Nagyon megérné kiváltani a tavaly és tavalyelőtt felvett lakáshiteleket, mégsem lépnek az érintett ügyfelek. Az MNB szerint magasak a költségek, és fokozni kellene a piaci versenyt, aminek az sem használ, hogy a lakáshitelek kamatstopját rendszeresen meghosszabbítják.
38515747
A hónapok óta csökkenő alapkamat a hitelkamatokra is hatással van, az utóbbi hetekben különösen a személyi kölcsönök kamatai csökkentek. A néhány évvel ezelőtti 10 százalékos álomhatárt még nem érték el, de ennek közelében már találhatunk kedvező hitelajánlatokat.
38478940
Lakásfelújításra 3 millió forintos kölcsönt 8 éves futamidővel most 40-57 ezres törlesztővel vehetünk fel. Ehhez képest az új támogatás kamatmentes hitelére havi 31 ezret fizethetünk. Az egymilliós önerőhöz felvehetünk piaci hitelt. Kiszámoltuk a variációkat.
38395597
Egyre-másra csökkentik a kamatokat a bankok a személyi kölcsönöknél. Egy ötmilliós hitelt már 13 százalék alatti THM-mel is igényelhetünk, legalább nettó 450 ezres jövedelemmel pedig találunk 12 százalék alattit is. Mutatjuk a legkedvezőbb ajánlatokat.
38286652
Több pénzintézet is jelentős kamatcsökkentést hajtott végre a személyi kölcsönöknél, a jelzáloghitelek kamataihoz azonban nem nyúltak a bankok a hónap elején, amire évek óta nem volt példa. Személyi kölcsönt már 10 százalékhoz közelítő kamattal is adnak.
38210356
A szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata is elkezdett csökkenni. Megnéztük, most mekkora havi törlesztővel kapsz bármire felhasználható 5 millió forintos hitelt, ha azt jelzálog nélküli személyi kölcsönként vagy ingatlanfedezetes hitelként veszed fel.
37990714
Jó hír a használt autó vásárlását tervezőknek, hogy az elmúlt egy évben már kissé mérséklődtek az árak a piacon a Covid-járványt követő hegymenet után. Megnéztük, hogy aki most vásárol autót, ehhez mekkora havi törlesztéssel vehet fel 1,5 és 5 milliós hitelt.
37878748
Tavaly 115 milliárd forintos rekord eredményt ért el az Erste Bank Hungary. A hitelezés visszaesett, de az idén már látszanak a fellendülés jelei, a CSOK Plusz keresett, és a piaci kamatok is elfogadható szintre csökkentek.
37788301
Csökkennek a hitelkamatok, de nem mindenhol és nem feltétlenül azoknál a kölcsönöknél, ahol azt sokan várnák. A kamatplafonos lakáshiteleknél alig van változás, a jobb személyi kölcsönök viszont egyre közelebb kerülnek a néhány évvel ezelőtti ajánlatokhoz.
37770499
Januárban felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között.
37761646
A több millió forintos hitel felvétele előtt a bankok ajánlatait percek alatt egyszerűen összehasonlíthatjuk akár a mobilunkon is, és ezzel sokat spórolhatunk magunknak. Megmutatjuk, hogyan.
37742533
A magyarok 72 százalékának nincs elég pénz a családi kasszájában, havi szinten átlagosan 200 ezer forint hiányzik a háztartásoknak ahhoz, hogy kényelmesen megéljenek.
37524757
Rekordösszeget tettek félre tavaly azok, akiknek volt miből. Mások a magas kamatok mellett is kénytelenek voltak magukat adósságba verni, és ezért a hitelek is csúcsot döntöttek. Ezek voltak a slágerbefektetések.
37483492
A személyi kölcsön nagy előnye, hogy arra költhetjük el, amire akarjuk. A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával most egy 2 millió forint felvételénél hasonlítottuk össze a banki ajánlatokat. Ebből már kijön egy olcsó használt autó vagy egy lagzi indulóköltsége.
37465975
Év végén megugrott a magyarok hitelfelvételi kedve, miközben csökkent a nem törlesztett kölcsönök aránya, ami a fizetőképesség enyhe javulását mutatja. Nagyot nőtt a Babaváró hitel iránti kereslet.
37380514
Növekvő keresletet tapasztalnak a bankok a lakáshitelek és személyi kölcsönök iránt is, és ezt várják az elkövetkező hónapokban is. Ennek az októbertől alkalmazott kamatplafonon túl nem a feltételek enyhítése lesz a motorja, mert ilyet nem terveznek a hitelintézetek.
37226758
Egyre kevesebb lakossági adós szerepel a banki feketelistán. Ha a nem fizetők tartozása eléri a minimálbér összegét, három hónap múlva felkerülnek a negatív KHR-be. Márpedig az idén nagy a kockázat, hiszen tavaly magas kamat mellett sokan vettek fel hitelt napi kiadásokra.
37126264
Ma már csábítóan könnyen és gyorsan lehet hitelt felvenni egy váratlan kiadásra vagy kisebb összegű beszerzésre, azonban minden kölcsönfelvételt érdemes alaposan megfontolni. A Pénzkérdés új adásában ezekről a fogyasztási hitelekről lesz szó.
37089349
A bankok többsége a januári kamatplafonos csökkentés után február elején változatlanul hagyta a lakáshitelei árát, ketten azonban még vágtak annyit, hogy a legolcsóbbak közé kerüljenek. A személyi kölcsönöknél egyre gyakoribbak a 15 százaléknál kedvezőbb ajánlatok.
37089352
A fővárosi átlagkeresettel akár 4 millió forinttal nagyobb és kedvezőbb kamatozású személyi kölcsön igényelhető, mint a csaknem kétszázezerrel alacsonyabb szabolcsival. Lakáshitelnél 12 millió a különbség, de ugyanakkora összegnél a törlesztőkben nincs különbség.
36994942
A minimálbér 15 és a garantált bérminimum 10 százalékos emelésével nőtt az igényelhető személyi kölcsönök összege is. Most 100-200 ezer forinttal több hitelt kaphatunk azonos futamidővel, mint tavaly. Mutatjuk a bankok ajánlatait 2,7, 3,5 és 3,6 milliós kölcsönök felvételére.
36775576
Új, kizárólag online igényelhető gyorskölcsönnel jelent meg a piacon a Trive, a korábbi Sopron Bank utódja. A kis összegű személyi kölcsönre az igénylés a hét bármely napján beadható, akár a minimálbérnél is alacsonyabb jövedelemmel, és a Trive 15 perc alatti folyósítást ígér.
36648778
A lakáshiteles kamatplafon és a babaváró szigorítása meghozta a várva várt eredményt, az év végére felpörgött a hitelpiac. A bankok visszajelzése alapján pedig a december még erősebb hónap lehetett. 
36642463
A háztartások hitelportfóliói alapvetően jó minőségűek, de a megélhetésre felvett kölcsönökkel egyre több a probléma, és úgy tűnik, a babaváró támogatás törlesztése is egyre több családnak okoz gondot. 
36439864
A karácsonyi ajándékokra és más extra kiadásokra az emberek többsége már jó előre készül, akár már hónapokkal korábban elkezd spórolni rá. Az ajándékok beszerzését 3-4 héttel az ünnep előtt kezdik meg. Sokan hajlamosak a túlköltekezésre, amiért aztán hitelért nyúlnak.
36439849
A kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 14 százalékot nőtt egy év alatt, októberben 375 ezer forint volt. Megnéztük, hogy átlagbérrel mennyi személyi kölcsönt tudtunk felvenni egy évvel ezelőtt, és mennyit most.
36439834
Az ünnepek előtt jól gondoljuk át, hogy mire költünk. Ha nincs megtakarításunk, de van fix jövedelmünk, jól jöhet egy kis összegű kölcsön. Mutatjuk, hogy mennyiért folyósítanak 400, 500 ezer és 1 millió forintos személyi kölcsönt minimálbéreseknek és magasabb jövedelműeknek.
36213679
Egyelőre nem hozta el a remélt fellendülést a lakáshitelek piacán a kamatplafon bevezetése, októberben még a szeptemberinél is kevesebb szerződést kötöttek az igénylők. Tették ezt annak ellenére, hogy a kamatmaximalizálástól olcsóbbá válták a lakáscélú jelzáloghitelek. Ugyanez nem mondható el azonban a személyi kölcsönökről, amelyek viszont drágán is tartják magukat.
36099412
November után december elején is elmaradt a bankoknál a hitelkamatok csökkentése, hiába vágja folyamatosan most már az alapkamatot az MNB. A lakáshitelek kamatát két hónapja befagyasztotta az október eleje óta élő kamatplafon, és a személyi kölcsönnél sincs változás. 
36080569
Kamatstop, THM-plafon, önkéntes kamatplafon: az utóbbi időben rendszeresen találkozhatunk ezekkel az egymáshoz hasonló kifejezésekkel. Valamilyen formában mindegyik hatással van a lakossági hitelek kamatára, így nem nehéz ezeket összekeverni. Különbség azonban van köztük, nem is kevés, ezért most rendet vágtunk közöttük, megmagyarázzuk, melyik mire vonatkozik.
36080479
A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték.
35991496
Október nemcsak a hangyányival 10 százalék alatti inflációt hozta el, hanem az Ersténél már a 10 százalékos bővülést is a lakossági hitelekben. Nagy szó ez az idén, mert a a lakáskölcsönök padlót fogtak, a babaváró is csak mostanra tért magához, még a személyi kölcsönt tartotta magát a legjobban 2023 eddigi hónapjaiban.
35689957
Ünnepi kiadásokra 118 000 forinttal terveznek idén a magyarok, akik pedig ajándékoznak, 47 000 forintos keretben gondolkodnak. A többség az aktuális havi jövedelméből fedezi a költségeket és van, aki évvégi pulykapénzre is számít a munkáltatójától.
35689927
Nyakunkon a Black Friday és a karácsony sincs már messze. Ha túl nagy vállalás egyszerre nagyobb összeget költeni, megfontolható a hitelből, részletre vásárlást, hogy ne boruljon a családi büdzsé. Megmutatjuk, mekkora törlesztőket kell vállalni a kisebb összegű kölcsönökért.
35628022
Egyre többen folyószámlahitellel és hitelkártyás kölcsönnel próbálják fedezni a kiadásaikat, az ilyen tartozások csúcsokat döntögetnek. Ezek a legdrágább hitelek, így akinek ilyen tartozása halmozódik fel, érdemes lehet kiváltani ennél jóval olcsóbb személyi kölcsönnel.
35486173
Hosszú idő után először szinte minden banknál elmaradtak a hónap eleji kamatmódosítások. A lakáshiteleknél ezt magyarázzák az október elején bevezetett kamatplafon miatt előrehozott kamatcsökkentések, azonban a plafont nem kapó személyi kölcsönök sem lettek olcsóbbak. 
35486179
A lakáshitekek és a babaváró támogatás felvétele csak enyhén nő, a személyi kölcsönöket viszont továbbra is keresi a lakosság. A kártyahitelek összege aggasztó mértékben nő, ha törlesztési problémákkal szembesülnek az ügyfelek, még több személyi kölcsönt vehetnek fel hitelkiváltásra. 
35477140
Szerdától már csak 12,25 százalék a jegybanki alapkamat. A monetáris tanács utoljára 2020 nyarán csökkentette az alapkamatot. Az év végére 11 százalékos rátát vár a piac. 
35311012
Ötmillió forintos szabad felhasználású kölcsön visszafizetésénél már több százezer forintot spórolhatsz, ha ingatlanfedezettel veszed fel, mint ha nélküle, személyi kölcsönként. Megnéztük, a lakáshitelek kamatplafonjának van-e már hatása a szabad felhasználású jelzáloghitelekre.
35288362
Amíg a lakáshitelezésbe kamatplafonnal igyekeznek életet lehelni, addig személyi kölcsönt drágán is sokan vesznek fel. A folytatódó jegybanki kamatcsökkentések hatására pedig az olcsóbbá váló hitelekből a növekvő bérekkel nagyobb összeget tudnak felvenni az ügyfelek.
35259460
Beszáll az Erste is az azonnali, automatizált hitelek alakulóban lévő versenyébe. Egyre több olyan megoldással állnak elő a bankok, amelyek a rendelkezésükre álló adatok alapján elvégzett automatikus hitelbírálat alapján pillanatok nyújtanak kölcsönt az ügyfeleknek, akik néhány kattintással pénzhez juthatnak.
35259478
Két év alatt nagyot romlott a magyar lakosság fizetőképessége egy friss felmérés szerint: 33-ról 53 százalékra nőtt azoknak az aránya, akiknek egy havi jövedelme nem fedezi a megélhetéshez szükséges költségeket és egy havi megtakarítással sem rendelkeznek.
35118103
Megnéztük, hogy most mekkora törlesztőrészlettel vehetünk fel 1, 3 és 5 millió forintos kölcsönt autóvásárlásra, ha alacsony vagy magasabb a jövedelmünk. Nagyobb hitelösszegnél már több ezer forint különbség lehet a havi törlesztésben attól függően, hogy mennyit keresünk.
35088235
Mintha lassacskán éledezni kezdene a lakossági hitelpiac, de az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest azonban továbbra is nagy lemaradásban van. A személyi kölcsön népszerűsége töretlen, a babaváró hitel pedig év végére, egy kisebb hajrára még feltámadhat. A Magyar Nemzeti Bank által frissen közzétett hitelpiaci adatokat elemezzük.
34953076
Több nagybank csökkentette októbertől és az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat, van olyan referenciakamat, amelyik újra nő.
34953031
Akár 20 perc alatt személyi hitelhez juthatnak az ügyfelek a Cofidisnél, elég hozzá, ha náluk van a mobiltelefonjuk és a személyi igazolványuk. A hitelképességet ugyanis automatikusan tudja ellenőrizni a bank PSD2 irányelvnek köszönhetően, amivel várhatóan egyre több bank él majd, ez pedig jobb helyzetbe hozza az ügyfeleket. 
34881454
Akinek folyószámlahitele van, egyre nagyobb mínuszba kerül a hónap végére. A kártyahiteleknél is növekszik az átlagos összeg, és gyakoribb a késedelem. A csúcsot döntő személyi kölcsönöket is egyre nehezebben törleszti a lakosság.
34832560
A magyarok pénztárcája megérezte az áremelkedések hatását: tavaly júliushoz képest 50 ezerrel több, havi 200 ezer forint hiányzik a családok kasszájából.
34792405
Az elszabaduló árak miatt sokan a mindennapi megélhetésükre vesznek fel hitelt. A személyi kölcsön kalkulátorunkkal megmutatjuk, hogy most mekkora havi törlesztővel kapunk fel 3 millió forintos hitelt 5 éves futamidővel, ha átlagbért vagy az alatti összeget keresünk.
34714816
Egyre csúnyább számokat produkálnak a SZÉP-kártyák a szálláshelyeken, pedig ennek az adókedvezményes juttatásnak eredetileg éppen az volt a célja, hogy élénkítse a hazai turizmust.
34657672
Bár még mindig vannak 10 százalék feletti lakáshitel ajánlatok a piacon, egyre több banknál kezdődik nyolcassal az ügyleti kamat. Az elmúlt hónapokban általánossá váltak a kamatcsökkentések, és augusztus végén, szeptember elején is ez volt a jellemző.
34507150
A magas kamatok ellenére a háztartások egyre nagyobb adósságot halmoznak fel, de nem lakást vesznek, hanem a fogyasztásra kell az extra pénz. A banki betétek összege drasztikusan csökken, bár vannak, akik befektetik a pénzt, és nem felélik. 
34478506
Többféle és nagyon különböző feltételű hitelfajtából választhatnak a családok, ha megszorulnak az iskolakezdés előtt a kiadások miatt, vagy éppen máskor van szükségük gyorsan pénzre. Megmutatjuk, mit kell mérlegelnünk előzetesen, melyik hitelnek mi az előnye és a hátránya. 
34377713
A következő hetekben több ezer fiatal költözik el otthonról, és kezdi meg az egyetemi, főiskolai tanulmányait. Összefoglaltuk, mire érdemes figyelni a lakásbérleti szerződés aláírása és a beköltözés előtt a diákoknak, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.
34241567
A következő hetekben sok családnak kell előteremtenie a pénzt az iskolakezdéshez. Ha nincs megtakarításunk, egy kis összegű személyi kölcsön segíthet. Megnéztük, hogy 500 ezer, 1 millió és 1,2 millió forintot most mekkora havi törlesztővel vehetünk fel a pénzintézetektől. 
34239623
Javult az eredmény az Ersténél tavalyhoz képest, de hiába jók a nyereségmutatók, a hitelezés csúnyán visszaesett. Csak az olyan kkv-hitelek volumene maradt stabil, amelyeket az államilag támogatott programok segítettek. A betétállomány csökkent, a pénz értékpapírokba áramlott. 
34197887
Nem csak drágák a lakáshitelek és fogyasztási kölcsönök, a bankok még a feltételeken is szigorítottak. A kamatok ugyan lassan elkezdtek csökkenni, de a következő hónapokban még nehezebb lesz kölcsönhöz jutni. A pénzintézetek szerint a lakáshitelek iránt nő majd a kereslet. 
34117127
A rossz lakossági hiteladósok száma folyamatosan csökken, a kilátások azonban nem rózsásak. A vállalatoknál már beütött a krízis, a hitelszerződések száma folyamatosan csökken, a mulasztásoké viszont nem változik. 
34110488
A bankbetétekre hatalmas csapást mért a szocho és az infláció, százmilliárdokat vesznek ki a háztartások a bankokból, hogy befektessék valamilyen jobb hozammal kecsegtetőkbe. A friss banki adatok szerint a lakáshitelpiac továbbra is gyenge, a személyi kölcsönök viszont jól fogynak, és a babaváró támogatás iránt is nő a kereslet. 
34065548
Egyre látványosabb a hitelkamatok csökkenése. Az elmúlt három hónapban a pénzintézetek mind sűrűbben követték kisebb lépésekkel az MNB-t. A referenciamutatók lefelé tartanak, aminek a hatása a lakossági hitelekben is kezd érezhetővé válni. 
34065404
Újabb nyolc görög településsel bővítette a nem javasolt úti célok listáját a Külügyminisztérium. Csak az a turista számíthat az utazási irodájától visszatérítésre, akinek ilyen, vörös kategóriába sorolt településen van a lefoglalt szállása.
34009007
Ma 3000-4000 forinttal magasabb havi törlesztéssel és 230-289 ezer forinttal nagyobb hiteldíjjal igényelhető 2 millió forintos személyi kölcsön hat éves futamidővel, mint tavaly júliusban. A hitelkamatokban még kevéssé érződik a jegybank kamatcsökkentéseinek hatása.
