Gyorskölcsön kalkulátor
 • Gyorskölcsön kalkulátor 2023

Hitelre van szükséged a lehető leggyorsabban? Hasonlítsd össze egyszerűen és gyorsan a bankok hitelajánlatait, a Bank360 gyorskölcsön hitelkalkulátor segítségével. Bankonként csak a legkedvezőbb ajánlatot mutatjuk meg a havi nettó jövedelem, a választott hitelösszeg és a futamidő alapján.

Állítsd be a kalkulátort.
Hitel összege (Ft)info
Futamidő (hó)info
Nettó jövedelmed (Ft)info
További beállítások
Részletes kalkulátor

Ajánlatok listázása
info
Válassz bankotinfo
További beállítások bezárása
nagyito
Hitel összege (Ft):
Futamidő (hó):
Részletes kalkulátor
Kondíciók frissítésének dátuma: 2023.02.03.
info
Az összehasonlításnál pénzintézet termékváltozatát vettük figyelembe.
Az összehasonlítás nem tartalmazza a piac összes ajánlatát.

Kapcsolódó szolgáltatások

Gyorskölcsön törlesztési moratórium

A lakossági törlesztési moratórium 2022. december 31-én véget ért. Az érintett hitelek törlesztőrészlete a moratórium miatt januártól sem lehet magasabb, de az eredetihez képest hosszabb lesz a futamidő.

Gyorskölcsön – pénzügyi megoldás a váratlan helyzetekre

Lerobbanhat az autó, elromolhat a számítógép vagy egészségügyi probléma merülhet fel a családban – mindegyik helyzet kellemetlen, és plusz költséggel is jár. Ideális esetben ezekre a szituációkra fel vagy készülve anyagilag, de tudjuk, hogy sajnos erre nem mindig van lehetőség. Ha nincs félretett tartalékod, amihez a nehéz helyzetekben hozzányúlhatnál, megoldást jelenthet egy gyorskölcsön, aminek a segítségével legkésőbb néhány napon belül megoldódhat a pénzügyi nehézség.

Bár a gyorskölcsön a nevéből adódóan is gyorsan és egyszerűen igényelhető más hitelkonstrukciókhoz képest, nem érdemes elsietni a döntést. Összegyűjtöttük a gyorskölcsön legfontosabb jellemzőit, előnyeit és hátrányait, valamint a hitelintézetek gyorskölcsön ajánlatait, hogy a lehető legjobb döntést tudd meghozni egy nehéz helyzetben.

A gyorskölcsön legfőbb jellemzői – ezt érdemes róla tudni

A gyorskölcsön termékek a személyi hitelek közé tartoznak, de a feltételek terén van néhány különbség:
 

 • alacsonyabb a felvehető hitelösszeg – általában 100 000 forint és 500 000 forint között igényelhetsz gyorskölcsönt, de a felvehető hitelösszeg elérheti az 1 millió forintot is,
 • rövidebb a futamidő, és bizonyos esetekben nem hónapokban, hanem hetekben számolják a futamidőt,
 • pozitív elbírálás esetén akár a gyorskölcsön igénylés leadása után már néhány órán belül pénzhez juthatsz,
 • a személyi hiteleknél valamivel drágább.


A személyi kölcsönre és a gyorskölcsönre is igaz, hogy szabadon felhasználható hitelről van szó, vagyis a bank felé nem kell igazolnod, hogy mire költötted el a pénzt. További egyezés, hogy az igényléshez nincs szükség ingatlanfedezetre, mert a fedezetet a jövedelmed jelenti.

A kis összegű hitelösszeg miatt a gyorskölcsönt kezes és fedezet nélkül, egyszerűen, gyors elbírálással és rövid futamidőre tudod igénybe venni. A termékkategóriában elérhető a havi törlesztésű hitelek mellett a heti rendszerességgel fizetendő kölcsön is. A gyorskölcsön lehetősége bizonyos esetekben azoknak az ügyfeleknek is elérhető, akik szerepelnek a negatív KHR listán (Központi Hitelinformációs Rendszer), és egyébként más típusú kölcsönt nem vehetnének fel.

Milyen feltételekkel igényelhetek gyorskölcsönt?

A következő dokumentumok bemutatása általában minden esetben szükséges, ha gyorskölcsönt szeretnél felvenni:
 

 • érvényes személyazonosító okmányra: személyigazolványra, jogosítványra vagy útlevélre,
 • lakcímkártyára,
 • adókártyára,
 • bankszámlakivonatra,
 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásra,
 • névre szóló közüzemi számlára.


