mi a különbség a kötött és szabad felhasználású hitel között?

A hiteleknek a felhasználás szempontjából 2 típusa létezik:

 1. Szabad felhasználású
 2. Kötött célú (felhasználású)

Ahogy a neve is mutatja, a szabad felhasználású hitel bármire fordítható. A kötött felhasználású hitel esetén a bank megszabja, mire használhatod fel a hitelt. Ilyen például az autóhitel, vagy az áruhitel.

A kötött felhasználású hitel lehet lakáscélú is, ez esetben lakásvásárlásra kell fordítanod a hitelösszeget és a bank jelzálogot jegyez be az ingatlanra. Az ingatlanhitelt bizonyos esetekben fel lehet használni lakásfelújításra is. Szintén kötött felhasználású az építési hitel. Természetesen a szabad  felhasználású hitelt is lehet lakásvásárlásra használni, hiszen nem megkötött  felhasználás módja. 

A kötött felhasználású jelzáloghitelek kamata általában kedvezőbb a szabad felhasználású személyi hiteleknél, viszont ingatlanfedezet szükséges hozzájuk.

A jelzáloghitel esetében a bank jelzálogot jegyez be egy ingatlanra. Ha az adós nem törleszti a hitelt, akkor a bank értékesítheti a jelzálogjoggal terhelt ingatlant. Ez egy hosszú folyamat. Ha nem tudod törleszteni a hitelt, mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a bankoddal és kérj szerződésmódosítást vagy váltsd ki a hiteled egy kedvezőbb feltételű kölcsönnel. 

 • A jelzáloggal terhelt ingatlan lehet a hitelezett ingatlan. Ez történik, amikor lakáshitelt veszünk fel magára az ingatlanra.
 • Jelzálogjog kerülhet egy olyan ingatlanra is, ami nem a hitelezett ingatlan.
 • Terhelhet a bank a hitelezett ingatlan mellett egy másik ingatlanra is. Ez általában akkor történik, amikor magas hitelezett ingatlan értékéhez képest a hitelösszeg.

A lakáshitelhez önerő kell a törvény szerint , amely minimum a hitelezett ingatlan 20%-a (első lakást vásárló fiatalok esetén 2024-től minimum 10%-a).

 1. Időt nyersz: nem kell minden egyes bank fiókjába ellátogatnod, vagy telefonon várakoznod, hogy beszélhess egy ügyintézővel a hitelek feltételeiről. Egy pillanat alatt megmutatjuk a beállításaidnak megfelelő ajánlatokat.

 2. Megtalálhatod a legjobb kölcsönt a céljaidhoz:  A Bank360 hitelkalkulátorával piaci kamatozású személyi kölcsönt, autóhitelt, lakáshitelt, sőt, lakástakarékot is kereshetsz. 

 3. Azonnali ajánlatok a szükséges hitelösszeghez: Már akkor is találhatsz kölcsönajánlatot, ha csak 30 ezer forintot vennél fel, de elmehetsz egészen 50 millió forintig is.

 4. A legolcsóbb kölcsönök várnak: a hitelkiválasztás egyik fontos tényezője hogy mennyit fizetünk vissza összesen. Hitelkalkulátorunkkal ezt megnézheted minden hitel esetében. Az általad megadott futamidő és hitelösszeg mellett automatikusan megjelennek a kölcsön THM-értékei és az, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg.

 5. Figyelembe veszi a speciális igényeidet: csak a fogyasztóbarát lakáshitelek érdekelnek? Vállalnod, hogy a bankhoz utaltatod a fizetésed? Ezekkel a feltételekkel még kedvezőbb kölcsönajánlatokat kínálnak a bankok.

 6. Egyből felveheted a kapcsolatot a bankkal: ha megvan a kiválasztott hitel, a hitelkalkulátoron keresztül megadott adataid alapján a bankok veszik majd fel veled a kapcsolatot.

 7. Független lista: nálunk nem látsz promóciót, nem lehet jobb helyezést vásárolni, nincsenek fizetett kiemelések és szponzorált szakértői "vélemények". A szakmai szempontok alapján felállított listán egyedül a szakértőink által kifejezetten jónak vagy nagyon hasznosnak, kimagaslónak tartott termékekre kerül rá a Bank360 „Tipp” pecsétje.

  A listán található bankok:

  1. CIB Bank

  2. Gránit Bank

  3. MagNet Bank

  4. MBH Bank

  5. Cetelem Bank

  6. Cofidis

  7. MBH Bank

  8. OTP Bank

  9. Provident

  10. Raiffeisen Bank

  11. Trive Bank

 8. Megtalálhatod a legjobb akciókat: a kalkulátor megjeleníti az éppen aktuális akciókat is, nem kell a bank weboldalát bújnod a részletekért. Elég csak az információs ikonra kattintanod és a legördülő menüből az “akció feltételei” gombot választanod.

