• Vállalati hitel

Hasonlítsd össze a bankok ajánlatát!

Ft

Így használd a hitelkalkulátort!

 1. Válaszd ki, hogy mennyi hitelt szeretnél
 2. Válaszd ki a futamidőt
 3. Add meg a vállalkozásod éves árbevételét
 4. A THM mutatót nézd, ne csak a kamatokat
 5. Nézd meg, milyen kamatkedvezményre lehet jogosult a vállalkozásod
 6. Egy kattintással igényelheted a hitelt

Vállalati kamatstop 2022

A 2022. október 22-ei kormányinfón Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter jelentette be, hogy a kormány 2023. június végéig a kis- és középvállalati (kkv) szektorban is kamatstopot vezet be. A kamatstop 2022. november 15-től lép életbe, eszerint a már felvett változó kamatozású kölcsönök referenciakamatait a június 28-i szinten fagyasztja be a kormány. A kamatstop automatikus, abba nem kell bejelentkeznie az érintett vállalatoknak.

2023-ban is marad a Széchenyi Kártya Program

A jelenleg élő Széchenyi Kártya Program 2023-tól is fennmarad. Január elsejétől azonban a jelenlegi, maximum 3,5 százalékos kamat emelkedni fog, maximum 5 százalékra. Az emelés a januártól felvett kölcsönökre vonatkozik, az év végéig felvett fix kamatozású Széchenyi Hitelek kamata a jelenlegi marad. Az 5 százalékos kamat június végéig garantált, azt követően az akkori helyzetnek megfelelően döntenek a hitelprogram folytatásáról és a kamat mértékéről.

Hogyan működik a vállalati hitelválasztó?

A Bank360 vállalati hitelválasztó elvégzi helyetted az ajánlatok összehasonlítását. A több évtizedes banki tapasztalattal rendelkező szakértőink folyamatosan figyelik az összes magyar hitelintézet aktuális hirdetményeit. Az adatokat beviszik egy adatbázisba, amelyből néhány kattintással megtalálhatod a számodra ideális banki szolgáltatásokat.

Csak írd be, mennyi hitelt szeretnél és a hitel kalkulátor automatikusan megtalálja neked a legjobb ajánlatot. 

Akár több milliós megtakarítás hitelenként

Miért fontos összehasonlítani az ajánlatokat? Azért, mert bár tűnhet úgy, hogy nincs különbség, de már kisebb hitelösszeg esetén is több tízezer forint lehet a különbség a költségekben. Egy több tízmilliós lakáshitel esetén pedig a hitel futamideje alatti teljes megtakarítás akár milliós nagyságrendű is lehet.

Az összehasonlítás segítségével egy kattintással megismerheted azokat a költségeket is, amelyeket egyébként csak a banki hirdetmények bogarászásával találhatsz meg. A Bank360 segítségével tehát objektív képet kaphatsz a Magyarországon elérhető banki szolgáltatásokról, így könnyebben és gyorsabban döntheted el, hogy mire van szükséged.

7 dolog, amiben a vállalati hitelválasztó segít neked

 1. Időt nyersz: nem kell minden egyes bank fiókjába ellátogatnod, vagy telefonon várakoznod, hogy beszélhess egy ügyintézővel a hitelek feltételeiről. Egy pillanat alatt megmutatjuk a beállításaidnak megfelelő ajánlatokat.
 2. Megtalálhatod a legjobb kölcsönt a vállalkozásod céljaihoz:  A Bank360 vállalati hitelválasztója segít megtalálni a megfelelő vállalkozói hitelt, legyen szó piaci vagy államilag támogatott kölcsönökről. 
 3. A legolcsóbb kölcsönök várnak: a hitelkiválasztás egyik fontos tényezője hogy mennyit fizetünk vissza összesen. Hitelkalkulátorunkkal ezt megnézheted minden hitel esetében. Az általad megadott futamidő és hitelösszeg mellett automatikusan megjelennek a kölcsön THM-értékei és az, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg.
 4. Figyelembe veszi a speciális igényeidet: a költségeket a vállalkozás nettó bevétele alapján számítjuk ki, és figyelembe vesszük a számlavezetés esetleges költségeit is, így több információra támaszkodva választhatsz a hitelek közül.
 5. Egyből felveheted a kapcsolatot a bankkal: ha megvan a kiválasztott hitel, a hitelkalkulátoron keresztül megadott adataid alapján a bankok veszik majd fel veled a kapcsolatot.
 6. Független lista: nálunk nem látsz promóciót, nem lehet jobb helyezést vásárolni, nincsenek fizetett kiemelések és szponzorált szakértői "vélemények". A szakmai szempontok alapján felállított listán egyedül a szakértőink által kifejezetten jónak vagy nagyon hasznosnak, kimagaslónak tartott termékekre kerül rá a Bank360 „Tipp” pecsétje.
   
 7. Folyamatosan frissülő kínálat: csapatunk minden nap azon dolgozik, hogy te a legfrissebb hitelajánlatok között találhasd meg a legmegfelelőbbet. Az adatokat, amelyekből a kalkulátor dolgozik, folyamatosan frissen tartjuk, így te a legaktuálisabb feltételek alapján tudsz kölcsönt felvenni.

