• Hitelkalkulátor

Szeretnél egyről a kettőre lépni? Vagy átmeneti anyagi segítségre van szükséged? Ha egy kölcsön segíthet, válaszd a legjobbat! A Bank360 hitelkalkulátorával szinte minden célra megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb hitelt, legyen szó akár egy hirtelen felmerült orvosi költségről, lakásfelújításról vagy autóvásárlásról. Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait, válassz kölcsönt a saját igényeid alapján és használd fel tudatosan!

Kalkulátor beállítás
Bank
Törlesztőrészlet
THM
Visszafizetendő
Hitel összege
Ft
Futamidő
hónap
Egyéb beállítások ...
Pontos nettó jövedelmed Ft

9 dolog, amiben a hitelkalkulátor segít neked
 

 1. Időt nyersz: nem kell minden egyes bank fiókjába ellátogatnod, vagy telefonon várakoznod, hogy beszélhess egy ügyintézővel a hitelek feltételeiről. A Bank360 hitelkalkulátora átfogó képet ad neked arról, hogy milyen kölcsönöket vehetsz fel a bankoktól, ráadásul erre még várnod sem kell: egy pillanat alatt megmutatjuk a beállításaidnak megfelelő ajánlatokat.

 2. Megtalálhatod a legjobb kölcsönt a céljaidhoz:  nem csak a mindennapos kiadások fedezésére találhatsz hitelajánlatokat. A Bank360 hitelkalkulátorával piaci kamatozású személyi kölcsönt, autóhitelt, lakáshitelt, sőt, lakástakarékot is kereshetsz. Legyen szó akár szabad felhasználású vagy kötött hitelcélú kölcsönről, kisebb vagy nagyobb összegű hitelről, a kalkulátorral megtalálhatod a számodra legjobbat.

 3. Azonnali ajánlatok a szükséges hitelösszeghez: kalkulátorunkkal nem csak a több millió forintos lakásvásárláshoz találhatsz kölcsönt. Már akkor is találhatsz kölcsönajánlatot, ha csak 30 ezer forintot vennél fel, de elmehetsz egészen 50 millió forintig is. Akkor is jó választás egy hitelkalkulátor használata tehát, ha csak átmeneti anyagi nehézséget szeretnél kezelni, vagy akár évtizedekre meghatározó pénzügyi lépést hoznál egy nagyobb kölcsönnel.

 4. A legolcsóbb kölcsönök várnak: a hitelkiválasztás egyik fontos tényezője (ha nem a legfontosabb), hogy mennyibe kerül a hitel, mennyit fizetünk vissza összesen. Hitelkalkulátorunkkal ezt is könnyedén megnézheted minden hitel esetében. Az általad megadott futamidő és hitelösszeg mellett automatikusan megjelennek a kölcsön THM-értékei és az, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, így egyszerűen találhatod meg a legolcsóbb kölcsönt.

 5. Figyelembe veszi a speciális igényeidet: csak a fogyasztóbarát lakáshitelek érdekelnek? A fizetésed nettó 250 000 forint felett van? Vállalnád, hogy a bankhoz utaltatod a fizetésed? Ezekkel a feltételekkel még kedvezőbb kölcsönajánlatokat kínálnak a bankok, a Bank360 kalkulátora pedig ezekkel is képes számolni. Te csak állítsd be, hogy melyik jelző igaz rád és nézd meg, hogyan befolyásolja ez a kölcsönöd árát.

 6. Egyből felveheted a kapcsolatot a bankkal: ha megvan a kiválasztott hitel, ne húzd az időt a telefonszám és a weboldal felkeresésével! A hitelkalkulátorunkon keresztül megadott adataid alapján a bankok veszik majd fel veled a kapcsolatot.

 7. Független lista: nálunk nem látsz promóciót, nem lehet jobb helyezést vásárolni. A szakmai szempontok alapján felállított listán egyedül a szakértőink által kifejezetten jónak vagy nagyon hasznosnak, kimagaslónak tartott termékekre kerül rá a Bank360 „Tipp” pecsétje. A listában megtalálod az Erste Bank, a K&H Bank, a Budapest Bank, a Cetelem, a Cofidis, az Oney, a CIB, a Provident, az UniCredit Bank, az OTP Bank, az MKB Bank, az FHB Bank, a Raiffeisen, a Sberbank és a Takarékbank ajánlatait is, így biztos rátalálsz a helyzetedhez leginkább illeszkedő kölcsönt.

