Takarékbank szünnap

Bankszünnap a Takaréknál, elindul az új nagybank

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2019.04.29.
Frissítve: 2019-05-21 Létrehozva: 2019-04-29
3732498

Április 30-án este 7 órától május 6-án reggel 8-ig nem fogsz tudni bankolni a Takarékbanknál: zárva lesznek a bankfiókok, átmenetileg nem fogsz tudni online bankolni és a mobilapplikáció is szünetelni fog. Összefoglaltuk a bankszünnap részleteit.

 

A Takarékbank közleményben jelezte, hogy az ügyfelek május 2-3-án (csütörtökön és pénteken) nem fogják tudni elérni a banki szolgáltatások nagy részét. A szünet a pénztári szolgálatra és a könyvelésre is kiterjed.

 

A szünnapra a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Pannon Takarék Bank Zrt. egyesülése, valamint az április 30-án létrejövő Takarékbank Zrt. miatt van szükség. A Takarékbank Zrt. a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MBT Zrt.) állomány-átruházásával jön létre.

 

Ha az egyesülésben résztvevő valamelyik pénzintézet ügyfele vagy, ezen az oldalon találhatsz bővebb leírást.

 

Utalások teljesítése a bankszünnap előtt

 

A forint alapú elszámolások a következő rend szerint alakulnak:

 

  • papír alapú átutalási megbízás benyújtására aznapi teljesítéssel 2019. április 30. 13:00-ig van lehetőség,

  • elektronikus átutalási megbízást ugyanezen a napon 16:00 óráig lehet indítani,

  • csoportos átutalást tárgynapi teljesítéssel pedig 15:00 óráig lehet indítani.

 

Az ezután indított utalások csak május 6-án, hétfőn lesznek teljesítve.

 

Papír és elektronikus úton deviza átutalási megbízás benyújtására tárgynapi teljesítéssel április 30-án 13:00-ig van lehetőség. A devizanemtől függően lehetnek eltérések a teljesítés időpontjával kapcsolatban, erről a közleményben találsz bővebb információt.

 


Szeretnél olcsóbban bankolni? A Bank360 bankszámla kalkulátorával összehasonlíthatod a legkedvezőbb bankszámla ajánlatokat, és kiválaszthatod a szokásaidhoz leginkább alkalmazkodó számlacsomagot.


 

Szünetel a netbank is

 

A bankszünnap idején az Electra Home Banking (HB) és az Electra Internet Banking (EIB) is szünetelni fog 2019. április 30. 19:00 órától egészen május 6-án reggel 8:00 óráig.

 

Ugyanebben az időszakban a bankkártyával történő vásárlásra és készpénzfelvételre az április 30-án 19:30-kor rendelkezésre álló egyenleg szerint lesz lehetőség.

 

Ezt érdemes tudnod a Takarékbank átalakulásáról

 

A Takarékbank integrációja négy nagyobb ütemben valósul meg 2020-ig. Most történik az első nagy változás, ami a Takarékbank univerzális  kereskedelmi bank létrejöttét jelenti. Az egyesülés miatt a betét-, hitel- és számlaszerződések az újonnan létrejövő Takarékbankhoz kerülnek, ahogyan az MTB Zrt. szerződései is.

 

A következő ütem szeptember végén várható, amikor a 11 takarékszövetkezet fog egyesülni, ezt pedig a tervek szerint a Takarék Kereskedelmi Bank csatlakozása fogja követni az új kereskedelmi bankhoz, vagyis a Takarékbankhoz. Az integrációnak köszönhetően az ügyfelek egységesített, versenyképes szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!