33970349
A fővárosiak nettó átlagkeresete 72 százalékkal haladta meg a legrosszabb jövedelemadatokat felmutató vármegye munkavállalóiét. A fizetése alapján egy szabolcsi 11 millió forinttal kisebb lakáshitelt igényelhet, mint egy budapesti. A személyi kölcsönnél is több millió a különbség.
33887570
Júliustól 450 ezres hitelösszegig a bankoknak már nem kötelező ellenőrizni, hogy az ügyfél törlesztőrészlete belefér-e a jövedelemarányos törlesztési mutató szabta korlátba. Megnéztük, mennyibe kerül most egy ilyen kölcsön, ha gyorsan szükségünk lenne rá.
33703601
Hiába mérsékelte az MNB már kétszer is 1-1 százalékkal az irányadó kamatát, a bankok egyelőre csak szórványosan követték ezt a hiteleiknél. Július elsejével három nagybank vágott a személyi kölcsönei és lakáshitelei kamatain, de a legnagyobb is csak 0,51 százalékos volt.
33667445
Három hónap alatt 15 százalékkal nőtt a megcsúszott törlesztésű lakossági hitelek aránya. A személyi kölcsönök visszafizetése okozza a legnagyobb problémát, és aggasztóan sok család bankszámlája állhat több százezres mínuszban közvetlenül a fizetés megérkezése után is. 
33613085
Az akciós utakat keresik a magyarok, de már szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy jó helyre, jó ajánlatot csípjünk meg. Felfedeztük Albániát és a tengeri hajóutakat is.
33559802
Minden hiteligénylőknek meg kell felelnie a JTM szabályozásnak is, ami a havi jövedelem terhelhetőségét maximalizálja. A szabályok 2023. július 1-től szigorodtak.
3895983
A magyarok háromnegyedének hiányos a családi kasszája. A válsághoz ugyanakkor alkalmazkodnak: egyre többen keresik az akciós ajánlatokat és a vakációra is spórolnak – derült ki a Cofidis kutatásából.
33559793
Júliustól a JTM-korlát változása miatt a korábbinál kisebb havi törlesztővel alacsonyabb összegű hitelt lehet csak kapni bizonyos jövedelmeknél. Aki június 30-ig igényli a kölcsönt, még az enyhébb feltételeket kell teljesíteni, így az érintett fizetésűeknek érdemes sietni.
33516086
Miközben a tartósan nem fizető hitelek száma tovább csökkent, megugrott azoknak az adósoknak az aránya, akiknél már törlesztési gondok jelentkeztek 2023 első hónapjaiban. Az új kölcsönszerződések száma mélyrepülésbe került, különösen a lakáshiteleké és a babaváróé.
33455093
A hosszúra nyúlt síszezon miatt Ausztria még tartotta a vezető helyét a magyar utazók körében, de már a nyakában loholt tavasszal Olaszország - derül ki a Bank360.hu kalkulátorával kötött utasbiztosítások adataiból. A praktikus online kötést egyre többen időzítik akár közvetlenül az utazás előttre.
33248450
Az MNB májusban elkezdett kamatvágásai előbb-utóbb megteszik a hatásukat a személyi kölcsönöknél is. Megnéztük, mekkora költséggel vehetünk fel most 3 millió forint személyi kölcsönt öt éven túli futamidővel, alacsony és magas jövedelmekkel.
33210119
Az MNB május végén megindult kamatcsökkentése máris reagáltak a bankok: kis lépésekkel, de többen is mérsékelték a személyi kölcsönök kamatait. Ha a jegybank kitart, a hitelek is folyamatosan olcsóbbá válhatnak az elkövetkező hónapokban.
33183275
Ha pénzzavarba kerülünk, biztonságos segítséget nyújthat egy fix kamatozású személyi kölcsön. Megnéztük, mekkora költséggel vehetünk fel egymilliós gyorskölcsönt két és három éves futamidővel, ha a jövedelmünk nem éri el a 353 ezer forintos nettó átlagbért.
32975303
Sok pénzt félretettek az első negyedévben azok, akik tudtak. A nagy devizázási lázat felváltotta az idén az állampapírok, befeketési alapok és banki kötvények iránti lelkesedés, még a készpénz feltétlen hívei is elkezdtek valamilyen befektetést keresni a magas inflációban. A hitelpiacon nettó törlesztővé vált a lakosság, a drága bankhitel keveseknek kell.
32954000
A 30-59 évesek havonta átlagosan 60 ezer forinttal többet költenek a mindennapi kiadásokra, mint egy évvel ezelőtt. A teljes felnőtt lakosság 76 százalékának jelentősen nőttek a háztartási kiadásai.
32895782
Megemelte azt a jövedelemhatárt az MNB elnöke, amely alatt kisebb maximális törlesztőrészletet engedhetnek meg a bankok az ügyfeleknek a személyi kölcsönök és lakáshitelek esetén. A kis összegű hiteleknél viszont már 450 ezer forintig nem kell alkalmazni a júliustól a JTM-et.
32796017
A várakozásoknál jobb első negyedéves eredményt tett közzé a legnagyobb magyar hitelintézet, az OTP Bank. Sok magyar kisbefektető is örülhet, hiszen a részvény árfolyama is emelkedett, az OTP mégsem maradéktalanul boldog: a magyarországi profitot ugyanis teljesen felemésztik a különadók, a kamatmarzs pedig változatlanul alacsony. 
32748968
Az éppen meghosszabbítás előtt álló állami kamatstop a bank terhe, van azonban olyan kamatstop is, amelyet egyenesen önként vállal az ügyfeleknél az Erste, amelynél a többiekhez hasonlóan alaposan visszaesett a lakossági hitelezés, különösen a jelzálogkölcsönök.  
32748818
Egy év alatt jelentősen romlott a magyar családok pénzügyi helyzete, van olyan régió, ahol a fizetőképességük 58 százalékkal csökkent, de már elérhettük a gödör alját - állapította meg egy új kutatás.
32724434
Márciusban sem tért magához a lakáshitelpiac, a babaváró is éppen csak éledezik. A személyi kölcsönt viszont többen vettek fel, mint egy éve, pedig a kamatok továbbra is nagyon magasak - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által közzétett adatokból.
32719868
Ha pénzzavarba kerülünk, és gyors segítség kell, akkor most 800 ezer forintos személyi kölcsönért öt év alatt több mint 1,1 milliót fizethetünk vissza, 3 milliós kölcsönért pedig több mint 4,2 milliót. A hitelfelvétel két év alatt 18 százalékkal drágult; mutatjuk a számokat.
32717363
Fél éve még teljesen megszokott volt, hogy a bankok akár kéthetente is hozzányúltak a kamatokhoz. A folyamat év elején kezdett el lassulni, mostanra pedig gyakorlatilag megállt, május elején már csak egy-egy bank módosított a kamatokon, azok is csak minimális mértékben.
32655905
Hárommillió forintos személyi kölcsönt 5 éves futamidővel most 15 százalékkal magasabb törlesztővel lehet felvenni, mint tavaly április elején. A kedvezmények nélkül igényelhető 3 milliós kölcsönnél pedig 21 százalékos a drágulás.
32427074
Végigvettük, melyik pénzintézet hány éves kortól és korig, valamint milyen plusz elvárásokkal nyújt kölcsönt. Kitérünk a babaváró és csok-hitelre is.
32185115
Végigsöpör az infláció a bankszámlákon, alig van bank, amelyik nem emelte vagy fogja emelni ennyivel a díjakat. Ezt a hiteligénylők és hitelkártyások sem ússzák meg, a költségek nekik is növekedhetnek vagy már emelkedtek is. 
32163797
Az elmúlt hónapok óvatos, de egyértelmű kamatcsökkentései szinte teljesen leálltak áprilisra a bankoknál. Akadt még olyan, amelyik olcsóbbá tette a hiteleit, de a többiek inkább emeltek vagy kivártak a változtatással.
32119250
Rosszul indult és úgy is folytatódott az év a bankok számára. Padlón a lakáshitelpiac és a babaváró sem állt talpra a tavaly decemberi bumm után. A személyi hitelek még mennek, pedig a kamatuk továbbra is az egekben van.
32110832
A magyar háztartások 40 százaléka tervez valamilyen energiatakarékossági beruházást, erre azonban sok helyen nem tudnak félretenni - derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásból. A 2022 októberi mélyponthoz képest valamivel derűlátóbban ítélik meg a pénzügyi helyzetüket, de a többségnek kellene még havi 200 ezer a kényelmes megélhetéshez.
32050346
Egy átlagos Szabolcs vármegyei dolgozó mindössze az 57 százalékát keresi meg annak, amit egy fővárosi munkavállaló - derül ki a KSH friss statisztikájából. Eközben a szegényebb megyékben élőknek számos területen ugyanazokat az árakat kell megfizetniük, emellett a hiteligénylésnél is hatalmas hátrányban vannak. Nemcsak a kevesebb hitelt tudnak felvenni az alacsonyabb jövedelem miatt, de a feltételeknek is egyre nehezebb megfelelni.
32027978
Megnéztük, hogy mekkora törlesztővel vehet fel 2 és 3 millió forintos személyi kölcsönt a minimálbér, az átlagbér és a mediánbér körül kereső. Hosszabb futamidő alatt több 100 ezer forintos a különbség a visszafizetendő összegben.
31957331
Egy százezer forintos gyorskölcsönért 18 hétre 102 200 forintot, 14 hónapra 118 663 forintot kell visszafizetni a pénzintézetek legújabb ajánlatai szerint. 300-400 ezer forintos személyi kölcsönnél már nagyobb a kínálat.
31870259
Öt év után nettó törlesztővé váltak a háztartások, a bankbetétek mennyisége pedig soha nem látott mértékben csökkent. A babaváró hitel beleállt a földbe, a lakáshitel-szerződések száma szintén mélypontra került.
31807115
Márciustól négy nagybank is csökkentette a hitelkamatait. Van, ahol két százaléknál is nagyobb a vágás mértéke. A trend egyértelmű, de a kamatok még nagyon messze vannak egy évvel ezelőttiektől.
31745102
A bankok 100 ezer forinttól, más pénzügyi szolgáltatók ennél kisebb összegű nyugdíjra is nyújtanak személyi kölcsönt. Most 170 ezer forintos nyugdíjjal kétmilliós hitelt két évre havi 57 ezer forintos törlesztővel lehet felvenni.
31687349
Megnéztük, milyen feltételekkel és költséggel vehetnek fel 500 ezer és egymillió forintos személyi kölcsönt azok, akik a váratlan pénzügyi problémáikat a minimálbér összegét elérő vagy az alatti jövedelemmel próbálják megoldani.
31413470
Tovább szigorítják a bankok 2023-ban a hitelezési feltételeiket, és arra számítanak, hogy a korábbinál több kölcsön dől majd be. Főleg az autóhiteleknél lehetnek problémák.
31413023
A januári csend után több nagybank is lépett, és elkezdte csökkenteni a kölcsönök kamatait. Volt olyan közülük, amelyik ezt a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél is megtette.
31380839
Sokan hitték, hogy itt a vége: úgy vették fel a fiatal házaspárok a babaváró hitelt, decemberben, mintha ez lett volna az utolsó lehetőségük erre. Míg a támogatás minden idők negyedik legerősebb hónapját zárta, addig a lakáshitelek piaca tovább zuhant, és hatéves mélyponttal zárta az évet - írja a Bank360.hu. A lekötött betéti kamatok még tovább emelkedtek.
31333535
Megnéztük, hogy mekkora a különbség a havi törlesztőkben 8 millió forintnál, ha személyi kölcsönként vagy szabad felhasználású jelzáloghitelként igényeljük. Általában spórolunk a jelzáloghitelekkel, de találhatunk hasonlóan jó személyi kölcsönt is.
31299185
Egy átlagos fővárosi bérből élő közel 10 millió forinttal több lakáshitelhez és kétszer annyi személyi kölcsönhöz juthat hozzá, mint egy szabolcsi igénylő. A magasabb jövedelműek több kedvezményhez juthatnak hozzá. 
31245026
A legkedvezőbb 3 milliós személyi kölcsönök havi törlesztői most 9-10 ezer forinttal, a 6 milliósaké 18-20 ezerrel magasabbak, mint egy évvel korábban, ha havi 300 ezres nettó jövedelmet és 72 hónapos futamidő veszünk alapul.
31244918
A lakásfelújítási támogatáshoz járó kedvezményes hitel már nem igényelhető, de a bankok az államtól függetlenül is díjazzák a korszerűsítést jóváírási akcióval, kamatkedvezményekkel. Összegyűjtöttük az ilyen hitelajánlatokat.
31233362
Az adósságfék szabályok miatt a jövedelmünk megszabott részénél nem lehet magasabb a hitelünk törlesztőrészlete. Megnéztük, mekkora személyi kölcsönt vehetünk fel most két évre 500 ezres nettó alatt és legalább 600 ezressel.
31133663
A jegybanktörvény év végi módosítása újabb jogosítványokat ad az MNB-nek a hitelezési feltételek szigorítására. Ha a magas kamatok miatt hosszabb futamidőt választanak az ügyfelek, a jegybank bevetheti az új fegyvert.
31092542
Januártól jelentősen nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum, és ezzel együtt az ezekre felvehető személyi kölcsön összege is. Megnéztük, mekkora hitelre futja ezekből és az aktuális átlagbérből.
30962126
Több mint egy évet kell visszalapozni a naptárban, hogy olyat lássunk, amit 2023 január elején: egyetlen nagybank sem hajtott végre számottevő általános kamatemelést sem a személyi kölcsöneinél, sem a lakáshiteleinél.
30866678
Tízéves csúcson a lakáshitelkamatok, és ötéves mélyponton a folyósítás - ezt hozta a november a most közzétett adatok szerint. A betétkamatok ugyanakkor a 2008-as válságot idéző szintre emelkedtek 
30845642
Január elsejétől jelentősek a változások a hitelekben és az állami támogatásokban. Összeszedtük a legfontosabbakat: nőtt a thm plafon, megszűnt a hitelmoratórium és már három kamatstop is érvényes június végéig.
30805676
Ki szeret a 20 fok alá tekert termosztát kínálta hűvösben ársapkákban ülni a szeretteivel, nézve a karácsonyfán az inflációs csúcsdíszt? De közben pedig ki ne szeretné végre azt érezni, hogy innentől már jobb lesz?
30779543
A minimálbér 16 százalékos emelése 2023-ban egy sor járadék és juttatás összegét is magával húzza, így növekedni fog többek között a kisgyermekes szülők járadéka, az álláskeresési járadék és a táppénz. A minimálbéresek nagyobb hitelt is kaphatnak jövőre. 
30756503
Több bank is jóváírásokkal vagy egyéb ajándékokkal próbál több hiteligénylőt szerezni, ha már azoknak a kedvező kamatoknak búcsút kellett inteniük. Összegyűjtöttük, mi mindent  kínálnak a személyi kölcsönért cserébe. 
30702863
Az ünnepek előtt különösen gyakran fordul elő, hogy jól jönne még néhány százezer forint. Megnéztük, mennyiért adnak ilyen összegű kölcsönt a bankok.
30560741
Közel a felére esett vissza a lakáshiteleknél az új szerződések összege az előző évihez képest, és már a személyi kölcsönök iránt is csökkent a kereslet. A babaváró hitel pedig még soha nem teljesített ilyen rosszul. Az átlagos hitelköltség mutató közben októberben már a 10 százalékot is meghaladta a lakáscélú kölcsönöknél.
30560207
Korán jött a Mikulás a banki ügyfeleknek, akik olyat láthatnak a hitelfeltételek hó eleji változtatásakor, amire utoljára tavaly volt példa. Elmaradt a megszokottá vált kamatemelési hullám, két nagybank pedig már csökkentette is a kölcsönei kamatát.
30559796
Január elsejétől 37 százalékra emelkedik a személyi kölcsönöknél a maximum teljes hiteldíjmutató, a hitelkártyák esetén pedig 52 százalékot is elérheti ez a mutató.
30528323
A magyar bankrendszer továbbra is stabil, erős tőkehelyzettel és jelentős likviditási tartalékokkal rendelkezik. Kihívások persze vannak bőven: a szomszédban zajló háború, a növekvő infláció és az energiaválság sem könnyítik meg a pénzügyi szereplők helyzetét. Megjelent az MNB Pénzügyi Stabilitási Jelentése, ennek foglaljuk össze a fontosabb elemeit.
30462935
Egy hatmilliós hitelből sok mindent megvalósíthatunk, de ritkán fordul elő, hogy néhány milliót rögtön vissza is fizethetünk belőle támogatásból. Most ez a helyzet, és ezért gyorsan még személyi kölcsönt is megérheti felvenni.
30395051
Havi kétszáz pengő fixszel az ember könnyen viccel - énekelték régen. A helyzet most is hasonló: az emberek többségének havi 200 ezer forint kellene ahhoz, hogy kényelmesen kijöjjön a jövedelméből.
30350297
A hó eleji kamatemelésekkel még messze nem értek véget a hiteldrágulások. A nagybankok közül most az Erste hajtott végre 1-2 százalékos kamatemelést a lakáskölcsöneinél és a szabad felhasználású jelzáloghiteleinél. A sort november végéig újabb bankok folytathatják.
30295679
A lakossági hitelezésben már egyértelműen látszik a kereslet csökkenése, csak a személyi kölcsönök tartották magukat, a vállalatok hiteléhsége ellenben még nagy volt az év első kilenc hónapjában - derült ki az Erste számaiból.
30270257
Pörög a bankok kamatszámlálója, alig győzik követni az MNB emeléseit. Két éve még egyszámjegyű THM-ekkel lehetett felvenni személyi kölcsönt, most viszont már annak dupláját is elkérik érte.
30222944
Már az elmúlt hónapokban is sok bank szigorított a lakossági és vállalati hitelek feltételein, de az elkövetkező időkben még több tervezi ezt. A személyi kölcsönökben és a lakáshitelekben is csökkenésre számítanak.  
30223013
Újabb adósságféket vezethet be a magánszemélyek hiteleire az MNB elnöke. Ezután a jegybanknak a nyeresége 50 százalékát be kell fizetnie a költségvetésnek, ha viszont a büdzsének kell állnia az MNB veszteségét, azt öt év alatt teheti meg.
30222887
Zuhant a kereslet szeptemberben a lakáshitelek iránt. Piaci kamatozású kölcsönökből feleannyi fogyott, mint egy éve, miközben a költségük csaknem duplájára nőtt. Tovább csökkent az érdeklődés a személyi kölcsönöknél is. A lekötött betétek átlagos kamata viszont emelkedett, ami felhúzta az összegüket is - derült ki a Magyar Nemzeti Bank friss adataiból.
30206141
Bepótolták a kamatemelést a napokban azok a bankok is, amelyek még nem reagáltak az MNB legutóbbi lépéseire. A lakáshiteleknél egyre gyakoribb a 10 százalék feletti kamat, a személyi kölcsönöknél pedig a 20 százalék körüli. 
30195158
Ha hitelből akarunk megvenni egy százmilliós lakást, akkor, akkor már a fizetésünknek is milliósnak kell lennie. Ez nyilván gyakoribb akkor, ha külföldön dolgozunk, és megfelelő állásnál erre is hiteleznek a magyar bankok. 
30155048
A jövedelmeknél jobban emelkedő törlesztőrészletek és a lakásvásárláshoz szükséges kölcsönök összegének növekedése miatt egyre gyakrabban állíthatja meg a hitelfelvételt az adósságfék.
30134732
Hatalmasat emelkedett egy hónap alatt az a jegybanki kamat, ami befolyásolja a banki hitelek árát. Ez ugyan még csak részben épült be az ajánlatokba, de már  jól látszik például egy 3 millió forintos személyi kölcsönnél is.
30081578
Egyre többen mondanak le nagyobb beruházásaikról, és növekszik azok száma is, akik kénytelenek hozzányúlni megtakarításaikhoz, és a hivatalos adatoknál sokkal nagyobb árnövekedést érzékelnek az élelmiszereknél.
30058772
Októberben már nincs olyan nagybank, amelyik ne növelte volna a hitelei kamatát. A hó eleji hullámot újabb drágítások követték, amelyek ráadásul többnyire még csak az MNB korábbi kamatdöntésére reagáltak.
30018140
A bankok még be sem fejezték a hiteleik drágítását a 13 százalékra emelt jegybanki alapkamat után, máris készülhetnek az újabbakra. Az MNB pénteki döntései azonnal jelentkeztek a bankközi kamatokban.
29947520
Már szeptemberben beköszöntött a 20 százalék fölötti infláció, és 2023 első felében is velünk maradhat, ami a hitelkamatokat is magasan tarthatja. A forint újabb jelentős gyengülése még csak ezután hathat az árakra.
29869016
A bankok úgy dobálják a babaváró hitelért a százezreket, mintha év végén lejárna. Most újabb nagyágyú szállt versenybe a kedvezményes kölcsönt igénylőkért, több bank pedig meghosszabbította a lejáró akcióját.
29847221
A hiteldrágulás most jobban fájhat annak, aki legalább részben ebből akarja megvenni a legnépszerűbb új vagy használt kocsikat. Tavasz óta ezek az autók már alig kerülnek többe, a kölcsön viszont annál inkább.
29821163
Az MNB utolsónak szánt kamatemelése óta a nagybankok futószalagon drágították a hiteleiket az elmúlt napokban, és még nem látszik, náluk hol tetőznek a kamatok.
29713964
A hitelköltségek emelkedése és a magas infláció változást hozott abban is, hogy mire vesznek fel az emberek személyi hitelt. Egyre népszerűbb a lakásfelújítás, autót viszont kevesebben vesznek hitelből.
29712938
A személyi kölcsönök és a lakáshitelek költségei is jelentősen nőttek augusztusban az MNB adatai szerint. A betétek átlagos kamata is emelkedett, mégis csökkent a bankban lekötött pénzek összege.
29699840
Alakulhat úgy, hogy a fizetésünk sokszorosára lenne szükségünk. Akinek magas a fizetése, szinte lakáshitelkamatért juthat egyévi bérét jelentő személyi kölcsönhöz.
29655074
A banki kölcsönök további drágulását hozhatja, hogy a kamatemelési ciklusának zárásaként 13 százalékra növelte az alapkamatot az MNB. Egy átlagos lakáshitel törlesztőrészlete még 5-10 ezer forinttal emelkedhet.
29530820
A növekvő kamatok miatt dráguló hitelek megnehezítik a kölcsönfelvételt. A bankok már érzékelik a megcsappanó keresletet, de a java még csak ezután jöhet.
29492879
Megnéztük, mekkora törlesztőt kell vállalni most öt évre felvett 1 millió és 3 millió forintos személyi hitelhez. Csak az a jó hír, hogy vannak olcsóbb ajánlatok a jelenlegi inflációnál. 
29312216
Most szinte mindenki azt keresi, hogyan tudná csökkenteni az energiakiadásait. Kiszámoltuk az egyik legtöbbet hozó energiatakarékossági módszernek, az ablakcserének a költségeit, ha hitelből csináljuk.
29222321
Július után augusztusban is csaknem két százalékkal nőtt az éves infláció, ami így már 15,6 százalékot tett ki, és ebben még nincs is benne a rezsiemelés hatása. Az élelmiszerek áremelkedése már több mint 30 százalékos.
29177186
A Zöld Otthon Program doppingjával még tudott nőni a lakáshitelezés az első félévben, de enélkül már egyértelmű a kereslet csökkenése, ami a fogyasztási kölcsönöknél is látható.
29114765
Négy nagybank is változtatott a hitelei kamatain szeptember elsejétől. Kettő azonban a jegybanki emelés ellenére is csökkentette azokat, ami azt mutatja, hogy ilyen drágán egyre nehezebb eladni a kölcsönöket az ügyfeleknek. 
29108474
Júliusban csökkent a bankok hitelezése, különösen a jelzáloghiteleknél szembetűnő a visszaesés. A betéti kamatok kilőttek az előző hónaphoz képest, az inflációtól azonban továbbra is jelentősen elmaradnak.
29072996
A várakozásoknak megfelelően folytatta a kamatemelést a jegybank. A mai, augusztus 30-i ülésén az MNB Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 11,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Csütörtökön várhatóan az egyhetes betéti kamatot is az alapkamathoz igazítja az MNB.
29071622
Minden nagybank válaszolt az elmúlt hetekben az MNB kamatemeléseire. Az újabb előtt megnéztük, mennyiért lehet most kisebb összegű személyi kölcsönt kapni, ha megszorulunk.
29041127
Még a koronavírus-járvány időszakánál is rosszabb anyagi körülményekre készül a magyarok jelentős része, amit nagyrészt a magas infláció és az emelkedő energiaárak okoznak.
29003924
Kezdődik az új tanév, ami sok család számára jár együtt a kiadások növekedésével az elszálló infláció miatt. Min lehet spórolni, és ha nincs rá elég pénzünk, mennyiért lehet most kisebb összegű kölcsönt kapni? 
28975160
Csaknem 200 milliárddal csökkentette a forint betétjeit a lakosság, miközben csaknem 250 milliárdot nyert a devizabetéteken. A részvények nagy bukót jelentettek az első félévben, az állampapír-állomány viszont nőtt. 
28941692
Most lenne csak igazán igény a zöld lakáshitelekre, azonban egyelőre a bankok még csak a kezdeti lépéseknél járnak ebben. Kisebb kedvezmények már elérhetőek a rezsicsökkentő beruházások pénzeléséhez. 
28915352
Két hét alatt valamennyi nagybank drágított a hitelein azt követően, hogy az MNB 10 százalék fölé vitte az alapkamatát. Személyi kölcsönt már ennél drágábban adnak, a lakáshiteleknél pedig általánossá vált a 8 százalék feletti THM.
28882352
A háztól és fogyasztásunktól függően 1,5 és 3,5 millió forint közötti összegből hozhatók ki érdemi napelemrendszerek. Ha belevágunk hitelből, havi 50-60 ezer körüli törlesztőrészleteket kell vállalnunk érte.
28843739
A korábbi hónapoknál is sokkal nagyobb mértékben nőtt az infláció, júliusban már elérte a 13,7 százalékot. A rezsinövekedés hatása ráadásul még csak ezután jön, így őszre felkészülhetünk a 20 százalékos pénzromlásra is.
28788578
A dráguló hitelek és megélhetési költségek miatt túl magas lehet a jövedelmünkhöz képest a felveendő kölcsön törlesztőrészlete. Egy dolgot azonban még ilyenkor is tehetünk azért, hogy megkapjuk a szükséges összeget.
28768421
Az emelkedő kamatok már a hitelezési számokon is meglátszanak. Az MNB friss adatai szerint júniusban az előző havi és a tavalyi kereslethez képest is csökkent a hitelezés a bankoknál.
28718450
Augusztus elejétől több nagy pénzintézet is drágított a hitelein, ami után a lakáskölcsönt már csak elvétve lehet kapni 8 százalékos THM alatt.
28705742
Egy munkanapjuk és egy hétvégéjük maradt a törlesztési moratóriumban lévőknek a bennmaradási nyilatkozatra. Aki ezt bármilyen okból lekési, automatikusan kikerül a december 31-ig meghosszabbított moratóriumból, és augusztustól újra fizetnie kell a kölcsönét.
28626737
A bankok az MNB kamatemeléseire válaszul folyamatosan drágítják a hiteleiket, de ennek mértéke és ideje nagyon változatos. A legolcsóbb 2 milliós személyi kölcsönök egy hónap alatt alig lettek drágábbak. 
28612928
A stabilizálódó forintárfolyam ellenére sem tartott szünetet a jegybank, amely újabb egy százalékkal már 10,75 százalékra emelte az alapkamatot. Ez utoljára a 2008-as válság idején volt ilyen magas.
28611131
Mostanra szinte az összes nagybank hiteldrágításokkal válaszolt az MNB június vége óta több lépcsőben végrehajtott nagyarányú kamatemeléseire. Hosszú idő után lépett a legnagyobb hazai pénzintézet is. 
28484060
Nem maradtak visszhang nélkül az MNB júliusi rendkívüli kamatemelései. Több bank is hóközi lépésekkel drágította a személyi vagy lakáshiteleit, de a reakciók eddig visszafogottak.
28332953
Hozzáemelte az MNB az alapkamatot a múlt héten a forint védelmében csaknem 10 százalékra növelt irányadó kamatához. Így most mindkettő 9,75 százalék, az euró árfolyama azonban így is 410 körül van.
28291658
Hiába drágultak májusban már jól láthatóan a hitelek, a legnépszerűbb kölcsönökből több fogyott. A lakáscélú szerződéseknél a zöld hitel roham még nagyon meglátszik a számokon, a babaváróban és a személyi kölcsönben inkább a kereslet stabilizálódásáról lehet beszélni az elmúlt hónapokban.
28123286
Egy év alatt csaknem 7 százalékkal emelkedett az alapkamat, és ez nem csupán a hiteleket drágította meg alaposan. Több fizetnivalót ugyanis az alapkamat értékéhez képest határoznak meg.
28075388
Megígérte, meglépte: emelt még egyet az irányadó kamatán a jegybank. A hitelfelvevők a nyári melegben is cidrizve várhatják, hogy mit lépnek erre a bankok a napokban.
28069277
Az év végéig a törlesztési moratóriumban maradó tipikus lakáshitelesek további közel 300 ezer forint, a személyi kölcsönösök pedig közel 200 ezer forint többletfizetési kötelezettségre számíthatnak.
28043102
Az elemzői várakozásokat is jóval felülmúlóan, 185 bázisponttal 7,75 százalékra emelte az alapkamatot az MNB. A jegybank ezzel a forint soha korábban nem látott gyengeségének időszakában igyekezett erős jelzést adni a piacnak.
28041482
Egy új lakás berendezésénél könnyen nem nehéz kétmillió forintig tolni a költségeket. Kikalkuláltuk, mennyibe kerül ez személyi kölcsönből és áruhitelből. 
27917408
A magyarok közel fele szerint infláció miatt érdemes most megvalósítani a lakásfelújítást, mert később még drágább. Másik felük szerintük jobb most kivárni, mert később könnyebben megússzák.
27824795
Több hitelintézet is emeli a személyi kölcsönök kamatát, így a hóközi drágítás most sem maradtak el. Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat. 
26905799
Júliustól jelentősen emelkedik a teljes hitelköltség mutató (thm) maximuma, ami többek között a személyi kölcsönök és a hitelkártyák drágulásával is járhat.
26432474
Ha szabadon elkölthető ötmillió forintot akarunk, akkor nem sokkal drágább a személyi kölcsön, mintha ingatlanfedezettel veszünk fel jelzálogkölcsönt.
25913143
Májusban 10,7 százalék volt az infláció az egy évvel korábbihoz képest- jelentette a KSH.  A gyenge forint és az újonnan bevezetett különadók tovább ronthatnak a helyzeten, és a 10 százalék feletti infláció az év nagyobb részében velünk maradhat.  
25290919
A megkérdezettek majdnem fele tervez nagyobb kiadást a következő fél évben. Hiteltapasztalattal jobban bele mernek vágni újabb kölcsönbe ezeknek a költségeknek a fedezésére.
24544690
Befutottak az első nyári hitelkamat-változások. Hosszú idő után először nemcsak jelentős emelésekről, hanem érdemi csökkentésekről is beszámolhatunk.
24335899
A háztartások hitelállománya szezonális igazítás nélkül 72,5 milliárd forintos növekedést mutatott áprilisban. A háztartások betétállománya szezonális igazítás nélkül 20,9 milliárd forinttal csökkent. 
24236329
Az MNB nagy kamatemelései az elmúlt félévben lényegében beépültek a lakáshitelek áraiba. A bankok nagyobb részt a személyi kölcsönök kamataiban is érvényesítették ezt.
24107698
Nagyon nem mindegy mekkora fizetéssel kell felvenni kisebb összegű kölcsönt például egy váratlan kiadásra. Az átlagbérre a minimálbérnél barátságosabban hiteleznek a bankok.
23648293
Nem a vásárlókra és a kölcsönfelvevőkre veti ki a háborús adókat a kormány, de alighanem ők is megérzik majd a hatását a kasszánál és a hitelfeltételekben.
23357377
A kamatstop vége nem okoz a devizahitelezéshez hasonló válságot, de például a nyugdíjasoknak és a gyermeket nevelők egy részének továbbra is szükségük lesz valamiféle támogatásra az MNB szerint.
23317819
Már a harmadik hullámban emelték a hiteleik kamatát a bankok májusban. Ezzel még az MNB korábbi kamatemeléseinek hatása épült be a kölcsönfeltételekbe. 
23247550
Nem pandémiás a hangulatunk, de a háború tartós hatásait érzékelve borúlátóbbak lettünk. A hitelfelvételtől azonban még nem riadunk vissza. 
23041459
A szabadságnak a hitelezésben is ára van. Egy 10 millió forintos szabad felhasználású jelzáloghitel drágább, mintha ugyanennyit lakáscélra vennénk fel. De a személyi kölcsönnél még így is olcsóbb.
22926013
Több bank is kamatemeléssel indította a hetet. Volt, ahol a jelzáloghitelek lettek drágábbak, míg máshol a szabad felhasználású személyi hitelek ügyleti kamata emelkedett. Összefoglaltuk a fontosabb változásokat.
22025506
A végelszámoló értékesíti a Sberbank hitelállományát, így a bezárt pénzintézet adósai hamarosan új banknak fizethetik tovább a kölcsönöket. 
21675013
Feltámadt a babaváró hitel, de a fogyasztási kölcsönök és a jelzáloghitelek is szépen teljesítettek márciusban. A kamatemelések negatív hatását ellensúlyozták az egyre vonzóbbá váló támogatott hitelek. 
21431182
Az Erste elárulta, hogy a kamatstop  végén mennyit buknának azok a jelzáloghitelesek, akik eddig nyertek a változó kamatozású kölcsöneikkel. 
21363799
Nemcsak a fogyasztó árak emelkedése közelíti a 10 százalékot, hanem a hitelinfláció is. Egy 800 ezres személyi kölcsönnél 77 ezer forinttal kell többet visszafizetnünk, mint egy éve.
21240775
Gyorsan reagáltak bankok az MNB kamatemeléseire. Május elejétől a személyi kölcsönök és lakáshitelek is tovább drágultak. Nem volt ritka az egyszázalékos emelés sem, a lakáshitelek kamata sok helyen már csaknem 10 százalék.
21218629
Leírta a Magyar Nemzeti Bank, hogy a hitelintézetek hogyan járhatnak el a kölcsönükkel megcsúszó adósokkal. Összefoglaltuk, mire számíthatnak a késedelmes ügyfelek. 
21048712
A magyarok 33 százaléka kényelmesen kijön a jövedelméből, kétharmaduknak azonban ehhez még kellene pénz, többségüknek havi szinten mintegy 100 ezer forint hiányzik.
21041239
Ismét kamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank, amely így akarja fékezni az inflációt. A döntés rossz hír a hitelfelvevőknek, akiknek már ez eddigi kamatemelésektől is megdrágultak a törlesztőrészletek.
21037291
Ahogy drágulnak a piaci kamatozású személyi és lakáskölcsönök, úgy lehet egyre többet nyerni az állam által támogatott hitelek. Aki ezeket igénybe tudja venni, az most már akár sok millió forintot is megspórolhat.
20780119
Ott folytatták a bankok április második hetében, ahol az elsőben abbahagyták: újabb kamatemelésekkel. A kölcsönökért elvárt jövedelmek még a kamatoknál is jobban változnak.
20729287
Az elmúlt hetekben több alkalommal is emelte a jegybank a kamatot, és ez most lecsapódott a lakossági hiteleknél. Összegyűjtöttük, mekkora kamatemeléssel indították az áprilist a bankok.
20447941
Kisebb összegű személyi kölcsönnél is jelentős drágulást hoztak az elmúlt hónapok kamatemelései. Megnéztük, mennyiért adtak a bankok 1 és 3 millió forint hitelt novemberben és április elején. 
20451034
A nagy kamatemelési hullám után is akad még kedvezőbb árú személyi kölcsön. Megnéztük, milyen törlesztővel lehet felvenni hárommilliót, és hogy mennyit segít ebben egy fogyasztóbarát személyi kölcsön.
19794442
Ismét változtatott kamatkondícióin az OTP Bank. Emelkedett a lakásvásárlásra fordítható jelzáloghitelek és a személyi kölcsönök kamata, emellett a fogyasztóbarát kölcsönök is drágábbak lettek március 16-tól. Összefoglaltuk a fontosabb változásokat. 
19736248
A fogyasztói árak túl nagy növekedése általánosságban kedvezőtlen a teljes gazdaságnak, de van olyan pénzügyi helyzet, amiben előnyös.
19573918
Az Erste Bank Hungary minden lehetőséget megvizsgál a további növekedésre, ebbe beletartozik cégek és portfóliók felvásárlása is. Akár a Sberbank hitelportfóliójának a megvásárlása is szóba kerülhet.
19558672
Újabb hiteldrágulásokat hoztak március eddig eltelt napjai. Szinte az össze nagybank emelt a kamatain, ami a lakáshitelek árán ugyanúgy meglátszik, mint a személyi kölcsönökén.
19511851
A Raiffeisen Bank a beérkezett sajtóérdeklődésekre reagálva a Magyar Nemzeti Bank ma reggeli nyilatkozatával összhangban megerősíti, hogy likviditása bőséges, tőkehelyzete kiváló, működése zavartalan.
