A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Nyugdíjpénztárba

Beolvadt a CIB Önkéntes Nyugdíjpénztára az Allianzéba

A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Nyugdíjpénztárba

Beolvadt a CIB Önkéntes Nyugdíjpénztára az Allianzéba

Vrazsovits Rita
2018-09-10 Frissítve: 2022-01-18
2018-09-10 Frissítve: 2022-01-18
1907813

A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár 2018. július 1-jén beolvadt az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba. Az Allianz a legnagyobb saját tőkével rendelkező önkéntes nyugdíjpénztár Magyarországon, így nem véletlen, hogy ők tudták a legjobb ajánlatot kínálni a CIB-nek és az önkéntes nyugdíjpénztár tagoknak. Az Allianz Nyugdíjpénztár nettó hozamrátáit itt nézheted meg.


A CIB Bank Zrt. 2018. január 1-jétől megszüntette munkavállalóinak önkéntes nyugdíjpénztári pénztártagságához kapcsolódó tagdíjátvállalását. Bár a munkáltatói hozzájárulás megszűnt, a munkavállalóknak továbbra is van lehetősége önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjátvállalást választani a CIB cafeteria keretből, vagy egyéni tagdíjfizetést teljesíteni. Az utóbbi előnye, hogy a befizetett egyéni tagdíjak összege után 20 százalék adó-visszatérítés vehető igénybe, évente maximum 150 ezer forintig.


További érv az egyéni tagdíjfizetés mellett, hogy a cafeteria rendszer tervezett átalakítása várhatóan hatással lesz az önkéntes nyugdíjpénztárra is. A munkáltató által fizetett önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás 2019-től a tervek szerint a jövedelem mértékű adózási kategóriába fog tartozni, ami azt jelenti, hogy az összes erre a cafeteria elemre vonatkozó közteher mértéke 40,71 százalék lesz.


Az Allianz a korábbi CIB nyugdíjpénztári tagok számára különböző kedvezményeket biztosított. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek különböző felkínált ajándékok, juttatások és kedvezmények közül választhattak, egybekötve az Allianzhoz történő regisztrálással.


Az anyagilag is kiegyensúlyozott nyugdíjas évekhez az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik lehetséges választás. Ha érdekelnek a nyugdíj előtakarékosság más formái is, olvasd el hosszabb összeállításunkat, és válaszd ki a számodra legkedvezőbb megoldást.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!