 8. Megtalálhatod a legjobb akciókat: a kalkulátor megjeleníti az éppen aktuális akciókat is, így nem kell a bank weboldalát bújnod a részletekért. Elég csak az információs ikonra kattintanod a számodra szimpatikus hitelajánlaton, és a legördülő menüből az “akció feltételei” gombot választanod.

 9. Folyamatosan frissülő kínálat: csapatunk minden nap azon dolgozik, hogy te a legfrissebb hitelajánlatok között találhasd meg a legmegfelelőbbet. Az adatokat, amelyekből a kalkulátor dolgozik, folyamatosan frissen tartjuk, így te a legaktuálisabb feltételek alapján tudsz kölcsönt felvenni.
   

Tudod már, milyen hitelre van szükséged? Segítünk a döntésben!
 

Persze a hitelek világában nagyon könnyű eltévedni: tucatnyi ajánlat és konstrukció áll a rendelkezésünkre, a legtöbbünk pedig egyáltalán nincs felvértezve a döntéshez szükséges megfelelő tudással. Hitel felvételekor viszont évtizedekre meghatározzuk a pénzügyeink a törlesztőrészlettel, hiszen egy jelzáloghitel futamideje akár 20-30 év is lehet. Éppen az ilyen nagy időtávok miatt nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy rossz döntést hozzunk. Ahogy egy telefon vagy egy laptop kiválasztásával órákat is el tudunk tölteni, úgy szánjunk legalább ennyi időt és energiát a megfelelő kölcsön kiválasztására is!
 

A Bank360 a felkészülésben is a segítségedre lehet. Rendszeresen frissülő blogunk célja, hogy segítsünk eligazodni a pénzügyi termékek világában. Könnyen, egyszerűen fogyasztható, de mégis átfogó bejegyzéseinkből megismerheted a különböző hitelfajták jellemzőit, hogy kiválaszthasd a számodra legjobbat.
 

Ne feledd! A tudatos hitelfelvétel alapja a jól átgondolt döntés. Vizsgáld meg jelenlegi és jövőbeli várható pénzügyi helyzetedet, hitelkalkulátoraink segítségével pedig hasonlítsd össze törlesztőrészlet, futamidő, vagy THM alapján a legjobb ajánlatokat.
 

Nem vagy biztos abban, hogy melyik hitel is lehetne számodra a legideálisabb? Olvass először a  hitelválasztás legalapvetőbb lépéseiről, hogy magabiztosabban kereshess, de most nézzük meg, melyek a legfontosabb jellemzők, amely alapján megtalálhatod a céljaidhoz legmegfelelőbb hitelt.
 

Mekkora összegre van szükséged?
 

Attól függően, hogy mennyi pénzt veszel fel, különböző feltételeknek kell megfelelned. Ezek teljesülése esetén a bank folyósítja neked a kölcsönt.
 

A pénzintézetek nagyjából 7 millió forintig (egyes hitelintézetek mint például a Oney, CIB vagy a Cetelem 9,9-10 millió forintig ad személyi kölcsönt) adnak személyi kölcsönt, felette viszont csak jelzáloghitelt vehetünk fel. Nézzük meg, hogy mit kell teljesítened, amennyiben 7 milliónál kisebb vagy nagyobb összeget vennél fel.
 

7 millió forint, vagy az alatt: ebbe a kategóriába tartoznak a személyi kölcsönök, a gyorskölcsönök és az autóhitelek, fent megtalálod őket a kalkulátorok között. . Ezeknél a hiteleknél szerencsére kevesebb dokumentum kell az igényléshez. Jellemzően minden kölcsönnek van valamilyen fedezete, amivel a bank számára biztosítod , hogy valahonnan visszakaphatja a pénzét, ha nem fizeted rendesen a törlesztőt. A 7 millió forint alatti kölcsönök fedezete a fizetésed, így a sikeres igényléshez mindenképpen jövedelemigazolásra lesz szükséged a munkáltatódtól, vagy ha vállalkozó vagy, a NAV-tól. Ezen kívül személyes iratokra, bankszámla-kivonatra lesz szükség és esetleg közüzemi számla is kelleni fog. Az igényléshez szükséges dokumentumokat felsoroltuk ebben a cikkben.
 