19454956
Kitartott a tavalyi folyósítási kedv januárban is, de új erőre nem tudott kapni a hitelpiac. A lakáshitelekből már majdnem egy éve 100 milliárd forint feletti összegeket folyósítanak a bankok, amihez most először a zöld hitelek is érezhetően járultak hozzá. A személyi kölcsönök kihelyezése mérsékelt, de stabil, a babaváró kölcsönök azonban már elindultak a program kifutását jelző lejtő felé. A háborús feszültség várhatóan a hitelpiacot sem hagyja érintetlenül, a kamatemelési ciklus mellett komoly felfutásra az év első részében nem érdemes számítani.
19409239
A sberbankos betétesek azt már tudják, hogy szerdától is maximum hétmillió forintot vehetnek fel a számlájukról 30 napig, de vajon mit csináljanak azok, akiknek hitele van a magyar Sberbanknál?
19175401
Több mint egy éve vehetünk fel minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönt, jelenleg hét banknál. Az MNB feltételei minden piaci szereplőre vonatkoznak, mégis jelentősek az eltérések az ajánlatok között, főként az árazásban és az elvárt jövedelemben.
19127170
A hitelek drágulása már nem csak az új lakásban gondolkodókat, hanem a személyi kölcsönt keresőket is utolérte. Fontos látni, hogy nem átmeneti jelenségről van szó, a bankok az MNB folyamatos kamatemelései miatt drágítanak, ez pedig legalább a nyárig ki fog tartani.
18891568
Szomorú történetet osztott meg velünk egy olvasónk: magát egy hazai bank munkatársának kiadó személy pénzt csalt ki tőle, amiért cserébe gyors hitelfolyósítást ígért neki, amiből nem lett semmi. Mit lehet tenni ilyen helyzetben, és ami még fontosabb: hogyan lehet megelőzni, hogy mi is csalók áldozatává váljunk?
18862168
Akár nettó 350 ezer forint igazolása is szükséges lehet a minősített fogyasztóbarát személyi hitelek igényléséhez, ami jóval magasabb annál, mint ami egy egyszerű személyi kölcsönhöz kell. Emiatt az átlagbérből és az annál kevesebből élők több hitelintézetnél nem juthatnak hozzá a kedvezőbb feltételekkel igényelhető kölcsönhöz.
18856510
Több nagybank ismét emelte a lakáscélú és szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamatait. A bankholdingos pénzintézetek egyre inkább összehangolódnak ezekben a konstrukciókban is, de nem csak ők emeltek az elmúlt napokban. A személyi kölcsönöknél meglepő módon még csökkenés is történt, aminek az online megoldásokat kedvelők örülhetnek.
18827875
A bankok még mindig nem győzik követni a drágulásokat a tavaly év végi intenzív jegybanki kamatemelések után.
18790609
Az áruhiteleknél decemberben még nem érvényesült a személyi kölcsönökre már jellemző kamatemelés.
18737074
Diákmunkánál a bruttó béreket eddig is csupán az szja terhelte, így a munkát vállaló tanulók bére jelentősen emelkedhet az idén.
18680569
Elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy március 31-én egyesüljön az MKB Bank és a Budapest Bank. Az MNB engedélye alapján áprilistól végleg búcsút mondhatnak a Budapest Banknak az ügyfelek, akiket a fúzió nyomán már az MKB Bank szolgál ki.  
18642505
Két hónapon belül búcsút int az ügyfeleknek a Budapest Bank, most azonban váratlanul még új hitelekkel állt elő. A március végén az MKB Bankba olvadó BB hitelfeltételein már tetten érhetők a küszöbön álló házasság jelei.
18639241
Féloldalas helyreállás jellemezte a lakossági hitelpiac 2021-es évét a Bank360 gyorsértékékelése alapján. A két évvel ezelőtti válságban is talpon maradó lakáshitelek valósággal kirobbantak tavaly az MNB friss adatai szerint, a személyi kölcsönök és babaváró statisztikák azonban kevésbé mutatnak erős hitelpiacot.
18570064
Ott folytatták a bankok februárban, ahol januárban abbahagyták: kamatemelésekkel. A változások a lakáshitelek és a személyi kölcsönök árazását is érintették. Akad egészen meghökkentő, csaknem 10 százalékos mértékű drágulás is. Arra is van példa, hogy a módosítások nyomán a hosszabb kamatperiódusú hitelek olcsóbbá váltak, mint a kevésbé kiszámíthatóak.
18553093
A 25 év alatti munkavállalók januártól akár több tízezer forinttal magasabb nettó bérrel számolhatnak az szja-mentességnek köszönhetően.
18357229
A pandémia második évét összességében jóval a válság előtti érték alatt zárta az index.
18296935
A hónapok óta tartó kamatemelés eredményét az igénylők már a saját bőrükön is érezhetik, nemcsak a jelzáloghiteleknél, hanem a személyi kölcsönöknél is.
18296866
Végigsöpört a kamatemelési hullám a személyi kölcsönök között is. Megvizsgáltuk, hogy a drágulás után milyen feltételekkel lehet január közepén felvenni 3 és 5 millió forintos személyi hitelt.
18216118
Decemberben ismét 7,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az előző évhez képest, a széleskörű drágulás azonban az egész világon jelen van. Az erősödő pénzromlás hosszú távon az adósoknak kedvezhet, de ez kevés vigaszt nyújt azoknak, akik még csak most gondolkoznak a hitel felvételén.
18200950
Jelentős mértékben, közel 20 százalékkal emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum összege, de több év kihagyás után a közmunkások bére is nőtt. Mire elég a törvényi minimum, ha hitelfelvételre kerül a sor, és milyen kamatokra számíthatnak az igénylők? Cikkünkben ennek számoltunk utána.
18200182
Lendületet vettek az áruhitelek a csábító akcióktól, és az utolsó “békebeli”, azaz banki kamatemelésektől még többnyire mentes hónapban az előző évinél és az októberinél is több fogyott belőlük.
18179974
Bekezdtek a bankok 2022-ben: sorozatban jelentik be a kamatemeléseiket a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél. A sort egy újabb nagybank folytatta, amely nemcsak a kamatokhoz nyúlt, hanem a személyi hitelek folyósítási feltételeit is átrendezte.
18154138
Folytatódott a kamatemelés a személyi kölcsönöknél. Az ünnepek előtt két nagybank emelt, amit 2022 elején két újabb követett. A folyamat lassabb ugyan, mint a lakáshiteleknél, de várhatóan januárban lesznek még hasonló lépések.
18132133
A járvány okozta mélypontról 2021-ben egyértelműen visszakapaszkodtak a személyi kölcsönök, és 2022-ben már elérheti a folyósításuk a 2019-es szintet - derül ki a Bank360.hu összeállításából. Az otthonfelújítási támogatás ugyan elvileg konkurense is lehetne ennek a hitelnek, de a valóságban sok esetben még növelte is a keresletet iránta.
18109696
A személyi kölcsönöknél is elkezdték a kamatemeléseket a bankok, van, amelyik már 2022-ben is drágította a hitelét. Megvizsgáltuk milyen feltételekkel lehet 2022 elején felvenni 6 millió forintot a váratlan kiadásokra.
18068053
Enyhe mérséklődés jellemezte a hitelpiacot novemberben az MNB friss adatai szerint. A süllyedő kölcsönkihelyezés alól egyedül a még mindig rendkívül magas összegben folyósított lakáshitelek jelentettek kivételt. A személyi kölcsönök folyósításának csökkenése azonban folytatódott, az új babaváró hitelek összege pedig az őszi esés után alig haladja meg a valaha volt legalacsonyabb értékét.
18058552
A nyugdíjunk biztos jövedelemnek számít, amire személyi kölcsönt és jelzáloghitelt is felvehetünk néhány korlátozás mellett.
17923459
Újabb bankvásárlással zárul az év. A Gránit Bank bejelentette, hogy a BDPST megszerzi a pénzintézet többségi tulajdonát. A Gránit vezetője a részvénycsomagot eladó Hegedüs Éva marad.
17886277
Elkezdődött a kamatemelkedés a személyi kölcsönöknél, de sok bank még nem drágított jelentősen. A Bank360 kalkulátorának segítségével megvizsgáltuk, hogy milyen feltételekkel lehet az év végén személyi hitelt felvenni.
17841646
A hitelkiváltó kölcsönön kívül az összes fogyasztási hitelnél csökkenő keresletet mutattak a kalkulációk a Bank360.hu adatai szerint. A személyi kölcsönnél, az autóhitelnél és a gyorskölcsönnél ugyan lanyhult az érdeklődés, de ez megegyezik az előző évek utolsó hónapjaiban szokásos trenddel.
17841652
Az MNB jelentősen felgyorsította a kamatemelési ciklusát, ami miatt már nemcsak a lakáshitelek, hanem a személyi kölcsönök kamata is elindult felfelé.
17819257
Novemberben tovább süllyedt a főbb lakossági hitelek iránti kereslet a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index szerint, amely az internetes keresések alapján készül.
17774434
Több mint öt év után ismét emelkedik a fogyasztási hitelek maximum thm-je.
17572330
A Bank360 elemzői megnézték két kisebb hitelösszeg, 1,5 millió és 3 millió forint felvételének a feltételeit.
17546956
Októberben nagyot zuhant a lakáshitelek folyósítása. A bankok által kihelyezett 108,2 milliárd forint ugyan még így sem mondható alacsonynak, de az október 4-től induló kedvezményes zöld lakáshitelek még nem jelentek meg a folyósításokban.
17481199
Egy életre szóló ajándék, egy új autó vagy sürgős javítás? Egy személyi kölcsön számos helyzetben a segítségünkre lehet. Utánajártunk a Bank360 hitelkalkulátor segítségével, hogy milyen feltételekkel lehet felvenni egy és hárommillió forint személyi kölcsönt, fix kamatozással.
17339878
Az átlagosan számított hitelösszeg az eddigi legmagasabb összeget vette fel októberben a személyi kölcsönöknél a 2019. januárban indított mérés óta.
17254681
Szeptemberben is tartotta a válság előtti szintet a személyi kölcsön, 46,3 milliárd forintot folyósítottak a népszerű szabad felhasználású hitelből.
17188432
Októberben sem tudott visszazárkózni a lakossági hitelkereslet a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index alapján, amely a főbb lakossági hiteltípusok iránti érdeklődést az internetes keresések alapján vizsgálja.
17188009
Magyarországon a gáz, illetve villany árát is állami szabályozás befolyásolja. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai azonban ezt az iparágat sem kímélték, a magas inflációról nem is beszélve.
17186683
A Szép-kártya három alzsebe között egészen jövő szeptember 30-ig szabaddá vált az átjárás, vagyis az eredetileg az év végéig tartó lehetőség még majdnem egy évig elérhető marad.
17159395
Megszületett a megállapodás: januártól a kormány bejelentése alapján a bruttó minimálbér 200 ezer, a garantált bérminimum pedig bruttó 260 ezer forintra emelkedik, a bérmegállapodást várhatóan november közepéig alá is írják az érintettek.
17080147
Szeptemberben ismét nőtt a lakáshitelek folyósítása az MNB közlése alapján. A 125,4 milliárd forintos havi hitelkihelyezés alig marad el a nyár eleji rekordtól, vagyis a jelzáloghitelek terén még a drágulást okozó alapkamat-emelés sem tudta lehűteni a kedélyeket.
17045881
A szabad felhasználású személyi hitelek kiheverték a koronavírus-járvány okozta visszaesést, sőt a legutóbb közzétett, augusztusi folyósítási adatok alapján most először fordult elő, hogy ebből a hiteltípusból többet folyósítottak a hitelintézetek, mint az állami kamattámogatott babaváró hitelből.
16579678
Az előző hónaphoz hasonlóan csökkent, illetve stagnált az érdeklődés szeptemberben minden általunk vizsgált fogyasztási hiteltípus esetén. A személyi kölcsön, autóhitel, hitelkiváltó kölcsön és gyorskölcsön kalkulátorainkban végzett számolásokat elemezve viszont az is szembetűnő, hogy nőtt az átlagosan kalkulált hitelösszeg.
16525138
Augusztusban először volt magasabb a személyi kölcsönök folyósítása a babaváró hitelekhez képest. A két népszerű szabad felhasználású hitel helycseréjét indokolhatja, hogy a személyi hitel népszerűsége már hónapok óta töretlen, a babaváró kölcsön folyósítása pedig hónapok óta 50 milliárd forint alatt marad, emellett a nyári születésszámok sem voltak magasak.
16480732
Szeptemberben is mérsékelt maradt a lakossági hitelkereslet a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index alapján, amely a főbb lakossági hiteltípusok iránti érdeklődést az internetes keresések alapján mutatja be.
16337431
A nyár eleji rekordok után augusztusban csökkent a havi lakáshitelezés az MNB közlése alapján.
16206745
Megvizsgáltuk, melyik bankoknál és milyen feltételekkel lehet szeptember végén felvenni egy 10 millió forintos személyi kölcsönt.
16151350
A személyi kölcsön igénylés útján gyorsan pénzhez juthatunk, ugyanakkor érdemes több időt szánni a döntésre.
16151092
Az előző hónapokban valamennyi fogyasztási hitel iránt nőtt az érdeklődés Bank360 kalkulátorának adatai szerint, augusztusban azonban visszaesés volt jellemző.
16106569
Előfordul, hogy rövid időn belül van szükségünk egy nagyobb pénzösszegre, ám nem tudunk, vagy nem áll szándékunkban az állami támogatások egyikével sem élni. Ebben a helyzetben jelenthet segítséget egy személyi kölcsön, amivel át tudjuk hidalni a pénzügyi nehézségeket. 
16095613
A fizetési moratórium október 31-ig tart az eddig feltételek mellett, és 2022. június 30-ig még nem is ér véget azok számára, akik a nyilvánosságra hozott rászoruló csoportokba tartoznak. A kamat azonban a moratóriumi hónapok alatt egyre növekszik, emiatt az elhúzódó program már jóval nagyobb terhet rak később az ügyfelekre. A Bank360 elemzői kiszámolták, mennyibe kerül a programban maradni jövő júniusig.
15994381
Visszatért a gödörből a lakossági hitelkereslet augusztusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index alapján, amely a főbb lakossági hiteltípusok iránti online keresletet méri. A normalizálódást továbbra is a személyi kölcsön iránt ismét fellángoló érdeklődés fűti, míg a lakáshitelek és a babaváró kölcsön iránti kereslet stagnált a nyár utolsó hónapjában.
15872872
Megvizsgáltuk, hogy nettó 250 ezer forintos jövedelemmel mennyivel kedvezőbb feltételek mellett lehet hitelt felvenni a júliusi 223 ezer forintos nettó mediánbérhez képest.
15870787
Egy hitelfelvétel mindig hosszú távú elköteleződést jelent, még egy kisebb összegű személyi kölcsön esetén is lehet öt-nyolc év a futamidő - vagyis legalább ennyi időre kell előre tervezni anyagilag. Erre azonban sajnos nem mindig van lehetőség; ahogyan a tavalyi év és a koronavírus-járvány is megmutatta, bármikor jöhet egy váratlan esemény, ami felülírja a terveket. Mit lehet tenni, ha olyan rosszra fordul a helyzet, hogy a havi törlesztőrészletet sem tudjuk kigazdálkodni? Ennek jártunk utána ebben a cikkben.
15779542
Az MNB júniusban már hozzákezdett a kamatemelési-ciklushoz, de a személyi hiteleknél még nem látszik a legutóbbi adatok alapján semmilyen árnövekedés. A Bank360 a szeptemberben elérhető ajánlatokat mutatja be cikkében.
15789139
Júliusban négy hónap után először nem döntött rekordot a havi lakáshitelezés az MNB csütörtök reggeli közlése alapján. A 132,5 milliárdos havi kihelyezés azonban így is alig marad el a korábbi rekordtól, és továbbra is pezsgő lakáshitelpiacra utal. A személyi kölcsön és a babaváró hitel folyósítása is kis mértékben csökkent az előző havi értékhez képest, ugyanakkor mivel a nyár elején nagy intenzitás jellemezte a lakossági hitelfelvételt, ez a nyár közepi mérséklődés is még magas szintű folyósításokat hozott a legnépszerűbb lakossági hiteleknél.
15798616
A KSH ma reggeli tájékoztatója alapján 335 770 forintos bruttó medián bérről számolt be, az átlagos jövedelem pedig bruttó 436 343 forintot tett ki júniusban. A Bank360 szakértői kiszámolták, mennyivel kevesebb személyi kölcsönt lehet felvenni a kisebb összegű medián bérből.
15737608
Bár sok helyen nulla százalékos áruhitel mellett kínálják eladásra a laptopokat, még akkor sem feltétlenül ez a legjobb választás, ha kölcsönből szereznénk be ezt a tanulási segédeszközt.
15659980
Júliusban az összes fogyasztói hitel iránti érdeklődés nőtt a Bank360 felhasználói körében az előző hónaphoz képest.
15659377
Habár az otthonfelújítási támogatás segítségével kedvezményesen lehet házunkat modernizálni, az állami támogatás feltétele, hogy előtte minimum egy évet hivatalosan is ott kell lakni. Így a hétvégi házra ezt a támogatást nem lehet felvenni, de a piaci források így is lehetőséget teremthetnek a kisebb munkák elvégzésére.
15658927
Leküzdötték a gazdasági válságot a személyi kölcsönök, júniusban már 47,7 milliárd forintot helyeztek ki a hiteltípusból az MNB közlése szerint.
15599821
Egy szabad felhasználású személyi kölcsön számos élethelyzetben jelenthet segítséget amikor hirtelen pénzre van szükségünk. Augusztusban annak számoltunk utána, hogy milyen feltételekkel lehet felvenni két nagyobb összegű személyi hitelt, 4,5 illetve 6 millió forintot.
15585052
Eddigi legalacsonyabb értékét vette fel júliusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index, mely a nagyobb lakossági hiteltípusok iránti online keresletet méri.
15578842
Személyi kölcsönhöz ma már néhány nap alatt hozzá lehet jutni, de olyan bank is van, ahol mindössze 24 vagy 48 órás folyamatot ígérnek. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik hitelintézet hogyan áll ehhez a kérdéshez, illetve, hogy milyen hosszú ügyintézésre számíthatnak az igénylők, ha személyi kölcsönt vesznek fel.
15506689
Egy személyi hitel felvételénél az egyik meghatározó feltétel a rendszeres havi jövedelem. Ezért megvizsgáltuk, hogy két markánsan eltérő fizetés mekkora különbségeket teremt az igénylés feltételeiben.
15467233
Ismét rekordösszegű lakáshitelt folyósítottak a hitelintézetek Magyarországon – derült ki az MNB hétfő reggeli adataiból. A személyi kölcsönök volumene is nőtt az előző hónaphoz képest, amivel a válság előtti szinthez közelítenek, emellett a babaváró hitel is újra 50 milliárd forint felett teljesített.
15404941
A Bank360 két példán keresztül mutatja be, milyen hitellel érhető el a kiválasztott kocsi: egy átlagosnak számító 7 millió forintos elektromos autónál és egy magasabb minőségű, 13 millió forintba kerülő modellnél.
