• Lakáshitel

  • Adósságrendező hitel kalkulátor

Ha szeretnéd kiváltani meglévő, szinte már visszafizethetetlen hiteleidet, mindezt egyetlen kölcsönnel, akkor az adósságrendező jelzáloghitel lehet számodra az egyik legjobb lehetőség - számolj a legkedvezőbb törlesztőrészletekkel és hitelkalkulátorunkat használva találd meg a leginkább testhez álló megoldást! Hasonlítsd össze gyorsan és egyszerűen a hitelintézetek ajánlatait a Bank360 segítségével. Bankonként csak a Neked legkedvezőbb hitel- és kölcsönajánlatot mutatjuk meg a választott hitelösszeg és futamidő alapján.

Kalkulátor beállítás
Bank
Törlesztőrészlet
THM
Visszafizetendő
Hitel összege
Ft
Futamidő
hónap
Egyéb beállítások ...
Pontos nettó jövedelmed Ft
További beállítások
A kamatperiódus az az időszak, ami alatt nem változik a hitel kamata, tehát ez alatt az idő alatt végig egyforma kamattal lehet számolni.

Adósságrendező jelzáloghitel - a legfontosabb tudnivalók
 

Az adósságrendezés esetében a már meglévő, korábbi hiteleidet visszafizetheted egy új, nagyságrendekkel jobb kondíciókat biztosító adósságrendező hitel felvételével, olyan előnyökre szert téve, mint például csak egyetlen törlesztőrészlet fizetése, több hitel párhuzamos törlesztése helyett, csökkentett havi részlet fizetése vagy az ingatlan tehermentesítése, esetleg tovább forrás bevonása, ha magasabb hitelösszeget igényelsz, mint amekkora a meglévő tartozásod. A tartozásod visszafizetése adósságrendező jelzáloghitel segítségével is lehetséges. Az újabb hitel fedezetét ilyenkor is egy ingatlan nyújtja a hitelügylet folyamán. Az adósságrendező hitelből előtörleszted, azaz teljesen visszafizeted a régi kölcsönt, megszűnik a hitelszerződés, majd onnantól csak az új hitel törlesztőrészletét fizeted tovább.


Adósságrendező kölcsön igénylése


Persze ez azt is jelenti, hogy egyelőre nem úszod meg a hiteligénylési folyamatot. Adósságrendezéskor az új hitelt is ugyanúgy tudod igényelni, ahogy a lecserélendőt is, hiszen kvázi új jelzáloghitelt veszel fel. Mit jelent ez a gyakorlatban? A bank ugyanúgy értékbecslőt küld ki a fedezetként bevont ingatlanhoz, neked pedig ugyanúgy át kell esned hitelbírálaton, ahol a bank megállapítja, hogy mennyire vagy kockázatos adós és milyen kamat mellett éri meg hitelezni. Ismét ki kell fizetni olyan egyszeri díjakat, mint a közjegyzői hitelesítés vagy a folyósítási díj, ám szerencsére ma már jellemző, hogy a piaci verseny miatt a bankok ezeket elengedik az új ügyfeleknél.
 

A hitelezés feltételeit tehát több körülmény befolyásolhatja, mint például földrajzi elhelyezkedés, életkor, bejelentett fizetés nagysága. Arról sem szabad megfeledkezned, hogy bármilyen fizetési mulasztás, múltbéli csúszás a törlesztőkkel ami 3 hónapnál régebbi és nagysága elérte a minimálbér mértékét, egyenesen vonja maga után, hogy felkerülsz a Központ Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistájára. Aki ezen a listán szerepel, az szinte biztos, hogy nem kap jelzálogalapú hitelt még adósságrendezésre sem. Ellenkező esetben viszont tényleg érdemes körülnézni az ajánlatok között, mivel már nem csak a hitelkártyákkal járó 38-40 százalékos kamatokat tudod akár 10 százalék alá szorítani, hanem 15-20 százalékos kamatokkal rendelkező személyi kölcsönök helyett is fizethetsz valami olcsóbbat.


Fontos, hogy alaposan tájékozódj a hiteled lecserélése előtt: olvasd el a termékhez tartozó banki hirdetményt, hiszen abban minden fontos feltételt, díjat és más információkat is megtalálsz, amelyekkel nem árt tisztában lenni egy 10-20 éves futamidejű konstrukció esetén.


Elhatároztad, hogy olcsósítod a hiteled? Nézd meg nálunk az Erste Bank, a K&H, a CIB, az MKB, a Budapest Bank, a Sberbank, vagy akár a Provident, a Cetelem és a Cofidis ajánlatait is, hogy a legjobb döntést hozd meg.

Bank360 kalkulátor:
 

A kalkulátor az aktuális banki hirdetményekben szereplo kondíciókat veszi figyelembe. A hitelek egyes paraméterei, feltételei eltéroek bankonként, ezért a további részletekrol érdemes a bank oldalán meggyozodni. A célunk az, hogy egy átlátható és összehasonlítható listában mutassuk be a banki termékeket, ezért minden esetben a kiválasztott keresési paraméterek alapján az elérheto legkedvezobb hitelajánlatot jelenítjük meg a listában. A keresés során ki lehet választani a futamidot és a hitelösszeget, valamint érdemes megjelölni, ha a havi nettó jövedelmed 250.000,- forint felett van, mert sok banknál innen indulnak az akciós kölcsönök.


Ezen kívül, ha vállalod, hogy a jövedelmed az adott bankban utalod további kedvezményeket is kaphatsz. A hitel ajánlatokat sorba tudod rendezni bank, törlesztorészlet, THM és teljes visszafizetendo összeg szerint is. Egyes bankok alkalmaznak ügyfélminosítés (scoring) alapú árazást is. Mivel a banki ügyfélminosítés nem publikus ezért mi a legjobb ajánlatokat szerepeltetjük az ajánlati listában. A maximum THM mértéke nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. A maximum THM 2016. 05. 25-e óta 24,9%.

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4.14 / 56
Bank360 fiatalok babzsákon ülnek
Bank360 gyakori kérdések Bank360 Fogalomtár
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum