Vállalati hitelválasztó kalkulátor háttérképVállalati hitelválasztó kalkulátor háttérkép
 • Vállalati hitel

Hasonlítsd össze a bankok ajánlatát!

Ft

Így használd a hitelkalkulátort!

 1. Válaszd ki, hogy mennyi hitelt szeretnél

 2. Válaszd ki a futamidőt

 3. Nézd meg bankonként a legjobb hitel ajánlatot

 4. A THM mutatót nézd, ne csak a kamatokat

 5. Nézd meg, milyen kedvezményt kapsz, ha a jövedelmed a bankszámlára érkezik

 6. Egy kattintással igényelheted a hitelt

Folyószámlahitel GO!

Folyószámlahitel
GO!

A vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgáló szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható.
Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO!

Agrár Széchenyi
Beruházási Hitel GO!

Segítség az agrár vállalkozások kapacitásainak bővítéséhez, fejlesztési elképzelések finanszírozásához.
Likviditás Hitel GO!

Likviditás
Hitel GO!

Szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, igénybe vehető a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére, mint pl. forgóeszköz beszerzések, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozására korlátozás nélkül használható. A hitel fordítható fennálló forgóeszközhitel kiváltásra is.
Beruházási Hitel GO!

Beruházási Hitel
GO!

Széles körben felhasználható beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzés, valamint a feltételeknek megfelelés esetén hitelkiváltás finanszírozására. A hitel elősegíti a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.
Önerő Kiegészítő Hitel

Önerő Kiegészítő
Hitel

Elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházások megvalósítását, pályázati források sikeres felhasználását segíti a szükséges és előírt önrész hitellel történő kiegészítésével.
Támogatást Megelőző Hitel

Támogatást Megelőző
Hitel

A hitel vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházások esetén a – jellemzően projekt befejezését követően folyósított – vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál.

Hogyan működik a vállalati hitelválasztó?

A Bank360 vállalati hitelválasztó elvégzi helyetted az ajánlatok összehasonlítását. A több évtizedes banki tapasztalattal rendelkező szakértőink folyamatosan figyelik az összes magyar hitelintézet aktuális hirdetményeit. Az adatokat beviszik egy adatbázisba, amelyből néhány kattintással megtalálhatod a számodra ideális banki szolgáltatásokat.

Csak írd be, mennyi hitelt szeretnél és a hitel kalkulátor automatikusan megtalálja neked a legjobb ajánlatot. 

Akár több milliós megtakarítás hitelenként

Miért fontos összehasonlítani az ajánlatokat? Azért, mert bár tűnhet úgy, hogy nincs különbség, de már kisebb hitelösszeg esetén is több tízezer forint lehet a különbség a költségekben. Egy több tízmilliós lakáshitel esetén pedig a hitel futamideje alatti teljes megtakarítás akár milliós nagyságrendű is lehet.

Az összehasonlítás segítségével egy kattintással megismerheted azokat a költségeket is, amelyeket egyébként csak a banki hirdetmények bogarászásával találhatsz meg. A Bank360 segítségével tehát objektív képet kaphatsz a Magyarországon elérhető banki szolgáltatásokról, így könnyebben és gyorsabban döntheted el, hogy mire van szükséged.

7 dolog, amiben a vállalati hitelválasztó segít neked

 1. Időt nyersz: nem kell minden egyes bank fiókjába ellátogatnod, vagy telefonon várakoznod, hogy beszélhess egy ügyintézővel a hitelek feltételeiről. Egy pillanat alatt megmutatjuk a beállításaidnak megfelelő ajánlatokat.
 2. Megtalálhatod a legjobb kölcsönt a vállalkozásod céljaihoz:  A Bank360 vállalati hitelválasztója segít megtalálni a megfelelő vállalkozói hitelt, legyen szó piaci vagy államilag támogatott kölcsönökről. 
 3. A legolcsóbb kölcsönök várnak: a hitelkiválasztás egyik fontos tényezője hogy mennyit fizetünk vissza összesen. Hitelkalkulátorunkkal ezt megnézheted minden hitel esetében. Az általad megadott futamidő és hitelösszeg mellett automatikusan megjelennek a kölcsön THM-értékei és az, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg.
 4. Figyelembe veszi a speciális igényeidet: a költségeket a vállalkozás nettó bevétele alapján számítjuk ki, és figyelembe vesszük a számlavezetés esetleges költségeit is, így több információra támaszkodva választhatsz a hitelek közül.
 5. Egyből felveheted a kapcsolatot a bankkal: ha megvan a kiválasztott hitel, a hitelkalkulátoron keresztül megadott adataid alapján a bankok veszik majd fel veled a kapcsolatot.
 6. Független lista: nálunk nem látsz promóciót, nem lehet jobb helyezést vásárolni, nincsenek fizetett kiemelések és szponzorált szakértői "vélemények". A szakmai szempontok alapján felállított listán egyedül a szakértőink által kifejezetten jónak vagy nagyon hasznosnak, kimagaslónak tartott termékekre kerül rá a Bank360 „Tipp” pecsétje.
   