Fontos tudnivalók a vállalati hitelekről

Mitől függ egy hitel kamata?

Egy hitel kamata alapjában 5 tényezőtől függ:

 1. Kamatkörnyezet. Sok mindentől függ, például attól, hogy mennyi az állampapírok hozama, vagy hogy milyen feltételekkel jutnak egymást között hitelhez a bankok. Emellett az aktuálisan elérhető állami támogatások is befolyásolhatják a nettó ügyleti kamat szintjét.
 2. A hitelfelvevő kockázati besorolása. Minél jobb a besorolás, annál kedvezőbb a kamat. A rossz hitelmúlt és magas havi kiadások pedig rontják a kockázati besorolást.
 3. Futamidő. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a kamat. 
 4. Kamatperiódus. Minél hosszabb időre van rögzítve a kamatperiódus, annál magasabb a hitel kamata. A rövidebb kamatperiódus ugyanakkor számos kockázattal jár, erről bővebben itt olvashatsz.
 5. A hitel típusa. A vállalati hiteleknek több eltérő típusa van - választhatunk a mindennapi kiadások fedezésére alkalmas forgóeszközhitelt, de akár egy nagyobb beruházást is finanszírozhatunk ebben a formában. Ennek megfelelően a költségek és a törlesztés menete is eltérő lehet.

Ezenfelül a hitelező intézet hirdethet akciókat, de ezek bankfüggők.

 

Mit jelent a futamidő?

A futamidő a hitelszerződésben meghatározott időtartam, amely alatt az adós köteles visszafizetni a teljes visszafizetendő összeget. A teljes visszafizetendő összeg a felvett hitel, valamint annak minden kamata, költsége és díja.

 

Mit jelent a THM?

Azt, hogy mennyibe kerül a kölcsön, a teljes hiteldíj mutató (THM) kalkulátor mutatja meg. A THM a fizetendő kamat mellett tartalmazza a hitelfelvétellel kapcsolatos egyszeri díjakat is. 

Mit tartalmaz a THM?

A THM tartalmazza:

 • a hitel folyósítási díjat,
 • az ügyintézés díját,
 • más felmerülő adminisztrációs költségeket,
 • kezelési költséget,
 • az értékbecslés és helyszíni szemle díját, 
 • az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját,
 • a hitelközvetítőnek fizetendő díjat,
 • a bankszámla vezetés díját.

 

Mit nem tartalmaz a THM?

A THM nem tartalmazza: 

 • a közjegyzői díjat,
 • az ingatlanfedezetre kötendő biztosítás díját,
 • szerződésmódosítás díját,
 • az előtörlesztési díjat (de ez maximalizálva van, bővebb információ itt),
 • végtörlesztés díját (szintén maximalizált),
 • bizonyos egyéb a költségeket, amelyekkel a bank nem tud előre számolni.

THM szintén nem tükrözi a kamatváltozásból fakadó kockázatot. A kamatváltozás egy sok évre felvett hitelnél lehet fontos: ahogy alakul a gazdasági helyzet, a bank növelheti vagy csökkentheti a kamatot.

 

Az alacsonyabb THM vagy a alacsonyabb kamat a jobb?

Az alacsonyabb THM jobb - természetesen ugyanakkora hitelösszegnél és futamidővel. A THM tartalmaz rengeteg olyan költséget a felvett hitel kamatán felül. Ne dőlj be az alacsony kamatról szóló hirdetéseknek, hanem nézd meg, hogy mekkora a kölcsön THM-e!

A kötelezően kiírandó THM mutató nagy segítséget jelent neked abban, hogy objektíven össze tudd hasonlítani a kölcsönöket. Mindössze annyi a teendőd, hogy  a hitelkalkulátorból kapott listát a THM szerint rendezed sorrendbe.

 

Hogyan változhat a THM?

A hitel kamatának változásával értelemszerűen változik a hitel THM mutatója is. A bank csak a kamatforduló napján változtathat. Akkor is változhat a THM, ha a bank változtatja a számlavezetés díját, de ezt nem kötelező elfogadnod.

 

Járulékos díjak a Bank360.hu-n

 

A Bank360.hu az ügyfelek felé semmilyen díjat, vagy költséget nem számol fel a weboldal, valamint a weboldalon megtalálható kalkulátorok használatáért. A https://bank360.hu használata az ügyfelek számára ingyenes.

 

Gyakori kérdések

 

Milyen vállalati hitelfajták léteznek?

A vállalati hiteleknek az alábbi típusait különböztetjük meg:

 1. Folyószámlahitel: szabad felhasználású vállalkozói kölcsön, rövid futamidővel.
 2. Forgóeszközhitel: mindennapos működés finanszírozásához igényelhető, szintén rövidebb, 1-3 éves futamidőre.
 3. Beruházási hitel: új vagy használt gépek, berendezések, ingatlanok vásárlására fordítható.
 4. Projekthitel: közép- és hosszú lejáratú hitel, amely nagyobb, külön projektcég által kivitelezett projektek finanszírozására szolgál.
Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,79 / 14
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!