2024-re már találni infláció feletti betéti kamatokat

8 százalék fölötti betéti kamatokat kínál a Cetelem 

2024-re már találni infláció feletti betéti kamatokat

8 százalék fölötti betéti kamatokat kínál a Cetelem 

Bank360 tartalom
2023-12-06 Frissítve: 2024-02-09
2023-12-06 Frissítve: 2024-02-09
36154648

A 2024-re 6 százalékra várt infláció mellett egyre vonzóbbakká válhatnak a betéti megtakarítási lehetőségek, hiszen az ezekre kínált kamat már akár jelentősen meghaladhatja ezt az értéket.

 

Ezt bizonyítják a Cetelem legújabb ajánlatai is, amelyek a várt infláció fölötti kamatot kínálnak, és az akár két évig terjedő lekötési lehetőség mellett 8 százalék feletti betéti kamatot adnak.

 

A Cetelem új, megemelt kamatú ajánlatai változatos lekötési lehetőségeket kínálnak. Már a legrövidebb, 8 hónapos lekötés esetén is 8 százalékos az éves kamat, 12 hónapra pedig 8,25 százalék, ami jelenleg egy évre a legmagasabb ajánlat a bankok által a lakossági ügyfeleknek kínált lehetőségek közül.

 

18 hónapos lekötésnél 8,5-re emelkedik az éves kamat, 24 hónapra pedig már 8,75. Ha az infláció a jelenlegi várakazások szerinti csökkenő pályán marad 2025-ben is, akkor ez még nagyobb reálkamatot jelenthet majd az ügyfeleknek.

 

A Cetelem Takarékszámla azoknak is csaknem hasonló kamatkondíciókat kínál, akik nem akarják lekötni a pénzüket vagy annak egy részét, hogy szükség esetén kamatveszteség nélkül hozzáférhessenek. A Cetelem ajánlata lekötés nélkül évi 7 százalékos kamatot ad. Ennél a lehetőségnél folyamatosan írják jóvá a napi kamatot a számlán lévő összeg alapján.

 

A Cetelem tapasztalatai szerint a magas infláció hatására az ügyfelek tudatosabban keresik a jobb kamatokat kínáló megtakarítási lehetőségeket, aminek bizonyítéka a betétállományuk kiemelkedő növekedése. Amióta 2022-ben bevezették a piacon kiemelkedően kedvezőnek számító ajánlataikat, megtöbbszöröződött a betétállományuk.

 

A kisbefektetők tudatosabbá válását, “kamatkeresését” az is mutatja, hogy több ezer új ügyfél először nyitott Takarékszámlát a Cetelemnél, hogy kihasználja a kínált lehetőségeket. A várható inflációt is figyelembe vevő megtakarítási döntéseket bizonyítja az is, hogy a betétlekötések közül a kétéves számít a legnépszerűbbnek.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!