A Cofidis felvásárolta a Cetelemet

Lezárul a felvásárlás: a Cofidisé lett a Cetelem

A Cofidis felvásárolta a Cetelemet

Lezárul a felvásárlás: a Cofidisé lett a Cetelem

Vrazsovits Rita
2024-10-01 Frissítve: 2024-10-01
2024-10-01
41170087

Sikeresen lezárult a Magyar Cetelem Bank Zrt., a BNP Paribas Personal Finance csoport magyarországi leányvállalatának felvásárlása, az új tulajdonos a Cofidis csoport. 

 

Az újabb fúzió után még eggyel kevesebb hitelintézet maradt Magyarországon, sikeresen lezárult ugyanis a Magyar Cetelem Bank Zrt. felvásárlása - adta hírül közleményében a Cofidis. A felvásárlással a Cofidis csoport célja a fogyasztási hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, autóhitel) piacán betöltött szerepének az erősítése a magyar piacon és a közép-európai régióban. 

 

„Ez az akvizíció jelentős növekedési potenciál a Cofidis számára Magyarországon: a banki licenc megszerzését és a kereskedelmi partnerhálózat további bővülését jelenti. Szeretnénk megerősíteni a piaci pozíciónkat Közép-Európában” – jelentette ki Gilles Sauret, a Cofidis csoport igazgatóságának elnöke.

 

A felvásárlással a Cofidis csoport célja, hogy Magyarországon a pénzügyi szolgáltatások és a fogyasztási hitelek piacán kulcsfontosságú szereplővé váljon a Magyar Cetelem Bank és a Cofidis Magyarországi Fióktelepe csapatainak egymást kiegészítő erősségeire építve. Ezzel kapcsolatban a Cetelem-munkavállalók integrációja és az új termékkínálat kialakításának előkészítése is elkezdődött. 

 

Az ügyfeleknek nincs teendőjük

 

A Cofidis közleménye szerint a Cetelem meglévő ügyfeleinek nem lesz teendője a fúzió miatt. A hitelekre, bankbetétekre és hitelkártyákra vonatkozó pénzügyi és szerződéses feltételek nem változnak.

 

A kilenc európai országban működő Cofidis és a megvásárolt Magyar Cetelem Bank is ugyanazon a piacon, a fogyasztási hitelekben számít jelentős szereplőnek Magyarországon. A két pénzintézet áruvásárlási hiteleket és személyi kölcsönöket, kisebb összegű gyorskölcsönöket nyújt. Ezen felül a Magyar Cetelem Bank betétet is gyűjt, éppen egyike azoknak a ritka magyar pénzügyi intézményeknek, amelyek rendszeresen az infláció felett kínálnak betéti kamatot. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!