15388069
Az MNB adatai szerint az idei év első négy hónapjában felvett személyi kölcsönök közül minden ötödik fogyasztóbarát volt.
15388066
Egy mediánbért kereső munkavállaló 7 millió forintos személyi kölcsönt vehet fel.
15388021
Az előtörlesztés bár megóv a futamidő meghosszabbítása miatti többletköltségtől, magas kamatok mellett kevesebbet segít.
15345823
Ha valaki csak ilyen típusú jövedelemmel rendelkezik, akkor nem fog tudni személyi kölcsönt felvenni. Megoldást jelenthet ebben a helyzetben egy adóstárs bevonása a hitelügyletbe
15311143
Megvizsgáltuk a júliusi személyi hitel ajánlatokat, hogy milyen feltételekkel lehet felvenni 1, illetve 1,5 millió forintot.
15218128
Egészen szeptember 30-ig érvényben marad az általános törlesztési moratórium a jelenlegi tervek szerint - jelenleg külön kell jeleznie a fizetési szándékot azoknak az ügyfeleknek, akik folytatni szeretnék a törlesztést. Utánajártunk, hogyan látják a hitelintézetek az adósok törlesztési hajlandóságát.
15200611
Alacsony szintről kapaszkodtak vissza a személyi hitelek, de már közel járnak a teljes kilábaláshoz.
15159028
Az utóbbi másfél év legalacsonyabb internetes érdeklődése jellemezte a lakossági hitelpiacot májusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adatai szerint. A lakáshitel, a babaváró, és a személyi hitelek iránti netes keresések száma is csökkent.
15080362
Az áprilisi hitelfolyósítási adatok alapján nagy népszerűségnek örvendő szabad felhasználású személyi kölcsönök számos élethelyzetben nyújthatnak megoldást. A Bank360 elmezőiként három jövedelemre, nettó 200, 250 és 500 ezer forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen kikötések kikötésekkel lehet 3, illetve 5 millió forintot felvenni július első felében.
15080290
Március és április után újabb rekordot állított be a lakáshitelezés Magyarországon – derült ki az MNB csütörtök reggeli adataiból. A személyi kölcsönök már majdnem visszakúsztak a válság előtti szintre, a ma kétéves babaváró esetében viszont továbbra sem látszik visszapattanás.
14958283
Szerda reggeli adatok szerint 332 ezer forint volt áprilisban a bruttó medián kereset, az átlagbér pedig meghaladta a 440 ezer forintot. Mutatjuk, mekkora fedezet nélküli személyi hitelben gondolkodhat egy mediánbért és egy átlagbért kereső munkavállaló.
14891923
Ismét magas szinten folyósították a személyi hiteleket, ami megerősítette, hogy a hiteltípus kezdi kiheverni a koronavírus okozta válságot és a tavalyi THM-plafont.
14842618
A moratóriumban résztvevő lakáshiteleknek és személyi kölcsönöknek a moratóriumból való kilépéskor automatikusan meghosszabbodik a futamideje, hogy a tartozást a moratórium előtti havi részletekkel lehessen visszafizetni. Mutatjuk, hogyan kerülhető el a moratórium miatti veszteségek egy része.
14828623
Cikkünkben annak számoltunk utána, hogy mennyibe kerül felvenni 4,5 millió, illetve egy 6 millió forint személyi kölcsönt átlagbérrel, illetve, hogy milyen feltételekre számíthatunk az igénylésnél.
14822467
Hét banknál érhető el jelenleg minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön - ezek mindegyike megfelel a Magyar Nemzeti Bank által kialakított feltételrendszernek, ami ahhoz szükséges, hogy egy pénzügyi szolgáltatás elnyerje a minősített fogyasztóbarát jelzőt. Július 1-től a jelenlegi kritériumok mellett egy további feltételnek is meg kell felelni a fogyasztóbarát személyi kölcsönöknek: 100 százalékban elérhetőnek kell lenniük online is. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy állnak a bankok két héttel a határidő előtt.
14771593
Néhány napja kezdődött el az eredetileg 2020-ra kiírt, de a járvány miatt elhalasztott foci EB. A nagy sportesemények a korábbi évek tapasztalatai szerint az új lapostévék iránti fokozódó keresletet jelentették, hiszen a rajongók minél jobb képminőségben szeretnék nézni a meccseket. Egy drágább készüléket lehet akár részletre is venni, ráadásul kamatmentesen, de nem árt körültekintőnek lenni az ilyen ajánlatokkal. Ugyanis lehetséges, hogy máshol annyival olcsóbban találjuk meg ugyanazt a modellt, hogy jobban megéri piaci hitellel megvenni.
14756044
Továbbra is mérsékelt maradt a hitelek iránti online érdeklődés a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index legújabb havi adatai alapján. A személyi kölcsönök iránti kereslet dinamikus növekedése összességében ellensúlyozta a babaváró kölcsönök és lakáshitelek alacsonyan ragadt számait.
14714191
A Bank360 kalkulátorainak adatai alapján összefoglaltuk, milyen fogyasztási hiteleket kerestek a felhasználók 2021. májusban.
14655115
Megnéztük a júniusi hitelajánlatokat, hogy mennyiért lehet most felvenni egy 1,5 és egy 3 millió forintos hagyományos, illetve fogyasztóbarát személyi hitelt.
14649385
Az idei minimálbér egy kései megállapodás után februártól lépett életbe és havi bruttó 167 400 forintos legalacsonyabb keresetet ír elő. Ez alapján nettó 111 321 forintból gazdálkodhat egy minimálbért kereső dolgozó. Milyen lehetőségei vannak ekkora bér mellett annak, aki nagyobb kiadással szembesül és hogyan vehet fel akár két és félmilliós összegben személyi kölcsönt? A Bank360 elemzése ennek jár utána.
14608834
Hiába a harmadik hullám tavaszi lezárásai, a lakáshitel áprilisban újra 100 milliárd forint feletti havi folyósítást könyvelhetett el, csakúgy, mint márciusban. A személyi kölcsön mindeközben stagnált, a babaváró hitel pedig enyhe mértékben visszaesett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtök reggeli közlése alapján – áll a Bank360 gyorselemzésében.
14575600
A járványhelyzet elmúltával érdemes áttekinteni pénzügyeinket, illetve, hogy miben lehet esetleg a költségeinken faragni. Ha esetleg személyi kölcsönt törlesztünk, rögtön felmerülhet például a hitelkiváltás lehetősége. A hazai lakossági kamatok ugyanis jelentősen csökkentek az elmúlt években, ezt pedig a hitelköltségeink csökkentésére fordíthatjuk.
14546308
A KSH reggeli közlése alapján 435 ezer forint volt a bruttó átlagkereset márciusban, amely összegből a Bank360 elemzése alapján akár 10 millió forintos személyi kölcsönt is fel lehet venni. 
14432410
Új autót venni sosem olcsó mulatság, még egy kedvezőbb árú modell ára is négy-öt millió forint körül kezdődik. Elemzésünkben annak jártunk utána, hogy milyen kölcsönből érdemes finanszírozni egy új autó megvásárlását.
14408128
Enyhe mértékben emelkedett a hitelek iránti online érdeklődés áprilisban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index legújabb havi adatai szerint.
14329213
Magyar sporttörténelem született az olasz országúti kerékpáros versenyen, a Giro d'Italián. 2021. május 13-án először vette át az összetett versenyt egy magyar kerékpáros, Valter Attila. Az ifjú sportoló így nemzetközi sikert ért el, ami itthon is fellendítheti a sportág iránti figyelmet. Milyen kerékpárt használ egy ilyen magas szintű eredményt elérő versenyző, és hogy juthatunk hozzá egy hasonló modellhez?
14297332
Egyedüli növekedést a gyorskölcsönök tudtak elérni, de nem teljesítettek rosszul a személyi kölcsönök sem, és bár az érdeklődés a januári csúcs óta folyamatosan csökken, így is jócskán felülmúlja a járvány előtti értékeket.
14255608
Erős volt a március a személyi kölcsönöknél, az MNB által közzétett folyósítási adatok szerint 37,5 milliárd forintot helyeztek ki a hitelintézetek.
14255041
Mi a helyzet akkor, ha külső forrásra lenne szükségünk, ám az adott célra vagy nem érhető el állami támogatás vagy nem felelünk meg a feltételeknek? Utánajártunk, mely személyi kölcsön ajánlatokat érdemes igénybe venni májusban.
14238037
Január óta a személyi kölcsönök között is megjelentek a fogyasztóbarát szolgáltatások, jelenleg hét hitelintézet is kínál ilyet az ügyfeleknek. Miben különböznek ezek a hitelek, mint a hagyományos személyi kölcsönök? Tényleg olcsóbbak, vagy más előnyeik vannak? Összehasonlítottuk a bankok ajánlatait.
14167756
Átlépte a 100 milliárd forintot a 2021. márciusban folyósított lakáshitelek összege, amire még nem volt példa. Új erőre kapott a babaváró hitel is, a személyi kölcsön pedig elérte a tavaly márciusi, járvány előtti szintet - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett folyósítási adatokból. A Bank360.hu elemzői összefoglalták a márciusi eredményeket.
14042869
414 ezer forint volt a bruttó átlagkereset a KSH ma reggeli közlése alapján februárban. A Központi Statisztikai Hivatal számítása szerint az év második hónapjában bruttó 414 400 forintot keresett átlagosan egy olyan munkavállaló, aki a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél vagy nonprofit vállalatoknál volt foglalkoztatásban.
13896580
A népszerű személyi kölcsön és a lakáshitel közötti átmenetként létezik egy hitel, amely számos esetben jobb megoldást nyújt, mint az ismertebb hiteltípusok.
13858627
Számtalan személyi kölcsön konstrukcióból választhatunk, ha pénzre van szükségünk. A feltételek meglehetősen különbözőek, jó hír viszont, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóbarát minősítése megbízható sorvezetőt nyújt e hitelek útvesztőjében. Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, hogy a számodra legkedvezőbb ajánlatot választhasd!
13717897
A Bank360 kalkulátorainak adatai alapján mutatjuk, milyen fogyasztási hiteleket kerestek a felhasználók 2021 márciusában.
13717963
Ugyan a személyi kölcsönök kapták a legnagyobb ütést a válság során, de idén februárban már megkezdték lassú felzárkózásukat. Az MNB által közölt adatok szerint 30,3 milliárd forint összegben folyósítottak a bankok személyi kölcsönöket az év második hónapjában, ami tavaly március óta a legmagasabb havi érték. A növekedésben szerepet játszhat a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök megjelenése és a THM-plafon kivezetése, de messze még a válság előtti szint.
13707874
A koronavírus harmadik hullámával jelentősen megcsappant az érdeklődés a főbb lakossági hitelek iránt – derül ki a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index márciusi adataiból. A 2021 februárjában indított statisztikai mutató havi rendszerességgel jelzi internetes keresési adatok, valamint a Bank360 saját adatai alapján, hogy miképpen változik az online kereslet a főbb lakossági hiteltípusok iránt.
13707847
Számos élethelyzetben segíthet ki bennünket egy kis összegű, szabad felhasználású hitel. Ennek a legbiztonságosabb módja, ha a személyi kölcsönt veszünk fel fix kamatozással, de vajon olcsó is? Megkerestük a hónap kedvező személyi kölcsön ajánlatait.
13546696
Az életünkben bármikor bekövetkezhet olyan helyzet, amikor nagyobb összegre van szükségünk. Ha nem jöhet szóba a jelzáloghitel felvétele, ingatlan vagy idő hiányában, jó döntés lehet a személyi kölcsön.
13484362
Sokan vágtak felújításba a legfeljebb 3 millió forintos állami támogatás segítségével. Egy új lakószoba kialakítása vagy a már meglévők rendbetétele viszont nem várt költségekkel járhat, amelyek után már nem biztos, hogy marad pénz a berendezésekre. Érdemes körüljárni a lehetőségeket, ha elfogyott az önerő és külső finanszírozásból folytatnák az otthonszépítést.
13291900
A kilábalás korai jeleit mutatta a lakossági hitelpiac februárban az MNB ma reggeli közlése alapján. A lakáshiteleket és a babaváró hiteleket azonnali visszapattanás jellemezte a gyenge januári adatok után, a személyi hitelek folyósítása pedig utoljára tavaly márciusban volt magasabb. Összességében mindhárom fő hiteltípus alatta maradt még a koronavírus előtti szinteknek, de talán megtették az első lépést a kilábalás felé.
13329652
A lakásfelújítási támogatás már lassan három hónapja igényelhető, viszont továbbra is csak a felújítás után kaphatjuk meg az akár 3 milliós összeget a benyújtott számlák felére. A magas támogatási összeg elnyeréséhez sokan még hitelt is felvesznek, amiben segítséget nyújt a februártól elérhető kamattámogatott lakásfelújítási hitel.
13276978
2021 januárjában búcsút inthettünk a fogyasztási hitelekre kiszabott THM-plafonnak és visszatértek a piaci kamatok a személyi kölcsönöknél is. Van most olyan ajánlat, ami megközelíti ezt az olcsóságot? Mekkora jövedelemre van szükség, ha kedvező hitelkonstrukciót szeretnénk?
13291882
Az országos bruttó átlagbér 2021 januárjában 411 000 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal szerda reggeli közlése szerint. Ez nettó 273 300 forintot jelent a teljes munkaidőben alkalmazásban állók számára. A Bank360 megvizsgálta, mekkora fedezetlen hitelt lehet felvenni ekkora bérrel a jelenleg hatályos szabályok alapján.
13291846
A kényelem fontos tényező a pénzügyek intézésénél, de a koronavírus-járvány alatt más okból is érthető, hogy felértékelődött az érintkezésmentes ügyintézés lehetősége. Több bank is kínál teljesen online, a számítógép előtt ülve igényelhető személyi kölcsönt akár milliós összegben. Megmutatjuk, melyik banknál hogyan tudsz digitálisan személyi kölcsönt felvenni.
13121197
A Bank360 februárban is megvizsgálta a kisebb összegű, fedezetlen hitelekre vonatkozó összehasonlításokat. Tavaly februárhoz képest jócskán megnőtt az ügyfelek hiteléhsége.
13049884
A tavaly óta velünk élő koronavírus-járvány a személyi hiteleken hagyta rajta a nyomát leginkább a főbb hiteltípusok közül. A hitelezés csúcspontján, 2019 júliusában folyósított 53,0 milliárd forint már elérhetetlenül magasnak tűnik. Tavaly április óta a havi személyi hitel volumen a 30 milliárd forintot egyszer sem érte el, a járvány így nagyjából felére csökkentette a személyi kölcsönök folyósítását.
13049878
Akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is igényelhetnek a gyermeket nevelő szülők saját ingatlan felújítására, ha okosan terveznek. De hogyan érdemes belevágni? Mit érdemes végiggondolni a felújítás előtt és hogyan érdemes gazdálkodni? Cikkünkben sorvezetőt adunk a felújításhoz, hogy minél gördülékenyebben menjenek a munkálatok és az igénylés.
12924889
A januári biztató adatok után februárban visszaesett az internetes érdeklődés a fontosabb lakossági hitelek iránt – derült ki a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adataiból. A 2021 februárjában elindított statisztikai mutató mostantól havi rendszerességgel jelzi internetes keresési adatok, valamint a Bank360 saját adatai alapján, hogy miképpen változik az online lakossági hitelkereslet, és milyen folyamatok rajzolódnak ki lakáshitelek, személyi kölcsönök és a babaváró hitel tekintetében.
12924844
Januárban sem tudott kikászálódni a lakossági hitelpiac a koronavírus-járvány okozta visszaesésből. Lanyha hitelfolyósítás jellemezte továbbra is a hazai hitelezési folyamatokat, ami a babaváró hitelnél és a lakáshiteleknél mind éves, mind pedig havi összehasonlításban jelentős csökkenést jelentett, a személyi hitelek pedig csak 2020 decemberéhez képest tudtak valamelyest javítani.
12822584
Az országos bruttó átlagbér 2020 decemberében 449 400 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal csütörtök reggeli közlése alapján, ami nettó 298 900 forint átlagos havi jövedelmet jelentett a munkavállalók számára. A Bank360 kiszámolta, mekkora személyi kölcsönre elég ez az összeg a túlzott eladósodást gátló szabályok mellett.
12683591
Személyi kölcsön, gyorskölcsön, autóhitel és hitelkiváltás terén is egyre aktívabbak a pénzügyileg tudatos igénylők. A Bank360 januári statisztikái alapján az is kiderül, hogy mekkora jövedelemmel keresik az ügyfelek a céljaikhoz ideális hitelt.
12520970
Bár a 2020-as folyósítási adatokra jelentős mértékben nyomta rá a bélyegét a koronavírus-járvány, az ügyfelek kezdenek egyre nagyobb érdeklődést mutatni mind a fogyasztási hitelek, mind pedig a lakáshitelek iránt.
12420995
Ahogy várható volt, rajta hagyta a nyomát a koronavírus-járvány a hitelpiacon is 2020-ban - derül ki a Bank360 gyorselemzéséből, melyet a Magyar Nemzeti Bank szerdán publikált adataiból készítettek. A lakáshitelek ugyan tudtak szépíteni az őszi hónapokban, a személyi kölcsönök ugyanakkor alacsony szinten ragadtak.
12366794
Az inflációhoz igazított 3 százalékos emelés mellett februárban érzik meg először a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj visszaépítését - ennek az első részletét ebben a hónapban fogják kézhez kapni. Mennyit számít ez a kiegészítés, ha hitelt szeretnének felvenni, illetve általánosságban mekkora hitelre számíthatnak, ha átlagnyugdíjjal kalkulálunk? Ezeknek a kérdéseknek számoltunk utána.
12287096
A teljes munkaidőben foglalkoztatottak országos bruttó átlagbére 2020 novemberében 438 200 forint volt, ebből átlagosan 291 400 forintot kaptak meg a munkavállalók - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggeli tájékoztatójában. A Bank360 azt vizsgálta meg, hogy a novemberi nettó átlag mekkora személyi kölcsön illetve lakáshitel igénylésére lenne elegendő.
12212348
Az érdekvédelmi szervezetek megállapodása után februártól 4%-kal nőhet a minimálbér összege 2021-ben, vagyis bruttó 167 400 forint lenne a minimálbér, bruttó 219 000 forint a garantált bérminimum összege. Ez nettó 111 321 forintot jelentene havonta minimálbéres jövedelem mellett. Elemzésünkben bemutatjuk, mennyi személyi kölcsön vehető fel ezzel a jövedelemmel az érvényben lévő túlzott eladósodást gátló szabályok mellett.
12059852
Sajtóhírek szerint közel a megegyezés az új minimálbérről: a 4 százalékos emelés után a minimálbér 2021 februárjától bruttó 167 400, a garantált bérminimum pedig bruttó 219 ezer forint lehet. Mekkora hitelekre futhatja majd ekkora fizetésből – ennek jártak utána a Bank360 elemzői.