7 millió forint feletti összeg: ha ennél több pénzt vennél fel, már nem lesz elég fedezetnek pusztán a jövedelmed. Ebbe a kategóriába tartoznak a különböző jelzáloghitelek mint a lakáshitel, építési hitel, szabad felhasználású jelzáloghitel, vagy hitelkiváltó jelzáloghitel. A Bank360 kalkulátorával mind a négy hitelcélra megtalálhatod a legjobb kölcsönt, így érdemes a kalkulátort kipróbálni.
 

Jelzáloghitel esetén nagy értékű fedezetre van szükség, ami általában egy saját tulajdonú ingatlan, de emellett a jövedelmedet is vizsgálják. Az ingatlanfedezet hosszú távú védelmet jelent a banknak, hiszen a több mint 10 éves futamidő alatt bármi történhet veled: elveszítheted a munkádat vagy lebetegedhetsz, ami a törlesztőrészletek elmaradásához vezethetnek. Az ingatlan viszont értékálló, így baj esetén a bank elárverezi a fedezetként felajánlott ingatlant és abból fizeti vissza a tartozásod.
 

Az ingatlanfedezet miatt sokkal több dokumentumra és igazolásra lesz szükséged, mintha egy személyi kölcsönt vennéd fel. Kelleni fog az igényléshez az ingatlan alaprajza, tulajdoni lapja, adásvétel esetén egy banknak megfelelő adásvételi szerződés is. Meg kell várnod az értékbecslést, a hitelszerződést pedig végül közjegyzői okiratba foglalják.
 

Ha tehát mindössze pár százezer forintra van szükséged, személyi kölcsönt érdemes felvenned, nagyobb összegű kiadásokhoz - mint például lakásvásárlás, korszerűsítés vagy teljes felújítás – pedig jelzáloghitelt.
 

Meddig tudod gond nélkül fizetni a hitelt?
 

Egyáltalán nem elhanyagolható az sem, hogy milyen hosszú időre veszed fel a kölcsönt, azaz mekkora lesz a futamidő. Sok mindent befolyásol az, hogy rövidebb vagy hosszabb ideig törleszted vissza a banki hitelt. Gondolj bele, ha például 20 éves futamidővel veszel fel jelzáloghitelt, 20 évig havonta kell fizetned a törlesztőrészletet, ha nem változtatsz semmit a szerződésen és nem törlesztesz előre. 20 év alatt rengeteg minden történik: születhet gyermeked, akit aztán iskolába kell adni, elveszítheted a munkádat, lebetegedhetsz, vagy éppen olyan gazdasági folyamatok indulnak be, amelyek miatt nehezebb lesz fizetni a kölcsönt. Ezért alaposan gondold meg, hogy milyen időtávot vállalhatsz be.
 

Szerencsére ebben is segít a kalkulátor, hiszen futamidő alapján is kalkulálhatsz az elérhető ajánlatokkal, így egyből láthatod, hogy a vállalt futamidő hogyan befolyásolja majd a havi törlesztőrészletedet.
 

Minél hosszabb futamidőt választasz a szükséges hitelösszeghez, annál több hónapra oszlik el a kölcsön, azaz alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet. Így, ha csak kisebb összeget tudsz havonta a törlesztésre szánni, érdemes lehet a hosszabb futamidőt választani. Tartsd észben, hogy minél tovább húzódik a törlesztés, annál tovább fizeted a kamatot a banknak.
 

Milyen célra szeretnéd felhasználni a hitelt?
 

Amikor a céljaidhoz megfelelő hitelt keresed, két típusra érdemes osztani a kölcsönöket. Szabad felhasználású és célhoz kötött hitelek közül válogathatsz. Mi a különbség?
 

