Gyorskölcsön kalkulátor
 • Gyorskölcsön kalkulátor 2020

Hitelre van szükséged a lehető leggyorsabban? Hasonlítsd össze egyszerűen és gyorsan a bankok kölcsön- és hitelajánlatát. A Bank360 gyorskölcsön hitelkalkulátor segítség a választásban. Bankonként csak a Neked a legkedvezőbb ajánlatot mutatjuk meg a választott hitelösszeg és futamidő alapján.

Elérhető támogatás összege:info
A kiválasztott településen nem érhető el magasabb támogatás használt lakásra.

Állítsd be a kalkulátort.
Hitel összege (Ft)info
Futamidő (hó)info
Nettó jövedelmed (Ft)info
 
További beállítások
Részletes kalkulátor

Ajánlatok listázása
Válassz bankotinfo
További beállítások bezárása
Egy gyermek vállalása esetén
CSOK hitel nem érhető el
nagyito
Hitel összege (Ft)
Futamidő (hó)
Részletes kalkulátor
info

A kalkulátorban szereplő bankok listája

Gyorskölcsön – pénzügyi megoldás a váratlan helyzetekre

Lerobbanhat az autó, elromolhat a számítógép vagy egészségügyi probléma merülhet fel a családban – mindegyik helyzet kellemetlen, és plusz költséggel is jár. Ideális esetben ezekre a szituációkra fel vagy készülve anyagilag, de tudjuk, hogy sajnos erre nem mindig van lehetőség. Ha nincs félretett tartalékod, amihez a nehéz helyzetekben hozzányúlhatnál, megoldást jelenthet egy gyorskölcsön, aminek a segítségével legkésőbb néhány napon belül megoldódhat a pénzügyi nehézség.

Bár a gyorskölcsön a nevéből adódóan is gyorsan és egyszerűen igényelhető más hitelkonstrukciókhoz képest, nem érdemes elsietni a döntést. Összegyűjtöttük a gyorskölcsön legfontosabb jellemzőit, előnyeit és hátrányait, valamint a hitelintézetek gyorskölcsön ajánlatait, hogy a lehető legjobb döntést tudd meghozni egy nehéz helyzetben.

A gyorskölcsön legfőbb jellemzői – ezt érdemes róla tudni

A gyorskölcsön termékek a személyi hitelek közé tartoznak, de a feltételek terén van néhány különbség:

 • alacsonyabb a felvehető hitelösszeg – általában 100 000 forint és 500 000 forint között igényelhetsz gyorskölcsönt, de a felvehető hitelösszeg elérheti az 1 millió forintot is,
 • rövidebb a futamidő, és bizonyos esetekben nem hónapokban, hanem hetekben számolják a futamidőt,
 • pozitív elbírálás esetén akár a gyorskölcsön igénylés leadása után már néhány órán belül pénzhez juthatsz,
 • a személyi hiteleknél valamivel drágább.

A személyi kölcsönre és a gyorskölcsönre is igaz, hogy szabadon felhasználható hitelről van szó, vagyis a bank felé nem kell igazolnod, hogy mire költötted el a pénzt. További egyezés, hogy az igényléshez nincs szükség ingatlanfedezetre, mert a fedezetet a jövedelmed jelenti.

A kis összegű hitelösszeg miatt a gyorskölcsönt kezes és fedezet nélkül, egyszerűen, gyors elbírálással és rövid futamidőre tudod igénybe venni. A termékkategóriában elérhető a havi törlesztésű hitelek mellett a heti rendszerességgel fizetendő kölcsön is. A gyorskölcsön lehetősége bizonyos esetekben azoknak az ügyfeleknek is elérhető, akik szerepelnek a negatív KHR listán (Központi Hitelinformációs Rendszer), és egyébként más típusú kölcsönt nem vehetnének fel.

Milyen feltételekkel igényelhetek gyorskölcsönt?

A következő dokumentumok bemutatása általában minden esetben szükséges, ha gyorskölcsönt szeretnél felvenni:

 • érvényes személyazonosító okmányra: személyigazolványra, jogosítványra vagy útlevélre,
 • lakcímkártyára,
 • adókártyára,
 • bankszámlakivonatra,
 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásra,
 • névre szóló közüzemi számlára.

A bekért dokumentumok bankonként eltérőek lehetnek. Ha például a számlavezető bankodnál igényelsz hitelt, a bankszámlakivonat bemutatására nem lesz szükség, mivel látják a bankszámládon történő be- és kifizetéseket.