12035789
Az új évhez új remények és megvalósítandó célok is tartoznak. Idén még jobban számítanak az év eleji elvárásaink, hiszen a 2020-as tervek egy részét valószínűleg nem sikerült megvalósítani a koronavírus-járvány miatt. Az is lehet, hogy nem vágynánk semmilyen nagyléptékű változásra, de az élet közbeszól és nem várt kiadással szembesülünk az év elején. Év eleji elemzésünkben bemutatjuk, milyen hiteleket érhetünk el jelenleg, ha nagyobb összeget, például 6 millió forintot szeretnénk felvenni.
11997062
Az otthonfelújításhoz kapcsolódó, a költségek 50 százalékát fedező, de legfeljebb 3 millió forint összegű állami támogatás sokak fantáziáját megmozgatja. A kérdés az, hogy mindezt miből célszerű finanszírozni. A támogatás utólagos, vagyis előre ki kell fizetni a költségeket, ráadásul ezen túlmenően is több millió forint saját erő kell hozzá. Vagyis a forrásszerzés nagyon fontos.
11993426
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában legkésőbb 2022. január elsejétől teljes jövedelemadó-mentességet ígért azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket. Az intézkedéssel a munkába lépés támogatását és a foglalkoztathatóság javítását tűzte ki célként. A Bank360 annak számolt utána az eddig ismert információk alapján, hogy a 25 év alattiak számára mekkora előnyt jelentene a kedvezmény hiteligénylésnél.
11852897
Január negyedikétől már az Erste Banknál is igényelhető fogyasztóbarát személyi kölcsön. Részletesen megvizsgáltuk az új terméket.
11814218
Az OTP Bank elsőként kínál az ügyfelek számára egyszerűen átlátható és összehasonlítható fogyasztóbarát személyi kölcsönt. A Bank360.hu megvizsgálta, miben más a hagyományos termékekhez képest a bank fogyasztóbarát hitele.
11757083
Vegyes képet mutatnak a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent, 2020 novemberére vonatkozó hitelstatisztikái – derül ki a Bank360.hu gyorselemzéséből. Bár a babaváró hitelek mérföldkőhöz érkeztek, a személyi kölcsönökön még a Black Friday sem tudott segíteni.
11660336
Ha idén még az ünnepek előtt kölcsön felvételén gondolkodunk, különösen nagy figyelmet kell szentelnünk arra, hogy milyen kondíciókkal veszünk fel személyi kölcsönt. Első körben azt is meg kell fontolni, hogy felvegyünk-e hitelt és mekkora összegben. Elsőre csábító, hogy a decemberi akciókat meglovagolva hitelből újítsuk fel a háztartási eszközparkot, ám ezt nagyon alaposan meg kell fontolni. Már azért is, mert a mostani kamatok a járványhelyzet miatt meghirdetett THM-plafon miatt az idén még alacsonyak, jövőre azonban magasabb lesznek.
11556119
Az idei évre hitelezési szempontból is rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány, ez az elmúlt hónapok folyósítási adatain is megmutatkozott. Megnéztük, mi olvasható ki az októberi folyósítási adatokból és mire számíthatunk a lakossági hitelezésben 2021-ben.
11531714
Hűtő, konyhai felszerelés, számítógép és alkatrész potom pénzért, autó, festmény - mindezeket töredékáron találhatjuk meg a NAV árverésein.
11517248
A Bank360.hu megnézte, a jelenleg elérhető banki hiteltermékek közül melyiket, milyen feltételekkel igényelhetné az ingatlanfelújítást lebonyolító család, ha nincs meg az önerő az előfinanszírozáshoz.
11418932
A lakásfelújítási támogatás összegénél is többet veszíthet, ha valaki a támogatásra alapozva hitelből finanszírozza a felújítását, majd mégsem tudja igénybe venni az állami pénzt. Ezért előbb érdemes megbizonyosodni róla, hogy eleget teszünk minden feltételnek, és csak azután beadni az igénylést - különösen, ha hitelből finanszíroznánk a felújítási költségeket.
11391581
Ahogyan arról a Bank360.hu is beszámolt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) néhány héttel ezelőtt elbírálta az első Minősített Fogyasztóbarát személyi kölcsönt, a következő hetekben pedig további bankok szerezhetik meg a minősítést - így akár már bő egy hónap múlva igényelhető lesz az új termék. Összefoglaltuk, milyen változásokra számíthatnak az igénylők 2021-től, ha fogyasztóbarát személyi kölcsönt szeretnének igényelni.
11213459
Januártól tovább bővül az ingatlanvásárlásra és -felújításra fordítható eszközök repertoárja: az új támogatások közül érezhetően a lakásfelújítási támogatás mozgatta meg leginkább az igénylőket. Ezzel akár hárommillió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz juthatnak hozzá a legalább egy gyermeket nevelő családok, azzal a feltétellel, hogy a támogatás csak a költségek felét fedezheti. Annak jártunk utána, hogy melyik a legkedvezőbb pénzügyi eszköz, ha az állami támogatás kiegészítése a cél.
11200496
Járvány ide vagy oda, az idei black friday valószínűleg újra megnyitja a háztartások pénztárcáját. Szakértővel vizsgáltuk meg, hogy megéri-e az ilyenkor gyakran igénybevett fogyasztási hitelekkel vásárolni, vagy érdemes inkább óvakodni ezektől a pénzügyi eszközöktől?
11149364
Kifejezetten jól járhat a Bank360.hu elemzői szerint, akinek a lakásfelújítási támogatás időszakában jár le a lakástakarék szerződése. A pénzügyi szakportál elemzői szerint ugyanis a következő két évben közel négymillió forint állami támogatást is felhasználhat az, aki lakásfelújítás előtt áll - ehhez nem kell mást tenni, mint kombinálni a januárban induló lakásfelújítási támogatást és a lejáró lakástakarék szerződést. Ezzel kapcsolatban egy fontos kérdés is felmerül, amire a november 25-én megjelenő részletszabályok nem térnek ki.
11140739
Minden hitelfelvétel hosszú távú pénzügyi elköteleződést jelent, ezért érdemes alaposan megvizsgálni, mely pénzintézetnél milyen kondíciókkal érhető el szabad felhasználású személyi kölcsön. A Bank360.hu szakértői elemezték, hogy milyen hitelajánlatok közül választhatunk novemberben, különös tekintettel arra, hogy a bankok milyen akciókkal jelentkeznek.
11050094
A fűtéskorszerűsítés egyik módja a régi kazán cseréje egy új, energiatakarékos készülékre. Belevágni azonban nem egyszerű, ráadásul a családi kasszát is jelentősen megterheli - akár milliós tétel is lehet attól függően, hogy mekkora ingatlant kell fűteni. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy mire érdemes odafigyelni egy kazáncserénél, illetve, hogy miből lehet finanszírozni a tervezett fűtéskorszerűsítést.
11050019
A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések egy része 2021. júniusig velünk marad, a hiteltörlesztési moratóriummal ugyanis az adósok egy része továbbra is élhet. A THM-plafon azonban 2020. végén véget ér, januártól ismét a bankok által megszabott kamatok közül választhatnak az igénylők, ha fogyasztási kölcsönt vesznek fel. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy megéri-e most felvenni a kölcsönt a kedvezményes THM-mel, illetve, hogy mire számíthatnak jövőre, akik jelenleg THM-plafonos hitelt törlesztenek.
10925942
A koronavírus-járvány továbbra is sújtja a fogyasztási hitelpiacot: a személyi kölcsönök folyósítása továbbra is alulmúlja a tavalyi eredményeket. A lakáshitelek terén viszont még a tavalyinál is nagyobb az aktivitás az ügyfelek részéről - kérdés, hogy ez kitart-e év végéig, vagy inkább megvárják a vevők az Otthonteremtési program 2021-ben induló elemeit. Cikkünkben a Magyar Nemzeti Bank 2020 szeptemberére vonatkozó folyósítási adatait foglaltuk össze.
10899302
Az őszi fűtési szezon indulásával sok háztartásban kerül előtérbe a korszerűsítés igénye, ugyanis egy-egy jól időzített felújítással már a közelgő télen realizálható megtakarítás, a fűtési vagy energiaköltségek, azaz a rezsi csökkentésével. Érdemes hitelből finanszírozni egy több milliós felújítást? Megnéztük, mit kínálnak októberben a bankok.
10653131
Egy vállalkozás esetében a hitelfelvétel célja minden esetben az, hogy a cég növelje a bevételeit, eredményét vagy hatékonyságát. Bár a járvány miatt több nagyon kedvező kölcsön is elérhetővé vált vállalkozásoknak, induló cégek szinte egyáltalán nem tudnak ezekhez a forrásokhoz jutni. Összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba most, ha vállalkozást akarunk építeni.
10609532
Mit érdemes tenni a fennálló hiteleket nyugdíjba vonulás előtt? Milyen lehetőségeink vannak a hitelkiváltásra jelzálog bevonásával és anélkül? A Bank360 utánajárt a lehetőségeknek.
10609529
A hiteligénylésnél az igazolt nettó jövedelem az egyik legfontosabb szempont, ugyanis ezen múlik, hogy mekkora hitelt vehetünk fel, és hogy azt milyen kamatra kínálja a bank. Ezen a téren több eltérés is van a hitelintézetek között, a kamatkedvezményeket ugyanis nem mindig ugyanazok a körülmények befolyásolják. Cikkünkben azt vizsgáltuk meg, hogy melyik banknál milyen feltételeket kell teljesíteni az elérhető kedvezményekért.
10578482
A koronavírus-járványnak is köszönhetően egyre többen közlekednek négy helyett két keréken, a rendszeres bringázáshoz azonban egy jó bicikli sem árt - ezt a következő hetekben akár állami támogatás segítségével is be lehet szerezni, ugyanis október második felében érkezik az e-bike vásárlást támogató pályázat. Ha erről lemaradnánk, akkor sincs veszve semmi: akár kamatmentes kölcsönt is igényelhetünk biciklivásárláshoz. Összegyűjtöttük, milyen pénzügyi lehetőségeink vannak, ha egy drágább kerékpár beszerzésén gondolkodunk.
10560635
A helyzetnek megfelelő óvatossággal érdemes kezelnünk az autóvásárlással kapcsolatos pénzügyeket a koronavírus miatt. Hitelből oldanánk meg? Most érdemes lehet extra költséget vállalni, hogy ne legyen probléma. Körüljártuk a kockázatokat és megoldásokat.
10492334
Kevesebb fogyott személyi kölcsönből 2020 augusztusában, mint az azt megelőző hónapban, a volumen körülbelül a fele a tavaly augusztusi értéknek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által közzétett folyósítási adatokból. Mutatjuk a legfontosabb adatokat.
10464458
A Bank360.hu vizsgálata szerint szinte az összes banknál a minimálbér közelében húzzák meg a személyi kölcsön igényléséhez elvárt jövedelmet. Idén nehezebb lehet személyi hitelhez jutni, ám jövőre érkeznek a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönök.
10284083
Ha a nagyobb kiadással járó pénzügyi céljaink megvalósítása önerőből nem oldható meg, akkor a következő lépés a hiteligénylés - életünk során erre több alkalommal is sor kerülhet, például ha ingatlant vagy autót veszünk. Felmerül a kérdés, hogy mire számíthatunk abban az esetben, ha már van egy lakáshitelünk, és emellé szeretnénk felvenni egy fogyasztási kölcsönt, például hogy megvásároljunk egy használt autót?
10278425
A jövő évtől már igényelhetjük a legújabb minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönöket. A kedvező hitel alkalmas lehet arra, hogy enyhítse a koronavírus okozta gazdasági nehézségeket, például lecserélhetjük a korábbi, drágább hitelünket. De vajon kinél igényelhetjük majd? A Bank360.hu-nak elárulták a bankok, mire készülnek.
10269821
Már a koronavírus első hulláma után is sokaknak okozott gondot a hiteltörlesztés, de a jegybank előrejelzése szerint 2021. első negyedévében jön el a mélypont a munkaerőpiacon. A Bank360.hu azt vizsgálta meg, hogy mit tehetünk azért, hogy egy ilyen helyzetben ne kelljen még az adósságunk miatt is aggódni.
10262438
Kötelező maszkviselés, kézfertőtlenítés, műanyag plexi és az online ügyintézés fejlesztése - így készült fel a bankok többsége a koronavírus-járvány második hullámára. A Bank360.hu pénzügyi szakportál a járványra való felkészüléséről, ezzel összhangban pedig az online hitelügyintézés lehetőségéről kérdezte a bankokat.
10222937
Akár százezrekben is mérhető a bankok közti különbség. A Bank360.hu kalkulátorával vizsgáltuk meg a szeptemberben elérhető ajánlatokat.
10161485
A Magyar Nemzeti Bank részletes statisztikákat vezet a lakossági hitelállományról. Ezeket az adatokat most belesűrítettük egy infografikába, így egyetlen rövid videóban nézhetjük meg termékekre bontva, hogyan változott a lakossági hitelpiac az elmúlt tíz évben.
9293639
A bankok több szempontból is vizsgálják az igénylő jövedelmét: fontos, hogy mekkora összeget tud igazolni, valamint az is, hogy honnan származik az igazolt bevétel. Nagyrészt ettől függ a hitelképesség, pozitív eredmény esetén a felvehető hitelösszeg - ezenkívül az igénybe vehető kamatkedvezményeket befolyásolja. A Bank360.hu hitelkörképet készített, melyből kiderül, hogy mekkora a maximálisan elérhető hitelösszeg, ha nettó 150, 270 vagy 420 ezer forintos jövedelemmel indul neki valaki az igénylésnek.
10136099
A külföldi bankokról nagyrészt elmondható, hogy elsősorban az adott országban való tartózkodási engedélyt, jövedelemigazolást és fennálló munkaviszonyra vonatkozó dokumentumokat kérik hitelfelvétel esetén.
9971468
Bár a Magyar Nemzeti Bank a júniusi után júliusban is a jegybanki alapkamat csökkentése mellett döntött, utóbbi már nem érzékelteti hatását a lakossági fogyasztási hitelek esetében, ugyanis a THM-plafonról szóló rendelet szerint csak az adott naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamathoz képest lehet meghatározni a legfelső értéket, emiatt idén már nem változhat, marad a legfeljebb 5,75%-os THM.
9958151
A bankok szívesen veszik, ha a hitelt igénylő ügyfél több szálon is kötődik vagy kötődni fog a pénzintézethez. Ezért cserébe pedig kamatkedvezményeket kaphatunk, ha hitelt is vennénk fel. A Bank360.hu megnézte, mennyire éri meg forintban egy hitelt igénylő ügyfélnek a finanszírozó bankhoz vinnie bankszámlája kezelését is hitelfelvételkor.
9955373
A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint személyi kölcsönből, lakáshitelből és babaváró hitelből is többet folyósítottak a bankok júniusban, mint az azt megelőző hónapban. A jelzáloghiteleknél március óta először nőtt a kihelyezett hitelösszeg, a személyikölcsön-kihelyezés pedig 10 milliárd forinttal haladta meg az áprilisi szintet. A babaváró hitel a vírus ellenére is kiegyensúlyozott eredményeket mutat.
9837854
A koronavírus járvány a hiteligénylőket és a bankokat is óvatosabbá tette: az előbbiek egy része későbbre halasztotta az igénylést, a hitelintézetek többsége pedig szigorúbb feltételekhez kötötte a kölcsönfelvételt. A Bank360.hu annak járt utána, hogy a járvány milyen hatással volt a jövedelmi feltételekre, valamint, hogy a szigorúbb feltételek mellett nehezebb-e kölcsönhöz jutni.
9693506
Július végén publikálja a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) minősítés feltételrendszerét a jegybank, az első termékek pedig 2021. januárjától lesznek elérhetőek - írja a Magyar Nemzeti Bank.
9837422
Hatalmas volt a visszaesés az újonnan kihelyezett jelzáloghitelek piacán májusban a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint. A személyi kölcsönöknél lassacskán, de újra éledezik a piac.
9424919
A bankok elsősorban a rendszeres jövedelmet és annak mértékét, valamint a munkaviszonyban eltöltött időt tekintik a legfontosabb hitelfelvételi garanciának. A Bank360.hu megvizsgálta, hogyan hat a hitelképességünkre, ha a járvány miatt elveszítettük a munkánkat.
9381674
A THM-plafonról szóló rendelet és az alapkamat-csökkentés miatt július elsejétől legfeljebb 5,75 százalék lehet a személyi kölcsönök teljes hiteldíjmutatója 2020 végéig. A Bank360.hu megvizsgálta, mit jelent a csökkenés a törlesztőrészletekre nézve.
9308069
A koronavírus miatt sokan kerültek bajba az elmúlt hónapokban, és bár lecsengőben van a járvány, egyelőre nem látni, mekkora károkat okoz az egyéni háztartásoknak a kieső vagy csökkenő jövedelem. Mindenesetre egyfajta újabb csapásként élhetik meg azok az ügyfelek a helyzetüket, akik a munkájuk elvesztése mellett új források bevonására kényszerülnek, hiszen a rendszeres jövedelem megszűnése vagy csökkenése a hitelképességet is meghatározóan érinti.
9276821
Több mint négy éve nem vettek fel ilyen kevés személyi kölcsönt a magyarok, mint idén áprilisban. Az új lakáshitel-kihelyezés is tavaly augusztusban látott mélységekben.
9138518
Lassan a személyi hitelt fizetők fele tér vissza a törlesztőrészletek rendszeres fizetéséhez - derül ki a Bank360.hu körképéből.
8943842
Alaposan rányomhatta bélyegét a koronavírus az áprilisi hitelezésre, ha az érdeklődések alakulásából indulunk ki - derül ki a Bank360.hu vizsgálatából.
8733131
A nagycsaládosok számára aranyat ért a hétszemélyes autókhoz kapcsolódó állami támogatás, hiszen elérhető áron tudtak a legalább háromgyerekes szülők új autót vásárolni, amelyikbe mindenki kényelmesen elfér. De van-e értelme most igénybe venni ezt a kedvezményt és összekötni a fixált, 5,9 százalék THM-ű kedvezményes hitellel?
8690531
A most elérhető 5,9 százalékos személyi kölcsönök arra sarkallhatják az ügyfeleleket, hogy kiváltsák korábbi, adott esetben rosszabb kondíciókkal megkötött kölcsöneiket. Hiszen egy néhány évvel korábban felvett személyi kölcsön kamatához képest a jelenlegi 5,9 százalék szinte biztos alacsonyabb. Nézzük meg, mikor érdemes foglalkoznunk az adósságrendezéssel!
8411969
Amikor hosszabb távra szóló pénzügyi döntéseket hozunk, érdemes alaposan körbejárni a kérdést, azonban a bankok, pénzügyi szolgáltatók - figyelembe véve a külső piacok változásait, az állami, jegybanki döntéseket - kénytelenek esetenként változtatni a hiteltermékek feltételein. Azonban ha a hiteligény nem várhat, az elérhető konstrukciók közül kell választani.
8344493
A hitelfedezeti biztosítás arra szolgál, hogy segítséget nyújtson, ha valami miatt átmenetileg vagy hosszabb ideig nem tudjuk fizetni a törlesztőrészletet. Ez sajnos akkor is előfordulhat, ha a szerződéskötésnél úgy érezzük, hogy biztos lábakon állunk, hiszen nem tudhatjuk, mi történik a teljes futamidő alatt - erre a mostani világjárvány a legjobb példa, ami néhány hét alatt a feje tetejére állította az egyébként stabilan menetelő gazdaságot. Utánajártunk, hogy a járvány idején segítséget nyújt-e a hitelfedezeti biztosítás, és ha igen, milyen helyzetekben.
8065058
Két bank tette közzé új személyi kölcsön termékeit: ezeknél az MNB tájékoztatásának megfelelően az 5,9 százalékos THM plafon csak 2020 végéig maradna, vagyis jövő januártól már nem a kedvezményes érték szerint törleszthetik az ügyfelek a felvett kölcsönt.
7829297
Elsőként az OTP Bank, a K&H Bank, és a Takarékban kínálja az 5,9 százalékos személyi kölcsönt. 
7650094
Az infláció általános áremelkedést jelent. Azaz megmutatja, mennyivel lettek drágábbak az adott termékek adott időn belül. Másképpen: az árszínvonal tartós emelkedése - az infláció - megmutatja, mennyivel lett értéktelenebb a pénzünk. Ugyanannyi pénzért mennyivel kevesebb árucikket és szolgáltatást tudunk venni. Ennyivel kevesebbet ér a nettó fizetésünk.
7640706
A lakossági hitelmoratóriumot az év végéig kell alkalmazniuk a bankoknak. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező hónapokban nem kell a lakosságnak törlesztőt fizetnie - ha valaki mégis szeretne törleszteni, megteheti. Az intézkedés oka, hogy a gazdaság leállása miatt senkinek se kelljen azzal szembesülnie, hogy épp a legnagyobb krízis idején mondja fel a bank a hitelét. Erre van esély, hiszen a kormány várakozása szerint akár több százezer ember is munkanélkülivé válhat az elkövetkező hónapokban.
7640688
A Bank360.hu ismét összefoglalta a legfontosabb információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással voltak a pénzügyi szektorra: az OTP szigorított, a K&H reagált a moratóriumra, illetve újabb fiókok zárnak be hétfőn. Ez történt március 20-án, pénteken koronavírus fronton.
7640670
A Bank360.hu ismét elhozott minden információt, ami a koronavírus járvány terjedésével kihat van a pénzügyekre. Összefoglalónk a március 19-én, csütörtökön történtekről.
7592169
A Takarékbank bejelentette: nem függesztik fel a személyi hitelezést, sőt, az új igényléseket a későbbi részletszabályokhoz fogják igazítani.
7591263
Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után a fogyasztási hitelek THM-e is 5,9 százalék lehet legfeljebb. Kérdés, hogy mit lépnek erre a bankok.
7484940
A Bank360.hu csapata folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással vannak a pénzügyi szektorra. Rövid összefoglalónk következik a március 18-án, szerdán történtekről.
7484931
Ahogy a vállalati hitelekre, úgy most a lakossági hitelekre is törlesztési szüneteltetést kér a bankoktól a MNB. További intézkedések is vannak.
7461241
A koronavírus terjedése miatt érthető, ha nem szeretnénk időt tölteni a banki ügyintézéssel. Ha valaki emiatt halasztaná el a hiteligénylést, akkor van egy jó hírünk: erre nem lesz szükség, hiszen több banknál is van lehetőség arra, hogy online vegyünk fel hitelt. Összegyűjtöttünk minden információt, amely segít megtalálni a legkedvezőbb, online is igényelhető személyi kölcsönt.
7325893
A legfrissebb jegybanki adatok szerint bár két számjegyű ütemben bővült a lakossági hitelezés 2019-ben, nincs ok az aggodalomra, a túlfűtöttség jelei nem látszanak. Azért a babaváró hitel miatt alaposabban figyelnek a hitelkockázatokra. Megnéztük 2020 januárra vonatkozó fejleményeket, de az is kiderül, hogyan teljesítettek a lakáshitelek, fogyasztási hitelek és az állami termékek tavaly.
7249159
Mielőtt hitelt vennénk fel, mindenképpen ki kell számolnunk, hogy milyen terhelést jelentene számunkra az összeg törlesztése. Bizonyos terhelés felett ugyanis a hitel törlesztése kockázatos lehet, a túlzott eladósodást akadályozó szabályozás így nem is teszi lehetővé, hogy a jövedelmünket a meghatározott szint felett hitel terhelje. Ettől függetlenül is érdemes végiggondolni, elbírjuk-e az adott hitellel járó terhet éveken át.
7114498
A Napi.hu információi szerint a fogyasztóbarát lakáshitel és lakásbiztosítás után újabb pénzügyi termékkel kapcsolatban lehet pályázni az MNB-nél: hamarosan a hiteligénylők kedvencénél, a szabad felhasználású személyi kölcsönöknél is bevezetik a fogyasztóbarát minősítési rendszert. Összefoglaltuk, mire számít a Bank360.hu: vajon milyen feltételekkel vehetjük majd igénybe a fogyasztóbarát személyi kölcsönöket.
7011919
2019-ben is tovább folytatódott a személyi kölcsönök térhódítása Magyarországon. Méltán népszerű ez a hiteltípus: egyszerű az igénylése, nem kell hozzá ingatlanfedezet, önerő vagy kezes, elegendő a havi fix munkabér.
6927766
Ebben a hónapban is összehasonlítottuk az elérhető személyi kölcsön ajánlatokat, és azt is megnéztük, melyik banknál milyen kedvezményeket vehetsz igénybe.
6864931
A hiteligénylési kedv 2019-ben is felülmúlta az előző évet - ezt nemcsak az MNB statisztikái támasztják alá, hanem a Bank360.hu oldalán elvégzett kalkulációk is. Közel kétszer annyian keresték nálunk a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatot, mint 2018-ban, ezenkívül az átlagosan kalkulált hitelösszeg is nőtt.
6838162
2020-ban a bruttó miminálbér 161 ezer forint, a bankok azonban arra kíváncsiak, mennyi ebből a nettó. Ez adókedvezmények nélkül 107 065 Ft. Ez az összeg vajon mekkora hitelhez elegendő?
6629731
A bankok a törvény adta keretek mellett saját belső szabályzatban határozzák meg, hogy mi számít kizáró oknak hiteligénylésnél. A hiteligénylők dolgát az is megnehezíti, hogy a bankok nem kötelesek megindokolni az elutasítást - így az ügyfél csak a sötétben tapogatózik, és nem tudja, mi volt a gond. Ezen most változtatunk: összegyűjtöttük, hogy melyik banknál mi számít kizáró oknak - így sokkal felkészültebben vághatsz neki a személyi kölcsön igénylésnek.
6507988
A személyi kölcsön igénylés legfontosabb feltétele a megfelelő jövedelem, amelyet igazolnunk is kell a bank felé. Felmerül a kérdés, hogy pontosan milyen típusú jövedelmet vár el a bank: a munkabér, a vállalkozói jövedelem és a nyugdíj csak a legáltalánosabb jövedelemtípusok, ezen felül egy sor másik bevételünk is lehet, amelyet szintén elfogadnak a bankok. Utánajártunk annak, amit mindig tudni akartál: hogy melyik hitelintézet pontosan milyen típusú jövedelmet vár el a hiteligénylőktől.
6507985
Egy 10 millió forintos kölcsönt szinte bármelyik banknál felvehetünk, az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy melyik terméket választjuk, mert akár milliós különbség is lehet a teljes visszafizetendő összegben. A Bank360 utánajárt, hogy mire számíthatunk, ha személyi kölcsönt, jelzáloghitelt, esetleg a babaváró hitelt választjuk.
6467785
Hitelt felvenni hosszú távú elköteleződést jelent. A futamidő alatt bármi történhet velünk, ami miatt nem tudjuk fizetni a teljes havi törlesztőt. Az ilyen esetekre köthetünk külön hitelfedezeti biztosítást.
6103401
Az ügyfél szempontjából az a legfontosabb egy hitel felvételekor, hogy a lehető legkevesebb pénzt kelljen visszafizetnie a szerződés szerint a futamidő végéig. Vagyis a lehető legalacsonyabb legyen a kamat és a lehető legrövidebb a futamidő. Vannak azonban más szempontok is, amelyeket mérlegelni kell a kölcsön igénylése előtt.
6044148
Ember legyen a talpán, aki könnyen eligazodik az ajánlatok között, ezért pár lépésben bemutatjuk, hogyan érdemes utánajárni a számunkra legkedvezőbb hitelnek.
5920380
Az év vége a karácsony mellett a nagy bevásárlások és nagy beszerzések ideje is. A karácsonyi ajándékok mellett sokan ebben az időszakban cserélik le régi, elavult gépeiket, berendezéseiket és kütyüiket.
5823135
Ha az elmúlt negyedévek ütemében alakul a háztartási hitelezés trendje, az év végére nagyobb állománya lehet a személyi kölcsönöknek, mint a szabad felhasználású jelzáloghiteleknek. A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint a személyi kölcsönök állománya 2019 félévének végén folyamatos bővülés mellett megközelítette a 800 milliárd forintot, miközben a szabad felhasználású jelzáloghitelek iránt egyre kisebb a kereslet: a félévi adatok szerint az állomány 928 milliárd forint volt.
5738469
Az ünnepekhez közeledve lehetetlen nem belefutni a “verhetetlen akciókba” és a “soha vissza nem térő kedvezményes ajánlatokba”. Így van ez az elektronikai kütyüknél, a ruháknál, a háztartási gépeknél és gyakorlatilag mindennél, ami szóba jöhet karácsonyi ajándékként. A sorból a banki termékek sem maradnak ki: egymás után jelentkeznek be a hitelintézetek az akciós személyi kölcsön ajánlatokkal, hogy pénzügyi segítséget nyújtsanak az ünnepekhez.
5620167
Megvizsgáltuk, milyen feltételekkel lehet 100% online személyi kölcsönt igényelni 2019 őszén.
5548239
Leszakadt szekrényajtó, rakoncátlan sütő, csöpögő csap, jegesedő hűtő, karcos munkapult. Te mit utálsz a legjobban a konyhádban? Egyes számítások szerint életünk során nagyjából két és fél évet töltünk el itt főzéssel, ami alatt az apró szépséghibák rengeteg bosszúságot okozhatnak. Nem érdemes tehát megtanulni együtt élni velük hosszú távon. De mibe kerül felújítani a konyhát?
5392413
A hitelbírálat egyik sarkalatos pontja a havi nettó jövedelem igazolása. Ha nem tudjuk bemutatni a megfelelő munkáltatói jövedelemigazolást, szinte biztos, hogy nem jutunk hitelhez; vagy nem akkora összeget kapunk, amennyire szükségünk lenne. Utánajártunk, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, de nem tudunk magas jövedelmet igazolni.
5385726
Az igazán tudatos vásárló már nyáron elkezd spórolni a karácsonyi szezonra, így a nagy értékű bevásárlást különösebb gond és kisebbfajta anyagi csőd nélkül meg tudja úszni. Persze október végén ez nem a leghasznosabb tanács, így is van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni a karácsonyi őrület, illetve a Black Friday előtt.
5381958
Hitelre van szükséged? Mit teszel? Besétálsz a számlavezető bankod fiókjába és tájékoztatást kérsz? És mi van, ha nem az a bank adja a legjobb ajánlatot? Betérsz egy másik bankba? Vagy az összesbe? Vagy elkezded a weboldalukról kinyerni az infókat, hátha össze tudod vetni az ajánlatokat?
5223753
Továbbra is őrületes tempóban bővül az újonnan kibocsátott hitelek értéke. A tranzakciók eredőjeként a teljes hitelállomány 2017 óta folyamatosan nő, az idei adatok igazi száguldást mutatnak. A lakosság hitelállománya 2019 első félévének végén 2024 milliárd forint volt.
5204802
Kitűzted magad elé a következő célt, már csak a megfelelő pénzügyi termék kiválasztása van hátra? A banki hirdetések között könnyű elveszni, ezért készítettük ezt az iránytűként szolgáló cikket - így felkészülten érkezhetsz a bankba és egyszerűbben tudod kiválasztani a számodra megfelelő hitelt. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a személyi kölcsön, a lakáshitel és a babaváró hitel jellemzőit, illetve azt is eláruljuk, hogy melyiket milyen élethelyzetben érdemes felvenni.
5028105
Sokszor elhangzik, hogy kedvező a kamatkörnyezet és most igazán érdemes hitelt felvenni. A hitelszakértők nem a hasukra csapva állítják ezt, hiszen az MNB számai is ezt mutatják. Az elmúlt évekhez képest a személyi kölcsön hitelszerződések átlagkamata a padlón van, tehát ha hiteligénylésen gondolkodsz, biztosan találsz kedvező ajánlatokat a piacon. A 2019-es személyi kölcsön körkép következik.
4962846
A fogszabályozás komoly elhatározást kíván. A kezelés hosszadalmas és kellemetlen, az ára pedig meglehetősen borsos lehet. Alaposan meg kell fontolni, belevágunk-e, mert félúton abbahagyni nem érdemes. Az olyan, mintha el sem kezdtük volna, akkor pedig kár volt beleölni az időt és a pénzt.
4449015
Az új Provident Havi 7-es kölcsön keretében akár 1,5 millió forintot is igényelhetünk 7 százalékos THM-mel, szabad felhasználásra. Cikkünkből kiderül, hogy melyek a kedvezményes ajánlat feltételei, és hogy találunk-e ennél jobb ajánlatot a személyi kölcsönök között.
4193037
Természetesen ki lehet hozni egy házasságkötést gyakorlatilag ingyen is - ha nincs lagzi, esküvői ruha és csak két tanúval megyünk a városházára. De ha életünk nagy napján nem szeretnénk spórolni és kompromisszumokat kötni, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.
4164711
Gondot jelentenek a babaváró támogatás feltételei? Semmi vész! A piacon továbbra is válogathatunk a kedvező személyi kölcsönök között. Ha nagyobb összeget igényelnénk önerő és fedezet bevonása nélkül, arra is van lehetőség.
3947769
Ha nem jön a gyerek, a babaváró hitel kamattámogatását vissza kell fizetni. Néhány esetben még így is megérheti felvenni a babaváró személyi kölcsönt. Nézzük a számokat!
3810330
Hiteligénylésnél sok tényezőre kell odafigyelni, ami megnehezíti a legkedvezőbb kölcsön megtalálását. Egy jó döntés ilyenkor aranyat érhet, hiszen egy hitelszerződés évekre meghatározza a pénzügyi helyzeted. Szeretnénk megkönnyíteni a dolgod, ezért összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amit hitelfelvételnél elkövethetsz.
3711117
A KATA-s létnek sok előnye van, főleg az egyszerű adminisztráció, a hátrányok között viszont az elsők között a bonyolult hiteligénylést szokták említeni. Ennek az az oka, hogy ha egyéni vállalkozóként veszel fel hitelt magáncélra, akkor az alapfeltételek mellett bizonyos extra elvárásoknak is meg kell felelned. Megnéztük, milyen feltételei és buktatói vannak a hiteligénylésnek KATA-sként.
3711015
Rengeteg kérdést kapunk a CSOK-kal és a babaváró támogatással kapcsolatban. Ezek alapján összefoglaltuk, hogy melyek a leglényegesebb különbségek a családvédelmi akcióterv két eleme között.
3602469
Ha egyéni vállalkozó vagy, a saját nevedben és a saját kockázatodra végzel rendszeresen gazdasági tevékenységet, illetve a munkádért a teljes vagyonoddal felelsz. Emiatt nem egyszerű különválasztani a pénzügyeidet magánszemélyként és vállalkozóként, hiszen a kettő bizonyos értelemben egy és ugyanaz.
3192612
A Budapest Bank személyi kölcsön ajánlataival megtalálhatod a megoldást, ha a céljaid eléréséhez külső pénzügyi segítséget keresel. A hitelintézet szabad felhasználású hiteleit akár 10 százalék alatti THM-mel veheted igénybe.
2866089
A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét szabadon felhasználhatod, bármilyen kitűzött célt szeretnél is vele megvalósítani. A változatos kamatkedvezmények kihasználásával kedvező feltételekkel vehetsz fel kölcsönt, akár 7 millió forintig. A Bank360 összegyűjtötte a Raiffeisen Bank személyi kölcsön ajánlataival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
2827854
Tovább bővülhet a hitelpiac, de nem akkora mértékben, mint 2018-ban – többek között erre számítanak a hazai bankszektor legnagyobb szereplői. A Bank360 megkérdezte a hitelintézeteket, hogy milyennek látták a 2018-as évet és mire számítanak az újévben a lakossági hitelezés terén.
2764302
Gyorsaság, egyszerűség, kényelem: a bankok az elmúlt években ezeket a fogalmakat helyezték előtérbe, és a kedvező kamatozás mellett már a hiteligénylés folyamatának a leegyszerűsítésével is igyekeznek meggyőzni az ügyfeleket arról, hogy őket érdemes választani.
2456097
“A digitalizáció nem lehet öncélú” - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. A hazai banki gyakorlatban egyedülálló felszereltségű és kialakítású új OTP Bank Innovációs Fiók nyílt Budapesten.
2420478
Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, a karácsonyi dömping már november végén elkezdődik a fekete péntekkel, ami minden évben az amerikai hálaadást követő pénteken esedékes. Ezen a napon a kereskedők országszerte nagy leárazással várják a vásárlókat, amire itthon is egyre tudatosabban készülnek az üzletek és a fogyasztók egyaránt. Idén a Black Friday november 27-ra esik – utánajártunk, hogy mire érdemes odafigyelned, ha erre a napra tervezed egy régóta vágyott termék beszerzését, és hogy a bankok mit kínálnak neked erre az időszakra.
2378967
A Cetelem az ünnepi dömping előtt meghirdette személyi kölcsön akcióját: a pénzintézet a kedvező, 8,90 százalékos kamatozású, szabadon felhasználható hitel mellé 20 000 forint értékű vásárlási utalványt is kínál az ügyfeleinek. Utánajártunk, hogy milyen feltételekkel igényelhető a Saját Ritmus személyi kölcsön.
2378964
Mától még kényelmesebben tudjuk elintézni a pénzügyeinket: a K&H Bank az első olyan hazai pénzintézet, ahol nem szükséges a bank ügyfelének lennünk, ha teljesen online szeretnénk kölcsönt felvenni. Akár 3 millió forint személyi kölcsönt is igényelhetünk úgy, hogy az utcára sem kell kilépnünk; a folyamat minden lépése megoldható otthonról, néhány kattintással és videós azonosítással. Lássuk a részleteket, és nézzük végig a folyamatot!