A bekért dokumentumok bankonként eltérőek lehetnek. Ha például a számlavezető bankodnál igényelsz hitelt, a bankszámlakivonat bemutatására nem lesz szükség, mivel látják a bankszámládon történő be- és kifizetéseket.

A szükséges dokumentumok mellett további feltételeket szabhatnak a bankok, mint például a hiteligényléshez szükséges életkor betöltése, vagy hogy a havi jövedelmed haladjon meg egy bizonyos összeget.

Erre figyelj, hogy a bank ne utasítsa el a hitelkérelmed

Abban az esetben, ha a bank által szabott feltételeknek nem felelsz meg, vagy valamelyik kötelező dokumentumot nem tudod bemutatni, a bank elutasíthatja a hitelkérelmed. Az egyik fontos feltétel a megfelelő munkaviszony igazolása: a bankok általában legalább három hónapos munkaviszonyt várnak el, de mivel a gyorskölcsön esetében kisebb összegről van szó, elegendő lehet az egy hónap is.

A másik feltétel, amit a bankok az elsők között ellenőriznek a hitelvizsgálatkor, hogy szerepelsz-e a KHR negatív adóslistáján. Ez a legtöbb banknál szinte minden hitelkonstrukciónál kizáró okként szerepel, de a gyorskölcsönöknél bizonyos esetekben kivételt tehetnek, így érdemes összehasonlítani a gyorskölcsön ajánlatokat a Bank360 kalkulátorával.

Ezeknél a hitelintézeteknél igényelhetsz gyorskölcsönt

Provident: a Provident hitelei abban különböznek elsősorban a többi ajánlattól, hogy a törlesztés nem havonta történik, hanem heti rendszerességgel. 300 000 forint hitelösszeg igénylése esetén 36 hónapos futamidővel a Provident 24,82 százalékos THM-et, vagyis teljes hiteldíjmutatót ajánl az ügyfeleinek, 4 849 forintos heti törlesztőrészlettel. A teljes visszafizetendő összeg ebben az esetben 349 128 forint.

A Provident az egyik legengedékenyebb hitelintézet: elegendő egy hónapos munkaviszonyt igazolni, és azoknak az ügyfeleknek is elérhető a gyorskölcsön, akik szerepelnek a KHR negatív adóslistáján. A Providentnél elérhető az úgynevezett Otthoni Szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy az ügyfélnek nem kell elmennie a fiókba, hanem a hitelintézet munkatársa keresi fel őt és otthon történik a hiteligénylés és a folyósítás is, készpénzben. Ez a szolgáltatás jelentősen megemeli a hitel költségeit, ezért csak abban az esetben érdemes igénybe venni, ha nincs más megoldás.

Cofidis Megújuló Hitel: a Cofidis Megújuló Hitelénél az igényelhető hitelösszeg 100 000 forint és 1 000 000 forint között lehet, a futamidő pedig 46-60 hónap. A teljes hiteldíjmutató (THM) 300 000 forintos hitelösszeg esetén 24,37 százalék, így a törlesztőrészlet 9 850 forint lesz havonta 46 hónapos futamidőnél. A teljes visszafizetendő összeg így 443 230 forint. A Cofidisnél az igényelhet gyorskölcsönt, akinek a havi nettó jövedelme eléri a 70 000 forintot, és legalább 3 hónapos munkaviszonyt tud igazolni. Egyedülálló jellemzője a Megújuló Hitelnek, hogy a visszafizetett tőkerész ingyenesen újra felvehető.

Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön: a Cetelem Banknál a legkisebb igényelhető hitelösszeg a 400 000 forint. Feltétele az igénylésnek, hogy rendelkezz legalább három hónapos munkaviszonnyal, és hogy ne szerepelj a KHR negatív adóslistáján. Az elvárt minimum jövedelem viszont nincs megszabva, és arra sincs szükség, hogy a jövedelmed a Cetelemhez érkeztesd. 400 000 forintos hitelösszeg esetén 36 hónapos futamidővel számolva a havi törlesztőrészlet 13 458 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 488 488 forint. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél évente egy törlesztés elhalasztható.