A szükséges dokumentumok mellett további feltételeket szabhatnak a bankok, mint például a hiteligényléshez szükséges életkor betöltése, vagy hogy a havi jövedelmed haladjon meg egy bizonyos összeget.

Erre figyelj, hogy a bank ne utasítsa el a hitelkérelmed

Abban az esetben, ha a bank által szabott feltételeknek nem felelsz meg, vagy valamelyik kötelező dokumentumot nem tudod bemutatni, a bank elutasíthatja a hitelkérelmed. Az egyik fontos feltétel a megfelelő munkaviszony igazolása: a bankok általában legalább három hónapos munkaviszonyt várnak el, de mivel a gyorskölcsön esetében kisebb összegről van szó, elegendő lehet az egy hónap is.

A másik feltétel, amit a bankok az elsők között ellenőriznek a hitelvizsgálatkor, hogy szerepelsz-e a KHR negatív adóslistáján. Ez a legtöbb banknál szinte minden hitelkonstrukciónál kizáró okként szerepel, de a gyorskölcsönöknél bizonyos esetekben kivételt tehetnek, így érdemes összehasonlítani a gyorskölcsön ajánlatokat a Bank360 kalkulátorával.

Ezeknél a hitelintézeteknél igényelhetsz gyorskölcsönt

Provident: a Provident hitelei abban különböznek elsősorban a többi ajánlattól, hogy a törlesztés nem havonta történik, hanem heti rendszerességgel. 300 000 forint hitelösszeg igénylése esetén 36 hónapos futamidővel a Provident 24,82 százalékos THM-et, vagyis teljes hiteldíjmutatót ajánl az ügyfeleinek, 4 849 forintos heti törlesztőrészlettel. A teljes visszafizetendő összeg ebben az esetben 349 128 forint.

A Provident az egyik legengedékenyebb hitelintézet: elegendő egy hónapos munkaviszonyt igazolni, és azoknak az ügyfeleknek is elérhető a gyorskölcsön, akik szerepelnek a KHR negatív adóslistáján. A Providentnél elérhető az úgynevezett Otthoni Szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy az ügyfélnek nem kell elmennie a fiókba, hanem a hitelintézet munkatársa keresi fel őt és otthon történik a hiteligénylés és a folyósítás is, készpénzben. Ez a szolgáltatás jelentősen megemeli a hitel költségeit, ezért csak abban az esetben érdemes igénybe venni, ha nincs más megoldás.

Cofidis Megújuló Hitel: a Cofidis Megújuló Hitelénél az igényelhető hitelösszeg 100 000 forint és 1 000 000 forint között lehet, a futamidő pedig 46-60 hónap. A teljes hiteldíjmutató (THM) 300 000 forintos hitelösszeg esetén 24,37 százalék, így a törlesztőrészlet 9 850 forint lesz havonta 46 hónapos futamidőnél. A teljes visszafizetendő összeg így 443 230 forint. A Cofidisnél az igényelhet gyorskölcsönt, akinek a havi nettó jövedelme eléri a 70 000 forintot, és legalább 3 hónapos munkaviszonyt tud igazolni. Egyedülálló jellemzője a Megújuló Hitelnek, hogy a visszafizetett tőkerész ingyenesen újra felvehető.

Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön: a Cetelem Banknál a legkisebb igényelhető hitelösszeg a 400 000 forint. Feltétele az igénylésnek, hogy rendelkezz legalább három hónapos munkaviszonnyal, és hogy ne szerepelj a KHR negatív adóslistáján. Az elvárt minimum jövedelem viszont nincs megszabva, és arra sincs szükség, hogy a jövedelmed a Cetelemhez érkeztesd. 400 000 forintos hitelösszeg esetén 36 hónapos futamidővel számolva a havi törlesztőrészlet 13 458 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 488 488 forint. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél évente egy törlesztés elhalasztható.

Oney: az Oney személyi kölcsöne 300 000 forinttól igényelhető, akár 12 hónapos futamidővel. A legtöbb személyi kölcsönhöz hasonlóan szabadon felhasználható: finanszírozhatsz a felvett összegből egy új háztartási gépet, a tanulmányaidat vagy egy régóta várt utazást. 300 000 forintos hitelösszegnél 36 hónapos futamidővel a THM 19,90 százalék, a havi törlesztőrészlet 11 319 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 407 484 forint. Az igényléshez nem szükséges számlanyitás és a jövedelmednek a bankhoz való érkeztetése, ezenkívül fix törlesztőrészlet is elérhető a teljes futamidő alatt.