 9. Folyamatosan frissülő kínálat:  Az adatokat, amelyekből a kalkulátor dolgozik, folyamatosan frissen tartjuk, így te a legaktuálisabb feltételek alapján tudsz kölcsönt felvenni.

Miért fontos összehasonlítani az ajánlatokat? Azért, mert bár tűnhet úgy, hogy nincs különbség, de már kisebb hitelösszeg esetén is több tízezer forint lehet a különbség a költségekben. Egy több tízmilliós lakáshitel esetén pedig a hitel futamideje alatti teljes megtakarítás akár milliós nagyságrendű is lehet.

Az összehasonlítás segítségével egy kattintással megismerheted azokat a költségeket is, amelyeket egyébként csak a banki hirdetmények bogarászásával találhatsz meg. A Bank360 segítségével tehát objektív képet kaphatsz a Magyarországon elérhető banki termékekről, így könnyebben és gyorsabban döntheted el, hogy mire van szükséged.

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

Hírek

Döntött az MNB: tovább csökkent az alapkamat
2024-07-23

Döntött az MNB: tovább csökkent az alapkamat

Erős a forint, alacsony az infláció, és a nemzetközi helyzet is javult, így a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa júliusban is folytathatta a kamatvágásokat. Az alapkamat szerdától már csak 6,75 százalékos lesz.

Elolvasom
Mennyi a törlesztője most másfél millió forint személyi kölcsönnek?
2024-07-22

Mennyi a törlesztője most másfél millió forint személyi kölcsönnek?

Az elmúlt évek csúcsaihoz képest a személyi kölcsönöknél is fokozatosan csökkennek a kamatok. A pénzintézetek ajánlatai között azonban hatalmasak a különbségek. Megnéztük, milyen havi törlesztővel kínálnak jelenleg másfél millió forint személyi kölcsönt.

Elolvasom
Budapesten 11 évnyi átlagfizetés kell egy 75 négyzetméteres lakáshoz
2024-07-21

Budapesten 11 évnyi átlagfizetés kell egy 75 négyzetméteres lakáshoz

Éves összevetésben általánosan emelkedtek a lakásárak és a bérleti díjak, ami negatívan befolyásolja a magyarok fizetőképességét. Budapest a legkevésbé megfizethető EU-s fővárosok közé tartozik: 11 évnyi átlagfizetésbe került egy 75 négyzetméteres lakás.

Elolvasom
2024-07-16
Megéri válogatni a személyi kölcsönökből: havonta sok ezer forintot spórolhatunk

A személyi kölcsönök átlagos kamatai még elég magasak, de az ajánlatok összehasonlításával ezeknél olcsóbbakat is találhatunk. A törlesztőrészlet lefaragásán túl most még jóváírást is kaphatunk.

Elolvasom
2024-07-15
Egymásra licitálnak a lakástakarékok, olyan bónuszt adnak, mint korábban az állam

Folyamatosan rukkolnak ki a lakástakarékok az egyre kedvezőbb ajánlataikkal. A nyolcéves konstrukcióknál alap a 30 százalékos bónusz, ami annyi, mint régen az állami támogatás. Most már a futamidő vége előtt is hozzá lehet jutni a megtakarítás egy részéhez.

Elolvasom
2024-07-13
Tovább drágulnak a lakáshitelek, újabb nagybank törte át a kamatplafont

Újabb nagybank emelte meg a lakáshitelei kamatait: már a K&H is átlépte a júliusig élő 7,3 százalékos THM-plafont a kölcsönei egy részénél. A bankok egymás utáni emelései után főként a kisebb jövedelműeknek lesz egyre nehezebb olcsóbb lakáshitelt találni.

Elolvasom
2024-07-07
Otthonfelújítási támogatás: megnyílt a kivitelezők listája is

Napokkal az otthonfelújítási program július elsejei indulása után, de végre elérhetővé vált a regisztrált kivitelezők listája is. Nem kötelező közülők választani az igénylőknek, de előnyösebb. Az adatbázisban a felújítás helye alapján lehet keresni vállalkozást.

Elolvasom

Hitelügyintézés folyamata

1
Kalkulálj az oldalon!
Kalkulátorunk segítségével kiválaszthatod a Neked meg-felelő hitelösszeget, futamidőt és törlesztőrészletet. A választható feltételek vállalásával azt is megnézheted, hogy milyen kedvezményeket tudsz elérni.
2
Kérj visszahívást!
Add meg a neved, telefonszámod és az e-mail címed, hogy a kiválasztott bank kollégái visszahívhassanak, és egyeztetni tudjátok a részleteket.
3
Látogass el a bankfiókba!
A bank munkatársával egyeztetett találkozón történik a hiteligényléshez szükséges dokumentumok kitöltése, ami után el tudod indítani az igénylést.
4
Vedd fel a pénzt!
Ha a hiteligénylést jóváhagyja a bank, a folyósítás legkésőbb néhány napon belül megtörténik.