Oney: az Oney személyi kölcsöne 300 000 forinttól igényelhető, akár 12 hónapos futamidővel. A legtöbb személyi kölcsönhöz hasonlóan szabadon felhasználható: finanszírozhatsz a felvett összegből egy új háztartási gépet, a tanulmányaidat vagy egy régóta várt utazást. 300 000 forintos hitelösszegnél 36 hónapos futamidővel a THM 19,90 százalék, a havi törlesztőrészlet 11 319 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 407 484 forint. Az igényléshez nem szükséges számlanyitás és a jövedelmednek a bankhoz való érkeztetése, ezenkívül fix törlesztőrészlet is elérhető a teljes futamidő alatt.

MiniKölcsön: a MiniKölcsön igazodik a nevéhez, ugyanis akár már 25 000 forintos hitelösszeget is felvehetsz, ha éppen erre van szükséged. A maximálisan igényelhető összeg ennél a hitelintézetnél 300 000 forint. A futamidő a felvett kölcsön összegétől függően egy és három hónap kötött lehet. Ha villámgyorsan szeretnél gyorskölcsönhöz jutni, a MiniKölcsönnél erre is van lehetőség, de a gyorsaságnak busás ára van: az Expressz csomag online igényléssel történik, és minden szükséges dokumentum feltöltése után akár 1 órán belül is megtörténhet a folyósítás. 300 000 forintos hiteligénylés esetén az Expressz szolgáltatás díja a kamatokon felül egyszeri 75 000 forintba kerül. A THM három hónapos futamidővel számolva 9,90 százalék.

Normál ügymenetnél a teljes visszafizetendő összeg 300 000 forintos kölcsönnél mindössze 304 697 forint, ami azt jelenti, hogy a hitel teljes díja 4 697 forint. Az ajánlat a többi hitelintézettel szemben azért szokatlan, mert a leghosszabb választható futamidő mindössze három hónap, ami a hitelösszeghez képest magas törlesztőrészletet eredményez. Így gyorsan ki tudod tisztázni a hiteledet, viszont a havi törlesztőrészlet 101 566 forint. Van lehetőség meghosszabbítani a futamidőt, de ez is pénzbe kerül: minél hamarabb szeretnéd meghosszabbítani a futamidőt, annál többet kell fizetned. Ha a 30. napon fizetendő futamidőt szeretnéd meghosszabbítani, a prolongálás díja a kamatokkal együtt összesen 55 742 forint.

A gyorsaság ára – ezek a gyorskölcsön hátrányai

A gyorskölcsön egyik hátránya – ahogyan az ajánlatokban is látszik – az alacsony felvehető hitelösszeg. Bár szabadon felhasználható hitelről van szó, az ebben a formában igényelhető kölcsönt nem fogod tudni például lakásfelújításra vagy új autó vásárlására fordítani, mert nem fedezi a költségeket.

A másik hátránya a gyorskölcsönnek a „hagyományos” személyi hitelekkel összehasonlítva, hogy drágábbak. Ha megnézed a kalkulációban szereplő ajánlatokat, láthatod, hogy szemben a személyi kölcsönök 8-12 százalékos teljes hiteldíjmutatójával, a gyorskölcsönök sokkal drágábbak és nem ritka a 20-24 százalékos ajánlat sem.

Referencia THM példa

A referencia THM feltüntetésére a hitelintézeteket a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény kötelezi - ezért olvashatsz a bankok weboldalán a termékek alatt néhány bekezdést, ahol példaszámításokkal mutatják meg a kölcsön legfontosabb paramétereit. A következő adatokat kötelezően fel kell tüntetniük:
 

 • hitelösszeg,
 • futamidő
 • hitelkamat mértéke,
 • hitelkamat típusa (rögzített hitelkamat, változó hitelkamat vagy mindkettő),
 • teljes hiteldíj mutató (THM),
 • termék értékesítéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék vagy szolgáltatás készpénzára és az önrész, valamint
 • a fogyasztó által fizetendő teljes összeg és a törlesztőrészlet összege.


A reprezentatív példákban a bankoknak meghatározott hitelösszegre és futamidőre kell számolniuk, a hitelkamatot pedig két tizedesjegyig ki kell írniuk. A referencia THM példák bankonként eltérőek, igazodva egy adott termékhez. Ezek az alapadatok, amelyeket minden banki oldalon megtalálsz:

Gyorskölcsön reprezentatív példa: kölcsön összege 500 000 Ft, kölcsön futamideje 36 hónap, ügyleti kamat mértéke 6,95%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 7,97%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 15 453 Ft, kölcsön teljes díja 63 590 Ft, fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 564 590 Ft.

Járulékos díjak a Bank360.hu-n

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

 

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,45 / 863
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

X
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!