MiniKölcsön: a MiniKölcsön igazodik a nevéhez, ugyanis akár már 25 000 forintos hitelösszeget is felvehetsz, ha éppen erre van szükséged. A maximálisan igényelhető összeg ennél a hitelintézetnél 300 000 forint. A futamidő a felvett kölcsön összegétől függően egy és három hónap kötött lehet. Ha villámgyorsan szeretnél gyorskölcsönhöz jutni, a MiniKölcsönnél erre is van lehetőség, de a gyorsaságnak busás ára van: az Expressz csomag online igényléssel történik, és minden szükséges dokumentum feltöltése után akár 1 órán belül is megtörténhet a folyósítás. 300 000 forintos hiteligénylés esetén az Expressz szolgáltatás díja a kamatokon felül egyszeri 75 000 forintba kerül. A THM három hónapos futamidővel számolva 9,90 százalék.

Normál ügymenetnél a teljes visszafizetendő összeg 300 000 forintos kölcsönnél mindössze 304 697 forint, ami azt jelenti, hogy a hitel teljes díja 4 697 forint. Az ajánlat a többi hitelintézettel szemben azért szokatlan, mert a leghosszabb választható futamidő mindössze három hónap, ami a hitelösszeghez képest magas törlesztőrészletet eredményez. Így gyorsan ki tudod tisztázni a hiteledet, viszont a havi törlesztőrészlet 101 566 forint. Van lehetőség meghosszabbítani a futamidőt, de ez is pénzbe kerül: minél hamarabb szeretnéd meghosszabbítani a futamidőt, annál többet kell fizetned. Ha a 30. napon fizetendő futamidőt szeretnéd meghosszabbítani, a prolongálás díja a kamatokkal együtt összesen 55 742 forint.

A gyorsaság ára – ezek a gyorskölcsön hátrányai

A gyorskölcsön egyik hátránya – ahogyan az ajánlatokban is látszik – az alacsony felvehető hitelösszeg. Bár szabadon felhasználható hitelről van szó, az ebben a formában igényelhető kölcsönt nem fogod tudni például lakásfelújításra vagy új autó vásárlására fordítani, mert nem fedezi a költségeket.

A másik hátránya a gyorskölcsönnek a „hagyományos” személyi hitelekkel összehasonlítva, hogy drágábbak. Ha megnézed a kalkulációban szereplő ajánlatokat, láthatod, hogy szemben a személyi kölcsönök 8-12 százalékos teljes hiteldíjmutatójával, a gyorskölcsönök sokkal drágábbak és nem ritka a 20-24 százalékos ajánlat sem.

Referencia THM példa

A referencia THM feltüntetésére a hitelintézeteket a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény kötelezi - ezért olvashatsz a bankok weboldalán a termékek alatt néhány bekezdést, ahol példaszámításokkal mutatják meg a kölcsön legfontosabb paramétereit. A következő adatokat kötelezően fel kell tüntetniük:

 • hitelösszeg,
 • futamidő
 • hitelkamat mértéke,
 • hitelkamat típusa (rögzített hitelkamat, változó hitelkamat vagy mindkettő),
 • teljes hiteldíj mutató (THM),
 • termék értékesítéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék vagy szolgáltatás készpénzára és az önrész, valamint
 • a fogyasztó által fizetendő teljes összeg és a törlesztőrészlet összege.

A reprezentatív példákban a bankoknak meghatározott hitelösszegre és futamidőre kell számolniuk, a hitelkamatot pedig két tizedesjegyig ki kell írniuk. A referencia THM példák bankonként eltérőek, igazodva egy adott termékhez. Ezek az alapadatok, amelyeket minden banki oldalon megtalálsz:

Gyorskölcsön reprezentatív példa: kölcsön összege 500 000 Ft, kölcsön futamideje 36 hónap, ügyleti kamat mértéke 6,95%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 7,97%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 15 453 Ft, kölcsön teljes díja 63 590 Ft, fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 564 590 Ft.

Járulékos díjak a Bank360.hu-n

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

 

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,47 / 334
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

X
bezárás Köszönjük,
a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
lead sikeresen elküldve