2360007
Párizs, London, Zürich – népszerű városok az egyetemisták körében, de megélhetés szempontjából a legdrágábbak között vannak a kontinensen. Pedig egyre többen döntenek úgy, hogy nem csak néhány szemesztert töltenek el egy másik országban, de a teljes képzésüket külföldön végzik. Mennyibe kerül mindez a szülőknek?
2195622
Ha elsős csemeténknek csengettek be szeptember elején, meglehetősen komoly átalakítások és kiadások várnak ránk otthon is. Mit tehetünk, ha nem bírjuk pénztárcával? Egy személyi kölcsön jól jöhet, főleg akkor, ha még akciós is!
1972898
Albérlet, bútorok, tandíj, jegyzetek. Komoly kompromisszumokra kényszerülnek azok a diákok, akik idén kezdik meg tanulmányaikat a fővárosban. Az emelkedő albérletárak, egy új életre való berendezkedés egy új városban jelentős megterhelésnek teszi ki a családi kasszát a szeptemberi időszakban, az összköltség ugyanis az egymillió forintot is elérheti. Ilyenkor nő meg a kereslet igazán a személyi kölcsönök iránt is.
1972889
Megszámlálhatatlan oka lehet annak, hogy hitelhez nyúlunk. Lehet szó lakásvásárlásról, egyszerű bevásárlásról, családi eseményről vagy autóvásárlásról, a paletta igen színes. Mégis kiemelkedik néhány hitelcél, amelyek miatt a leggyakrabban nyúlunk valamilyen kölcsönhöz. Ügyfeleink visszajelzése és a banki tapasztalatok alapján összegyűjtöttük, hogy melyek a leggyakoribb hitelcélok és ezeken melyik kölcsön segíthet a legtöbbet. Bármilyen hitelre is legyen szükségünk, a legkedvezőbb ajánlatok összehasonlításához érdemes egy hitelkalkulátort segítségül hívni.
1960205
Ha több pénzt keresel, értelemszerűen könnyebb is félretenni, de így is előfordulhat, hogy a nagyobb kiadásokhoz, pl. egy autó vagy egy ingatlan megvásárlásához hitelre van szükséged. A bankok általában havi nettó 250 ezer forintos jövedelem felett ajánlanak kedvezőbb feltételeket. Ennek az oka, hogy a magas jövedelem miatt kisebb az esélye annak, hogy megcsúszol a havi törlesztőrészlettel, vagy fizetésképtelenné válsz. Összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségeid vannak hiteligénylésnél havi nettó 250 ezer forintos jövedelem felett.
1953206
Vége van a nyárnak, de még nem járnak hűvös szelek. A szeptemberi vénasszonyok nyara ideális időszak arra, hogy rápihenj az év végi hajrára, ráadásul ilyenkor már a főszezonban drágán elérhető utazások is jóval olcsóbbak. A nyaralás azonban még így is megterhelő lehet a családi kasszának, így felmerül a kérdés: mennyiért és legfőképpen miből utazzunk? Partnerünk, a személyi-kölcsön.hu utánajárt hogyan élvezheted az utószezont anélkül, hogy fenyegetne a túlzott eladósodás veszélye.
1950443
Stresszes vagy a havi törlesztőrészlet miatt? Szeretnéd kedvezőbb feltételekkel visszafizetni a korábban felvett kölcsönt vagy kölcsönöket? Akkor jó helyen jársz, mert neked találták ki a hitelkiváltó, más néven adósságrendező hitelt.
1945187
Ha fent vagy a KHR listán, a legtöbb hitelintézet valószínűleg elutasítja a hitelkérelmedet. Hogy kaphatsz személyi kölcsönt, ha BAR listás vagy?
1907888
Egy autó mindenkinek mást jelent: praktikus munkaeszközt, kényelmet a nagybevásárlásnál vagy egy régóta dédelgetett álmot, hogy csak néhány példát említsünk. A használatával sok időt és energiát spórolhatunk meg, így nem véletlen, hogy előbb vagy utóbb eljön az életben az a pillanat, amikor felmerül bennünk az igény egy saját járgányra. Erre a célra általában néhány százezer forinttól több millió forintig áldoznak, aminek a finanszírozásához sok esetben megoldást jelenthet egy kedvező autóhitel.
1902482
Ahogy minden évben, úgy most is ezekben a napokban néz szeme több ezer család azokkal a pénzügyi kihívásokkal, amelyeket a tanévkezdés jelent. A nyaralás után hirtelen megnövekedett kiadások bizony rengeteg háztartás pénztárcáján hagy nyomokat. Megtakarítás híján a többség személyi kölcsönből fedezi az átmeneti pénzügyi nehézségeket, és így szerzi be a gyermekek számára szükséges eszközöket a tanévkezdéshez. Megnéztük ezért, hogyan választhatjuk ki a legjobb kölcsönt, mire kell figyelnünk és milyen ajánlatokkal találkozhatunk a pénzintézeteknél 2018-ban.
1804535
Apropó Kölcsön néven érhető el mától a Provident kínálatában az új személyi kölcsön, amely bizonyára sokak kedvence lehet a nagybevásárlással tetézett szeptember eleji tanévkezdés során. Megnéztük, hogyan igényelheted te is az új hitelt, milyen feltételeket kell teljesítened, ha az Apropó kölcsönre van szükséged, és található-e jobb ajánlat a piacon.
1787129
Elsőnek talán kalandos a felvetés, de ha észben tartjuk a következőket, hosszú távon jól járunk!
1729541
Továbbra is dübörög a személyi kölcsönök piaca. A legnépszerűbb hiteltermékből az MNB statisztikái szerint az első félévben 214,4 milliárd forintnyit helyzetek ki a bankok, ami közel 52 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Az egyáltalán nem valószínű, hogy a kiszámítható, fix kamatozású személyi hitelek kegyvesztettek lesznek a magyar lakosság körében, főleg azért, mert itt az iskolakezdés is, ami durván megterhelheti a családok pénztárcáját. Éppen ezért gyűjtöttük össze a piacon elérhető legjobb személyi kölcsön akciókat augusztusban, amelyek kihasználásával jobban járhatunk a hiteligénylésnél.
1663688
A pár éve még az egyik legkevésbé jó hírű konstrukciónak számító megoldás mára visszanyerte az ügyfelek bizalmát. De vajon mi kellett ehhez? Mi kell az igényléshez? Kik és hogyan állították helyre az ügyfelek bizalmát és hozták vissza a felelős személyi kölcsönfelvétel kultúráját? Utánajártunk!
1496090
Ha szabad felhasználású kölcsönt keresel, amit bármikor bármire elkölthetsz, vagy éppen leszámolnál a meglévő drága kölcsöneiddel, az Erste személyi kölcsön jó választás lehet a céljaid eléréséhez. A választás előtt azonban érdemes tájékozódnod a személyi kölcsön jellemzőiről, hogy biztosan a legjobb döntést hozd és hosszú távon is elégedett lehess a választással. Az alábbiakban éppen ezért részletesen áttekintjük, hogy mit kell tudnod az igen népszerű Erste Most személyi kölcsönről.
1454975
Furcsa volt ez a tél, az enyhe évkezdést rekord hidegek és óriási havazások követték februárban és márciusban. Kész szerencse, hogy utána gyorsan rákapcsolt a meleg és nagyon tavaszias lett az időjárás. Ez pedig azt is jelenti, hogy újra formába kell hoznunk a lakást és a kocsit, egy személyi kölcsönnel pedig elérhető, hogy ne kelljen lemondanunk egyikről sem! (x)
1454930
Ahogy ma már szinte minden hitelintézetnél, úgy a Cofidisnél is megtalálhatod a gyorsan felvehető és rugalmasan felhasználható személyi kölcsönöket. A Cofidis személyi kölcsön megoldás lehet az anyagi problémáidra, akár hirtelen felmerülő orvosi kiadásról vagy egy rosszkor tönkrement autóalkatrészről. Ha van jövedelmed, a Cofidis több fajta személyi kölcsönnel is segíthet neked attól függően, hogy mire van szükséged. Ahhoz, hogy a hitelfelvétel ne okozzon problémát, elmondunk mindent a Cofidis személyi kölcsönök pontos feltételeiről és részleteiről.
1338239
Gyakorlatilag nincs olyan pénzügyi szolgáltatás, amelyet ne vehetnél igénybe a K&H Banktól: Magyarország egyik legnagyobb bankját több ezren választják a mindennapi bankszámlaműveletekhez, lakáskölcsön felvételéhez vagy éppen megtakarítási, illetve befektetési tevékenységekhez. A K&H Bank kínálatában éppen ezért megannyit hitelt találhatsz, így személyi kölcsönt is vehetsz fel a pénzintézettől. A személyi kölcsönök ma igen népszerű hiteltermékek Magyarországon, mivel jellemzően szabad felhasználásúak, ám ehhez képest olcsók. Az igénylés egyszerű és gyors, hiszen nem kell hozzá sem önerő, sem ingatlanfedezet, mindössze jövedelemigazolásra van szükséged, mivel a fizetésed a fedezet. Ismerd meg alaposabban a K&H személyi kölcsönét!
1338224
Manapság szinte minden célhoz elérhető valamilyen banki kölcsön, amivel egyről a kettőre léphetsz, ha éppen saját zsebből nem tudod finanszírozni a megvalósítással járó kiadásokat. Tucatnyi bank temérdek hitelajánlata között nehéz választani. Természetesen ugyanez a helyzet az OTP hitelei esetében is, hiszen Magyarország legnagyobb pénzintézete szintén kínál jó néhány hitelfajtát. Éppen ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy melyik OTP hitel mire használható.
1205150
Szinte minden célra megtalálhatod az OTP kínálatában a legmegfelelőbb pénzügyi eszközt. Ha lakásvásárlás a cél, ott vannak a jelzáloghitelek, ha a vásárláshoz keresel pénzvisszatérítéses plasztikot, akkor több hitelkártya közül is választhatsz, ha pedig szabad felhasználású hitelt keresel, amelyet bármire elkölthetsz úgy, hogy a törlesztőrészlet miatt sem fog fájni a fejed, ott van az OTP fix kamatozású, szabadon felhasználható személyi kölcsöne, amelyet akciósan vehetsz fel. Ha hirtelen kiadásaid merültek fel, vagy átmenetileg több pénzre van szükséged egy nagyobb összegű vásárláshoz, esetleg lakásfelújításhoz, okosan felhasználva segíthetnek neked a személyi kölcsön termékek. Nézzük meg, hogy mit érdemes tudni erről a népszerű hiteltermékről!
1199543
Megnéztük, melyek a legjobb személyi kölcsönök 2018. elején, ha átmenetileg 1 millió vagy 3 millió forintra lenne szükséged, hiszen véget értek a költséges ünnepek, sokan ilyenkor kerülnek nehéz helyzetbe a tavalyi ajándékok, ünnepi vacsorák és ebédek rendezése után. Ha anyagi problémáid akadtak, vagy pénzre van szükséged az új céljaidhoz, a személyi kölcsön hatékony eszköz lehet.
700988
A tél beálltával nagyon érdemes elgondolkodni azon, hogy sokat megélt autódat lecseréld egy jól felszerelt, fiatalabb vasra, elvégre a biztonság az első. Ha érzed, hogy valami már nagyon nincs rendben az autóddal és a folyamatos szervizelés is csak pénzkidobásnak tűnik, egy új vagy használt autó vásárlása jobb befektetés lehet. A Bank360 autóhitel kalkulátora abban is segít, hogy megtaláld ehhez a legjobb kölcsönt, önerő és fedezet nélkül.
640607
A CIB Banknál is úgy viszik az emberek a személyi kölcsönt, mint a cukrot - mondhatni ez a hiteltermék lett a magyarok kedvence. Persze a népszerűségen sokat dob, hogy akár 7 perc alatt a számlánkon lehet a kölcsön, ami különösen jól jöhet így karácsony előtt.
574298
Bárcsak lenne 2-3 millióm, hogy lecseréljem az autót - hangzik el számtalanszor a tél beállta előtt. Megnéztük, mit tehetsz akkor, amikor az autócserére már szükség lenne, de nincs meg a vásárláshoz szükséges pénzügyi erőforrásod.
550559
Személyi kölcsönre van szükséged, de bizonytalan vagy az igényléssel kapcsolatban? Nem tudod, milyen dokumentumokra, milyen fizetésre van szükség? Kaphatsz-e egyáltalán hitelt? Összefoglaltunk mindent, amit a személyi kölcsön igénylésről tudnod kell, hogy magabiztosan, a részleteket ismerve vehess fel kölcsönt a banktól.
545465
Hamarosan itt a Black Friday, azaz a Fekete Péntek, amikor mindenki megrohamozza az online boltokat a legjobb akciók miatt. Megnéztük, megéri-e ilyenkor vásárolni, akár hitellel is.
531092
Ilyen még nem volt Magyarországon: megjelent az első személyi kölcsön 0 százalékos THM-mel, tehát egy fillérünkbe sem kerül, ha felvesszük a Provident Nullajó Kölcsönét.
458798
Érdemes-e hitelből finanszírozni szükségleteinket? Bár rengetegen vannak azok, akik keservesen megégették magukat korábban, nem szabad elfelejteni, hogy a hitel is csak egy eszköz, amit lehet jól és rosszul használni. A következőkben megmutatjuk, miért érdemes alternatívaként tekinteni a banki kölcsönökre, ha éppen nem tudjuk máshonnan fedezni a felmerülő költségeket, és megpróbálunk rávilágítani arra, hogy mikor érdemes hitelben gondolkodni.
452321
Villámgyorsan, akár 7 perc alatt a folyószámládon lehet a személyi kölcsön, ha a CIB Bank ügyfele vagy. És ehhez elég mindössze egy mobil és a CIB applikációja, így teljesen online, bárhonnan igényelhetsz anélkül, hogy be kellene menned a bankba.
409748
Itt van az ősz, itt van újra, s vele a személyi kölcsönök is megérkeznek a családokhoz. Nincs megállás, tovább nő a hitelfelvevők száma a bankok beszámolója szerint. Ráadásul a szeptember egyébként is kényes szokott lenni, hiszen jócskán leterheljük ilyenkor a tárcát. Tanulj a többiektől: ezekre használják fel a kölcsönt a magyarok az őszi időszakban.
388892
Azt hitted, hogy önerő és fedezet nélkül csak kezes segítségével kaphatsz hitelt? Megmutatjuk, hogyan szerezhetsz kölcsönt enélkül is.
388856
Nem csoda, ha téged is visszatart a személyi kölcsön igényléstől a hatalmas kínálat, amelyet a bankok rád zúdítanak. Szinte minden élethelyzetre, problémára jut ma már egy termék, és nagyon nehéz eligazodni azon, hogy mi lehet számodra a legmegfelelőbb konstrukció. Nem tudod kinél, mennyit és milyen futamidőre vehetsz fel? Gondban vagy a feltételekkel? Ebben a cikkben segítünk eligazodni.
384419
Van megoldás, hogy ne kelljen munkáltatói igazolást bemutatnod a banknál, amikor személyi kölcsönt akarsz felvenni. Részletesen bemutatjuk, mik a lehetőségek és mi a szabályozás.
361877
Te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy sürgősen pénzre van szükséged és csak a személyi kölcsön segíthet, de az igényléshez szükséges munkáltatói igazolást nem tudod bemutatni. A bankok számára viszont ez egy nagyon fontos dokumentum. Megnéztük, mik a lehetőségeid.
352637
Már a számítógépen keresztül, online is igényelhetnek személyi kölcsönt az OTP ügyfelei. Az ügyfeleknek úgy tűnik tetszik, hogy el sem kell hagyni a lakásukat, hogy kevesebb mint egy óra alatt pénzhez jussanak.
352619
Mindannyian boldogabbak lennénk, ha hiteligényléskor nem kellene átesnünk hosszadalmas és szigorú banki vizsgálaton, az pedig még jobb lenne, ha úgy vehetnénk fel kölcsönt, hogy nem kellene fillérre pontosan elszámolni a hitelezővel, hogy mit mire költöttünk. A jó hír az, hogy a felsorolt problémák egy részétől elbúcsúzhatsz, ha szabad felhasználású hitelt választasz a céljaid eléréséhez.
352601
Még alig jöttünk haza a nyaralásból, a szülőknek máris itt a következő jelentős anyagi teher: kezdődik az iskola, úgyhogy megint mélyen bele kell nyúlni a zsebekbe. Megnéztük, hol éri meg bevásárolni tanszerekből.
310628
A hirtelen felmerülő kiadásokat nem vagyunk képesek mindig zsebből finanszírozni. Amikor nincs vésztartalékunk és a család vagy a barátok sem tudnak kisegíteni, akkor húzhat ki a bajból egy személyi kölcsön, amelyet segít áthidalni a váratlan pénzügyi nehézségeket. Most megmutatjuk, hogyan érdemes kiválasztani legjobb személyi kölcsönöket, hogy ne kelljen az anyagiak miatt aggódnod.
307532
Nem csak az új, de még egy használt autó vásárlása is jelentős anyagi megerőltetést jelent ma a magyarok elsöprő többségének. Amikor a megfelelő konstrukciót keressük céljaink eléréséhez, érdemes nem csak a lízingre gondolni. Ma egy szabad felhasználású személyi kölcsönök messze jobb ajánlat lehet, amelyekkel egy csapásra leszámolhatunk a fejfájással, amit az önerő előteremtése okoz, ráadásul olcsóbban is megúszhatjuk a vásárlást. Elmondjuk, miért.
258407
Rengeteg oka van annak, amiért megéri a vásárlásainkat hitelkártyával intézni, pláne most, hogy az elmúlt időszakban a bankok is impozáns akciókkal csábítják az ügyfeleket. Azonban ne felejtsük el, hogy ezek a plasztikok sincsenek ingyen. Mutatjuk, mire kell feltétlenül odafigyelned.
252617
Itt a nyár, az évnek azon időszaka, amikor a magyar családok többsége pihenést tervez valamilyen külföldi vagy belföldi üdülőhelyen, ám a végeredményhez természetesen nagyban hozzájárul a família anyagi helyzete is. Pénzügyi nehézség esetén sem kell feltétlenül lemondanunk a nyaralásról, ha pedig banki segítséggel orvosolnánk az átmeneti problémát, akár még igen kedvező ajánlatokba is belefuthatunk...
235829
Jócskán van még hátra a hiteled futamidejéből? Ha hirtelen a szokásosnál több pénz állt a házhoz, érdemes lehet elgondolkodnod azon, hogy előtörlesztesz, ezzel is csökkentve a teljes tartozásodat. A legtöbb bank ezért díjat számít fel, de van, ahol akár 0 forintért is előtörleszthetsz.
132012
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!