 7. Folyamatosan frissülő kínálat: csapatunk minden nap azon dolgozik, hogy te a legfrissebb hitelajánlatok között találhasd meg a legmegfelelőbbet. Az adatokat, amelyekből a kalkulátor dolgozik, folyamatosan frissen tartjuk, így te a legaktuálisabb feltételek alapján tudsz kölcsönt felvenni.

Fontos tudnivalók a vállalati hitelekről

Mitől függ egy hitel kamata?

Egy hitel kamata alapjában 5 tényezőtől függ:

 1. Kamatkörnyezet. Sok mindentől függ, például attól, hogy mennyi az állampapírok hozama, vagy hogy milyen feltételekkel jutnak egymást között hitelhez a bankok. Emellett az aktuálisan elérhető állami támogatások is befolyásolhatják a nettó ügyleti kamat szintjét.
 2. A hitelfelvevő kockázati besorolása. Minél jobb a besorolás, annál kedvezőbb a kamat. A rossz hitelmúlt és magas havi kiadások pedig rontják a kockázati besorolást.
 3. Futamidő. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a kamat. 
 4. Kamatperiódus. Minél hosszabb időre van rögzítve a kamatperiódus, annál magasabb a hitel kamata. A rövidebb kamatperiódus ugyanakkor számos kockázattal jár, erről bővebben itt olvashatsz.
 5. A hitel típusa. A vállalati hiteleknek több eltérő típusa van - választhatunk a mindennapi kiadások fedezésére alkalmas forgóeszközhitelt, de akár egy nagyobb beruházást is finanszírozhatunk ebben a formában. Ennek megfelelően a költségek és a törlesztés menete is eltérő lehet.

Ezenfelül a hitelező intézet hirdethet akciókat, de ezek bankfüggők.

 

Mit jelent a futamidő?

A futamidő a hitelszerződésben meghatározott időtartam, amely alatt az adós köteles visszafizetni a teljes visszafizetendő összeget. A teljes visszafizetendő összeg a felvett hitel, valamint annak minden kamata, költsége és díja.

 

Mit jelent a THM?

Azt, hogy mennyibe kerül a kölcsön, a teljes hiteldíj mutató (THM) kalkulátor mutatja meg. A THM a fizetendő kamat mellett tartalmazza a hitelfelvétellel kapcsolatos egyszeri díjakat is. 

Mit tartalmaz a THM?

A THM tartalmazza:

 • a hitel folyósítási díjat,
 • az ügyintézés díját,
 • más felmerülő adminisztrációs költségeket,
 • kezelési költséget,
 • az értékbecslés és helyszíni szemle díját, 
 • az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját,
 • a hitelközvetítőnek fizetendő díjat,
 • a bankszámla vezetés díját.

 

Mit nem tartalmaz a THM?

A THM nem tartalmazza: 

 • a közjegyzői díjat,
 • az ingatlanfedezetre kötendő biztosítás díját,
 • szerződésmódosítás díját,
 • az előtörlesztési díjat (de ez maximalizálva van, bővebb információ itt),
 • végtörlesztés díját (szintén maximalizált),
 • bizonyos egyéb a költségeket, amelyekkel a bank nem tud előre számolni.

THM szintén nem tükrözi a kamatváltozásból fakadó kockázatot. A kamatváltozás egy sok évre felvett hitelnél lehet fontos: ahogy alakul a gazdasági helyzet, a bank növelheti vagy csökkentheti a kamatot.

 

Az alacsonyabb THM vagy a alacsonyabb kamat a jobb?

Az alacsonyabb THM jobb - természetesen ugyanakkora hitelösszegnél és futamidővel. A THM tartalmaz rengeteg olyan költséget a felvett hitel kamatán felül. Ne dőlj be az alacsony kamatról szóló hirdetéseknek, hanem nézd meg, hogy mekkora a kölcsön THM-e!

A kötelezően kiírandó THM mutató nagy segítséget jelent neked abban, hogy objektíven össze tudd hasonlítani a kölcsönöket. Mindössze annyi a teendőd, hogy  a hitelkalkulátorból kapott listát a THM szerint rendezed sorrendbe.

 

Hogyan változhat a THM?

A hitel kamatának változásával értelemszerűen változik a hitel THM mutatója is. A bank csak a kamatforduló napján változtathat. Akkor is változhat a THM, ha a bank változtatja a számlavezetés díját, de ezt nem kötelező elfogadnod.

 

Járulékos díjak a Bank360.hu-n

 

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

 

Gyakori kérdések

 

Milyen vállalati hitelfajták léteznek?

A vállalati hiteleknek az alábbi típusait különböztetjük meg:

 1. Folyószámlahitel: szabad felhasználású vállalkozói kölcsön, rövid futamidővel.
 2. Forgóeszközhitel: mindennapos működés finanszírozásához igényelhető, szintén rövidebb, 1-3 éves futamidőre.
 3. Beruházási hitel: új vagy használt gépek, berendezések, ingatlanok vásárlására fordítható.
 4. Projekthitel: közép- és hosszú lejáratú hitel, amely nagyobb, külön projektcég által kivitelezett projektek finanszírozására szolgál.
Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

5 / 10
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!