Vezető nő

Mennyibe kerül jogosítványt szerezni? Kiszámoltuk!

Vezető nő

Mennyibe kerül jogosítványt szerezni? Kiszámoltuk!

Provident Tartalom
2020-08-27 Frissítve: 2022-01-18
2020-08-27 Frissítve: 2022-01-18
9972029

Unod, hogy folyton alkalmazkodnod kell másokhoz? A jogosítvány olyan eszköz lesz a kezedben, ami sokkal nagyobb szabadságot ad majd, de mennyibe is kerül mindez?

 

Online vagy tantermi?

 

Magyarországon érvényes jogosítványt szerezni csak akkreditált autósiskolában lehet. Ma már online is tanulhatsz a KRESZ vizsgára, ami olcsóbb alternatívája lehet a tantermi oktatásnak, de a plusz órák többletköltséget jelentenek és nem egységes az iskolák árkialakítása se.

 

Az e-learning előnye, hogy te szabod meg, mikor és mennyit tanulsz így már tanulás közben megszokod a számítógépes vizsgára való felkészülést, hiszen végig azzal dolgozol.

 

Számok részletesen

 

Körülbelül 160-200 ezer Ft közötti az az összeg, amit jogsira költesz, de szükség lehet pótórákra és a vizsgaismétlésből eredő költségek is hozzáadódhatnak.

 

Az árak iskolánként elérhetnek, de egy ésszerű határon belül kb. így alakulnak:

  • Az elméleti oktatás ára 20-25 ezer Ft között mozog.
  • Az elméleti vizsga egységesen 4600 Ft.
  • Az elsősegély tanfolyam ára 8000 forint, melyért 16 órás oktatást kapsz.
  • Az elsősegély vizsga ára mindenhol 6850 Ft.
  • A gyakorlati tanfolyam körülbelül 90 ezer Ft és itt lehetnek a legnagyobb különbségek.
  • A gyakorlati vizsga 11 ezer Ft.
  • Az orvosi alkalmassági igazolás pedig 7200 forintba kerül.

 

Az elméleti oktatás 28 órát jelent, ami kb. 7 alkalom, míg a gyakorlati vezetés átlagos 30 alkalom és 580 km. Egy 50 perces pótóra ára 3000-5000 forintig terjedhet, mely függ az iskola által használt járművek színvonalától is.

 

Költség-visszatérítés? Igen!

 

Jó hír, hogy a KRESZ tanfolyam és vizsga díja 25 ezer forintig visszaigényelhető sikeres teljesítés esetén, ha a vizsga napjáig nem töltöd be a 20. életéved. Ha betöltötted, de csecsemőgondozási vagy gyermekgondozási díjban és gyermekgondozást segítő ellátásban részesültél, szintén a jogosultak közé tartozol.

 

Az igényedet a sikeres vizsgatétel utáni 1 éven belül be kell nyújtanod a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az Ügyfélkapun.

 

Kerüld el a buktatókat!

 

Tájékozódj arról, hogy hány oktatóval és milyen gépjárműparkkal dolgoznak, milyen időszakokban lehet vezetni, van-e adminisztrációs díj és milyen ütemezéssel fizethetők a költségek.

 

Ügyelj rá, hogy az elméleti vizsga megkezdésétől számítva 9 hónapon belül vizsgázz és 1 éven belül sikeres vizsgát tegyél, ellenkező esetben újra kell kezdened az egészet, ami újabb költségeket jelent.

 

Felkészültél a jogosítvány megszerzésére?

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!