Gyakran ismételt kérdések

Nem, de előfordulhatnak olyan szolgáltatások, amelyeket csak meglévő ügyfélként vehetünk igénybe. Ha a folyósító banknál vezetjük a folyószámlánkat, és arra érkezik a havi a jövedelmünk, kamatkedvezményt kaphatunk. Emellett a hiteligénylés folyamata is egyszerűbb és gyorsabb, ha már ügyfelek vagyunk és van számlatörténetünk.

 1. Az úgynevezett JTM mutató meghatározza, milyen arányban terhelhető hitellel a havi igazolt fix jövedelmünk. Az arány függ attól, hogy mennyit keresünk, és milyen kamatperiódusú hitelt veszünk fel.
 2. A már meglévő hiteleinktől, ugyanis a JTM mutatóba az összes felvett kölcsön beleszámít.
 3. Adósminősítéstől: nagyon nehéz hitelt kapni például, ha rajta a vagyunk a KHR negatív listán.
 4. Jelzáloghitel esetén az ingatlan hitelbiztosítási értéke és az önerő megléte is befolyásolja a hitel nagyságát.

 1. A személyi kölcsön igényléshez nem kell ingatlanfedezet, egy jelzáloghitelhez viszont igen.
 2. A személyi kölcsön szabad felhasználású. A jelzáloghitel lehet szabad felhasználású vagy lakáscélú. Utóbbi esetben a hitel teljes egészét ingatlancélra kell fordítani.
 3. A személyi kölcsön maximális összege általában 10 millió forint, jelzáloghitelre több tízmillió forintot is felvehetünk.
 4. A jelzáloghitel sokkal hosszabb futamidőre, akár 30 évre is felvehető.

A hitel pontos kamatát több tényező együttesen határozza meg. Ilyenek például:

 1. Mennyi hitelt veszünk fel - nagyobb összegnél kedvezőbb lehet a kamat.
 2. Milyen futamidőre vesszük fel - hosszabb futamidő esetén általában alacsonyabb a kamat.
 3. Milyen kamatperiódust választunk - a hosszabb kamatperiódusú vagy fix kamatozású hitelek általában drágábbak.
 4. Az éppen aktuális kamatkörnyezet - jelenleg nagyon alacsonyak a hitelek kamatai Magyarországon.
 5. Mennyire vagyunk jó adósok - ez attól függ többek között, hogy mennyi a havi fix jövedelmünk és milyen a hitelvisszafizetési történetünk
 6. Milyen típusú hitelt szeretnénk - a jelzáloghitelek kamata általában alacsonyabb, mint az ingatlanfedezet nélkül igénybe vehető személyi kölcsönöké.
 7. Egy hitel esetében az ügyleti kamatot egyrészt a referenciamutató határozza meg (ha van), másrészt pedig a kamatfelár, amelyet jogszabályi keretek között a bank választhat meg.

A Bank360 oldalán található hitelkalkulátor segítségével megnézheted, melyik hitel számodra a legkedvezőbb. A találatokat aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg. A bankok ajánlatainál az ’i’ gombra kattintva egy legördülő menüt találsz, ahol megnézheted a hitelkamatokat és költségeket, az igénylés feltételeit, az akció feltételeit, a szükséges dokumentumok listáját, a jogi részleteket, és egy előtörlesztési útmutatót is találsz arra az esetre, ha a futamidő lejárta előtt fizetnéd vissza a hiteled. A banki ajánlatoknál a ’Tovább’ gombra kattintva pedig az adott pénzintézet hiteligénylési felületére jutsz át.

A hiteligénylés a szükséges dokumentumok bemutatását követően indul. Első lépésként a bank ellenőrzi a jövedelemigazolást, az adatokat, és azt, hogy nem szerepelsz-e a KHR listáján, vagyis régi nevén nem vagy-e barlistás (BAR-listás). Egyes bankoknál és egyes hiteleknél is eltérő átfutási idővel kell számolni. Ha a hitelező banknál vezeted a folyószámládat, akár már pár órával az igénylés után hozzájuthatsz a pénzhez. De általában 4-5 napos átfutási időre számíts.

A Bank360 kalkulátorában minden hitelintézettől csak egyetlen ajánlat szerepel, a legkedvezőbb. A hitelkalkulátor találatait aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg.