Takarékbank szünnap

Bankszünnap a Takaréknál, elindul az új nagybank

Takarékbank szünnap

Bankszünnap a Takaréknál, elindul az új nagybank

Vrazsovits Rita
2019-04-29 Frissítve: 2023-09-22
2019-04-29 Frissítve: 2023-09-22
3732498

Április 30-án este 7 órától május 6-án reggel 8-ig nem fogsz tudni bankolni a Takarékbanknál: zárva lesznek a bankfiókok, átmenetileg nem fogsz tudni online bankolni és a mobilapplikáció is szünetelni fog. Összefoglaltuk a bankszünnap részleteit.

 

A Takarékbank közleményben jelezte, hogy az ügyfelek május 2-3-án (csütörtökön és pénteken) nem fogják tudni elérni a banki szolgáltatások nagy részét. A szünet a pénztári szolgálatra és a könyvelésre is kiterjed.

 

A szünnapra a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Pannon Takarék Bank Zrt. egyesülése, valamint az április 30-án létrejövő Takarékbank Zrt. miatt van szükség. A Takarékbank Zrt. a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MBT Zrt.) állomány-átruházásával jön létre.

 

Ha az egyesülésben résztvevő valamelyik pénzintézet ügyfele vagy, ezen az oldalon találhatsz bővebb leírást.

 

Utalások teljesítése a bankszünnap előtt

 

A forint alapú elszámolások a következő rend szerint alakulnak:

 

  • papír alapú átutalási megbízás benyújtására aznapi teljesítéssel 2019. április 30. 13:00-ig van lehetőség,

  • elektronikus átutalási megbízást ugyanezen a napon 16:00 óráig lehet indítani,

  • csoportos átutalást tárgynapi teljesítéssel pedig 15:00 óráig lehet indítani.

 

Az ezután indított utalások csak május 6-án, hétfőn lesznek teljesítve.

 

Papír és elektronikus úton deviza átutalási megbízás benyújtására tárgynapi teljesítéssel április 30-án 13:00-ig van lehetőség. A devizanemtől függően lehetnek eltérések a teljesítés időpontjával kapcsolatban, erről a közleményben találsz bővebb információt.

 


Szeretnél olcsóbban bankolni? A Bank360 bankszámla kalkulátorával összehasonlíthatod a legkedvezőbb bankszámla ajánlatokat, és kiválaszthatod a szokásaidhoz leginkább alkalmazkodó számlacsomagot.


 

Szünetel a netbank is

 

A bankszünnap idején az Electra Home Banking (HB) és az Electra Internet Banking (EIB) is szünetelni fog 2019. április 30. 19:00 órától egészen május 6-án reggel 8:00 óráig.

 

Ugyanebben az időszakban a bankkártyával történő vásárlásra és készpénzfelvételre az április 30-án 19:30-kor rendelkezésre álló egyenleg szerint lesz lehetőség.

 

Ezt érdemes tudnod a Takarékbank átalakulásáról

 

A Takarékbank integrációja négy nagyobb ütemben valósul meg 2020-ig. Most történik az első nagy változás, ami a Takarékbank univerzális  kereskedelmi bank létrejöttét jelenti. Az egyesülés miatt a betét-, hitel- és számlaszerződések az újonnan létrejövő Takarékbankhoz kerülnek, ahogyan az MTB Zrt. szerződései is.

 

A következő ütem szeptember végén várható, amikor a 11 takarékszövetkezet fog egyesülni, ezt pedig a tervek szerint a Takarék Kereskedelmi Bank csatlakozása fogja követni az új kereskedelmi bankhoz, vagyis a Takarékbankhoz. Az integrációnak köszönhetően az ügyfelek egységesített, versenyképes szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!