Szabad felhasználású hitel: a szabad felhasználású kölcsönök legnagyobb előnye – ahogy a neve is mutatja -, hogy nincs megszabva, hogy mire használod fel a pénzt. Tehát nem kell beszámolnod arról senkinek, hogy mire költötted el. Ennek a szabadságnak azért ára is van: a szabad felhasználású hitelek kamatozása magasabb, mint a célhoz kötött hiteleké.
 

Célhoz kötött hitelek: ilyen kölcsönöknél a bank meghatározhatja, hogy mire használhatod fel a hitelösszeget. Ha tehát igényelsz egy építési hitelt, az csak lakásépítésre fordítható, a bank az elkészült munkálatok és számla ellenében utalja a részleteket. De ugyanígy találhatsz lakásvásárláshoz, autóvásárláshoz vagy hitelkiváltáshoz kötött kölcsönöket is. A célhoz kötött kölcsönök általában olcsóbbak, hiszen jól behatárolható, hogy mire költöd majd el a pénzt - jobban kalkulálható, hogy fizetőképes ügyfél maradsz-e.
 

Mit jelent a jó THM? Ezekre figyelj a hiteldíjmutató mellett!
 

Azt, hogy mennyibe kerül a kölcsön, a teljes hiteldíj mutató (THM) mutatja meg. A THM nem csak a fizetendő kamatot tartalmazza, hanem az olyan egyszeri díjakat is, amelyek miatt egy olcsónak hitt kölcsön nagyon megdrágulhat. Ilyen tételek lehetnek például a folyósítási díj vagy az ügyintézés díja és más adminisztrációs költségek. A THM ugyanakkor nem tükrözi a kamatváltozásból fakadó kockázatot és azokat a költségeket, amelyekkel a bank nem tud előre számolni (pl. szerződésmódosítás díja, végtörlesztés díja). A kamatváltozás egy sok évre felvett hitelnél lehet fontos: ahogy alakul a gazdasági helyzet, a bank növelheti vagy csökkentheti a kamatot.
 

A mutató még így is nagy segítséget jelent neked abban, hogy objektíven össze tudd hasonlítani a kölcsönöket. Mindössze annyi a teendőd, hogy  a kalkulátorból kapott listát  THM szerint rendezed sorrendbe.
 

Amikor a megfelelő hitelt keresed, ne dőlj be az alacsony kamatról szóló hirdetéseknek, hanem nézd meg, hogy mekkora a kölcsön THM-e.
 

A hitelkalkulátor működési elve
 

Amikor a hitelkalkulátort megalkottuk egy naprakész, mindig friss segítséget akartunk adni a felhasználók kezébe. Éppen ezért nagyon odafigyelünk arra, hogy amikor a kalkulátort használod, az eredmények a legaktuálisabb banki hirdetmények alapján táruljanak eléd, torzítás nélkül.
 

Jelenleg közel 20 pénzintézet termékeit találhatod meg, köztük a legnagyobb bankokét, de a lista napról napra frissül. A napi szintű odafigyelés lehetővé teszi, hogy a bankok akcióit is nyomon kövessük. Így neked nem kell ellátogatnod a bankfiókba vagy a weboldalra, hiszen az ajánlatoknál feltüntetjük a kedvezményes lehetőségeket is.
 

Ráadásul a legjobb kölcsön megtalálása után sem kell barangolnod a neten, hogy megkezd az igénylést: az általunk megadott ajánlatok átböngészése után csak az adataidat kell megadnod.A  bank felveszi veled a kapcsolatot a hiteligénylés megkezdéséhez.
 

Rengeteg érv szól még amellett, hogy hitelkalkulátort használj a kölcsönkereséshez, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy így gyorsan és pontosan átláthatod a kínálatot. Egy hosszútávú döntésnél fontos, hogy a legjobb ajánlatot válaszd ki magadnak.  Ne járd feleslegesen a bankfiókokat és ne csüngj a telefonon órákig: használd az oldal tetején található kalkulátorokat és a megspórolt időt fordítsd arra, hogy megfontolt és tudatos pénzügyi döntést hozz!

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

5 / 26
Bank360 fiatalok babzsákon ülnek
Bank360 gyakori kérdések Bank360 Fogalomtár
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum